ronja
|
Če sta samo 2x spala skup med približno plodnimi dnevi, tudi sama na tvojem mestu še ne bi razmišljala o umetni oploditvi. Kdaj imaš ovulacijo, boš lahko morda sama začutila, če boš spremljala svoje telo - jaz navadno vem. Lahko pa uporabiš tudi teste. Zanosiš pa lahko tudi s seksom pred ovulacijo, ker kvalitetna semenčeca kar dolgo počakajo not (če ima slučajno bolj švoh semenčeca, pa seveda ne - to ne pomeni, da bi bilo kaj narobe z otrokom, samo da semenčeca ne preživijo dolgo). Tretji semenček je počakal kar lep čas, mislim, da 5 dni (vem, ker čutim ovulacije in ker je šel takrat lubi na teren, mi smo bili pa ravno pri dediju, tak da tudi če bi hotela, ni bilo nikogar drugega zraven:D)... mislila sva ga naredit 2 meseca kasneje, ker sem morala na čezoceanski let, ki v zgodnji nosečnosti ni najbolj priporočljiv zaradi sevanja (ni neka strašna reč, ampak če glih lahko vplivava, sva rekla, da bova počakala - no, je pač letel čez lužo v bušiju in se mu nič ne pozna:). Kar se ritmov tiče, se mi zdi bolj problem kasneje, ko bo dete tu - za en seks, tiste pol ure že najde človek čas;). Saj službi verjetno ne trajata 12 ur in sta vsaj en čas skupaj v stanovanju... Zbudi ga ali pa naj on tebe, pa potem spi/š dalje:). Kar se prevlažne nožnice tiče, v bistvu prvič slišim, da bi bil to problem - na splošno naj bi to fante vzburjalo... Če je problem premalo trenje, lahko poskusita s keglovimi vajami - ti ga boš tako bolj stisnila in on bo dalj časa zdržal. Povprečno baje zanosi 80% parov v 1. letu, če sem si prav zapomnila, ampak ne me držat za besedo. Midva pa nisva ravno povprečna glede tega, ker me res samo lepo pogleda, pa sem noseča. Je pa res, da nista več ravno mlada, tako da prav dolgo tudi ne bi bilo fajn čakat s pregledi - saj za umetno oploditev se ti ni treba odločit, samo da veš, kje je problem (lahko je recimo kaka pregrada in jo odstranijo, ap je. Lahko je pa recimo manj zdržljiva sperma in je fajn natempirat prav tisti dan.)