|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tiste, ki imate otroka s prejšnjim...
27.7.2006 20:57:50   
Anonimen
Kako se to obnese v novi vezi? Zanima me odnos otroka do novega partnerja oz. obratno? Kako to poteka recimo, da gre mamica po obveznostih, vam popazijo otroka brez problema (ker pač ni njegov) ali so to problemi? Mal čudno vprašanje, ja....samo me vseeno zanimauser posted image  
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tiste, ki imate otroka s prejšnjim...
27.7.2006 21:08:53   
Anonimen
Jaz sem otrok, ki je imel očima in moram reči, da mi je v VSEM nadomestil "pravega" očeta. Tudi kličem ga ati in sploh si ne morem predstavljati, da bi ga kakorkoli drugače.

In imam ga zelo rada, čeprav on tega najbrž niti ne čuti. Nekaj težav se je pojavilo v času pubertete, pa jih je znal rešit.

Vendar je vseeno vedno viselo nad mano vprašanje: bi me imel enako rad, če bi bila njegova hčerka? Danes, ko sem odrasla in imam svojega otroka, vem, da bi me. Ker tako, kot me je on vzgajal, me imel rad, kolikor mi je dal v življenju, mi ne bi mogel nihče drug.

In še nekaj - nikoli ni delal razlike med nama s sestro. Če je bilo potrebno varstvo, je bil pri roki, nikoli ni kompliciral.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
27.7.2006 22:48:15   
Anonimen
Odgovor je zelo odvisen od ljudi, ki so "v igri". Odnos novega partnerja in otroka je zelo odivsen od tega, kakšen je odnos z otrokovim očetom. Kolikokrat se videvata in kakšen je odnos očeta do novega partnerja? Je ljubosumen, se počuti, da mu bo odvzel mesto očeta in podobno. Lahko se zgodi tudi, da bi otrok v novem partnerju videl nekoga, ki je izrinil njegovega pravega očeta. Po mojih izkušnjah je največja želja vsakega otroka, da bi starša bila še vedno skupaj oziroma upanje, da se bosta ponovno srečala.
Potem pa je še cela paleta vseh mogočih odnosov, ki so v družini prepleteni (odnos tebe do novega partnerja in način vzgoje otroka ...) in odvisni od marsičesa (starost otroka, partnerjeva toleranca do časa, ki ga ti nakloniš svojemu otroku itd.). To, ali ti ga popazi, ko greš po opravkih, je na koncu nekaj skoraj nepomembnega ... Ugotoviš, da si lahko srečen, če je med tvojim novim partnerjem in otrokom pristen odnos, zaupanje in toleranca do drugačnih navad in podobno.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.7.2006 7:15:31   
ada2
pri nas ni problema. Nušo ima rad kot svojo, za čuvanje pa ni bilo nikoli niti vprašanja. se rada skupaj igrata in se mi včasih zdi, da sta še raje, če mene ni zraven, ker potem bolj divjatauser posted image . ne vem no, ko sem se odločala za novega partnerja mi je bilo pomembno to, da se bosta z Nušo razumela in sem imela srečo, že v prvouser posted image

Besedo KONTRA s proti razložimo in CEPCIJA je jasna brez vprašanj, tako se s kontracepcijo borimo, da bi bil na svetu kakšen cepec manj!

Ada vas ´ma rada!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.7.2006 7:38:57   
mojamura
tudi jaz sem imela pomisleke o tem preden sem stopila v novo zvezo....ampak pri meni se je, hvala bogu, obneslo.
prvo je pa seveda pomembno, in to vsaka mati tako začuti, če ima novi partner rad otroka ki ga maš s prejšnjim. če pa to klapa pa če se vi2 štekata po moje ne bi smelo biti problemov

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.7.2006 7:57:12   
Anonimen
pri meni ima pa partner otroka od prej pa sem ful vesela če ga ni v bližini da imava mir. Sem najbolj srečna če se ne vidijo in ga pusti na miru

