|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Tašči bi zavila vrat
14.11.2005 20:24:31   
Dejča
Svojo sončico Taro pri 4 mesecih in pol še polno dojim in ji še ne dodajam goste hrane - enkrat smo ji sicer dali čisto malo banane - pa mi danes tašča uleti, da ji je včeraj ponudila malo korenčka. Živi namreč pod nami v isti hiši. Skoraj me je kap od jeze. Niti vprašala me ni, če lahko. Še bolj pa sem jezna sama nase, da nisem nič rekla, razen, da ji jaz do 6. meseca ne bom dala ničesar zaradi alergij in ker jo polno dojim. Tako sem besna sama nase (še celo bolj kot nanjo), da sploh ne morem verjeti, da sem bila kar tiho.
GRRRRRR!!!!!
Kaj bi vi naredili?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Tašči bi zavila vrat
14.11.2005 20:39:23   
SANDY
mah...eni res radi delajo po svoje!! To gre men tud tko na jetra...uf. Pol ti pa še pridejo z "sej sem hotla samo dobro"...
Mislim da boš mogla to kar v kali že zatret.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.11.2005 20:42:16   
piščanc
ja, morala bi te vprašati, ker si ti mami in to ji lepo povej, ni pa to drugače nič groznega

bi pa jaz temeljito premislila, kdaj jo dam k njej v varstvo oz. bi se pogovorila z njo, da NE ŽELIM, da se karkoli novega dogaja brez mene, ker je to pač moj otrok.

tvoj stavek lepo pove: always look on the brigth side of life

iz malega zraste veliko

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.11.2005 20:45:16   
CatJa
Dejča, dejstvo je, da se svet zarad mal korenčka ne bo podrl. Bi pa tudi jaz na tvojem mestu znorela, ker sem tudi jaz vztrajala izključno pri dojenju do skoraj šestega meseca. Če drugega ne, je prva gosta hrana en tak dogodek, pri katerem bi želela jaz vsaj sodelovat, če že ne igrat glavne vloge. Ipak je to moj/tvoj otrok.
O.K. dans ga je posrala, zdaj pa ti postavi pravila!

Niso časi slabi, temveč človek.
John BEAUMONT

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.11.2005 20:48:38   
taška30
Mah, jaz pa za razliko od večine na tem forumu nisem tako občutljiva na take malenkosti. Kaj pa vem, no. Koneckoncev so naše mame pa tašče gor spravile svoje otroke-nas, kar uspešno.
Od malo korenja (če mu ga je ponudila, še ne pomeni da ga je kaj pojedel) sigurno ne bo dobil alergije, druga stvar je, če bi mu ponujala nevem jagode, med, mleko, jajca, kaj takega, kar je res alergeno, to bi tudi jaz rekla da naj tega ne počne, korenje je pa tko nedolžno...
Saj razumem, gre za princip in če te tako moti ji povej čimprej, ker tega bo čedalje več, sploh če živite skupaj. Drugače pa tu pa tam malo zamiži, če lahko.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.11.2005 21:02:51   
katarina j.
Jaz te čist štekam. Mam tako taščo da dela po svojeuser posted image . Pa naj ti povem, da pri moji ne pomaga NIČ-ne zlepa ne zgrda. Jaz sem tud taka da težko kaj povem, če mi ni kaj všeč, mož pa ji je že miljonkrat povedal in jo nadrl pa ji še ne pomaga. Morale bosta najti eno rešitev, ker živite skupaj, mi hvalabogu NE.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.11.2005 21:11:12   
Maček Muri
Ne vem no. Jaz načelno tudi nisem malenkostna. Pa tukaj ne gre za korenček. Seveda ne bo konec sveta zaradi malo korenčka. Gre za to, da se imajo starši sami pravico odločit, kaj in kdaj bodo ponudili otroku.
Jaz vem, da ne bi bila tiho. Kregala se vsekakor ne bi, bi ji pa jasno in glasno povedala, da naj v bodoče brez moje vednosti ne dela eksperimentov s hrano. Če je normalna ženska, bi to morala razumeti.

