|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave s kožo
12.10.2007 21:47:51   
kkatka
Naš desetmesečnik ima že kar precej časa rdeča lička z drobnimi mozoljčki. Isto je tudi na notranji strani rokic od zapestja do komolca. Že od tretjega meseca uporabljamo aptamil, s katerim nismo imeli težav, kar se tiče prebave. Neka znanka mi je omenila, da je bilo pri njih isto, dokler so uporabljali aptamil, potem pa so težave izginile. Ali mislite, da bi to res lahko od aptamila? Glede na starost otroka bi ga mogoče lahko zamenjala za kravje mleko, čeprav sem hotela vztrajati na adaptiranem od enega leta. Pediatrinja ni nič konkretno povedala od česa bi lahko bilo to, mi je pa predpisala hladilno mazilo z 20 % Elocomom. Po treh dneh uporabe se stanje sicer malo izboljša, vendar ne popolnoma. Dalj časa pa te kreme ne upam uporabljati zaradi sporne uporabe Elocoma. S kožo na drugih delih telesa nimamo nikakršnih težav. Ali ima katera podobne izkušnje? Naj omenim še to, da so se težave pojavile še pred uvajanjem goste hrane, zato mislim da ne gre za alergijo na kakšno hrano.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težave s kožo
12.10.2007 21:59:55   
rožica81
Pozdravljena!

A so se težave pričele, ko sta začela z Aptamilom? Mogoče mu pa ne ustreza user posted image  Mogoče je alergija na kravje mleko. Poskusi zamenjati mleko s Pregominom ali Allernovo, ki je namenjen otrokom alergičnim na KM.

LP

(odgovor članu kkatka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Težave s kožo
12.10.2007 22:12:50   
kkatka
Majhni mozoljčki po ličkih so se pričeli pojavljati že zelo kmalu, vendar sem najprej mislila, da gre za čiščenje kože. Morda je bilo res, kajti rdečica se je pojavila kasneje. Mozoljčki so namreč čisto majčkeni, na pogled skoraj nevidni. Na aptamil pa sem kot rečeno pomislila šele danes.

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Težave s kožo
12.10.2007 22:32:14   
zima07
IZVIRNO SPOROČILO: rožica81

Pozdravljena!

A so se težave pričele, ko sta začela z Aptamilom? Mogoče mu pa ne ustreza user posted image  Mogoče je alergija na kravje mleko. Poskusi zamenjati mleko s Pregominom ali Allernovo, ki je namenjen otrokom alergičnim na KM.

LP


Jaz bi tudi najprej to naredila...

(odgovor članu rožica81)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
12.10.2007 22:45:29   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu kkatka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Težave s kožo
12.10.2007 23:34:12   
ribica.
Jaz drugega nasveta nimam, razen tega, da Elocoma res ne uporabljaj dlje, saj se lahko razvije v odvisnost. Mislim, da je celo hormonska krema. No, ne vem, če je za otroke enaka kot za odrasle. Ko jo je meni predpisala zdravnica mi ni povedala, da se lahko sam 3 dni mažem. In ko so se ti moji mozoljči spet začeli pojavljati, sem jaz spet mazala z elocomom. Koža se v enem dnevu popolnoma popravila, čez dan, dva pa še bolj zacvetela. Dermatolog mi je predpisal druga zdravila, ki so bila odvajalo od te kreme, neka močna zadeva, saj me je večkrat izrecno vprašal, če sem prepričana da nisem noseča. Toliko v opozorilo! Če je problem res pereč, naj ti dajo napotnico za dermatologa. V mojem primeru je s tistimi tabletami takoj rešil zadevo oz. je takoj vedel za kaj gre.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Težave s kožo
13.10.2007 10:02:52   
Anonimen
Pri tako majhnih otrocih se večinoma časa nonstop kaj dogaja.
Ali se čisti koža,ali koža reagira na alergene,ali na temperaturo.Preveč aplikacij raznoraznih krem in kremic,pa tudi šškoduje koži.
Torej premislite in posezite po čisto naravne načinu,ki so ga uporabljale že babice oziroma none tu na primorskem.In to je olivno olje,ki je zdravo tako zuna kot znotraj,dala nam ga je pa narava.Otroke lahko mažete z njim po vsem telesu,ali pa naredite olne kopeli,tako,da z toplo vodo pomešate olivno olje in z krpico s to razstopini otročka  umijete p vsem telesu.

(odgovor članu ribica.)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Težave s kožo
13.10.2007 10:26:35   
Aja1
Ga koža kaj srbi?
Sicer pa se meni 20% Elocoma ne zdi tako problematično. Nam je dermatolog predpisal Elocom (čisti), ki ga lahko uporabljamo 5 dni in 3 dni pavze, da se koža obnovi. Itak pa ga nismo nikoli uporabljali toliko časa, ker je bilo že po enem ali dveh dnevih boljše. Kožo pa morate čisto pozdraviti, potem pa nadaljujete z negovalnimi kremami (kakšna Trixera). Tako je nam svetoval dermatolog in ob pravilni negi se mozoljčki pojavljajo zelo redko.

_____________________________




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Težave s kožo
13.10.2007 10:44:40   
tini6
Res probaj če je alergičen na Aptamil, drugače pa obstaja ena super kremica A-DERMA v lekarni za dermatitis, ki pa ni na kortikosteroidni osnovi.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Težave s kožo
13.10.2007 11:22:55   
Lolypop
Moja kolegica je imela podobne težave, dokler ni ugotovila, da gre za alergijo na pralni prašek. Pri njej je pomagalo, ko je zamenjala.

(odgovor članu tini6)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Meningokokna okužba najbolj ogroža otroke ...
Invazivne meningokokne okužbe so med najpogostejšimi vzroki za gnojno vnetje možganskih ovojnic ali meningokokni meningi...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Ali bi se kljub zdravstvenim težavam odločili imeti otroke?
sonček08



da (68%)

ne (32%)


Število vseh glasov: 362

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!