ronja
|
Kaj naj sedaj naredim? Moje male sončke tako pogrešam, da sem v tako hudi depresiji in se samo sprehajam po praznem stanovanju. Kdo mi lahko pomaga vsaj s kakšnim nasvetom? Po mojem se najprej vprašaj, zakaj si je žena "zaželela it malo v varno hišo". Samo zaradi revščine verjetno ne bolj verjetno zaradi načina, kako sta se vidva z revščino spopadala (mogoče sta se veliko in glasno kregala, mogoče sta se tudi zmerjala, itd... take stvari verjetno že pašejo pod psihično nasilje...) Ker samo, če rešiš to zagonetko, boš lahko spet živel s svojimi otroki, po moje. V Sloveniji so otroci še vedno navadno dodeljeni mamam. Kdo ti lahko pomaga? Hm, ne vem, konkretno verjetno še najbolj CSD, čeprav sama nimam ravno blestečega mnenja o njih. Vsekakor jih pokliči in vprašaj, kdaj boš lahko kaj videl svoje otroke in kaj lahko narediš, da pospešiš postopke. Mogoče ti bojo predlagali kakšno zdravljenje (ne vzemi napak, ne mislim, da si alkoholik, lahko da imata oba z ženo kakšne težave in je zdravljenje odnosa lahko prava rešitev). Ampak poleg te konkretne pomoči, si lahko najbolj pomagaš sam: tako da si zelo zelo iskren in odkrit do sebe - lahko to napišeš tudi sem gor, če želiš, da dobimo bolj realno sliko, kaj se je sploh dogajalo in ti potem lahko naprej svetujemo, kaj spremeni, da se bo spremenila situacija. Če si depresiven, pojdi do osebnega zdravnika in ga prosi za pregled pri psihiatru, ter tega prosi za kako psihoterapijo (ne se pustit odpravit samo s tabletami), da it pomaga prit do vzrokov, zakaj se je vse to zgodilo, kakšen je bil tvoj delež in od kod izvirajo tvoji problemi in kako lahko v nadaljne preprečiš ponavljanje napak. To je pa tudi vse, kar lahko tako na pamet rečem.
|