(odgovor članu mojamura)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
28.7.2006 8:39:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
pri meni ima pa partner otroka od prej pa sem ful vesela če ga ni v bližini da imava mir. Sem najbolj srečna če se ne vidijo in ga pusti na miru

user posted image

No, jaz sem tudi iz tadruge strani. Tudi moj mož ima hči iz prvega zakona. Pa moram priznat, da je včasih res res težko. Kljub temu, da ga neizmerno ljubim, njegovega otroka nikoli ne bom brezpogojno ljubila. Tako pač je. Je pa sigurno drugače, če je otrok 24/7 z vama, kot pa če pride samo 1x na teden za 5 ur. In takrat se ti sistem res poruši.
Če boš našla moškega, ki se bosta res ljubila, potem otrok sploh ne bo ovira, temveč samo lep dodatek user posted image  Če boš pa našla nekoga, ki mu že v štartu ni prav veliko do tvojega otroka, potem pa itak nimaš z njim kaj iskati, a ne?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
28.7.2006 8:52:58   
gaya
Zadnja anonimna user posted image , le kako lahko kaj takega napišeš. Moj mož ima tudi 2 punci od prej in sem najbolj srečna da smo sprejele ena drugo in se imamo rade. Jaz sem sedaj v 7 mesecu user posted image  in vem da se bom trudila, da ne bom delala nobenih razlik, vsaj takih opaznih ne!!! Ker si želim, da bi obe deklici sprejeli user posted image  za sestrico oz bratca,.... In tudi glede varstva ju imam velikokrat sama, je pa res, da je za to potrebno precej pogovarjanja in razumevanja in truda, da prideš do te stopnje kot jo imam jaz. Stari sta pa 9,5 in 4,5. In mislim, da če ju ne bi mogla 100% sprejeti kot del mojega življenja, bi bilo brez veze nadaljevati zvezo, kajti otroka sta del mojega moža, njega pa ljubim brezpogojno,.....

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.7.2006 9:27:16   
Gina
Pri nas je bilo na začetku kar precej hudo. Je bil zelo ljubosumen na otroka. Najbolj ga je motilo, da so se ravno ujeli, pa sta šla za vikend k očetu in ko sta nazaj prišla, sta bila vsa zmešana (pa se ni njun oče nič vmešaval v vse skupaj, samo resnično imajo tam otroci drugačno življenje - nimajo pač nobenih obveznosti, midva pa sva morala početi ne le samo lepe reči, ampak tudi tiste zoprne plati starševstva). Pa spet od začetka. In je bila en teden štala, potem spet čisto ok in v tem krogu dalje. NO, čez čas smo vsi ugotovili, kako funkcioniramo in so se stvari obrnile. Zdaj ju ima zelo rad. Vse bi naredil zanju. V bistvu skrbi zanju, ju vozi okoli, vzgaja, razlaga, pelje k zdravniku, z biciklom malo okrog, ju pokriva ponoči, igra se z njima.... veliko več reči kot njun pravi oče. Vendar vseeno to ni čisto isto, kot če bi jima bil. Ga imata pa rada, ampak na čisto svoj način. Ampak se mi ne zdi to kaj hudega. Po moje je bistvenega pomena tudi to, koliko so otroci stari, ko jih nekdo spozna. Starejši kot so, težje ga vzamejo za svojega. Aja midva imava še enega otroka skupaj. Ta velika dva nista nič ljubosumna na malega. To se mi zdi čisto glavno. Ko so jima v šoli enkrat rekli, da to ni njun brat, ampak polbrat, je ta velik rekel, da že mogoče, da se uradno tako reče, ampak da ga ima on za brata in ga bo tudi imel še naprej. A ni faca!
Imam kolegico, ki ima 2 punci in je skupaj z nekom, ki ima dva fanta. Otroci so bili stari od 12-18, ko sta se spoznala. Saj funkcionirajo skupaj ok, vendar ne jemljejo partnerjev ravno za nadomestke materam in očetom. So preveliki. Pa čisto neke druge fore se dogajajo tam, kot se npr. v družinah, kjer so se spoznali kot majhni.