(odgovor članu katarina j.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.11.2005 23:05:27   
KODA
Jaz ne bi komplicirala zaradi korenčka,temveč principa.Mi smo našo zdresirali,da kar je v zvezi z otroci,prej vpraša.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Maček Muri)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.11.2005 23:36:10   
Anonimen
Moja tašča me predobro pozna, da bi si dovolila kaj takega.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.11.2005 7:44:21   
muki1
No, nagrade za naj taščo si letos res ne bo prislužila.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.11.2005 8:54:56   
Maxica
Vsekakor ni prav, da si bila tiho. Lepo ji razloži, kako pa kaj (ali pa naj ji razloži user posted image , če bo lažje).
Seveda ta male ne bo konec od koščka korenčka, ampak dala ji ga boš ti, ko se boš odločila za to. Jaz vem, da odkar imam user posted image , nisem nič več tiho in kr lepo (ali grdo, če na lep način ne zaleže!) povem, kako je s to hrano.
Mu je tašča hotela tudi dati malo sladkorja in rogljička (!!!), še preden sva začela z uvajanjem goste hrane. Sem razložila, da bo moral prej kakšno zelenjavco in sadje pojest, pol bomo pa tudi kakšno sladkarijo probal. In je pomagalo. user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.11.2005 9:08:41   
mamci
postavi meje. Na lep,user posted image vendar odločen način.

Otrok raste od mleka in hvale.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 12
15.11.2005 9:12:25   
Katrin
Zaradi malo korenčka res ne bo nič narobe...kljub vsemu pa ni prav, da si bila tiho! Moraš ji povedati svoje želje in odločitve... Včeraj korenček, jutri .... Razumeš?
Prav je, da se pogovorite in postavite meje. Dandanes je že tako ali tako težko vzgajati otroka po svoje, ker se itak vsi vmešavajo (če ne tašča, pa sosedi, znanci...)
Lep dan še naprej user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu mamci)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.11.2005 9:44:18   
anamia
Ja, pri nas je bilo en dan podobno...sva šla z mojim v trgovino in prideva nazaj, pa tamala z žlico v rokah in tašča in tast ponosno izjavita:"Je pojedla pol frutka, ma tako je bila lačna!"
Meni mrak na oči...
Prvič...jedla je preden smo šli in ni nas bilo eno uro
Drugič...mala ima alergijo in ji hrano uvajam postopoma, da vidim, če bo kakšna reakcija
tretjič...probam ji ustvarit en red za hranjenje....
četrtič...hrano ji dajem dopoldan, da vidim, če bo do zvečer kakšna reakcija
Seveda sem lepo mirno rekla, da ji zaradi alergije uvajam postopoma hrano in da nočem, da ona karkoli novega preizkuša...
Doma pa sem še mojemu povedala, da mi to ni prav...ker delajo z otrokom kot, da je njihov ne pa najin in nebi rada da se navadijo ji dajat neke pribolške, da jaz ne vem, ker pol se pa sprašujem, kaj je z otrokom, da doma noče jest!
Mene to tudi zelo jezi, vendar je treba enx udarit po mizi in povedat kdo je šef user posted image ...sej nimam nič proti, če dajo otroku kaj jest in tako-ko je malo večji...ma ne na skrito in zahrbtno in potem se še tako veselo hvalijo s tem, oz. se užalijo, če kdo kaj reče...
Zdaj sem pa vedno tudi jaz tam, ko gremo na obisk, ker jim enostavno ne zaupam...pa me prav malo briga če jim ni prav...otrok je najin in zaenx midva odločava o njemu...
Tudi moji mami sem parx zabrusla, da mi ni prav, če ji "skrije" kakšno mlečno reč v krompirček, ker ji itak vse pride na koži ven od mlečnih izdelkov in je videt...na začetku je bilo tako, da sem se spraševala, kaj sem spet takega jedla, da je vsa rdeča, pol pa vidim, da je dala žličko mleka not v pire!!!!
Ma za crkent...kot da niso bili nikoli mladi in jim ni šlo na živce, če se je kdo preveč vtikaval v njihovo vzgojo...se mi zdi, da jim še zdaj ni všeč če se kdo vtika v njihove probleme!!!
No, malo sem se izpričala in si olajšala dušo...in prav odleže mi, da nisem edina s takimi problemi.

