Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Teče nam v klet-skozi steno! 15.1.2010 8:58:10
|
|
|
|
pikecpokec
|
Namreč, začelo nam je teči v klet, in to SKOZI steno. Očitno se je nekje pojavila razpoka in je zdaj v tem mokrem vremenu pač začelo pronicati. Problem je v tem, da je stena zaledna, da je bajta postavljena na ful bregu in da če bi začeli odkopavati, bi se nam po moje pol hriba zapeljalo v bajto. Se mi pa zdi, da sem nekje brala o nekih injekcijah, s katerimi vbrizgajo neko peno in zamaši razpoke. Samo ne vem, a je to samo za temelje ali tudi za stene. Niti ne vem kaj bi vpisala v gugl, da bi sploh lahko začela iskat . A ima kdo mogoče izkušnje s tem? Ali vsaj kak nasvet?
|
|
RE: Teče nam v klet-skozi steno! 15.1.2010 9:12:04
|
|
|
|
Hope2
|
Nič ne vem o tem, ampak lahko napišem našo zgodbo. Mi smo imeli enkrat stanovanje in ena soba je bila polkletna. Po 1 letu je začela voda skozi steno tečt. Žal je bilo treba vse odkopat in prišli so vsi mogoči stručkoti (je bilo v garanciji, saj je bila novogradnja) in so rekli, da tu žal ne morejo nič. Ta voda bo vedno nekam tekla, če zdaj tu nam popravijo, bo pa tekla k sosedu ali v drugo sobo, nekam se mora odtekati. Voda pa si sama najde pot, zato n emorejo nič predvidevat, teren je bil tak, da se tudi ni dalo nič naredit. Nam so potem vseeno poštimali, nakar čez 6 mesecev vidimo, da voda teče po steni na drugi strani garaže, kar je pomenilo, da je zamakalo tudi v sobi soseda. Ne vem, ampak kar tak filat na slepo stene oz razpoke, jaz ne bi, gled en anaše izkušnje. Fajn bi bilo treba koga poklicat, razkopat in ugotovit vzrok ter ga probat odstranit
|
|
|
|
RE: Teče nam v klet-skozi steno! 15.1.2010 9:26:03
|
|
|
|
SaaS
|
Stene se tudi injecira, ne samo temelje. Vendar bi ti jaz tudi predlagala, da odpravite vzrok. Predvsem je po mojem potrebno urediti drenažo, odvodnjavanje vode za hišo, kjer je kar veliko verjetno priteče z brega, ki ga omenjaš. Injeciranje pride v poštev predvsem pri kapilarnem dvigu vode iz tal. Da preprečiš, da bi se vlaga dvigovala po steni gor iz tal. Pri vas pa po mojem ob dežju konkretne količine vode tiščijo v hišo, to pa bo treba rešit z odvodnjavanjem vode okoli hiše. Mislim, da samo injeciranje ne bo dosti pomagalo. Najbolje, da pokličete nekoga, ki te stvari dela in se spozna, pa vam svetuje oz. naredi.
|
|
|
|
RE: Teče nam v klet-skozi steno! 15.1.2010 9:55:39
|
|
|
|
Arwenko
|
To je pri mojih starših teklo pri garaži, nimaš drugega kot uredit drenažo, torej odvodnjavanje, treba je odkopat in nasut s peskom, da lahko voda odteka skozi pesek oziroma kamenčke, se drugače ne da naredit. Šele potem ima smisel steno tudi zalit.
|
|
|
|
RE: Teče nam v klet-skozi steno! 16.1.2010 17:14:05
|
|
|
|
Poka
|
Hm... Mi smo imeli to težavo oziroma moja mama. Nihče ni pričakoval, da je v zemlji podtalnica in potem mislim, da niso naredili kleti tako kot bi morali. Zdaj tudi ne vem, mogoče ni bilo deno ustrezno denarja, da bi to popravili in se mogoče tudi ne da tako poceni, kot bi to drugače lahko prej naredili. Vem, da zaradi tega tudi z mojim nimava kleti - ker bi bila ustrezno izolirana za naju takrat prevelik strošek. So pa pri nas napeljali neke cevi, ki ven črpajo vodo - tako da vode sicer ni notri več po pol metra, je pa vedno zelo vlažno. Klet je sicer namenjena samo shranjevanju ozimnice in kake krame - ni notri nekih lepih ploščic itd...
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?