|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Telesna aktivnost in uspeh IVF
15.1.2010 9:28:31   
spominčica
Človek bi si mislil, da je telesna aktivnost v vseh pogledih dobra, pozitivna in zdrava. No....pa sem med iskanjem kakšnega uporabnega nasveta o telesni aktivnosti po splavu, načetela na tale članek na medover.net, ki ne govori ravno v prid telesni aktivnosti - članek bom prilepila na koncu. Sedaj pa sem v precepu....kaj naj.....pred dobrim tednom sem morala na splav zaradi odmrtja ploda, zanosila pa s pomočjo IVF/icsi in glede na to da sem bila še do punkcije telesno aktivna (3x na teden sem tekla, 2x pilates, rada sem hodila na jogo) sem mislila no vsaj nekaj imam, da se bom zaposlila in ne mislila na tega otročka,ki mi ni bil usojen. No skratka da skrajšam...ne vem ali na se vrnem k svojemu prejšnjemu življenskemu slogu ali naj se aktivnostim zavoljo otroka odpovem. Se je kdaj katera pogovarjala s ginekologom o tem.

Pa še članek v angleščiniuser posted image
Regular Exercise Prior to IVF Treatment Lowers Success Rate

Washington, DC -- While it may seem counterintuitive, women who regularly exercised for four or more hours per week in the previous nine years or less were 40% less likely to have a live birth after their first cycle of in vitro fertilization (IVF) than women who didn't exercise, according to a new study published in the October issue of Obstetrics & Gynecology. Regular exercisers were also twice as likely to have an implantation failure or pregnancy loss after undergoing IVF than women who did not exercise. Cardiovascular exercise, in particular, was associated with a 30% lower likelihood of successful live birth compared with nonexercisers.

The health benefits of exercise are well known, but the effect of exercise on fertility is more complex. Infertility and anovulation (no ovulation) are common among female athletes who train intensively, as well as among women with low body mass indexes. Evidence shows that being overweight or obese is linked to infertility as well. What is not known is how exercise may affect the success rate of IVF treatments.

With a grant from the National Institutes of Health, researchers analyzed prospective data on 2,232 women who underwent IVF treatments at one of three clinics in the Boston area from 1994 to 2003. Of these women, 61.3% reported that they exercised regularly, and 38.5% reported that they didn't exercise. Women exercisers were broken down into three different groups based on their primary type of exercise: walking, cardiovascular (eg, jogging, aerobics, treadmill), and other (eg, swimming, yoga, team sports). These three groups were further broken down into four basic categories based on the number of hours per week and the number of years that they had been exercising.

The study found that, in general, women who reported walking for exercise had essentially the same likelihood of successful live births after their first IVF treatment when compared to nonexercisers. However, the subgroup of women who walked for four or more hours per week for the previous nine years or less were 50% less likely to have a successful live birth after IVF compared with nonexercisers.

Women who engaged in cardiovascular exercise for four or more hours per week over the previous nine years or less had a 50% reduction in live births compared with nonexercisers. Women who did cardiovascular exercise fewer hours per week for 10 years or longer also experienced a lesser likelihood of successful birth, but it was a weaker effect compared with the cardiovascular group who exercised greater than four hours per week for nine years or less.

The researchers found that exercise in general seems to be associated with a reduced success rate after the first cycle of IVF, with cardiovascular exercise more detrimental than walking. Women who exercised the most in the previous nine years seemed to be most affected. The researchers theorize that exercise affects hormones as well as body mass index, but say that more study is needed to clarify the relation between exercise and the success of IVF.

Contact: Mark D. Hornstein, MD, Brigham and Women's Hospital, Boston, MA, at mhornstein@partners.org
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Telesna aktivnost in uspeh IVF
15.1.2010 9:53:30   
hektorina
, ne moreš hodit, se ne obrnit v postelji in še en mesec sem bila na berglahuser posted image . PSpominčica, kot, da bi brala o sebi. Do tu, kje si zdaj ti imava identično zgodbo. Isto sem bila do vsakega ET aktivna. Zelo. Aerobika, pilates, tek... Po drugem ET sem v 9. tednu morala na abrazijo, zaradi odmrtja ploda. Še bolj sem se zagnala v različne vadbe. Iz istih razlogov kot ti. No, potem pa je bilo vse o.k. Četrtič. Super nosečnost. Brez problemov. Bila sem FIT nosečnica. Nisem pa v nosečnosti niti mignila. Razen sprehodov. Pa imam sedaj 13 mesecev starega sinkauser posted image . Sem pa pri porodu doživela simfiziolizo (razmik medeničnih kosti). Bila sem skoraj nepokretna. Boli ko user posted image . Najbolj zanimiva pa mi je bila razlaga fizioterapevtke, ki mi je rekla, da se je to zgodilo ravno zaradi tega, ker sem bila tako telesno aktivna. Ženskam z ohlapnimi mišicami se namreč to ne dogaja, ker se mišice prej vdajo. Pol pa nastradajo kosti. Tako da ti kar bodi "pridna" še naprej in vso srečo! Če pa te zanima še kaj pa kaj vprašajuser posted image . user posted image user posted image user posted image za tebe!

(odgovor članu spominčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.1.2010 9:54:44   
hektorina
Besedilo mi je malo razmetalo...user posted image Prvi stavek spada za tistim user posted image user posted image

(odgovor članu hektorina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.1.2010 9:56:00   
hektorina
TO JE SEDAJ PRAVA OBLIKA:::

SPOMINČICA, kot, da bi brala o sebi. Do tu, kje si zdaj ti imava identično zgodbo. Isto sem bila do vsakega ET aktivna. Zelo. Aerobika, pilates, tek... Po drugem ET sem v 9. tednu morala na abrazijo, zaradi odmrtja ploda. Še bolj sem se zagnala v različne vadbe. Iz istih razlogov kot ti. No, potem pa je bilo vse o.k. Četrtič. Super nosečnost. Brez problemov. Bila sem FIT nosečnica. Nisem pa v nosečnosti niti mignila. Razen sprehodov. Pa imam sedaj 13 mesecev starega sinka . Sem pa pri porodu doživela simfiziolizo (razmik medeničnih kosti). Bila sem skoraj nepokretna. Boli ko . ne moreš hodit, se ne obrnit v postelji in še en mesec sem bila na berglah . Najbolj zanimiva pa mi je bila razlaga fizioterapevtke, ki mi je rekla, da se je to zgodilo ravno zaradi tega, ker sem bila tako telesno aktivna. Ženskam z ohlapnimi mišicami se namreč to ne dogaja, ker se mišice prej vdajo. Pol pa nastradajo kosti. Tako da ti kar bodi "pridna" še naprej in vso srečo! Če pa te zanima še kaj pa kaj vprašaj .

Neposredna povezava do sporočila: 4
15.1.2010 14:08:21   
koala
Jaz sem zanosil s pomočjo IVF-a, na ET sam zdravnika vprašala kako je z telesno aktivnostjo in mi je rekel anj živim kot sem do zdaj, torej toliko aktivnosti kot sem je vajena, je pa jasno da je v nosečnosti treba malček prilagoditi vadbio.
So pač stvari ki za nosečnico niso najbopljše, neki adrenalinski športi že niso primerni.

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

Neposredna povezava do sporočila: 5
15.1.2010 18:02:10   
spominčica
To mi je jasno da moraš v nosečnosti intenzivno vadbo ukinit. popolnoma jasno in sem tudi jo.Članek pa govori o tem da je pri ženskah, ki so več let(pred IVF) telesno aktivne,  uspešnost IVF zmanjšana za 50%.

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?