|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TT
26.6.2005 0:09:13   
Aleksandrin
Poizkusimo še na tem forumu:

Pozdravljene,

nikoli nisem imela nevem kako uravnotežene prehrane- sem bolj pri "ta močnih" .
Sedaj pa se mi je apetit še povečal, posebno zvečer, seveda sem bila pri G okarana in je v karton napisal DIETA. Kakšna?
Kako je z vami, kaj jeste, koliko in kdaj?
Jaz sem namrač cel dan lačna .
Situacia: +10 kg sem pa v 24-em tednu, lepa reč, ne !!!
Mi pa ful paše sladko.

Vsak nasvet je dobrodošel,
LP,
Neposredna povezava do sporočila: 1
   TT
26.6.2005 0:20:18   
Tiamo
Čer,

predlagam ti manjše obroke in večkrat na dan, izogibaj se maščobam in sladkarijam. Po 18 uri pa probaj pojesti samo kakšno sadje. :sloncek:

Moja sodelavka je tudi pri ta močnih in v nosečnosti je že do cca 15 tedna zredila za 12 kg, do konca jih je pridobila čez 25kg. :zmeden2: Imela je težak porod, ni imela kondicije, težko je dihala in na koncu so ji naredili CR. Otroček je bil čist stisnjen v njenem trebuščku zaradi njene debelosti. Še vedno se ubada s pridobljenimi kg v nosečnosti, pa je že 3 leta od kar je rodila.

Na drugi strani sem pa brala v Lady, da se je Withney Huston zredila v nosečnosti za 32 kg in je normalno rodila in kg tudi po porodu izgubila. Nevem, če je to res...ampak ona ima denar in si je verjetno lahko privoščila drage shujševalne kure, pa vse strokovnjake za hujšanje.

Nočko :zaspan:

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   TT
26.6.2005 0:24:33   
rija
Ja, pa malo kokaina si je privoščila... No, ne ravno malo...

Neposredna povezava do sporočila: 3
   TT
26.6.2005 0:34:15   
Tiamo
lahko da, lahko pa da ne? Vsak je gospodar svojega telesa....

Neposredna povezava do sporočila: 4
   TT
26.6.2005 0:42:34   
rija
Kaj si Lady brala samo enkrat? Saj je lepo pisalo, da je zafiksana. Saj briga me pa za eno Whitney... naj dela kar hoče. To je bil samo moj komentar na njeno hujšanje.

Neposredna povezava do sporočila: 5
   TT
26.6.2005 0:43:22   
benika
Čao!

Tkole je, tud jaz sem pri bolj obloženih:pujs:. Sem v 28. tednu, zredila sem se pa vsega skupaj za 4 kg. Predlagam ti, da najprej vržeš stran vse sladkarije (lušt gor al pa dol). Meni je moj G že takoj povedal, da naj si sladko kar gladko izbrišem iz glave.

Treba po poseč po sadju in zelenjavi pa po belem mesu. Sej ni treba da sedaj stradaš. Namesto čokolade raje pojej jabolko (sej je tud sladko, pa še bolj zdravo). Tud na kakšen sprehod je treba it (zaradi tako potrebne kondicije pri porodu).

Meni zaenkrat lepo uspeva se ne preveč redit, kaj pa bo, bom pa kmal videla.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 6
   TT
26.6.2005 0:57:39   
Aleksandrin
Kapo dol, katja
:bravo:
Čokolada je že proč- težko :)- ,vsega kar si napisala se držim (zadnje tedne), ampak ne pomaga :((
LP :sloncek:

Neposredna povezava do sporočila: 7
   TT
26.6.2005 9:16:29   
tina104
Ja, nič sladkarij, veliko sadja in zelenjave, pa manj mastnih mlečnih izdelkov, pa sprehodi... Ravno hujšat ne smeš, ampak poskusi jesti hrano, ki je manj redilna.
Tudi jaz sem se malo preveč zredila do zdaj (32 tednov + 11 kg), pa je to tudi verjetno zato, ker se je težko odreči sladkarijam.
No tisti nasvet, da ne jej po 18. uri po mojem mnenju ni čisto nujno upoštevat. Jaz ne morem spat, če ne pojem ob 20. uri še kakšnega jogurta, kefirja, kislega mleka ipd. Naj povem, da sem tri leta nazaj hujšala (-10 kg), pa sem jedla tudi po 18. uri, ampak res majhen obrok (ne cele večerje), pač pa ponavadi kak manj mastni mlečni izdelek (sem se bolje počutila in dobro spala.

