Anonimen
|
Pozdravljeni,.. Tudi jaz zelim biti anonimna in se ne zelim izpostavlajti.Vsak vas nasvet mi bo dobrodosel. Torej,stvar je sledeca... Zaradi partnerjeve nezaposlenosti v Slov. smo se nekako odlocili,da gremo in poskusimo delo v tujini. On je imel sorodnike tam,in nekaj casa tudi bival pri njih. Po dolocenem casu in pomoci njegove mame je zbral denar,da lahko prideva tja tudi jaz in moja hcerkica ki je dopolnila 5 let. On je nasel sluzbo zelo hitro,polni delovni cas,placa 1.280 eu,meni je govoril,da bom tudi jaz zelo hitro dobila delo in zasluzila 1.200 eu in ziveli bomo lepse kot v Slov. Jaz sem hodila od firme do firme in sprasevala za delo,brez znanja jezika mi je bilo se tezje,zato sem imela s seboj prijateljico,da mi je pomagala prevajat. Preko veze mi je uspelo najti sluzbo in sicer za pol.delovni cas,kar je v tujini tega zelo veliko.. Vrtca nismo takoj dobili,zato nam je pomagala sorodnica od moza ki je starejsa gospa (65 let.. Iz hci se nikoli ni nic poigrala,ven jo ni vozila,ker se je bala da se ji bi kaj zgodilo,zato je v casu moje sluzbe hci prezivela dopoldne v dolgocasju. Ko sem prisla domov mi ni dovolila,da se pogovorim z gospo ki jo je cuvala(zacela je upiti...v tem trenutku sem ugovovila da otroku manjka pozornost. Vrtec smo dobili v roku pol leta.. In tukaj so se zacele tezave... Kaksn mesec je bilo vse ok..potem pa,da tepe druge otroke, in to se je ponavljalo iz dneva v dan.. Prosila sem vzg.da bi rada nekaj casa prezivela z njo v vrtcu,da vidim v cem je problem. Ugotovila sem,da mojega otroka drugi otroci niso sprejeli,vzg.si ni uzela cas za njega in ga zaposlila,..in tako sem dobila izpisnico,da je moj otrok izpisan. Sluzbo sem morala pustit.. Moz je zacel bluzit in neplacevat redno poloznice.. Dolgovi so se kopicili,vsako neplacano poloznico ,so poslali na izvrzbo,in tako,da ima zdaj kar dosti odbitkov od place. Jaz sem ponovno dobila isto delovno mesto in delo v isti firmi. Otroka smo vpisali v drugi vrtec in zacutila sem ,da je srecena tam,nasla je svoje prijateljice v vrtcu.. Nakar so se poleti zamenjale vse vzg.direktorica otroci...so se zacele spat iste tezave kot v prvem vrtcu in tudi tukaj smo dobili izpisnico.. Z menoj v vrtec je sla prijateljica,(prevajala...zakaj se mora mojega otroka spet izpisat iz vrtca,..Tam se se skregala iz direktorico. Cez dober mesec dobim posto,da se moram oglasit na soc.Bila je anonima prijava v vrtec da se moj otrok tudi doma tako obnasa.. da partner popiva itd S to prijateljico sva bili sosedi in kar dosti je vedela o meni,in na koncu sem ugotovila,da me je ona prijavila ze v vrtcu in ta direktorica je podala prijavo na soc. Sedaj imamo vsak mesec pogovore na soc.Zakaj se je moj otrok tako obnasal v vrtcu.V cem je problem,..Oba sva skrbna starsa,res pa je da je on kar se tice poloznic cisto neodgovoren,ocka pa odlicen. Hci je zelo navezana na njega,doma je dokaj pridna,nimamo problemov,ce pa ze kaj uspici se mi pa zdi da je to otroska faza.. Probava biti cim bolj usklajena pri vzgoji,mejah. 850 Pa vseeno,iz dneva v dan sem pod stresom,ne pase mi tujina,racunam moja placa,njegova placa in poloznice(sedaj sem jaz vzela v roke to obveznost... 1800 eur skupaj -vsi stroski nam ostane 850 eur.. Ali je vrednih teh 850 eur,da se jaz pocutim iz dneva v dan slabo,da me klicejo na soc in ocenjujejo eni obrisani tujci,da rabim prevajalce itd.. Kaj menite dragi moji Slovenci???
|