|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave pri uvajanju GH
19.4.2007 14:25:23   
Pikicapokica6
Dojila sem polnih 6 mesecev, zdaj pa se že dober teden matramo z uvajanjem GH. Punčka se žlici na vse kriplje upira, zraven joka in velikokrat zaradi ihte in napenjanja bruha. Ali ima katera podobno izkušnjo? Po enem tednu ji vsilim mogoče 2 žlički sadne kašice, ki jo pripravim v dopoldanskem času. Da bi bila boljša in bolj sladka, zraven vmešam tudi žličko frutolina. Pa nič ne pomaga. Pravijo, da hrane ne smemo vsiljevati, toda pri nas očitno drugače ne bo šlo. Punčka zadnje čase premalo pridobiva na teži, saj ji mleko ne zadostuje (da premalo napreduje nam je povedala tudi pediatrinja).

Če ima katera podobno izkušnjo, jo prosim, da jo deli z mano. Zanima me, kako ste reševali takšno situacijo? Verjetno nam cel obrok ne bo uspelo pojesti še najmanj mesec ali dva.....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težave pri uvajanju GH
19.4.2007 14:40:01   
_andreja_
Joj upam, da vam bo ratalo, pomirim te lahko samo glede bruhanja, mi tudi uvajamo glavno hrano, samo naš je k sreči pravi požerušček...

torej meni tudi kdaj bruha, medtem ko jemo in mi je včeraj ko smo imeli posvetovalnico pedijatrinja rekla, da je to zaradi tega ker nezna jest po žlici...samo enkrat ali dvakrat mi je vse zbruhal, drugače pa po malem...

kaj pa če bi začela da bi ji dala rižolino, ali grisolino (mislim da lahko po 6. mesecu nevem preberi na škatlici) magari po flaški... prvi obrok sem mu jaz dala ob 5 popoldan namešala sem mleko Aprtimil 1 (ker nam je pač ostal, ker ga nismo rabili in sem ga porabila za začetno uvajanje) in noter par žličk rižolinota...ko bo pa lepo začela piti, ji ga pa ponudiš po žlički...(samo moj mali frajer ga je nekaj časa lepo jedu po žlički, potem se je pa primisliu, in noče po žliški več in mu ga ponovno dajem po flaški..bomo pač čez nekaj časa spet probali žličko...medtem ko mu kašico lepo je po žličkiuser posted image  ...vem čudno,...

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu Pikicapokica6)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.4.2007 14:41:47   
_andreja_
..upam, da boš razumela bistvo, in oprosti na pisavi, razlaganju....user posted image user posted image   če te pa še kaj zanima pa lahko vprašaš na ZS

< Sporočilo je popravil _andreja_ -- 19.4.2007 14:44:02 >

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.4.2007 16:42:45   
Baucka
Ne sili je, saj bo še dobila večji odpor. Raje ji večkrat dojko ponudi. Naša tudi ni hotla jest, uvajat smo začeli pri 6,5 mesecih, nato se ji je pri 8 odprlo in sedaj rada je. Bo kasneje nadoknadla. 

Gremo veselo.

(odgovor članu _andreja_)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.4.2007 13:27:29   
eva10
Jaz sem kar enih 14 dni samo po par žličk. Potem pa se mu je kar naenkrat odprlo. Je pa res, da mojih sadnih kašic sploh ni maral - se je drl. Hippove pa je začel potem takoj jesti. Po 2 mesecih pa je začel jesti tudi moje kašice. Težko je ugotoviti kaj je na stvari. Jaz sem veliko časa ugotavljala kaj je ali je bilo pregosto ali preredko ali presladko ali prekislo. Moraš eksperimentirat malo.

(odgovor članu Baucka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
20.4.2007 17:44:07   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu eva10)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
20.4.2007 20:21:52   
atteya
Da ne odpiram nove teme z enakim naslovom, bom napisala kar semle in upam, da mi mamica81 ne bo zamerila.
Tudi pri nas so težave z GH. Sinek je star 7 mesecev in GH uvajam že od 5,5. meseca.

Sprva je kar dobro sprejel kašice iz svežega sadja, narejene doma, potem vedno manj, zdaj se jim upira (dajala sem mu banano, jabolko, hruško, zdaj se pa trudim s frutki, ki jih ima sicer raje, a vseeno ne najraje). Potem sem poskusila s kašico z rižem in banano, pa ni šlo, zato sem kupila hippovo kašico z marelico in ne vem čim še, pa tudi tega noče. Poskusila sem mu že kuhati mlečni gres, pa rižek, pa razne juhice in pire krompir, od vsega najraje poje nekaj malega goveje juhice s korenčkom. Vedno pa rad poje sadno skutico ali jogurt. Sicer ni zbirčen in se ne zmrduje, samo jesti noče. Meni se mleko počasi suši in od moje doze ni več sit. Poleg tega tudi noče piti nobenih čajčkov, sokov ali mojega mleka po steklenički. Z žličke naredi kak požirek in to je za ves dan vse.
Počasi me skrbi, da bi ga morala dojiti v nedogled. Danes mi je celo bruhal, ko sem se trudila, da bi za kosilo pojedel malo mlečnega riža.