Ena je napisala, da si otroci vedno želijo, da bi šli starši spet nazaj in živeli skupaj. Pri nas si je ta mala res to želela, sploh ker je na nek način "izgubila" očeta, ona pa je bila očijeva ljubica, kar zdaj vsekakor ni, se je situacija obrnila (pa ne zaradi ločitve). Jaz sem si pa kot otrok želal in to na vso moč, da bi se starša ločila. NIsta se več ljubila in meni se je zdelo grozno, da moj oče tako ravna z mojo materjo - totalno ignorantsko - da si tega ne zasluži. Posledično sem ga nehala imeti rada, ker je tako grdo ravnal z nekom, ki sem ga ljubila. Res iz srca sem si želela, da bi ona dva šla narazen. Pa mi je oče čez leta rekel, da sta bila skupaj samo zaradi otrok. Hec, brat pravi, da si je želel isto. Iz drugih razlogov, ampak čutil je, da tako ni ok za nikogar.

(odgovor članu gaya)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.7.2006 10:06:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: gaya
In mislim, da če ju ne bi mogla 100% sprejeti kot del mojega življenja, bi bilo brez veze nadaljevati zvezo, kajti otroka sta del mojega moža, njega pa ljubim brezpogojno,.....

Veš, ko se ti bo rodil otrok, boš nehote razmišljala drugače. No, je res, da sta dve, kar je lažje, kot pri nas, ampak mi imamo še vedno zelo velike probleme z ljubosumnostjo. Mala mene ne sprejme, pa če se na glavo postavim, ljubosumna je na svojega polbratca, je moževa senca (mož gre na wc, ona stoji pred vratii n ga čaka)....jaz nimam več toliko časa, da se ukvarjam z njo, ker imam pač svojega otroka za katerega je potrebno poskrbet. Vem, sliši se grozno, ampak tako to je. Žal. Pa lahko ljubim moža do vesolja in nazaj.

(odgovor članu gaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
28.7.2006 10:27:54   
gaya
Verjamem, da je vsak otrok zgodba zase, vem pa tudi nekaj, ko se mi bo rodil user posted image , se bodo stvari spremenile, ampak še vedno bom poskušala stremet k temu, da za njiju ne bo drastičnih sprememb. Je pa res, da pri nama preživita veliko časa in ne samo 1 vikend na 14 dni oz par ur na teden in se verjetno tudi to pozna,....

Glede ljubosumja na svojega polbratca naj pa povem, da je bila naša starejša ljuboasumna že na svojo sestro, če sem se ji mogoče jst preveč posvečala in k sem to opazla, sva spet imeli maratonske pogovore. Verjetno bo prišlo do kakšnih ljubosumnih izpadov, ampak tudi očka bo moral kaj naredit....
Sta pa naši punci aktivno vključeni v mojo nosečnost in sta bili tudi na UZ z mano, tko da se veselita novega člana,...

Ampak pomoje sem mal zašla s teme, še vedno pa ne razumem zadnje anonimne, kako lahko napiše kaj takega,....

30.09.2006 je v moje naročje prisvetila najsvetlejša zvezdica, obraz moje hčerke Gaje.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.7.2006 15:17:44   
Anonimen
Moj ima pa dve punci od prej. Nikoli ga ne pokličeta, samo v primeru da rabita denar. Če pa jih on pokliče se javita, če jima paše, ali pa tudi ne. Če se dogovorijo da se vidijo, mu tudi ne dvigneta slušalke.

Tudi jaz sem vesela da imamo čimmanj stikov in si prav želim, da bi se stiki prenehali, čeprav vidim da ju ima mož še vedno rad. Meni bi bilo pa čisto v redu če ga ne bi nikoli več poklicali.

