pikapikica
|
Zdravo Nana, našla sem post, ki ti bo mogoče pomagal... (naj mi avtor/ica oprosti, da sem ga prekopirala sem)... joj ja... mi imamo namreč težave s kašljem in alergijo, zato iščem podobne rešitve... lp pikapikica " Najprej boš morala svojega sinka "razsluzit". Tole je bilo pri nas zelo učinkovito, stane pa le par jurjev: Najprej ti svetujem aspirator Narhinel, ki ga dobiš v Italiji. Tulec daš otroku v nos, cevko pa sebi v usta in posrkaš vsebino nosa in večkrat tudi grla (cev ima filter, ki smrkelj zadrži). Pred čiščenjem otroku v nos pošpricaj fiziološko. Čudila se boš, kaj vse bo šlo z nosa, nekaj neverjetnega! Ni primerjave z drugimi aspiratorji in čiščenje s fiziološko nos samo malo opere, vsebina pa ostane. Stane okoli 10 eurov. Naslednja stvar, ki je pri nas zelo pomagala, so svečke Mucosolvan (Italija), ki povzročijo, da se sluz v telesu raztopi. Otrok jo potem izloči s kašljem ali s smrkljem. Doziranje odlično, prav tako jih otrok dobro prenaša, saj so svečke in ne sirup (obstaja tudi sirup). Cena par eurov. Če otrok kašlja, tudi sirup Seki (Italija), ki ni tip sirupa, ki bi kašelj blokiral, in niti blažev žegen tipa "slezov sirup za izkašljevanje". Kašelj se umiri še v isti noči. Glede zdravil, ki so ti jih predpisali, se mi zdi, da gredo bolj po sistemu: "Poskusimo to, poskusimo ono". Flixotide uporabljaj le pri krupu - kadar otrok težko zrak izdiha, sicer ne. Antibiotike bi jaz pustila pri miru, sicer pa zahtevaj krvno sliko, da se vidi ali je viroza ali bakterijsko vnetje. Kaj ima pa Tobrex vezo z vsem pa nimam pojma, kolikor vem, se daje za bakterijski izcedek iz oči oz. v nos pri sekundarnih infekcijah. Aja, no, za v nos so ti ga predpisali. Ampak bolje bi bilo nos čistiti s fiziološko in aspirirati večkrat na dan. No, nam pomaga tudi to, da pri postelji pustim večji lonec vrele vode z Bronho kapljicami (lekarne v Sloveniji), ali če ob postelji dam eterično lučko z istimi kapljicami. Pred spanjem pa ga namažem po prsih s kremo Justa Materina dušica, ki tudi zelo pomaga. Kaj vem, mi s tem ukrepom uspešno rešimo vsak prehlad, srkamo in kašljamo pa sploh ne. Poskusi, mislim, da bo pomagalo tudi vam. "
|