STe tudi ve imele kakšne podobne težave?
Zdi se mi, da bi pri 7. mesecu že počasi moral vsaj po malem jesti več GH. Moj pa poje v celem dnevu mogoče!!! 1 majhen obrok GH, po možnosti je to skutica. Se pravi nič toplega, popije pa kake 3dl mojega mleka in tudi to me skrbi, da je premalo.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.4.2007 12:23:38   
Pikicapokica6

No pri nas je stanje še vedno tako. Bomo pa seveda vztrajali. Saj nam drugega ne preostane. Pri nas tudi ne mare flaške, tako da na žalost ne bomo mogli kar tako nehati dojiti.

(odgovor članu atteya)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.4.2007 15:20:58   
Pikicapokica6
atteya, zdaj smo tudi pri nas na istem. Ko smo nekako že začeli jesti kašice, je zdaj kar naenkrat spet začela to zavračati in bi se samo še dojila, toda mleka je seveda manj. Seveda ji bomo kašice ponujali še naprej, skrbi pa me, da se bo to nadaljevalo. Posebno še, ker imamo čez 14 dni spet vaganje in bomo verjetno kregani, ker mala ni še nič pridobila na teži.

Neposredna povezava do sporočila: 9
29.4.2007 21:44:07   
***pika***
Če ne mara ne flašne, ne žlice ... kaj pa, če bi malo kašice dali na prst in naj kašico poliže s tvojega prsta?

Naša se je na okus Baby riža po slili razmer (smo ga malo dajali pred dojenjem, ker je precej polivala) navadila tako, da sem ji ga dala žličko v usta in potem, še preden je uspela spljuvati ven, priklopila na joško, pa je pogoltnila user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10
30.4.2007 8:38:37   
moci
ji daješ GH pred ali po dojenju? ker če jo najprej podojiš, ne bo jedla.
jaz sem ji vedno dala, ko je bila lačna. v začetku tudi ni hotela jesti, je tudi bruhala, ust ni odpirala...
zdaj pa počasi gre, samo še vedno ne poje veliko, dajem ji večkrat, kakšno jutro tud po 4 stvari, da nekaj poje. user posted image

naša je tudi prelahka in še slabokrvna. pa se ne sekiram preveč, potem je še slabše.
zvečer pa dobi mlečni riž od milupe po steklenički. tega ima rada in se takrat res naje.
mamica 81, srečno. in oglasi se kdaj na oktobruuser posted image

(odgovor članu ***pika***)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.4.2007 18:40:54   
Žabbaa
prav dobro vas razumem,saj imamo tudi mi probleme z uvajanjem GH.Ravno tako je bil dojen do 6 meseca, potem pa sem počasi začela z zelenjavo, sadjem, kašicami...vse le po nekaj žličk.pa še vedno je moral imeti cel kup igrač poleg, da mi je vsaj približno mal usta odprl.Pri kakšnih 8 mesecih je pojedel kakšen majhen frutek skuta+sadje..Potem sem mu pa začela dajati hrano, ki ni pasirana in jo je lahko prijel v roko in mal grizel, pa nama je šlo bolje.Ampak še vedno ne za cel obrok.Sedaj je star 10 mesecev,prebolel je virozo,ni hotel nobene hrane razen mojega mleka.Viroza je mimo, smo zdravi, sedaj pa moramo znova vse počasi od začetka, saj že ko vidi žlico obrne glavo.Flaše pa ravno tako ne mara.Kmalu bo treba v službo in me je že kar malo strah kako bo.Upam, da nam bo kmalu uspelo, saj bi se že resnično rada rešila dojenja. 

(odgovor članu moci)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.4.2007 18:58:20   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: MAMICA81

Verjetno nam cel obrok ne bo uspelo pojesti še najmanj mesec ali dva.....

Pri nas je bilo dojenje glavni obrok do enega leta....

Neposredna povezava do sporočila: 13
9.5.2007 8:17:13   
asso
Mi imamo tudi težave z GH, ta prva ni pojedla več kot 60g na obrok. Nič zato, videti je bila vedno zdrava in močna. Sedaj pri 2,5 letih ji prav nič ne manjka in še vedno ne poje dosti. Je sicer večkrat po malo.