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.11.2005 10:21:03   
Anonimen
Ko vas berem,mi je kar hudo.
Kakšno sovraštvo in netoleranca veje iz vaših postov.
Vem kaj se plete po vaših mladih glavah,ker sem bila tudi jaz nedavnood tega v vaših letih in situacuji.Takrat sem pač tudi jaz razmišljala tako:kar je moje je moje ne vtikaj se!!!!!
Sedaj pa mi je žal za vse a povratka na žalost ni,da bi popravila napake.
Vaše življenje se ne bo ustavilo pri starševstvu,vaši otroci bodo zrasli,se poročili in imeli svoje otroke in ve boste postale babice in tašče.
Ko bo prišel vaš čas se skušajte spomnit na vaše sedanje besede.
Pišem vam pa zato,ker me boli ta neodnos do strejših, vaših staršev staršev vaših patrnerjev,ki so pred vamo postali starši.
Jaz preživim z svojim vnukom večino časa.Hranim ga,previjam, se igram z njim.Vnuk je del mojega življenja saj je prišel iz telesa moje hčere,v njem se pretaka tudi malo moje krvi.
Si ga ne lastim daleč od tega,ampak sem v podporo moji hčeri.
Upošteva moje nasvete in se ne čuti ponižana ali majn vredna.
Počasi bom dobila kar fobijo postat tašča.Moj sin ima dekle alhko se zgodi da se odločita imet otročka,ja no upam,da ne bosta razmišljala negativno o širši družini in ne bosta ustvarila samo svojo zaprto kasto v katero ni drugim vstopa ampak da bosta pustila priprta vrata tudi za ostale člane družine.
Veste nismo vsi starši potem ko otroci zrastejo in se osamosvojijo za odpad.

Midva z možem sva in še vzgajava najine otroke v smislu velike družine,ki d
rži skupaj v dobrem in slabem in ki medsebojno sodeluje vedno.

Toliko iz moje strani,kot mati,kot bodoča tašča in kot srečna babica.

(odgovor članu anamia)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
15.11.2005 10:35:55   
anamia
Neva...lepo napisano...sej jaz imam moje rada, pa tudi njegove, ampak mi ni všeč, če mi dajejo nasvete,ko jih ne prosim za to ali pa naj vsaj ne zamerijo, če jih ne upoštevam...
Jaz vem, da bodo moji otroci odrasli in imeli otroke, vem pa tudi, da jih ne bom silila v stvari, ki jih sami nočejo...če bodo želeli mojo pomoč, jim bom pomagala, ne bom jim pa vsiljevala mojih pogledov, kar že sedaj ne počnem, ker mi je pri mojih šlo to zelo na živce...
Vsak lahko živi in pusti živeti...
Jaz samo pravim, da so pri nas vsi obveščeni o mojih odločitvah, pa me moti, ker me glih zaradi "neizkušenosti" ne jemljejo resno in kakšen vzor bom mojim otrokom, če spodkopavajo moja načela?
Pač z določenimi mamami, taščami, tasti, očeti, sestrami se ne da tako pogovorit, glih zaradi tega, ker nimamo izkušenj...kako jih bomo pa dobile, če nam ne pustijo delati napak?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.11.2005 10:40:39   
Anonimen
Na prvem mestu je pogovor na miren način pa brez tiste fobije:kaj če zamerijo.Nič hudega,če zamerijo,saj zamera malo traja,starši znajo odpuščat.

(odgovor članu anamia)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
15.11.2005 10:53:43   
anamia
Pri nas nikoli ni bilo mirnih pogovorov...ker velja načelo izkušenosti in nikoli ne prideš do dna stvari...sej z mojim se lahko pogovoriva na lep način, ker si prisluhneva, se spoštujeva...ma pri starših pa nikakor...ma, sej vem da se spori dajo lepo rešit, tudi jaz bi se rada lepo pogovorila pa ne gre in ne gre...mene že na začetku, še preden kaj rečem zatrejo, da itak nočem pomoči, in v takem primeru je najbolje bit tiho...
Ne vem, kako si ti razlagaš, če bi ti rekla, da je tamalo danes ponoči napenjalo...moji začnejo takoj z nasveti:"daj ji to, daj ji ono...."
Sej nisem vprašala za nasvet, samo povedala sem in potem iz tega nastane tako težka debata, da sem se naučila rečt :"Vse je ok!" iz ljubega miru...
Sej so dobrodošli nasveti in vse, samo oni živijo še vedno v tistem času, ko moški ni nič pomagal pri vzgoji otroka in da je pranje in peglanje zgolj ženska stvar...in vse kar je drugačno, je čudno...
Saj jaz sprejmem njihov način in jih ne prepričujem, da je napačen-jim pustim živeti....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.11.2005 11:00:18   
Anonimen
Ups veš,če bi naprimer meni hči povedala,da tamalga napenja,bi ji čisto avtomatično ven vergla,da pomaga kuminov čaj, z ščepcem majarona in čisto mikroskopskim koščkom lovojevega lista,ker so ga meni dajali.Moja babica je povedala moji mami,ko sem bila dojenček,pol je moja mami recept predla meni,ko sem bila jaz mami in seveda sem ga tudi jaz predala moji hčeri.Dobrodošli recepti naših babic.Niti pomislila nebi da ni dobrodošel,ker ne razmišljaš ampak želiš pomagat.

