Maleal
|
Moja tašča si je poleg tasta ena velika revica.On jo zmerja,pošilja v p.m.,pravi da je k ker ima od prej enga otroka (mojga partnerja),prvi mož oz.partnerjev oče je umrl,bil je bolan.Z njim ima 3 otroke,ki so zelo pridni (nimajo tastove pameti).Non stop ji meče pod nos prvega sina (mojga ),da ji vse pomeni,da bi vse nardila za njega,...ampak ona ne dela razlik med svojimi otroci.Stari je ful lubosumen na njo.Ona je pred leti izgubila službo,takrat ko so v Mariboru množično hodle firme v stečaj.Ko si je hotla poiskat delo,ji je on to prepovedal,da naj bo raje doma in skrbi za otroke,on bo pa delal.Zdaj sem ugotovila,da ni smela v službo zaradi njegovega ljubosumja. Tako je danes ženska brez svojih prihrankov,ima le tisto kar dobi od csd-otroške doklade.Sedaj jo je začel že mantretirat,da ne sme več k sestri.Stike s prijateljicami pa je že tak prej zgubila.ker niso smele k njej na obisk,ona pa ne k njim.Ja kot v vrtcu. Stari je nikoli nikam ne pelje,še k nam noče prit,da pride vnuka pogledat.Mali bo star 1.leto in jo je pripeljal enih 3 krat.Ona bi pa rada prišla a ne sme. Največja frka pa je nastala še včeraj.Moj praznuje v soboto 1.roj.dan,tašča pa ima v petek 50 let.Ker nima svojega denarja ni razmišljala o kaki čagi.Mi pa smo poslali vsem vabila za in takrat je stari popizdo.Da v soboto ne more praznovat,ker so misli it na kmečki turizem za abrahama.Pa sma z rekla,da sma povabla okol 30 ljudi,da ne morma zdaj tega skenslat in vsakega posebaj klicat,da pa lahko praznujemo taščinega abrahama v nedeljo ali naslednjo soboto.Pa je popizdo in reko,da ne misli prit.Sem rekla tašči,da ni problema,da ga nihče nebo proso,kdo te misli da je,da se bo svet vrtel le okoli njega?Pa sem rekla tašči,da pridem jaz po njo,otroke in svakovo punco.Pa ji je baje reko,da če bo šla se naj pripravi na posledice.Zdaj pa sem v temi,kaj naj nardim?Jaz se starega ne bojim,a strah me je za njo,da nebo spet ur nebes,saj kolk sem razbrala,dans po telefonu ko sva se menli,se mi zdi,da jo pretepa. Kaj bi nardili vi,kako ji naj pomagam? Občasno ji bom dala tudi vnuka v varstvo (ko ga moja mama nebo mogla met,ker še dela),sedaj pa se sprašujem,če je to dobra ideja?Jaz sem gledala s pozitivne strani,da ni tašča cele dneve v stanovanju,da gre z na sprehod,sreča nekoga,poklepeta,... Še to,res jo ima kot v kletki,saj še pokojnemu možu(očetu od ) ne sme it na grob svečke prižgat. Jaz bi vsekakor odreagirala drugače,vse kar bi mi rekel,da ne smem bi nardila,a ona je taka nežna dušica,pa ful se ga boji.Zdaj se pa še sekira,ker ji je rekel,da se bo z avtom zabil,da bo hin.Sem ji rekla,da to tak samo straši,naj pa mu reče,naj se te vredi zlama,da ga še nebo ki na vozičku imela. Vem,da je malo zmedeno to vse skup,a vsakega nasveta bom vesela,hvala.