Ta druga (8 mesecev) zelenjave ne da niti žličke vase, juhice prav tako, da o mesu ne govorimo. Na začetku sem se trudila, sedaj ji pač dam to kar je. Poskusim z čim novim, ampak jo v to ne silim, ker nima smisla. S tem smo vsi nervozni. Jaz, ker packam in nato ona ne je in ona, ker jo silim v nekaj kar noče.

Tako so naši obroki takšni:
- okrog 6-ih zjutraj dojenje
- 9,30 sadna kašica
- 12,30 jogurt + plasmon piškot
- 16-ih kosilo - riž + korenček + jabolko
- 19-ih rižolino (samo od Alette navaden ali Hipp jabolka vanilja)
- 21-ih dojenje in spanje
- okrog 3. zjutraj dojenje.

Ugotovi kaj ji ugaja. Jaz tudi zjutraj skuham suhe slive, jabolko, hruško in riž skupaj in zmiksam. Večkrat dodam namesto riža gres ali proseno kašo... to ji gre v rit. Če dajem surovo sadje naredim tako, da ji dam najprej malo banane (je ne mara preveč - še posebno, da je zelo pretlačena), jo samo 2x z vilco stisnem, ko se naveliča tega okusa (poje slabo četrtino majhne banane) ji z žličko nastrgam četrt hruške. Sproti strgam in ji dajem v usta, nato še četrt jabolka, ker se enega samega okusa za cel obrok naveliča. Na koncu ji dam morda še bebi piškot.

Ker za kosilo noče in noče zelenjave ji skuham spet sadno žitni obrok. Ponavadi je to riž z jabolkom (hruško) in noter dodam malo korenčka. Namesto riža dam tudi paštico, polento... Da ni preveč okus po korenčku. To vsaj poje. Na koncu ji dam še kos kruha, da ne bo slučajno lačna.

Ta druga sem ugotovila, da obožuje sladko (sadje), bolj konkretnih, malo slanih, zelenjavnih okusov ne mara. Pri prvi je bilo glih obratno (še sedaj mi je samo sol...). Prva je vsaj razne juhice jedla, ta druga jih ne spravi v usta.
Ta prva ni marala spasiranih reči. Paštico je začela takoj jesti ne zmiksano... Ta druga ima raje spasirano...
Ugotoviti je potrebno kaj otroku ugaja. Mi pač dajemo vsak dan skoraj isto hrano. Kaj pa naj naredim? Sej pol stvari itak ji ne smem dat... Tako jaz kombiniram žitarice - ogljikove hidrate s sadjem, namesto z zelenjavo...

Paziti je potrebno tudi kdaj se daje kosilo. Če je zaspana ne bo dala niti žličke vase tako, da imamo kosilo vedno ob 16-ih po dvo urnem spanju, ko je res naspana... prej noče nič eksperimentirat. Pred spanjem je pa jogurt in morda še dojenje.

Jaz sem nekje v enem mesecu prišla iz dojenja na GH s tem, da ji delam res to kar je...

Veliko uspeha želim

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.5.2007 22:26:50   
solatja
tud mi smo meli težave pri uvajanju goste hrane... vsak dan sem pripravljala jabolko na 1001 način in dokler se ni sama odločla, pač ni bilo efekta. je pa z velikim veseljem grizljala skorjico kruha (pa čeprav je bila mlajša kot 6m), ker so jo skrbele dlesni. ali pa kakšen doma narejen keks.

sicer pa je navalila na juhice (npr. kurjo) domače izdelave. sem razmišljala, da verjetno tudi zato, ker sem veliki juhožer in sem v poporodnem obdobju pojedla res ogromne količine juhe, prvi mesec skoraj vsak dan. pa še zdaj jo velikokrat jeva. če ima mleko res nekoliko okus po hrani, ki jo doječe mame jemo, potem je moja od tod dobila ta naval za juhice. pomisli, če si ti kaj takega jedla in ji to ponudi, če je primerno zanjo. mogoče bo pa uspelo.

nikakor pa je ne silit. vem, da te skrbi, ampak dokler ne najdeš hrane, ki ji bo všeč, bo dosledno zavračala vso gosto hrano. potem pa ji med to "uspelo" hrano zamešaj malo druge, če bo šlo.

aja, pa še to. smo ugotavljale, da tudi po tem, ko otrok že kar nekaj poje goste hrane, včasih pride obdobje, ko se za nekaj dni nazaj priklopi. in ne spraviš od goste hrane v usta popolnoma nič. pa tudi to mine!!! pogumno!!!user posted image

na roditeljskem sestanku: "kaj ste pripravljeni narediti za svoje otroke?"
starši: "vse!"
predavatelj: "in kaj bodo potem oni počeli?"

