|
RE: Tiste, ki razmišljate o hojci 29.5.2009 0:00:10
|
|
|
|
nejcko
|
IZVIRNO SPOROČILO: ulla80 jezusmarija, še dobr da sm tolk zaspana in se mi ne da tole komentirat, do jutri me bo pa tud HB minilo (verjetno) Saj jaz sem tudi zaspana, pa bom vseeno komentirala to temo, ker mi grejo na živce skrajnost ... pa naj bodo pro ali konta Hojco sem dobila in moj sin je bil kar dosti v njej. Zakaj? Enostavno zato, ker je v njej ful užival. Ker je bil spidi od otroka, motorično ful napreden in spreten in pri njem je štela samo akcija, hitrost, akcija, gibanje, šibanje, akcija ... tak je še danes, pri 7 letih in pol. Kljub uporabi hojce je shodil pri 10 mesecih in kljub temu se je skoraj do leta in pol ful rad "dal" v hojco in šibal ... šibal ... šibal ... ali pa na poganjalcu ali na triciklu ... glavno, da je letelo In priznam, enkrat mi je padel po stopnicah, v bistvu čez dve stopnici iz kuhinje v dnevno, ker smo pozabili zastaviti prehod. Hvala bogu, brez hujših posledic. In ja, padel mi je po stopnicah tudi brez hojce, spet hvala bogu brez posledic. In ja, padel je ful, ko se je pri cca 4 letih s hriba spustil s kolesom ... spet hvala bogu brez posledic. Padel je še n-krat, na n-načinov (brez hujših posledic) ... motorično pa je od nekdaj prekašal vrstnike za najmanj eno leto in morda posledic tudi zato ni (bilo). In ja, priznam, kar nekaj časa je hodil po prstih ... pa smo tudi to zrihtali in zdaj hodi čisto normalno. Njegova mlajša sestra pa je tulila, čim smo jo posadili v hojco. In je tulila, čim smo jo postavili v stajco; tricikla do 4 leta sploh ni hotela voziti (btw sin je zvozil kolo brez pomožnih koleščov pri 3 letih in pol), zdaj, pri skoraj 5 letih prepelje mogoče 5 , največ 10 m brez pomožnih koleščk. Aja, in shodila je pri 14 mesecih, res pa ni hodila po prstih. Pa štorasta je ful. Ful. Pač ni motorik. Kaj bo s tretjo, ne vem. V hojco jo bomo sigurno dali, če ji ne bo všeč, ok, če ji bo všeč, bomo ravnali po pameti (njeni in naši). Mislim ... a je res tako hudo prisluhniti otroku in videti, kaj mu paše in kaj ne? A mislite, da bo starš tiščal otroka v hojici zato, da bo imel 10 min miru pred njim, a hkrati poslušal njegovo dretje Ja, pa ja de. no, tko ... zdaj se mi pa ne da več
|
|
|