Njuškalo
|
Ko sem jaz spoznala sedanjega moža, je bil moj sin star 2 leti. Ko sta se onedva spoznala, je bil star 2,5. To, da se spoznata je moj praktično izsilil , ker jaz sem kar odlašala in odlašala.Enako kot ti ,sem razmišljala, kaj pa je tega fantu treba, saj ni otrok njegova odgovornost in podobno...vendar sem popustila in jih spoznala.Takoj sta se ujela, moj se je z otrokom veliko ukvarjal in sem potiho verjela, da se bo itak naveličal. Pa se ni, sedaj sva skupaj že kar nekaj let, poročena, tamav pa ga je sprejel kot, da mu je oče....saj v bistvu mu tudi je, glede na to, da skrbi zanj. Tudi moj je bil takrat po mojem mnenju nevzdržen, ampak sem tudi pretiravala.Mojemu se ni zdelo, da je tako. Kar se bivšega tiče, sin itak nima stikov, sicer sem imela pa tako porihtano, da če bi bivši že kaj težil, da bi itak obveljala moja beseda. Otroku moraš razložiti, zakaj ti želiš tako in tako, in zakaj nekdo drugi želi drugače.Pa naj pri bivšem teži in dela kar hoče, ti pač hočeš drugače!Otrok že ve, kako se mora pri kom obnašati, brez skrbi! V glavnem, bodi vesela, da si spoznala takega v redu moškega in kar obdrži ga, ti ne bo žal, boš videla! Vso pravico imaš biti srečna, tudi otrok bo bolj srečen, če boš ti srečna; razmišljaj pozitivno!