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 15
14.5.2007 13:36:23   
Pikicapokica6
Hvala vam za vaše izkušnje. Zdaj eksperimentiramo, zaenkrat je še bolj tko tko.....Ugotovila pa sem, da ji paše predvsem sladko, zato sem zaenkrat obupala nad zelenjavo......
Moj plan je, da dojim le do enega leta starosti, potem pa konec. Če se bo dalo, bom zdaj tudi ponoči nehala dojiti, ker je mala pogruntala, da vsakič, ko ona zajambra, jo priklopim na joške samo da bi spala naprej. Čez dan pa imamo itak vse razmetano to hranjenje - zjutraj najprej malo dojenje, čez kakšno uro par žlic kašice, potem čez pol urce spet mal dojenja.....in vmes malo spanja, pa spet tako. Katastrofa v glavnem. Sem pa vesela za vsako žlico, ki  jo spravim v usta. Ne vem pa, če je prav, da ji tolikokrat ponujam kašico, saj se bojim, da se bo navadila jesti takole po malo in malo in bomo imeli kasneje težave še s tem.
Če se bi dalo, se ne bi sekirala, pa mi ne uspe......No, malo sem se že sprijaznila, da pač naša punca ni velik jedec.

(odgovor članu solatja)
Neposredna povezava do sporočila: 16
14.5.2007 18:58:16   
gapi23
[Pozdravljeni! naš malček bo star čez 14 dni 6 mesecev in sva že 14 dni začela z uvajanjem GH. Najprej malce sadja kar tako,ko sva midva jedla malce za obliznit. Nato pa kašice iz kuhanih jabolk, najprej po dojenju, sedaj pa že kot dopoldanska malica. Za kosilo po dojenju dodam zelenjavno kašico-bučke ali brokoli s krompirjem. Popoldanska malica je rižolino (to me skrbi, ker bi rada tudi kaj drugega dodala pa ne vem kaj), zvečer pa dojenje in flaška z mlekom, ker nimam več dovolj mleka. Ponoči  okrog 4 dojenje. Ne vem kako je z vašimi malčki, a naš ni več prenesel da se je jedlo v njegovi bližini, ne da bi mu malo ponudili. Mogoče tudi zato nimamo težav, saj lepo je po žlički. Začeli smo tudi s pitjem vode in čajev, a nam ne gre ravno.
Samo počasi vztrajaj pa bo slo, s siljenjem se nič ne doseže. Ko bo dovolj zrela, bo sama odpirala usta.

Neposredna povezava do sporočila: 17
16.5.2007 11:07:17   
majas
Uh kot da sem jaz to napisala.  Tudi midve imave probleme...pa vsi pišejo da se ji bo že odprlo.
kak ji po pokažem žlico nastane taki jok!

sem mislila da že potem še ne rabi in bomo počasi vztrajale. a kaj ko pa se mi je začel zbujati na 2-3 ure lačna prej pa je vso noč prespala user posted image

zdaj bomo naprej poskusili rižolino pa bomo videli...

počasi počasi

(odgovor članu gapi23)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.5.2007 13:54:39   
tatam
Mi smo stari 4,5 m in smo tudi že začeli uvajat-enkrat probali in je blo zanimanje ta pravo!Danes smo jedli korenček,bučko in malo polente zraven!Saj je  šlo,a sadje gre še boljeuser posted image .Sladko pač!
Pri prvi sem tudi začela uvajat pri 4 m,ampak je jedla bolj malo-zelenjave in mesa ni marala,sadje pa ja!Najprej sem vztrajala in eksperimentirala,potem pa obupala, saj je večinoma pristalo na tleh.Ampak je ravno tak zrasla,bla do drugega leta zdrava,brez prehladov..Kljub enolični prehrani in pomanjkanju vitaminov!
Tadrugi pa do 8 m sploh ni hotel videt drugega kot zizikeuser posted image .Potem pa je naenkrat začel lepo jest vse po vrsti-do kakega drugega leta,ko se je naučil,kako reči ne in bljak!Sedaj je star 6 let in še vedno precej izbirčen- to ma po mamici,sem še zdaj haklik!
Skratka prilagajajte se otroku,niti dva nista enaka!Boš že ugotovila,kaj ji gre v rit in kaj ne,pa kolko,kdaj...Nauči se poslušat!Znajo marsikaj pokazat in povedat!
U madona kak sem začela filozofirat!Javljajte kako vam gre!
Aja,še eno vprašanje!Ko sta bla starejša user posted image  so dva dni po cepljenju odsvetovali sadne kašice in sokove-mislim,da zaradi reakcij. Kaj to še vedno velja ali lahko dobita sadje?

