|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Termometer??
27.1.2013 10:16:33   
divans1
Kateri termometer mi svetujete za triletnika? Doma mam digitalnega, ki ga uporabljam za dojenčka, za merjenje v ritki. Ta večji pa to več ne dovoli... imam navadnega, pa več ne kaže prav.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Termometer??
27.1.2013 10:19:05   
Shorty_
imam še starega živosrebrnega user posted image

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
27.1.2013 10:46:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Shorty_)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.1.2013 10:47:57   
Doll
Če te zanima moja prijateljica prodaja ušesnega-takšnega uporabljajo tudi v bolnišnicah.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.1.2013 11:00:25   
hubi
Klasičnega na živo srebro. Najbolj zanesljiv.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.1.2013 11:18:12   
divans1
Doll, koliko je cena? Pa je v redu? Ker za tele ušesne termometre sem slišala, da ne kažejo točno??

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.1.2013 11:37:33   
Doll
Sem ti pisala na ZS

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.1.2013 14:59:14   
*mačka*
Doll mene tudi zanima user posted image
Bi mela sicer najraj živosrebrovega ampak pri nas že dolgo ni več v prodaji. user posted image
Mamo doma zdj dva digitalna, pa dva za v ušes, pa vsak drugač kaže user posted image

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 8
27.1.2013 17:41:01   
Katy78

IZVIRNO SPOROČILO: divans1

Kateri termometer mi svetujete za triletnika? Doma mam digitalnega, ki ga uporabljam za dojenčka, za merjenje v ritki. Ta večji pa to več ne dovoli... imam navadnega, pa več ne kaže prav.

Meni se za 4-letnika najbolje obnese klasični termometer. Sicer tistih z živim srebrom res ne delajo več in imajo novejši notri galij, princip delovanja je pa enak. Sicer je res, da moraš meriti vsaj 5 minut (raje še kakšno minuto več) ampak 3-letnik je že toliko razumen, da dovoli. Če pa mu moram izmeriti v spanju, kar je zelo zelo redko, mu pa še vedno izmerim z digitalnim v ritki, je najhitreje in tudi zanesljivo.

Glede ušesnega termometra – če hočeš, da izmeriš pravilno temperaturo, moraš biti kar zverziran. Če ga namestiš ali preblizu ali predaleč od bobniča, termometer ne bo pokazal prav. Jaz sem imela precej dragega in sem bila ful vesela da mali nima vročine. Ker se mi je pa vseeno zdel vroč, sem izmerila še enkrat in je pokazalo drugače. Ponovila sem še parkrat in vedno so bile razlike. Ko sem pa izmerila v ritki, se je pa izkazalo, da ima 38.7.

(odgovor članu divans1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
27.1.2013 17:56:57   
AKP
Sem imela digitalnega in ni kazal točno user posted image . Si je tavečja merila temperaturo in ji je kazal 36.5. Pa mi je trdila, da ima temperaturo, jaz pa da je nima. In ko si je izmerila z klasičnim je imela 38 stopinj tem. Tamala pa je bila v bolnišnici in ji je sestra merila z ušesnim in ji ni pokazal temperature. Jaz pa sem bila skoraj 100%, da jo ima. Mi je na srečo prinesla klasičnega, ki je pozal 39 stopinj. Nato mi je sestra priznala, da večkrat narobe pokažejo. Od takrat zaupam še samo klasičnemu termometru.

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
27.1.2013 18:08:43   
Doll
Če nepravilno vstaviš konico potem ne bo prav kazalo,to je resnica. Jaz imam enakega kot kolegica,pa mi ni nikoli narobe kazaluser posted image

(odgovor članu AKP)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.1.2013 18:35:08   
Doll
Aja,sem pa se ravno spomnila,smov tudi prej imeli en termometer ušesni pa ni kazal prav . V čem je bila fora pa ne vem user posted image

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.1.2013 23:06:23   
Urska09
Ušesni termometri so daleč najbolj praktični, res pa je, da jih moraš znat uporabljat. Če ti prvič pokaže nekdo, ki je zverziran, ni več težav. Bistvo, da primeš uhelj, ga narahlo potegneš stran od obraza in dovolj globoko vtakneš konico v uho. Jaz ga uporabljam že odkar obstaja, za celo družino in ne menjam.

