|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Težave po buscopanu
17.4.2006 14:44:08   
Anonimen
Zaradi otrdevanja trebuha sem dobila že po 17.ted. bucopan. Jemanje po potrebi. No večinoma sem težavo obvladovala z jemanjem Mg, no zadnje 2-3 tedne, pa ni šlo, tako da sem kar redno vsak dan jemala še buscopan. Enega zjutri, enega pa ponavadi nekje sred noči, ker je bilo otrdevanje že boleče, in kar dolgotrajno (tut po 5 min in večuser posted image ).
v soboto pa me je tako zagrabil želodec, da sem pristala najprej pri dežurni dr. v zdr.domu, ki pa mi zaradi mojega stanjauser posted image ni upala, nič dat. Nato pa v bolnici, kjer sva z G skupaj preko pogovora ugotovila, da je možno da je buscopan, sredi noči(precej prazen želodec) uspel narediti tako škodo.
No sedaj mi je predpisal spasmex, spet po potrebi, in ranital za želodec.

Me pa zanima, če je še katera imela dolgotrajne težave z otrdevanjem želodca, ter katere tbl.so vam G predpisali. Buscopan ali kaj drugega?

A je katera probala še z kakšno alternativno metodo, razen Mg?

LP

pupic@user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Težave po buscopanu
17.4.2006 17:17:06   
dory
No tudi jst sem mela buscopan, ampak sele od 30tedna dalje...ni pomagal nic...se mi zdi, da mi je trebuh se bolj otdevaluser posted image ...bilo je bolece otrdevanje,kot pises ti...ampak pri meni so bile se bolecine v krizu, pa tiscanje navzdol...edina stvar,ki je kolk tolk zalegla je blo strogo lezanje...in nobena druga alternativa...no cez par tednov smo pa itak letel rodit...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.4.2006 18:35:00   
lenika
Kar se tiče bolečin v želodcu, mi je čudno, da bi to bilo po Buskopanu, ker, ko sem jaz imela krče v želodcu in drisko, mi je zdravnica proti krčem v želodcu predpisala Buscopan. Baje, da blaži krče na rodilih in prebavilih user posted image .
Se mi pa zdi, da tudi ni nič pomagal.

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.4.2006 20:22:10   
urši77
Ja, mi je začel trebuh otrdevati prbl v 25ted. in mi je G predpisala pitje Mg šumenk in pa vsak večer Apaurin tbl.2mg. Pa še spala sem finouser posted image . Če bi se pa boleče otrdevanje kljub temu ponavljalo pa še Spasmex p.p. in če še to ne bi pomagalo pa v bolnico-tudi sredi noči:(
Na srečo je en mesec Apaurina zaleglo.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
18.4.2006 10:04:43   
Anonimen
A potlej razen apaurina nimam kaj drugega? Je katera jemala spasmex?
Jaz(moram potrkat) od sobote, ko sem nehala jemat buscopan, nimam več težav.
Aja teja.mene je tut ful križ bolel. Sem kar šepala, sploh nisem mogla normalno hodit. No in od spasmexa dalje, me ne boli več. user posted image Možno, da je bilo kaj povezano???
Urši77, pri meni šumenke ne pomagajo od cca.20 ted.naprej. Tako da sem na tbl.Mg250 mg 2 x na dan.

LP

pupic@user posted image

_______________________________________________________________________________________________

Mi 4-je bomo najboljši par!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
18.4.2006 11:21:07   
zaspanka
meni je pričel trebuh močno otrdevat že v 15t in so mi predpisali buscopan 3x na dan, že prej pa sem ga od zanositve jedla po 1x na dan preventivno zaradi predhodnjih splavov. tudi v sosednji italiji, kjer sem bila večino nosečnosti in hodila na preglede so mi predpisali buscopan 3x na dan. pa sem ga jedla tja do enega 22t in ker ni nič pomagal sem ga kar nehala, pa niti nisem nič povedala. sedaj ga ne jem več in je stanje nespremenjeno. pijem pa tudi mg in ca šumeče tablete. mg 2-3x na dan, ca pa 1x, pa nič ne pomaga.

kakšnih problemov pa zaradi buscopana nisem imela, je pa res čudno tole pri tebi, saj se buscopan predpisuje tudi če so krči v želodcu!

upam da bo bolje. pozdravček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.4.2006 18:07:32   
Anonimen
kakšnih problemov pa zaradi buscopana nisem imela, je pa res čudno tole pri tebi, saj se buscopan predpisuje tudi če so krči v želodcu!

Ja sem imela pred enimi 10 leti rano na mišici zapiralki(prehod med požiralnikom in želodcem), vendar od takrat naprej nobenih težav več. Sem se pa pazila, tako pri prehrani, kot tudi pri ostalih nvadah in razvadah(ne kadim, ne pijem, spim s povštrom,redna prehrana z petimi obroki,...)

Lp

pupic@user posted image

(odgovor članu zaspanka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
19.4.2006 19:44:02   
niki#
Tudi meni je predpisala boskopan pa sem jih vrgla v smeti... saj ni nič drugega kot sladka tabletka, ki naj bi delovala kot placebo.... se pravi nič! Pri krčih pomaga magnezij in velikoooo tekočina ter umirjena psiha! Poskusi! Meni je pomagalo!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.4.2006 19:51:19   
eva1
Buskopan ni noben placebo in deluja na isti princip kot spazmex! Nekaterim ful pomaga, drugim nič-pač odvisno na kaj človek odreagira! je pa čudno, da ti že na začetklu zdravljenja s tabletami niso predpisali ranital ali kaj podobnega za zaščito želodca! Če pa so krči res močni, pa je najbolje kar apaurin-posvetuj se z G!

(odgovor članu niki#)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.4.2006 21:20:59   
Anonimen
Meni se ni zdel ravno placebo, saj sem kar dolgo čakala, predno sem ga vzela, ker nisem človek, ki bi takoj segel po tbl.Pa vendar ko sem ga vzela, je bil učinek, sej trebuh res ni več otrdeval.
Tudi meni pa je čudno da ni G vsaj vprašala, če imam kaj težav. Dežurni G mi je namreč takoj rekel, da je buscopan isto kot spazmex, le nežnejši do želodca.

LP

pupic@user posted image

(odgovor članu eva1)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......