|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Teža 3.5 mesečnice-premajhna
21.7.2005 12:36:43   
TRINE
Imam problem z napredovanjem teže pri moji dojenčici. Rodila se je 3630g - štart je bil zelo dober, zdaj pri 3,5 mesecih pa tehta 5400g. Je samo dojena. V prvem mesecu po rojstvu se je zredila za 700g, v drugem pa komaj za 300g. Potem sva morali prit na tehtanje in takrat se je v 14-ih dneh zredila za 300g. In pediatrinja je bila zadovoljna. Zdaj pa je v enem mesecu pridobila slabe pol kile. Drug teden imamo cepljenje in me je že zdaj strah kaj bo rekla zdravnica, ko jo bo stehtala. Naj povem še to, da je punčka zelo zadovoljna in pridna, nič ne joka in se skoz smeje. Pa noč prespi od 1. meseca dalje- se pravi prespi dva obroka. Zato jo čez dan čimvečkrat pristavim, da bi nadoknadila. Do zdaj se niti nisem sekirala, ampak malo pa me že skrbi. Mamice povejte, ste imele podobne izkušnje in kako se je izteklo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
21.7.2005 12:43:19   
nita
Če je ona zadovoljna, bodi tudi ti. Mislim, da še ne rabiš skrbet, sploh če ti je tako rakla še pediatrinja. Če ti bo hrano odklanjala ali ji bo teža padala, takrat pa zažen paniko.

Uživajte z malo princesko, vse bo v redu in prav!:metulj:

L.p. Anita :rozica:

(odgovor članu TRINE)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.7.2005 12:51:29   
lex
Naj te ne skrbi, ker se ti lahko v enem tednu full zredi, pol pa neki časa ne. Moj ma taka nihanja v teži, da znoriš. Enkrat se je v tednu zredil za pol kilograma, potem je pa dva tedna stal na isti teži, ko sem prišla k zdravnici sem misla da me bo skregala, pa je mel mulc kar kilo več ko pa zadnje tehtanje. Ne sekiraj se preveč. Če ima normalne kile in je zadovoljna se nimaš kaj za sekirat!!!:):)

(odgovor članu TRINE)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.7.2005 13:24:19   
TRINE
Jaz se ne bi nič obremenjevala, ampak vem da pediatriinja ne bo zadovoljna z napredkom teže. Rada bi dokazala, da se vseh otrok ne da spraviti v en kalup, zato sem želela, da se še kakšna mamica javi s podobnimi izkušnjami.

(odgovor članu TRINE)
Neposredna povezava do sporočila: 4
21.7.2005 13:31:35   
petja75
sem glih pisala ne neki drugi debati o teži... moja pupa je 3 mesece stara, poje pa 4 obroke po 120 ml. je zelo zadovoljna in od drugega meseca prespi celo noč, včasih tudi po 11 ur ne je. Do zdaj sem mislila, kako pridnega otroka imam, zdaj pa tudi mene malo skrbi, ker tako malo je. na pogled zgleda ok, ne morem reči da je suha, ni pa nič okrogla, kot nekateri dojenčki. v ponedeljek imava pediatra in jo bodo stehtali... upam, da je vse ok

(odgovor članu TRINE)
Neposredna povezava do sporočila: 5
21.7.2005 13:35:40   
ZARA
Joj, kot da bi jst napisala tvoj post TRINE...popolnoma isto! Zara je tud imela mal pri 3 mesecih cca 5000g (ne najdem kje imam napisano) pri 4.5 mes dobrih 6400g,pri 6mes 7090g,pri 9 mes 7870g...pri 1 letu pa 8300g!
Aja, pa dojena ni! Eni so pač bolj suhcani,tko je to!!

lp

(odgovor članu TRINE)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.7.2005 14:42:37   
Češnja
Mi mamo tudi malega drobižeka. Ob rojstvu je tehtal 3110 g, prva dva meseca se je redil po 800 g na mesec, potem pa manj. Dojila sva se 11 mesecev. Pri enem letu je tehtal 8200 g. Danes pa ima slabih 12 kg pa bo čez 3 tedne star 2 leti.

Otroci so si različni, tako kot mi. Vsak ima svoje cm in kg. Pa če so starši bolj drobni, potem po moje ne moreš pričakovati, da bo otrok nek velikan. Ne skrbi.