(odgovor članu Doll)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.2.2013 7:55:37   
KOKICA32
Prisegam na Braunovega:

http://www.ceneje.si/lepota-in-zdravje/aparati-za-osebno-nego/ostalo-za-nego/braun-termometer-irt4520-thermoscan_-_CX00005FAB

za uho, odšteješ 0,5 stopinje in je! Je zelo točen, uporabljajo ga tudi pediatri. user posted image

(odgovor članu Urska09)
Neposredna povezava do sporočila: 14
1.2.2013 8:12:08   
Janya

IZVIRNO SPOROČILO: KOKICA32

Prisegam na Braunovega:

http://www.ceneje.si/lepota-in-zdravje/aparati-za-osebno-nego/ostalo-za-nego/braun-termometer-irt4520-thermoscan_-_CX00005FAB

za uho, odšteješ 0,5 stopinje in je! Je zelo točen, uporabljajo ga tudi pediatri. user posted image

se strinjam, imam še starejši model brez lučke ampak je resnično zelo zanesljiv

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 15
1.2.2013 8:16:25   
Paštetka
Ne vem katera je napisala, da se živosrebrni več ne prodajajo. Imajo jih v lekarni. user posted image

Ušesni termometer ne bo nikoli kazal točno, če ga pravilno ne vstaviš. To pomeni, da je potrebno malo potegniti za uhelj, da se izmeri temperatura v notranjosti in ne na steni zunaj, takoj ob robu sluhovoda.

Tudi vsak živosrebrn termometer ne kaže enako oz. ne bo izmeril enako. Žal se preverijo tako, da kupiš vsaj tri, si z vsemi izmeriš teperaturo in potem uporaljaš tistega, ki kaže neko povprečje oz. sredino vseh.

Čelni termometer prav tako pokaže različno temeraturo pri zaporednem merjenju. Tukaj prihaja do razlik zaradi natančnosti merjenja. Odvisno je pod kakšnim kotom usmeriš žarek na čelo ali se piki dovolj pokrijeta..... Spet je rešitev ta, da parkrat izmeriš in vzameš sredino.

Danes so termomerti že tako nastavljeni (razen živosrebrnega), da se tistih 0,5 ipd. več ne odšteva. Sicer pa.... Ne vem kaj je 0,5 lahko pomembnih. Ok če ima otrok vročino 39,8 je že ....ampak do 39.... Pa ne vem no... Saj mamice (v poprečju) otrokom itak źe pri 37 dajejo Calpol...user posted image (Izvzeti so otroci z ročinskimi krči) .

Torej .... Toplomer je toplomer. Vseeno katerega uporabiš. Lahko svoje ustnice na čelu otroka, tistega za 200€ ali tistega za 5€. Pri vsakem je potrebna dobra mera natančnosti, presoja zdravega razuma, predvsem pa opazovanje otrokovega stanja.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 1.2.2013 8:19:55 >

(odgovor članu KOKICA32)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.2.2013 10:19:33   
rozilu

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Torej .... Toplomer je toplomer. Vseeno katerega uporabiš. Lahko svoje ustnice na čelu otroka, tistega za 200€ ali tistega za 5€. Pri vsakem je potrebna dobra mera natančnosti, presoja zdravega razuma, predvsem pa opazovanje otrokovega stanja.

user posted image Mhm, pri merjenju z ustnicami na čelu, je treba natančno določiti mesto in pritisk, ki ga izvedemo user posted image Malo heca, ampak... od vseh meritev, mi je ta najljubša (ne samo zato, ker ljubčkam svojo hčerko) user posted image ... z navadnim term. se mi tamale ne da gnjavit, električni za pod pazduho ni točen, za v uho tudi ne. Samo ko je res zelo vroča uporabim termometer, vseeno kateri - takrat vsi tile našteti pokažejo tam 39°C - in ji dam kalpol.... prej je pa itak popolnoma vseeno koliko je (nima krčev, da bi se morala sekirat).

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 17
1.2.2013 11:00:28   
Doll
rozilu ni vseeno koliko ima otrok vročino .
otrok ima lahko minimalno vročinoi n ti tega ne zaznaš in kaj potem?
Tudi minimalna vročina nekaj pomeni. Pri nas je bila pljučnica... tko da....
Vsak po svoje

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 18
1.2.2013 11:03:38   
šrimpf
Mi imamo Braunov ušesni termometer in sem zadovoljna. Nič ne odštevam 0,5 stopinje, ker čisto prav pokaže, očitno je že umerjen. Res je sicer, da vedno zmerim dvakrat do trikrat in vzamem neko povprečje, nikoli pa merjenja ne odstopajo za več kot 2 desetinki stopinje. Pri višjih temperaturah mi služi kot dobra orientacija glede padanja oz. naraščanja temperature. Pri ušesnih termometrih je treba gledat tudi, na katerem ušesu zmeriš, če otrok leži, sigurno ne greš merit na tistem ušesu, na katerem leži oz. je ležal, bo temperatura takoj precej višja.
Jaz ga ne menjam, ni nas še pustil na cedilu.

Sem pa pred časom kupila elektronski toplomer za pod pazduho v milerju in mi je kazal neke čudne temperature, imela naj bi zgolj 35 stopinj in podobno. sem ga nemudoma vrnila. tudi živosrebrni oz navadni so ok, ampak malega težko pripravim, da drži 10 minut.

