|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave s progesteronom in zanositev
30.11.2010 6:18:41   
Anonimen
Pozdravljene,

Imam eno vprašanje in sicer se mi zadnje leto pojavljajo vmesne krvavitve, ki so povezane z nizko ravnjo progesterona po ovulaciji. Par dni po ovulaciji namreč začnem krvaveti in krvavitev traja do začetka menstruacije. Gre za šibke krvavitve, a zelo moteče. Tudi simptomi so enaki kot med menstruacijo, glavobol, napete prsi, bolečine v jajčnikih, križu... Ginekologinja mi je predpisala progesteron (Dabroston), ki mi zelo pomaga, vendar mi do sedaj še ni uspelo zanositi.

Glede na to, da imam doma že dva otroka in pri nobenem bi bilo težav z zanositvijo, me zanima ali je možno, da je to vzrok, da še vedno nisem zanosila? Ima katera podobne izkušnje, kakšen nasvet...

Hvala vsem za odgovore in lep dan!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težave s progesteronom in zanositev
30.11.2010 11:49:04   
Anonimen
Pozdravljena!

Tudi jaz imam iste težave kot ti. Krvavitve, ki trajajo približno deset dni, nato pa pride do menstruacije.
Bila sem pa na hormonskem pregledu, kjer pa ni bilo nič narobe. Raven progesterona je bil normalen, prav tako tudi vse ostalo OK, tako da sploh ne vem, kaj povzroča te moje krvavitve. Tudi zdravnica mi je rekla, da ne ve, kaj bi lahko bil vzrok za to, ampak da ni to nobena ovira za zanositev. torej je vzrok nekje drugje. Tudi jaz sem najprej mislila da je to zaradi pomanjkanja progesterona, vendar zdaj vem, da ni to vzrok.
Je  pa res to ful moteče.

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
30.11.2010 20:35:21   
tintin
a si prej jemala kake KT?
no, meni se je isto dogajalo....ko sem nehala jemat KT in je trajalo do prve zanositve...ki je bila IMN in še potem do druge, ki je bila BP in še potem do tretje zanositve. Po moji izkušnji je bil vzrok skoraj zihr progesteron...saj sem morala v obeh nosečnostih do 15t jemat dabroston, ker sem obakrat na začetku krvavela.
Če je vzrok progesteron, ne skrbi, če imaš dabroston si na dobri poti, samo obvezno ga jemlji potem tudi ko zanosiš do 15t. Jaz sem po vseh mukah in skrbeh mamica dveh fantkov! Srečno!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
1.12.2010 18:00:37   
Anonimen
Ne, kontracepcije ne jemljem že 10 let, to ni vzrok, siturno je nizka raven progesterona po ovulaciji, ker ko jemljem Dabroston (oz. Dufaston iz Italije, ker se Dabrostona pri nas ne dobi več, a učinkovina je ista), krvavitev ni.

Ampak mene skrbi, če slučajno zanosim (vsekakor želim še enega otroka), ne bi želela, da se nosečnost slabo konča, ker ne bi jemala Dabrostona. Ginekologinja mi je namreč rekla, da naj par dni pred predvidenim začetkom ciklusa prekinem z jemanjem, da dobim menstruacijo user posted image . S pravi, da moram vsak mesec delati nosečnostne teste in v primeru pozitivnega testa nadaljevati z jemanjem tablet?

Mislite, da je zaradi nizke ravni progesterona večja nevarnost splava?

Lep pozdrav!

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
2.12.2010 23:45:47   
mimi81
Jaz ravnokar študiram to.
Najprej si preberi ne tem linku: http://pregnancy.lovetoknow.com/wiki/Prometrium_to_Prevent_Miscarriage

pa še zanimiv forum ravno okoli tvojega vprašanja: http://www.pregnancy-info.net/forums/First_Trimester/prometrium_/

Zadeve niso tako črno bele, kot se zdi, včasih prometrium (aja, v Italiji ni dufaston ampaak prometrium) pomaga, včasih pa ne. Nekje piše celo, da lahko tudi škodi. Začela sem pa to brat samo zato, ker imam doma prometrium že pripravljen in sem prebrala navodila: http://prometrium.com/patient/ in piše, da se ga v nosečnosti ne sme jemati. No, saj to ne more biti res, ker ga ginekologi predpisujejo, ampak vseeno kot pravim ni tako črno belo, pa se je fino pozanimat mal.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?