(odgovor članu gaya)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
28.7.2006 19:17:08   
karmy
moj nima problemov  z malim... nekaj časa sem (na začetku seveda) ločevala ker nisem vedla kako bo) in zdaj se ukvarja z njim kot da je njegov biološki oče user posted image vendar vidim včasih sosedove otroke, in imam občutek da jih ne prenašam... to se mi zdi samo po sebi narobe.. user posted image user posted image men je tak čudno da kakšnega otroka ne prenašam če ne celo sovražim.... user posted image vendar seveda ne rečem kaj... njihov problem..

moja angleška prijatelja sta tudi pred 8 leti pristala skupaj... on je bil takrat še poročen ko je njo spoznal ( ona je iz singaporja) in po ločitvi sta direkt začela živet skupaj... on ima od prejšnega zakona 14 letnega sina in 6 letno hčerko... Ženska mi je rekla da ju ni na začetku prenašala in se nikakor ni mogla sprijaznit da je na drugem mestu nakar sta bila otroka zmeraj/vedno na prvem mestu... in se je tako krešal da sta šla narazen, ona nazaj v singapor in on po svoje...
pol sta nekak spet prišla nazaj, se pobotala, in se je sprijaznila da je na drugem mestu, ker ga je ljubila in ga še vedno ljudi... zdaj funcionirajo idealno.. super... user posted image samo začetek je vedno zelo zelo hud.. ampak seveda je tudi situacija različna od človeka do človeka....in mi je rekla da je zdaj zelo vesela da je bila trmasta in se potrudila za svojega moškega... in ju je tako lepo gledat skupaj.. pravi team user posted image user posted image

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.7.2006 19:38:38   
Zasanjana
Moj sedanji partner je mojo bejbo fuuul lepo sprejel.Lepše je sploh ne bi mogel.Njenega pravega očeta itak ne bo nikoli nadomestil!Tudi za pazit ni nikoli problema.Igrata se skupaj, divjata,... vse.Vsi mislijo, da je njegova.user posted image

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.7.2006 20:54:19   
marcela
Moj ima pa dve punci od prej. Nikoli ga ne pokličeta, samo v primeru da rabita denar. Če pa jih on pokliče se javita, če jima paše, ali pa tudi ne. Če se dogovorijo da se vidijo, mu tudi ne dvigneta slušalke.

Tudi jaz sem vesela da imamo čimmanj stikov in si prav želim, da bi se stiki prenehali, čeprav vidim da ju ima mož še vedno rad. Meni bi bilo pa čisto v redu če ga ne bi nikoli več poklicali.
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Draga anonimka tole pisanje je pa zelo podlo. No, saj je prav, da si iskrena, vendar poskusi se postavit v kožo teh hčer. Pa saj to je normalno in prav, da jih ima še zmeraj rad.  Njegovo meso in kri so. Morda pa oni dve tebe ne preneseta kakor ti njiju ne in zato ne dvigujeta telefona.

Počni kar ti je volja, le poskrbi , da s svojimi dejanji ne prizadaneš drugih

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.7.2006 22:54:02   
sanasan
jaz sem pa z mojim v paketu dobila še takrat osemletnega sina in sem se prav zaradi njega na vrat na nos po 6m mesecih zmenkov preselila k njima, ker ga takrat njegova mama ni želela videti, mož pa je veliko odsoten... takrat so se vsi zgozili nad mano, ker sem bila kar velika karieristka in nisem imela nikoli posebne želje po otrocih...pustila sem namreč dobro plačano službo, prijatelje... pa mi ni niti malo žal!
sedaj smo štirje, midva se super razumeva, čeprav so bile včasih kar težke situacije (pa ne zaradi najuuser posted image )...sina imam neizmerno rada, če pa sem iskrena, so čustva do lastne hčerke drugačne, pogosto se mi zdi, da ravnam bolj nagonsko...morda, ker sem si jo neizmerno želela, ali pa pač, ker sem jo rodila....moram pa reči, da sem postala do sina po rojstvu hčere še bolj pozorna in občutljiva, pazljiva....na nek način tudi do drugih otrok...
jaz sem neizmerno srečna, ker se otroka super razumeta in se imata neizmerno rada...
me pa boli, ker ga kar dosti ljudi okoli ne obravnava enako kot hčerko (npr.pri obdarovanju...)

tiste, ki pa pravite, da bi najraje videle, da vaši partnerji ne bi imeli stikov z otroki iz prejšnje zveze - SRAM NAJ VAS BO!!!!
če že nimate nobenega razumevanja in sočutja do teh otrok in njihovih čustev pa pomislite vsaj na to, da nič vam ne zagotavlja, da pa se morda vaši otroci nekoč ne bodo znašli v enakem položaju!!!!!!!!!! 

