|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tiste, ki imate otroka doma v varstvu
16.5.2006 7:19:02   
Maxica
Zanima me, ali ostanete doma, če ima vaš otrok vročino ali je malo bolan ipd., v vsakem primeru, tudi če ga doma pazi npr.vaša mama ali tašča, ali greste vseeno v službo? Jaz sem danes zjutraj, ko sem vstala, čutila, da ima naš user posted image  vročino pa malo je imel poln nosek (včeraj je bil še čisto zdrav), pa sem vseeno šla v službo. Zdaj imam kr malo slabo vest, bi bilo verjetno bolje, da bi ostala doma, saj bolan otrok vendarle rabi mamico ob sebi. Sicer sva se z mamo zmenili, da pridem brž domov, v kolikor bo vročina vztrajala in bo otrok nerazpoložen, pa vendar...user posted image Kako je pri vas v takih primerih?

Sami sončki okrog mene :)
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tiste, ki imate otroka doma v varstvu
16.5.2006 8:06:42   
Jana4
Mislim, da je glavno da mama ali tašča ali tisti ki čuva otročka ve da je z otročkom nekaj narobe da je nanj pozoren. če pa bi malček želel, da je mamica ob njem pa še zmeraj lahko prideš domov.
Tako, da bodi pomirjena saj veš da si pripravljena takoj pridet domov če bo malček to želel.
Upam da ni nič hujšega in lep dan!

You're Unique, Just Like Everyone Else....

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.5.2006 8:20:45   
mala maja
Če je samo malo prehlajen ne, če bi bil kar precej bolan pa ja.

Jaz sem bila pri terh otrocih več na bolniški zaradi moje bolezni(pa ne mislim med nosečnostjo) kot pa za otroke.
PAč imam babi servis za take stvari.

(odgovor članu Jana4)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.5.2006 8:32:35   
Anonimen
Takole si jaz razlagam vso stvar.
Jaz pazim na mojega vnuka.Če bi imel samo zamašen nosek in ne preveč visoko vročino,bi rekla,da mamica lahko mirne duše gre v službo.Če pa bi resno zbolel,da bi hudo kuhal in zradi tega imel tudi slabo počutje,potem pa bi bila za to,da mamica ostane pri njemu doma,ker v takoh situacijah,resnih, otrok potrebuje mamino bližino,in nobena babica ali dedek ne moreta v hudih trenutkih nadomestit mamin objem,pa čeprav se imamo hudo radi.
Na srečo v letošnji zimi(moram tkat na les)se še ni zgodilo,da bi Timi zbolel.

(odgovor članu mala maja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
16.5.2006 8:35:58   
cmokec
Pri nas je bilo podobno, kot je opisala Neva6.

Sem pa večkrat poklicala domov, da sem izvedela, kako se počuti.

Pa

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.5.2006 9:06:20   
miša1
To se mi zdi kar težka zadeva. Odvisno v kakšni službi si. Če si naprimer pri privatniku, ko si sam za vse, ali pa v neki državni upravi ali kje druge, kjer je več zaposlenih. Samo danes je čedalje slabše tudi v teh službah.

Jaz delam v zasebnem podjetju, ampak moj direktor je zelo razumevajoč glede tega in ni bil nikoli problem user posted image , če so otroci zboleli, ampak delo je moralo biti vseeno opravljeno, ni naredil noben namesto mene nič. Sem pač kaj doma naredila, ali pa šla zvečer pa kakšno nedeljo nadoknadit. Vse se da zmenit.

Pa čim manj bolnih otrok vam želim!

lpm

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.5.2006 9:16:50   
Anonimen
pri nas ga je eno leto in pol čuvala moja mami, pa če je bil bolan ali zdrav. zdaj pa je v vrtcu in ga čuva takrat, ko je bolan. jaz vzamem bolniško samo v primeru, če sta moja mami in tibor oba naenkrat bolana. to je bilo do zdaj v 3 letih enkrat.

(odgovor članu miša1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
16.5.2006 22:10:45   
Olivija
Jaz vedno ostanem doma (vsaj prve tri dni), ker ima Ana ponavadi res visoko vročino, tam okoli 40 stopinj, zato jo enostavno ne upam pustiti s kom drugim. Sej vem, da bi lepo poskrbeli zanjo, samo enostavno se ne počutim dobro v službi.
Res pa upam, da me ne čaka vrsto bolezni naslednjo zimo, ker imamo zdaj dve punčki, in ne bi bila rada vsak mesec doma.

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.5.2006 7:06:43   
dory
Nas je zlo malkrat bolan, ce pa ze, gre po vecini za kak prehlad al pa vrocino....in ga lahko brez problema pustim doma pri babi...sej ga bo znala isto postimat kot jaz...ko pa pridem jst iz sluzbe pa se midva do onemoglosti crkljava :)

(odgovor članu Olivija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.5.2006 7:16:57   
AnBan
Moja dva pazi tašča in običajno grem kar v službo (saj običajno gre le za kakšen prehlad). Vmes malo po telefonu preverjam kako je in če je res hudo, skočim domov, peljem k zdravniku in če ni kaj blazno resnega grem nazaj v službo. Imam tudi takouser posted image službo, da si prav veliko bolniške ne smem privoščit. Trenutno mlajši preboleva norice in se lepo crta pri tašči, popoldne pa pri meni.
user posted image

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 10
17.5.2006 21:06:22   
frutka_
Kombiniramo po vseh možnih poteh. Včasih ati vzame bolniško, babica je tudi že skočila poleg...V glavnem sem pa jaz z njim dokler se zadeva vsaj malo ne izboljša.

(odgovor članu AnBan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.5.2006 13:05:59   
KAURA
Pozdravljena!user posted image

Moram priznat, da je to izredno zanimiva tema,ker se sama dostikrat sprašujem, kako naj ravnam v takem primeru.user posted image

In se odločim takole: kadar ocenim,da me otrok res potrebuje (viskoa vročina,utrujenost,...),vzamem bolniško. Včasih me daje slaba vest zaradi službe, ker so to dogaja 2-3x na leto.

No, saj sem otroka jaz rodila in sem zanj tudi odgovorna. Babice itd... niso zato,da še takrat čuvajo otroke. Ni pošteno do njih. Ker je potrebno veliko napora in predvsem materinske ljubezni.user posted image
Je pa tudi druga plat bolniške:plača.Manjša. Občutno.

AMPAK JE VREDNO! Saj so naši angelčki, podarjeni od Boga!user posted image

(odgovor članu Maxica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.5.2006 9:57:20   
piščanc
mi imamo babi servis, samo če je še malo bolan, ni pa več vročine. bolniško ponavadi vzame mož, če je pa res hudo pa jaz za kakšen dan, da gre čez najhuje

iz malega zraste veliko

(odgovor članu KAURA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
26.5.2006 19:53:29   
Lidy
Pri nas sta za varstvo tašča in mama. Če bi bil hudo bolan bi verjetno vzela kakšen dan bolniške (problem pri privatniku). Za kakšne prehlade bi pa mami poskrbeli, da bi bilo vse ok. Bi bila pa verjetno vsakih 5 min na telefonu.
Udič je to, da bi bil rad z njim vedno pa zaradi službe si tega ne moreš ravno privoščit.
Na srečo še nismo imeli primera, da bi se moral odločat kaj in kako. Tudi sedaj ko ima rokico v gipsu nisva bila z možem na bolniški. Prvi teden mi je bilo res grozno no sedaj je že lažje, ker se je tudi tamal navadil na gips in že vse dala kot da ni nič.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...
Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?