Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Tiste, ki imate otroka doma v varstvu 16.5.2006 7:19:02
|
|
|
|
Maxica
|
Zanima me, ali ostanete doma, če ima vaš otrok vročino ali je malo bolan ipd., v vsakem primeru, tudi če ga doma pazi npr.vaša mama ali tašča, ali greste vseeno v službo? Jaz sem danes zjutraj, ko sem vstala, čutila, da ima naš vročino pa malo je imel poln nosek (včeraj je bil še čisto zdrav), pa sem vseeno šla v službo. Zdaj imam kr malo slabo vest, bi bilo verjetno bolje, da bi ostala doma, saj bolan otrok vendarle rabi mamico ob sebi. Sicer sva se z mamo zmenili, da pridem brž domov, v kolikor bo vročina vztrajala in bo otrok nerazpoložen, pa vendar... Kako je pri vas v takih primerih?
|
|
RE: Tiste, ki imate otroka doma v varstvu 16.5.2006 8:06:42
|
|
|
|
Jana4
|
Mislim, da je glavno da mama ali tašča ali tisti ki čuva otročka ve da je z otročkom nekaj narobe da je nanj pozoren. če pa bi malček želel, da je mamica ob njem pa še zmeraj lahko prideš domov. Tako, da bodi pomirjena saj veš da si pripravljena takoj pridet domov če bo malček to želel. Upam da ni nič hujšega in lep dan!
|
|
RE: Tiste, ki imate otroka doma v varstvu 16.5.2006 8:20:45
|
|
|
|
mala maja
|
Če je samo malo prehlajen ne, če bi bil kar precej bolan pa ja. Jaz sem bila pri terh otrocih več na bolniški zaradi moje bolezni(pa ne mislim med nosečnostjo) kot pa za otroke. PAč imam babi servis za take stvari.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki imate otroka doma v varstvu 16.5.2006 8:32:35
|
|
|
|
Anonimen
|
Takole si jaz razlagam vso stvar. Jaz pazim na mojega vnuka.Če bi imel samo zamašen nosek in ne preveč visoko vročino,bi rekla,da mamica lahko mirne duše gre v službo.Če pa bi resno zbolel,da bi hudo kuhal in zradi tega imel tudi slabo počutje,potem pa bi bila za to,da mamica ostane pri njemu doma,ker v takoh situacijah,resnih, otrok potrebuje mamino bližino,in nobena babica ali dedek ne moreta v hudih trenutkih nadomestit mamin objem,pa čeprav se imamo hudo radi. Na srečo v letošnji zimi(moram tkat na les)se še ni zgodilo,da bi Timi zbolel.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki imate otroka doma v varstvu 16.5.2006 8:35:58
|
|
|
|
cmokec
|
Pri nas je bilo podobno, kot je opisala Neva6. Sem pa večkrat poklicala domov, da sem izvedela, kako se počuti. Pa
|
|
RE: Tiste, ki imate otroka doma v varstvu 16.5.2006 9:06:20
|
|
|
|
miša1
|
To se mi zdi kar težka zadeva. Odvisno v kakšni službi si. Če si naprimer pri privatniku, ko si sam za vse, ali pa v neki državni upravi ali kje druge, kjer je več zaposlenih. Samo danes je čedalje slabše tudi v teh službah. Jaz delam v zasebnem podjetju, ampak moj direktor je zelo razumevajoč glede tega in ni bil nikoli problem , če so otroci zboleli, ampak delo je moralo biti vseeno opravljeno, ni naredil noben namesto mene nič. Sem pač kaj doma naredila, ali pa šla zvečer pa kakšno nedeljo nadoknadit. Vse se da zmenit. Pa čim manj bolnih otrok vam želim! lpm
|
|
|
|
RE: Tiste, ki imate otroka doma v varstvu 16.5.2006 9:16:50
|
|
|
|
Anonimen
|
pri nas ga je eno leto in pol čuvala moja mami, pa če je bil bolan ali zdrav. zdaj pa je v vrtcu in ga čuva takrat, ko je bolan. jaz vzamem bolniško samo v primeru, če sta moja mami in tibor oba naenkrat bolana. to je bilo do zdaj v 3 letih enkrat.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki imate otroka doma v varstvu 16.5.2006 22:10:45
|
|
|
|
Olivija
|
Jaz vedno ostanem doma (vsaj prve tri dni), ker ima Ana ponavadi res visoko vročino, tam okoli 40 stopinj, zato jo enostavno ne upam pustiti s kom drugim. Sej vem, da bi lepo poskrbeli zanjo, samo enostavno se ne počutim dobro v službi. Res pa upam, da me ne čaka vrsto bolezni naslednjo zimo, ker imamo zdaj dve punčki, in ne bi bila rada vsak mesec doma.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki imate otroka doma v varstvu 17.5.2006 7:06:43
|
|
|
|
dory
|
Nas je zlo malkrat bolan, ce pa ze, gre po vecini za kak prehlad al pa vrocino....in ga lahko brez problema pustim doma pri babi...sej ga bo znala isto postimat kot jaz...ko pa pridem jst iz sluzbe pa se midva do onemoglosti crkljava :)
|
|
|
|
RE: Tiste, ki imate otroka doma v varstvu 17.5.2006 7:16:57
|
|
|
|
AnBan
|
Moja dva pazi tašča in običajno grem kar v službo (saj običajno gre le za kakšen prehlad). Vmes malo po telefonu preverjam kako je in če je res hudo, skočim domov, peljem k zdravniku in če ni kaj blazno resnega grem nazaj v službo. Imam tudi tako službo, da si prav veliko bolniške ne smem privoščit. Trenutno mlajši preboleva norice in se lepo crta pri tašči, popoldne pa pri meni.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki imate otroka doma v varstvu 17.5.2006 21:06:22
|
|
|
|
frutka_
|
Kombiniramo po vseh možnih poteh. Včasih ati vzame bolniško, babica je tudi že skočila poleg...V glavnem sem pa jaz z njim dokler se zadeva vsaj malo ne izboljša.
|
|
|
|
RE: Tiste, ki imate otroka doma v varstvu 25.5.2006 13:05:59
|
|
|
|
KAURA
|
Pozdravljena! Moram priznat, da je to izredno zanimiva tema,ker se sama dostikrat sprašujem, kako naj ravnam v takem primeru. In se odločim takole: kadar ocenim,da me otrok res potrebuje (viskoa vročina,utrujenost,...),vzamem bolniško. Včasih me daje slaba vest zaradi službe, ker so to dogaja 2-3x na leto. No, saj sem otroka jaz rodila in sem zanj tudi odgovorna. Babice itd... niso zato,da še takrat čuvajo otroke. Ni pošteno do njih. Ker je potrebno veliko napora in predvsem materinske ljubezni. Je pa tudi druga plat bolniške:plača.Manjša. Občutno. AMPAK JE VREDNO! Saj so naši angelčki, podarjeni od Boga!
|
|
|
|
RE: Tiste, ki imate otroka doma v varstvu 26.5.2006 9:57:20
|
|
|
|
piščanc
|
mi imamo babi servis, samo če je še malo bolan, ni pa več vročine. bolniško ponavadi vzame mož, če je pa res hudo pa jaz za kakšen dan, da gre čez najhuje
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?