(odgovor članu anamia)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
15.11.2005 11:54:08   
cincamarinca
Hvala, Neva6, za tvoj pogled. user posted image  Zelo sem vesela, da nekdo še iz "druge strani" kaj pove. Verjamem, da nobena mami ne mara, da se pretirano vtikajo v njeno vzgojo, kljub temu pa se mi zdi, da se včasih na tem forumu malenkosti tako napihnejo in potem še ostale mamice svoj gnev izlivajo - prilivajo bencin na ogenj. In potem vse mlade mamice "sovražijo" taščine, tastove, mamine... nasvete. In se mržnja do starejših samo poglablja, namesto da bi poskusili biti dobri drug z drugim.
In, punce, ne vsega tako za hudo vzet. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.11.2005 14:56:07   
Dejča
Tudi jaz, ki sem sprožila vso zadevo, sem vesela vaših različnih pogledov.
Da ne bo pomote: sama sem že ničkolikokrat povedala - tako svojim kot moževim staršem - kako bomo vzgajali otroka (glede prehrane ipd.), pa je to vseeno naredila. Sama se s taščo precej dobro razumem in me je to toliko bolj razjezilo (a žal nisem pokazala, ko bi bilo treba, mojega pa tudi ni bilo takrat doma, da bi kakšno na to temo rekel on). Tudi proti nasvetom starejših nimam nič - če se mi zdijo OK, jih upoštevam, drugače pač preslišim. Toda takole delati mimo mame - lahko ji bi dala še kaj drugega, kar bi sprožilo alergije - se mi NE ZDI PRAV!!!! Pa sem Taro do sedaj mirne duše pustila tako pri tašči kot pri mami, če sem morala kam skočiti za kratek čas. Zdaj je najbrž pri tašči ne bom tako lahko pustila, najbrž pa bom kar lepo počakala na prvo dobro priložnost in ji povedala, kaj si mislim. Tako bo še najboljše in tudi verjamem, da me bo upoštevala.

(odgovor članu cincamarinca)
Neposredna povezava do sporočila: 21
15.11.2005 20:51:53   
Anonimen
Bravo neva6! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Dejča)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
16.11.2005 10:31:22   
BigWhale
Z nasveti je kriz. Predvsem zato, ker se stvari spreminjajo. Kakih 200 let nazaj so ti svetovali, da otroku malo krvi spusti, ce je imel vrocino. Pa jaz cisto verjamem, da so hoteli vse najboljse. ;)

Se pa strinjam, da ljudje precej hitro radi 'znorijo'. Jaz sem moji mami povedal, da naj ne futra tamalih do enega leta, potem mi je pa vseeno.

http://www.lubica.net/bigwhale/blog/

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
16.11.2005 10:59:12   
POCA
Zdravo! Tudi jaz sem imela podobne tezave, ker sta tasca in tast kar naprej tezila kdaj bom tamalemu dala kaj drugega v usta kot sam moje mleko. Ja pa da je njihov sin-moj moz ze pri treh tednih pil caj z limono, pa jedel sadje pri treh mesecih,... Meni je kar pritisk dvigovalo.user posted image Ja in danes je moj moz alergik (na kar precej stvari)!
Hvala Bogu, da je moz veliko prebral o dojenju pa gosti hrani in me ves cas podpira, tako da je tastarim kmalu dal jasno vedeti cigav je otrok in kdo bo odlocil kdaj bo jedel drugo hrano!!!! Tako mava "licenco" za hranjenje samo midva. user posted image
Moj nasvet- ce ti ne uspe sami razlozit tasci, da naj tega ne pocne, potem naj to poskusi naredit tvoj moz. Povej, da bosta o otroku odlocala sama z mozem. Da so se stvari z leti spremenile ina da nevelja vec tisto kar je pred 100 leti!
To lahko cisto lepo poves, brez kreganja. Otrok je tvoj ne pozabi tega!

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......