taška30
|
Matr, si nasula enih vprašanj. No, grem po vrsti probat vse odgovorit, kolkor se še spomnim. 1. Zaščitne mreže na postli, ha, ha, so bile, ja, zvite nad posteljo, pa sem jo hotela razprostreti, pa so ven prikorakali trije veliiiki črni pajki (5cm - pa ne se hecam!). Je pa res, da napadajo ob sončnem zahodu. Oz bolje rečeno PO sončnem zahodu in celo noč dokler se ne zdani. Mi smo prvo noč spali v enem razpadajočem hostlu v Bangkoku in smo s kolegico naredile generalno napako - pustili sva priprto okno, zjutraj sem bila čist otečena od pikov komarjev - po obrazu, ostalo sem se ponoč podzavestno pokrila, dihat sem pa pač morala , ampak se navadiš na pike v parih dneh. Tam si kupi Kitajsko (tigrovo) mast, zeloo poceni, namaži po piku, takoj neha srbet. 2. Tura v džunglo, sem šla ja, res se splača, zdaj ko gledam za nazaj, ker je noro doživetje spat pri domorodcih, kjer za elektriko, wc še niso slišali...no, takrat sem pa klela 3 dni skupaj v stilu: kaj je meni tega treba bilo - hoje cca.6 ur na dan, z rugzakom z zalogo vode za 3 dni, 3x na dan se ulije po tebi, 40°C, 90% vlage, prešvican v nulo, zapet do vratu zaradi komarjev, tuša ni Pa mi ni žal. 3. So ustrežljivi do tujcev do prave mere - niso nadležni, res ne, prijazni, topli, preprosti, mogoče čisto malo nadležni včasih, ampak se navadiš, niso pa 'nevarno' nadležni. 4. Ukradli nam niso nič, smo pa seveda upoštevali osnovne varnostne ukrepe (letalske karte, visa, denar) v torbici za pasom POD majčko, v plastični vrečki, ker švicaš non stop, na vlaku na nogo privezat rugzak, ne sprejemat pijače od 'tujcev'... 5. BA Bankomati Jaz sem imela potovalne čeke in visa kartico, tko da ne vem. 6. Ne pij neustekleničene vode - SPLOH!! Led, sladoled...ne. Jaz sem si prve tri dni še zobe prala iz plastenke, potem sem nehala, preživela brez ene driske. Drugač sem pa na ulici jedla vse, tudi solato. 7. Cenkat se da ful, res, ko ti pove ceno, jo spustiš na pol, potem pa on še malo dvigne in to je to. Če ne poskusiš cenkat, so UŽALJENI, baje, ker njim je to lifestyle. 8. Jakne, tople hlače NE (razen če ne greš na treking, ker se ponoči ful shladi na višjih nadmorski višini), imej pa tudi dolge hlače, dolge rokave majice - vendar vse tanek material - zaščita pred soncem in komarji. Oz. kupi si tam krila do tal, tista za zavezat, smešno poceni. V templje teitak ne pustijo z golimi rameni, nogami. Spalke ne rabiš, če boste spale po hostlih, priporočam kouter, mislim prevleko za kovter namesto spalke, zlezeš noter, meni se je ponekod mal gravžalo vležt se na njihov modroc. Uf, kolk je fajn obujat spomine...hvala. Aja, najpomembnejše, preden prečkaš mejo za domov oz. kamorkoli DO ZADNJE PIKE PREGLEDAT RUGZAK (mamila - zapor, saj veš).
|