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 19
3.2.2013 19:08:55   
aprilčica07
Živosrebrni - ga ne menjam. Ko sva ble s tamalo v B, so mi dali tisti njihov termometer, digitalni. Nikoli, res nikoli ni pokazalo prav. Ali je bila mala preveč prepotena, ali koža preveč suha.... Kr neki... Ker sva bli v B večkrat, sem se navadla, da sem tudi tja nosila svoj klasičen termometer. Do zdaj še ni zatajil.

Jakob, 23.04.2007, 3570g/55cm
Julija, 30.08.2009, 3570g/52cm

(odgovor članu šrimpf)
Neposredna povezava do sporočila: 20
4.2.2013 13:34:55   
Hope2
Imeli smo brezkontaknega, do nekje 1 leta starosti, pol se je itak pokvaril. Nadaljevali smo z digitalnim. Vmes sem enga omronovega kupila, ki je kazal res čist narobe. Ampak imam trenutno 2 digitalna doma in oba kažeta dobro. Nima vročinskih krčev, tako da če mi slučajno kako desetinko ali 3 napačno pokaže se tudi ne sekiramo. Gledam itak vedno še dodatne znake in njegovo počutje.

(odgovor članu aprilčica07)
Neposredna povezava do sporočila: 21
5.2.2013 14:25:39   
hedviga
Mi smo mel že vse živo od termometrov, ampak se nam najbolj obnese lanaformov. Je sicer bil ene par soldov več, ampak lahko jima merim temperaturo x-krat kdarkolik, kjerkoli, ponoč ... skratka merjenje je zabavno in ne budim ju nikoli.
Je pa treba vedeti katera so bolj vroča mesta, manj vroča mesta ipd... npr merjenje na čelu nikdar ne da iste temperature kot na telesu,. ugotovila sem da je za ušelsom ali zadaj na vratu najbolj točno.če pa čutil potrebo za ultra natančnost pa uporabim klasični rektalni digitalni, ki smo ga uporabljali dokler se nista total zbunila...

Špelca in Mihec 9.2.2009

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 22
11.2.2013 15:25:21   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Ne vem katera je napisala, da se živosrebrni več ne prodajajo. Imajo jih v lekarni. user posted image

Ušesni termometer ne bo nikoli kazal točno, če ga pravilno ne vstaviš. To pomeni, da je potrebno malo potegniti za uhelj, da se izmeri temperatura v notranjosti in ne na steni zunaj, takoj ob robu sluhovoda.

Tudi vsak živosrebrn termometer ne kaže enako oz. ne bo izmeril enako. Žal se preverijo tako, da kupiš vsaj tri, si z vsemi izmeriš teperaturo in potem uporaljaš tistega, ki kaže neko povprečje oz. sredino vseh.

Čelni termometer prav tako pokaže različno temeraturo pri zaporednem merjenju. Tukaj prihaja do razlik zaradi natančnosti merjenja. Odvisno je pod kakšnim kotom usmeriš žarek na čelo ali se piki dovolj pokrijeta..... Spet je rešitev ta, da parkrat izmeriš in vzameš sredino.

Danes so termomerti že tako nastavljeni (razen živosrebrnega), da se tistih 0,5 ipd. več ne odšteva. Sicer pa.... Ne vem kaj je 0,5 lahko pomembnih. Ok če ima otrok vročino 39,8 je že ....ampak do 39.... Pa ne vem no... Saj mamice (v poprečju) otrokom itak źe pri 37 dajejo Calpol...user posted image (Izvzeti so otroci z ročinskimi krči) .

Tole si v zmoti na kar nekaj točkah (mam pač diplomo z vročine, krči, takle smo mel). Tist v lekarni ni več živosrebrn, ampak je alkoholni, galijev al nevemkakšen. V glavnem odpade ti roka preden ga zbiješ dol. Sem nabavil pri sosedih hrvatih tri živosrebrne, pa upam da zdržijo kar en čas. Vse ostalo, tako za v ušesa, kot digitalni niso za drugam kot za v smeti po mojih res bogatih izkušnjah z merjenjem in zbijanjem vročine.

Glede zdrave pameti in presoje ti dam pa popolnoma prav.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 23
11.2.2013 20:31:28   
Paštetka
Kalbo glede merjenja in termometrov... Verjamem, da imaš precej izkušenj, verjami, da jih pa jaz glede na mojo prakso in vsakodnevno (večkratno) v bolnišnici, zdr. domu z različnimi termometri in različnih starostih pacientov, verjetno tudi znam oceniti in izmeriti temperaturo. So me zelo dobro podučili kako, kdaj se kje in s katerim meri user posted image

Zdrava pamet, pa itak. Enkrat si lahko pri 37,5 na pol mrtev, drugič pa šele pri 40. Zato sem pa napisala, da je ocena celotnega stanja, izvor bolečine, počutje najboljša, kot pa pametovat glede termometerjev in komplicirat za 0,3 stopinje.

Po bolišnicah in zdr. domovih imajo različne termometre. Važno je le doma, da skoz z enim meriš.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?