(odgovor članu majas)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.5.2007 8:00:03   
Strawberrie Cherrie
Nič ni narobe, če se otrok do 8m večinoma doji.
Tako da brez panike in lepo počasi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tatam)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.5.2007 8:43:59   
Pikicapokica6
tatam: glede tega, da po cepljenju ne bi smeli dajat sokcov prvič slišim.... Nam niso nič rekli.

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.5.2007 13:51:26   
Pikicapokica6
No, da vam povem, kako smo mi končno (trkam na les) rešili zadevo. Ati je vzel nekaj dni dopusta, tako da jo je hranil on. Jaz sem bila zraven in jedla ter na ves glas cmokala.user posted image  Mali je bilo to zanimivo in je avtomatično tudi ona odpirala usta. Zdaj se ji je pa končno odprlo, vsaj mislim. Sicer zelenjave niti povoha ne, vse ostalo pa poskuša. Za malico pa rada je banano, tako kar celo! Kriza je pri nas edino še ponoči, ko se hoče na vsak način tudi po 5x dojiti. Ker sem čez dan dojenje malo zmanjšala, očitno hoče nadoknaditi čez noč. Ampak zdaj sem jaz vesela, da je začela jesti, zato se ne sekiram preveč. Tudi to bomo porihtali, ni user posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 22
28.5.2007 14:00:39   
sazi
nisem brala vseh odgovorov tako da ne vem, kaj so druge pisale
mogoče se bo našla katera, ki ji moj odgovor ne bo všeč, pa vseeno

Pri nas smo imeli zelo podoben primer, le da je bil mali na adaptiranem mleku. Ko je zagledal žlico, je po domače povedano, dobil živčni zzlom. Zaprl usta in začel jokat, glavo nazaj metat... kot bi ga kaj mučila. Ni šlo nikakor. Z nobenimi forami NIČ NIČ NIČ.

In tako 10 mesecev. Kar sem  tem času uspela spraviti vanj, so bile Milupine mlečne kašice, ki sem jih dodatno mešala z mlekom, da je lahko pil po flaši. SPil je do 1l na dan (mleka + kašič) in pri nekje 10ih mesecih začel počasi jesti GH. Potem je zbolel (nek virus ga je čisto podrl) in smo bili spet skoraj 1 mesec samo na mleku. Zdaj je star 16 mesecev in že kar lepo je. SIcer še ne vsega kot njegovi vrstniki, saj je precej zaostajal. Je pa tudi zelo suh, ampak nihče ne zganja panike, tudi pediatrinja ne, ker lepo raste in je živahen in aktiven.

Morda še ni pripravljena. Jaz sem mu mesece kuhala vsak dan po 3x, da je potem končno enkrat odprl usta, ampak jih je. Ne sili otroka, ker se mu res lahko žlica zameri in bo GH sprejel še pozneje.

Aja, še to; sem za nasvet povprašala na MON-u in dobila "strokoven" odgovor, naj otroku ne dam melka, ko si zaželi hrane in da bo enkrat že začel jesti. Pa kaj še. Tako suh je bil, da bi tako samo še hujšal, ker kolikor sem sama ugotovila, ne bi odprl ust za GH, pa če bi bil na smrt lačen. Itak je bilo udi kasneje tako, da bolj ko je bil lačen, težje je šlo - bolj je želel stekleničko.

Neposredna povezava do sporočila: 23
29.5.2007 12:36:34   
miska2004
Tudi pri nas imamo občasno malo pavze z GH, enkrat zaradi vetrov in napenjanja, drugič zato, ker noče odpret ust, ko vidi žlico - se mi zdi da zato, ker je dan prej, ko sem mu dajala rižolino, malo zamerilo, ker je rahlo bruhal. Zato bom zdaj počakala par dni, da pozabi na to grenko izkušnjo (upam), in potem gremo nanovo v boj.
Sicer pa verjetno ni slaba ideja, to da ješ vpričo njega... Jaz sem ravno zato začela z GH malo prej (no, v bistvu pri 5,5m, čeprav sem skoz govorila, da naš bo pa dojen do 6m), ker je prav buljil vame, ko sem zvečer jedla jogurt.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Zgodbe malih junakov: Najmanjša nedonošenk...
photo
V prvih mesecih je bilo naporno sedeti pred inkubatorjem, moliti, da deklica preživi in ostati močan za njo, ji dajati p...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?