ronja
|
za kar pa imam obcutek, da (vsaj ona) nebi bla za. Glede na to da ga sovrazi.. kje si pa to našla? Napisal je, da sta si različna in da se kregata. Po moje vsak par gre kdaj skozi obdobje, ko se pač več kregata kot pa crkljata. POtem se pa obrne in dokler je bilanca ok oz. dokler je obema v splošnem gledano fajn, je ok. Kje piše, da ona ne bi bila za? Mogoče je ravno zato jezna, ker on nič ne ukrene, ker ne vidi tistega, kar naredi, on pa ne tega, kar naredi ona... Dostikrat je to problem. mogoče so se problemi začeli, ko je ona zanosila (pač hormoni) in potem nadaljevali s popolnoma spremenjenim načinom življenja, ki ga včasih prinese otrok (vsaj zelo spontanim in nerutinskim parom otrok spremeni življenje - ne moreš več kar tako nekam it in ne moreš ves dan okoli letat, ker te pač doma čaka otrok). samček, če jo imaš še rad (in verjetno jo imaš, sicer ne bi tega niti pisal), se po moje splača potrudit, saj si ne delata nekih takih stvari, ki ne bi bile rešljive (oz. vsaj tega nisi napisal). Kregamo se vsi kdaj - ne samo partnerji, tudi bratje in sestre, prijatejli, starši in otroci... S kreganjem samim po moje ni nič tako narobe, če ni konstantno in če se znata potem pogovorit in pobotat. če tu šepa, to zrihtajta. To je v gl. samo fora komunikacije, da najdeta način pogovarjanja, ki obema ustreza - ampak to se da najt in naučit. Kasneje pride to v navado in je probleme veliko lažje reševati, tudi če se popolnoma ne strinjata. Različnosti se da do neke mere kompenzirati, dostikrat se da najti kompromise... Ne vem točno, kaj so vajine razlike, da bi ti lahko kaj konkretnejšega napisala, ampak dostikrat se da - saj niso vedno enaki ljudje skup (eni smo si res podobni, drugi pa čisto nič). Če vama je skupno življenje res samo muka in ne želita iskat rešitve, pa se tudi lahko ločita. Pogovorit se bosta morala v vsakem primeru, tako da se verjetno splača najprej reševat, glede na to, da do zdaj še nista pretirano delala na tem... PS: srednja leta, bogtenemara! 31 mam tudi jaz, pa kje so še srednja leta. No, sicer pravijo, da si star, kolikor se počutiš
|