Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Timpanogram in žrelnica 1.7.2010 14:34:51
|
|
|
|
milki
|
Zanima me kakšen sluh so imeli vaši otročki, če so jim samo zaradi tega odstranili žrelnico, da drugih problemov ni imel? Mi imamo eno uho tib A drugo tip B, zadnjič je bil malo bolan in je imel oba B. Drugih težav nima, ne vnetih ušes, ne bolezni, ne smrčanje, zato me zanima, če je kdo operiral otroka zaradi sluha in kakšni so bili rezultati po operaciji.
|
|
RE: Timpanogram in žrelnica 1.7.2010 23:11:07
|
|
|
|
ribica.
|
pri nas je naša punca imela nekaj težav in je slabše slišala. Nekih blaznih problemov z vnetji ni imela, le občasno , pa še to se je začelo po 4. letu. Ampak sem opazila da slabše sliši. Ko smo dali ven žrelnico, se je stanje normaliziralo. Ampak nikoli nismo prišli do stanje da bi kdo dejansko meril sluh, ker tole da je sluh A oz. B mi je čista neznanka.
|
|
|
|
RE: Timpanogram in žrelnica 2.7.2010 7:58:22
|
|
|
|
boni25
|
Ojla Tudi moj mali je imel eno uho A drugo pa B pa vedno kadar smo sli na merjenje je bil malo prehlajen.Drugač pa je pri nas vrjetno vzrok to da imamo na 14 dni vnetje uses.Bomo tudi mi vrjetno sli na operacijo zrelnice.A ste bili na merjenju v NM?
|
|
|
|
RE: Timpanogram in žrelnica 2.7.2010 9:36:06
|
|
|
|
milki
|
Ne, v Ljubljani.
|
|
RE: Timpanogram in žrelnica 5.7.2010 8:11:00
|
|
|
|
dejček
|
naš fant je imel pred 3 meseci obe ušesi tympanogram B, avdiogram (izguba sluha v decibelih) med 30. predvidni smo bili za operacijo. vendar se je stanje do zadnje kontrole prejšnji teden občutno popravilo. tako sta sedaj obe ušesi ponovno A, pa tudi sliši boljše in so operacijo do nadaljnega odpovedali. je pa izvid pogojen z zdravjem otroka, ko je bil prehlajen ali je v bljižni preteklosti prebolel vnetje ušes, je posledično tudi slabše slišal.
|
|
|
|
RE: Timpanogram in žrelnica 7.7.2010 10:51:58
|
|
|
|
naja78
|
ojla. timpanogram ne meri sluha.meri samo prevodnost zvoka po evstahijevi cevi in ali se za bobničem nabira kaka tekočina zaradi katere pač otrok slabše sliši. naš je imel že C,pa normalno sliši. sluh meri avdiogram,ko mu dajo na ušesa slušalke,malim otrokom pač neke cevčice in palčke,ki pa ni 100%.otrok mora bit na miru,sodelovat in bit popolnoma zdrav,kar pa je danes težko.
|
|
|
|
RE: Timpanogram in žrelnica 7.7.2010 11:00:11
|
|
|
|
N.M.
|
Jaz sem imela operirano žrelnico zaradi sluha, ko sem bila stara 4 leta. Lansko leto sem bila na obdobnem pregledu, kjer so nam merili tudi sluh in so mi rekli, da je b.p.. Sama pa opažam, da določene zvoke slišim, ampak jih ne razumem. Recimo, če se kdo pogovarja stran od mene, jih slišim, ampak ne razumem besed, ki bi jih recimo kdo, ki stoji zraven mene razumel. Sem imela pa pred operacijo zelo velikokrat vnetje ušes. Po operaciji nikoli več. Tudi drugače nisem bila bolna, samo kakšen prehlad ali angina na leto.
|
|
|
| Stran: [1] |
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......