Kerensa*
|
Včeraj sem bila na snemanju 1. oddaje (avdicije) slovenskega X-Factorja in nad žirijo tudi sama nisem bila nič kaj navdušena (edino Jadranka Juras je imela fenomenalne čevlje ). Bili so popolnoma brez življenjske energije (mogoče je pa celo njih zdelala trema, ker je bilo tudi za njih prvič ), za g. Damjanovića se mi je zazdelo, da ne zna angleško (ni znal komunicirati s fantom (pol Bosanec, pol Švicar, odraščal pa v ZDA - in govori angleško)), g. Uranjek pa je govoril tako potihem, da ga niti z mikrofonom nismo spodobno slišali. Vid Valič in Peter Poles sta s publiko kontaktirala samo na začetku in na koncu - vmes ju več ur nismo niti od daleč videli (verjetno sta zabavala kandidate v zaodrju ). Pozdravno špico, ki traja nekaj sekund, smo ob 9-ih zjutraj, v senci in na mrazu, snemali eno uro. Med 5-imi urami avdicije je bila ena pauza, ki je trajala 5 minut - in nič več. Med koncem nastopa enega kandidata in začetkom drugega je bilo po 5 minut (ali več ) pauze - večinoma brez animacije za občinstvo, brez glasbe, brez kontakta z žirijo. Presedali so gledalce, ker jim kader ni bil všeč (prevelik, premajhen, napačne barve skupaj in podobne neumnosti - pa Bog ne daj, da bi se videl vmes kakšen prost sedež, čeprav jih je bilo kar nekaj)... ah, v glavnem, nad organizacijo sem popolnoma razočarana, pa čeprav je bilo to zanje prvič. Organizacijske izkušnje bi morali imeti od prej, koncept je pa tako ali tako tuj in bi ga lahko samo kopirali. O tem, da so skenslali nekaj tistih, ki bi šli lahko naprej in da so naprej vzeli nekaj tistih, ki na X-Campu ne bodo imeli česa početi, je pa seveda škoda izgubljati besede. Talenta, zaradi katerega bi mi takorekoč čeljust padla dol, pa na 1. avdiciji ni bilo. V tem trenutku poteka že 4., ampak meni se ne da več dolgočasiti tam. T.i. "akcije" je 3 minute na 15 minut.
|