asso
|
Mi imamo tudi težave z GH, ta prva ni pojedla več kot 60g na obrok. Nič zato, videti je bila vedno zdrava in močna. Sedaj pri 2,5 letih ji prav nič ne manjka in še vedno ne poje dosti. Je sicer večkrat po malo. Ta druga (8 mesecev) zelenjave ne da niti žličke vase, juhice prav tako, da o mesu ne govorimo. Na začetku sem se trudila, sedaj ji pač dam to kar je. Poskusim z čim novim, ampak jo v to ne silim, ker nima smisla. S tem smo vsi nervozni. Jaz, ker packam in nato ona ne je in ona, ker jo silim v nekaj kar noče. Tako so naši obroki takšni: - okrog 6-ih zjutraj dojenje - 9,30 sadna kašica - 12,30 jogurt + plasmon piškot - 16-ih kosilo - riž + korenček + jabolko - 19-ih rižolino (samo od Alette navaden ali Hipp jabolka vanilja) - 21-ih dojenje in spanje - okrog 3. zjutraj dojenje. Ugotovi kaj ji ugaja. Jaz tudi zjutraj skuham suhe slive, jabolko, hruško in riž skupaj in zmiksam. Večkrat dodam namesto riža gres ali proseno kašo... to ji gre v rit. Če dajem surovo sadje naredim tako, da ji dam najprej malo banane (je ne mara preveč - še posebno, da je zelo pretlačena), jo samo 2x z vilco stisnem, ko se naveliča tega okusa (poje slabo četrtino majhne banane) ji z žličko nastrgam četrt hruške. Sproti strgam in ji dajem v usta, nato še četrt jabolka, ker se enega samega okusa za cel obrok naveliča. Na koncu ji dam morda še bebi piškot. Ker za kosilo noče in noče zelenjave ji skuham spet sadno žitni obrok. Ponavadi je to riž z jabolkom (hruško) in noter dodam malo korenčka. Namesto riža dam tudi paštico, polento... Da ni preveč okus po korenčku. To vsaj poje. Na koncu ji dam še kos kruha, da ne bo slučajno lačna. Ta druga sem ugotovila, da obožuje sladko (sadje), bolj konkretnih, malo slanih, zelenjavnih okusov ne mara. Pri prvi je bilo glih obratno (še sedaj mi je samo sol...). Prva je vsaj razne juhice jedla, ta druga jih ne spravi v usta. Ta prva ni marala spasiranih reči. Paštico je začela takoj jesti ne zmiksano... Ta druga ima raje spasirano... Ugotoviti je potrebno kaj otroku ugaja. Mi pač dajemo vsak dan skoraj isto hrano. Kaj pa naj naredim? Sej pol stvari itak ji ne smem dat... Tako jaz kombiniram žitarice - ogljikove hidrate s sadjem, namesto z zelenjavo... Paziti je potrebno tudi kdaj se daje kosilo. Če je zaspana ne bo dala niti žličke vase tako, da imamo kosilo vedno ob 16-ih po dvo urnem spanju, ko je res naspana... prej noče nič eksperimentirat. Pred spanjem je pa jogurt in morda še dojenje. Jaz sem nekje v enem mesecu prišla iz dojenja na GH s tem, da ji delam res to kar je... Veliko uspeha želim