(odgovor članu marcela)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.7.2006 23:27:41   
ona
Ker imam danes malo več časa sem se prav lotila brat vse po vrsti in prav ne morem mimo te debate!Ne bom dosti komentirala anonimnih,ker vsak pač prenaša po svoje otroke,ki niso njegovi,treba pa se je zavedat,da bogi otroci niso nič krivi,da sta šla partnerja narazen in provala zaživet novo življenje!To se pač dogaja in se bo,otroci pa nastradajo!Vsaka od teh anonimnih ima pač verjetno slabe izkušnje in mogoče bo nekoč drugače in želim jim,da bo vse uredu,ne da jih napadamo!
no,v glavnem sem hotla še malo pokomentirat sanosan glede obdarovanja!
jaz imam sin iz prejšnje veze in zdaj punčko z novim partnerjem in pri nas je vse super in prav.Partner ima ful rad mojega sina,med poghovorom včasih pa je priznal,da nikoli ne bo isto kot da bi bil njegov,a to ga ne ovira!Lahko rečem,da sem imela pač malo sreče,da sem našla tako dobrega partnerja!
Glede obdarovanja bom dala primer_Pride njegova žlahta k nam na obisk in vedno prinesejo tudi mojemu sinu kaj,kot hčerki!Ima pa ogromno žlahte in še nikoli nobeden ni naredil izjeme.To se mi res zdi lepo od njih,ker so mojega otroka vsi sprejeli kot da je del njih!
Samo to sem hotla povedat...

(odgovor članu sanasan)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.7.2006 16:59:58   
zoya_
Moj ima iz prejšnjega zakona dve hčeri, s katerima se super razumem. Ni nobenega ljubosumja, sem vesela ko prideta in tudi sedaj ko gradiva, ju čaka sobica, če bi se karkoli premislili in prišli k nama živet. Včasih gre moj kakšen dan tudi v službo nazaj in ju jaz pazim kakšno urco ali dve, pa potem počnemo razne vragolije, se peljemo do mesta z busom, gremo malo sem in tja, se dobro zabavamo. Je pa problem njegova bivša, ker vsake toliko časa teži, da ne smeta biti same z menoj.... user posted image  Res ne vem, zakaj naj ne bi smela bit. Me je pa spoznala, tako da ve s kom sta. Potem me pa tamale sprašujeta, zakaj ne smeta biti z mano.... Men je to zelo grdo, da se preko otrok nekdo prepucava, jo bom pa ob priliki pred tamalima prašala, naj njima in meni razloži, kaj je tako narobe, da ne bi smele biti z menoj...user posted image

L I V E S T R O N G

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
30.7.2006 17:25:59   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
1.8.2006 12:33:28   
pina-1
Moj mož ima tudi dva otroka od prej in sta že kar velika. S tastarejšim ni nobenih težav ( 21 let). Pride večkrat k nam in je nad svojo sestrico full navdušen, medtem ko  s tamlajši ( 15let) nikakor ne najde pravega stika. Ga je ( tamali očeta) totalno ignoriral. Ga nismo videli skoraj eno leto. Pa smo z obema enako ravnali. Najina hčerkica pa vsem pove da ima dva brata, nikoli ju ne pozabi omenit in samo ko sliši da starejši sin prihaja na obisk je vsa srečna.

Jaz vseeno upam da se bo tudi ondos z mlajšim sinom uredil. Je po moje malo pod vplivom drugih. Ko bo sam razmislil s svojo glavo bo dojel da oče ni tako grd kot mu govorijo. Vsaj upam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?