Lp

(odgovor članu TRINE)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.7.2005 16:02:58   
Lara V
Končno še ena poje toliko kot moj fantek. Sama se full sekiram, ker je to full manj kot piše na škatlah od mleka. Sem že spraševala na forumu, koliko pojejo 3 mesečniki, pa so se mi javile sam take mamice, katerih otročki pojejo full velik. Moj tudi zgleda zelo zadovoljen. LP

(odgovor članu TRINE)
Neposredna povezava do sporočila: 8
21.7.2005 16:05:07   
Lara V
p.s. prejšnji odgovor je odgovor na Petjo75

(odgovor članu TRINE)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   [Brisano sporočilo]
21.7.2005 20:47:21   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu TRINE)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
21.7.2005 20:49:54   
ZARA
Zdej sem našla podatek za 3 mesece - 5740g!

LP

(odgovor članu TRINE)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.7.2005 21:58:33   
tania
Trine, nič se ne sekiraj. Pri nas je bilo isto. Rodila se je s 3480g, prvi mesec je pridobila 900g in je bilo vse OK. Drugi mesec je pridobila le 330g in cela panika. Sestra v posvetovalnici mi je celo rekla da je morda otrok preveč šibak in da ne zmore sama vprašat za jest:zmeden: Ma haloooo?????
:duda: pa ful priden otrok, živahna, vesela,spala je tudi kot pri tebi že od enega meseca od 21.00 pa tja do 5.00-6.00 zjutraj nepretrgoma.
Skratka naredila je celo paniko, tako da se mi je še meni mešalo. Ukazala nam je kupit tehtnico pa jo stehtat pred in po vsakem podoju.(en teden).
Po enem tednu spet kontrola in je pridobila 230g.
Danes pri skoraj 10 mesecih ima pribl. 7500g in velika 72 cm.
Je ful drobcena ampak pravi :hudicek:. Zdrava, vesela, razigrana, predvsem pa ful ful živahen otrok.
No, ne se preveč sekirat, je pač bolj pri ta drobnih.
Pozdravček:sloncek:

(odgovor članu TRINE)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.7.2005 10:22:53   
TRINE
Najprej odgovor tebi Lukrecija. Moja punčka je zelo počasi, resnično si vzame čas, tako da se dojiva vsaj pol ure. Vedno eno dojko spraznim preden ji ponudim drugo. Jaz menim da imam mleka dovolj, vprašanje pa je, koliko je hranljivo???
In Tania še tebi, očitno imava res isti primer. Meni so isto rekli, da nima dovolj moči da bi sesala. Vsekakor želim nadaljevati z dojenjem, predvsem zato ker je na meji z alergijo. In še to, pred enim mesecem ko sva imeli kontrolo, je bila s težo na spodnji meji, z dolžino je pa čez ta zgornjo mejo šla. In sem si takrat rekla, je pač suha dolginka, pa kaj? In je zdravnica rekla, da teža odraža višino, oz. da je teža tista ki kaj pove in ne višina.
In tudi to je res, sicer ne vem zakaj, da takrat ko smo pod kontrolo tehtnice malo bolj napredujemo kot takrat kadar se dojimo po otrokovih željah. Je mogoče to psiha in tako vplivamo na svoje otroke???

(odgovor članu TRINE)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.7.2005 9:33:39   
Willson
Ja predvsem je narobe to, da vse dojenčke ocenjujemo po istem modelu. Čeprav bi morali imeti dva modela za ocenjevanje, saj dojeni otroci napredujejo bistveno drugače kot pa dojenčki hranjeni po steklenički z adaptiranim mlekom in to bi morala vedeti tudi tvoja pediatrinja. Potem pa je potrebno upoštevati tudi to, kakšna sta bila vidva z atijem kot dojenčka. Za oceno razvoja, pa je pomebno tudi to, če otrok raste v dolžino in ne samo kg. Tudi midve sva se izključno dojili do 6 meseca.Pri 3m=5940g,6m=7060g, 9m=7350g.
Tvoja sicer res pridobiva na teži, malo bolj počasi, zato bi jo jaz na tvojem mestu podojila, tudi kdaj ponoči oz. ne bi izpuščala obrokov.Sicer pa, če je dojenček zdrav in zadovoljen se nimaš kaj sekirati, vidve se samo še naprej pridno dojita.To, da tvoje mleko ni dovolj hranljivo, to ne drži! Lp

(odgovor članu TRINE)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?