|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave - krst otroka
26.5.2005 21:51:04   
Alina
Vem, da ste to temo že obdelale, vendar sem čisto obupana.

Najprej sem naletela na problem pri župniku. Želela sem, da bi naš Urban imel dva krstna botra in sicer strica (moj brat, in od fanta brat), vendar se župnik ni strinjal. Je rekel, da moram enega izbrat - jaz pa sem že oba naprosila. Sem mu povedala, pa je rekel, da bomo še sigurno imeli enega otroka. Rekel je tudi ja kdo ga bo pa potem držal? :zmeden::zmeden:Halo!!! V čem je pomen krsta???:zmeden::zmeden:. Me je prav razkuru!

No danes sem prečesala Celje in vse otroške trgovine glede nakupa hlačk in srajčke. Ker pač Urban ni več tako majhen sem se odločila, da bi bil oblečen v nežno modro barvo in ne v belo. Hlač v celem Celju nimajo.:zmeden: Srajčko bi pa še dobila.

Zelo propagirajo bež barvo za fantke.

Prosim vas za vaše ideje. Želim si, da bi ta mala stvarca zgledala cart.

Lep večer. :rozica:;):rozica:

Alina
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Težave - krst otroka
26.5.2005 21:57:13   
čaki
pri nas je pa drgač: fajmošter ne krsti otroka če nisi poročen!!!:hudicek::hudicek::hudicek::hudicek::(:(:( tko da sva mela že pri tavelkmu pridige,:kava::kava::kava: kdaj se bova, zdaj za malo pa še nisva šla tja...:ups::ups::ups: me je kar groza...tko da bomo mogli nest drugam :zmeden::zmeden::(
za oblečt pa tud jest ne vem v kaj bi jo....stara bo že 7 mescev al pa še kakega več- odvisno, kako bo župnik tečen..:grrr::grrr::grrr::grrr::grrr::grrr:

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   Težave - krst otroka
26.5.2005 22:09:19   
Andra
Tudi mi se pripravljamo na krst in naša mala bo tudi imela dva botra (moj brat in od moža sestrična). Pri tem nismo imeli nobenega problema pri župniku, zna pa zelo zakomplicirat, če nisi poročen in hočeš otroka krstit.
Glede obleke; jaz sem za našo malo našla v Mariboru v Aladinu in tudi za sina, ki je bil pri krstu pred tremi leti, sem kupila v tej isti trgovini. Takrat sem mu kupila cortkan svetlo moder kompletek, za zmerno ceno. Se splača pogledat, ker imajo veliko izbiro. Še vedno pa ti ostane H&M, kjer boš sigurno kaj našla.
Pa srečno pri iskanju!

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Težave - krst otroka
26.5.2005 22:11:56   
SašaR
Pr nas pa krsti fajmošter samo prvorojenca, če nisi cerkveno poročen!
Glede botrov pa ni problem!

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Težave - krst otroka
26.5.2005 22:26:31   
puncica
Šla bi k drugmu župniku in drugje krstila otroka. Za hlačke pa ne vem, kaj pa če si kje sposodiš?. Kaj pa maribor, Euro park al neki.

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   Težave - krst otroka
26.5.2005 22:33:06   
Moyca_
problem bi jaz rešila čisto enostavno- menjala župnika. saj pa lahko greste v drugo cerkev- ni panike

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Težave - krst otroka
26.5.2005 22:37:23   
snorlax
Glede župnika, ti predlagam, da neseš otroka krstit drugam. Nikjer ne piše, da mora biti krščen v domači fari. To bi naredila jaz, ker ne prenesem takih župnikov, ki bi mi pridigali o mojih osebnih odločitvah. Drugače pa pri nas otroka drži mama oz. tisti, ki ga je otrok najbolj vajen.

Glede oblačil, tudi naš je bil v svetlo modrem, hlačke in čeveljčke sem kupila v Baby centru Celje, majčko pa v Jutranjki. Ni bilo nič posebnega, tako da je vse še nosil kasneje. Drugače ti pa res svetujem H&M v MB, kjer boš zagotovo kaj našla.

L.p.

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Težave - krst otroka
26.5.2005 22:46:37   
bskrle
Vprašaj na forumu rkc.si.
Mislim, da št. botrov ni prepisano.

Krst je pomemben zakrament in prav hudo mi je, če se vse skupaj vrti okoli cunj, darila in kosila!

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Težave - krst otroka
26.5.2005 22:50:11   
Anonimen
Mojemu možu pa je žuonik, ko je omenil, da bi najin sinko imel dve botri, rekel: "Ni pomembno, koliko boter ima otrok, pomembno je, da je krščen. In lepo je, da nekaj prispevate za cerkev...":)-:)-:)-:)-:)-:)-
Nauk zgodbe: Denar odpira božja vrata.

(odgovor članu Alina)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   Težave - krst otroka
26.5.2005 23:11:13   
babylove
Mi bi pa otroka radi krstili, pa botra nimamo :ups:. Tisti, ki jih imate preveč, bi nam lahko kakšnega odstopili :)-.

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Težave - krst otroka
27.5.2005 7:26:30   
miša1
Ja tako kot pravijo punce, menjaj župnika.

Ko smo mi šli vprašat za krst, še vprašal ni kdo bo boter. In smo se pogovarjali vse mogoče druge teme.

Vem pa, da k nam prihaja zelo veliko ljudi od drugod. Sploh nič ne komplicira. A si iz okolice Ce? Če hočeš dodatne inf., se javi na privat.

Lp

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Težave - krst otroka
27.5.2005 7:35:20   
alenkapk
Nisi edina s podobno težavo s to cerkvijo.
Pri nas je zgodba ta, da jaz osebno nisem nikakor preveč zagreta za krst (pa smo se vseeno odločili no), zdej imamo pa problem, ker je ena od babic klicala v župnišče, da se pozanima za formalnosti. Opat je seveda znorel, kaj le ma stara mama to za rihtat in jo je na kratko odpravil. Menda moraš celo neka predavanja poslušat (ki so po besedah udeležencev sicer zanimiva). No, mi smo poiskali preko sorodnikov eno cerkev in župnika drugje, kjer ni potrebnih nobenih formalnosti.

Pa bi radi duše pridobival?? :zmeden:Se mi zdi, da se Ratzinger že pozna.... Aja, še to - v Celju pa itak ni nobene pametne cunje nikjer.

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   Težave - krst otroka
27.5.2005 8:12:41   
BARBARA R.
Mi smo se odpravili po krstno oblekico v Kranj. Zanimivo, ravno tako poročno in tudi rodit sem šla v Kranj............ vse poti vodijo tja :)-

No, o pomenu krsta in botrih smo že pisali. Kljub temu, pri nas ( na našem koncu) imamo vsi po dva botra, saj se smatra da otrok potrebuje za vzgojo dva človeka. Običajno je to par.

:muca:

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Težave - krst otroka
27.5.2005 9:00:09   
Alina
Hvala punce za vaše mnenje. Sedaj grem pa v akcijo!

Lep dan.

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Težave - krst otroka
27.5.2005 9:05:13   
Erdbeere
Matr mene je pa zadnjič razkurlo, ko je soseda rekla, da vprašanje če bo šla tamala drugo leto (3. razred) lahko k prvem obhajilu, ker starša nista poročena...in da je baje župnik ne bo spustil....ne vem kaj majo tle starši vezo....če otrok lepo hodi k verouku, k šmarnicam zdele pa še vsak teden v cerkev...:((

(odgovor članu Alina)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?