Neposredna povezava do sporočila: 8
   TT
26.6.2005 9:38:44   
Anonimen
Pazi pri kombiniranju hrane. Ne jej beljakovin in ogljikovih hidratov skupaj, prav tako ne maščob z beljakovinami in OH. Obvezno: meso + zelenjava (ne krompir!! - krompir smatraj kot OH), testenine + zelenjavne omakice (bazilika, paradižnik...) ribe + zelenjava...Zajtrk naj bo bogat z zdravimi OH-ji, to pomeni polnovredno hrano - žitarice, zraven pa sok grenivke ali kakšna kavica. Vse margarnine (tudi light variante) črtaj z jedilnika. Marmelado jej brez margarine-obvezno na polnozrnat kruh. Za malice med obroki si privošči sveže sadje in zelenjavo. Kosila skuhaj samo za eno porcijo. Najbolj "nevarne" so razne omakice (s smetano...) - teh se izogibaj. Imej 3 gl. obroke in 2-3 vmesne obroke (sadje,zelenjava). Po glavnih obrokih si lahko privoščiš košček čokolade, najbolje je če je dietna ali črna čokolada! Vendar res košček in ne cel kos, ravno toliko, da predreš piko. Za sladice si privošči skuto iz posnetega mleka z žličko marmelade za diabetike (ki je mimogrede, res odlična).
Napačno je, da ljudje mislijo, da za večerjo ne smejo jesti nič ali zelo malo. Pomembno je le, kdaj se večerja. Večerja naj bo najkasneje ob 7ih zvečer, ob predpostavki da se držiš jedilnika čez cel dan, lahko za večerjo poješ 1 jogurt in eno kuhano jajce, svež pomarančni sok, ali veliko skledo solate (brez olja ali vsaj z malo olivnega) z jogurtovim prelivom. Lahko si privoščiš eno hrenovko z zenfom (brez kruha!!!) če pa to ne moreš pa si namesto kruha malo zelenjave nareži zraven..

Hehe, sem celo litanijo napisala :)-:)- Bistveno je, da ješ vse, vendar vse po zmerni količini in v pravilni kombinaciji. Glede tega - "sladkarije črtaj s svojega jedilnika"- ni ti jih treba črtat, pomembno je le katere sladkarije izbereš. Najslabše so potice, peciva, biskviti, torte...ker so to skupki OH, maščob, sladkorjev...strup za organizem. Brez slabe vesti si lahko privoščiš sladoled (naj bo sadni!), sadne milkshake (tudi brez sladkorja so odlični), čokolado (obvezno naj bo črna, ali vsaj dietna). Vendar NE PRETIRAVAJ, vedno si privošči samo toliko, da si potešiš željo po sladkem. Aja, kavo pij vedno brez sladkorja (na začetku je težko, vendar ko se navadiš, nikoli več ne boš hotela sladkane pit). Če pa res ne zdržiš brez sladkega pa si kupuj suho sadje, ki je zelo sladko - fige, slive, dateljni...
Uporabljaj čimmanj sladkorja pa še ta naj bo rjavi!

Tole je bilo res izčrpno, vendar, če si natančen in trmast in se tega držiš je rezultat zagotovljen. Začetek je težak, vendar lažji kot če bi se lotila nekih drastičnih diet. Sicer shujšala ne boš, ker se med nosečnostjo ne sme, vendar boš obdržala normalno telesno težo, oz. se ne boš tako hitro redila. Tudi po nosečnosti ti priporočam tako hranjenje. Srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 9
   TT
26.6.2005 9:59:55   
Aleksandrin
Caffee, kako si se potrudila, najboljša si.
Evo moje darilo: :rozica::rozica::rozica::darilo::rozica::rozica::rozica:

Res dobri nasveti, si jih bom prilepila kar v kuhinji na omarico :bravo:.

Neposredna povezava do sporočila: 10
   TT
26.6.2005 19:33:32   
LE&TA
Aleksandrin, caffee ti je ful lepo napisala. Si je res vzela čas!!

No, jst sm hujšala na ta način - s komibiniranjem živil - pred zanositvijo. Shujšala sem v 3 mesecih 8 kg, pr meni gre bolj težko dol, raj gre gor! Sem v 12 tednu in sem se zredila za 2 kg, pa se mi zdi da je to preveč, kljub temu da res pazim, kolk pojem. Ampak kak dan pojem za kosilo več kot sem prej. Enostavno sem kr lačna!! Tko da te ful razumem! Poskušaj se držat bolj pri sadju in zelenjavi, privošči si različno sadje in zelenjavo, pa mal kombiniraj - to kar ti je caffee napisala. Poskušaj ostati na teh kg, v bistvu pazi da ne bo šlo preveč gor! pa tehtaj se zjutraj, tolk da se mal kontroliraš!

Srečno naprej!!:rozica:

Neposredna povezava do sporočila: 11
   TT
26.6.2005 19:53:27   
Primoza
Najbolje je nehati jesti sladkarije.

Neposredna povezava do sporočila: 12
   TT
27.6.2005 0:39:43   
Aleksandrin
Primoza, ti si mi pa res odkril Ameriko :bravo:

Neposredna povezava do sporočila: 13
   TT
27.6.2005 0:43:48   
Aleksandrin
LE&TA, to o tehtanju pa ni slaba ideja. S pravi, če bom imela zjutraj več kg kot včeraj, sledi post :)- :)
Hvala za lepe želje, vse lepo želim tudi tebi.

Neposredna povezava do sporočila: 14
   TT
27.6.2005 6:46:49   
Primoza
Žal pri hujšanju ni nekega čudežnega recepta, velja le več kalorij porabi manj vnesi, in še to se pokaže kot rešitev na dolgi rok. Morda kako kolesarjenje je dobro za kurjenje kalorij.

Neposredna povezava do sporočila: 15
   TT
27.6.2005 7:51:34   
Anonimen
Primoza, nosečnost ni čas, ko se štejejo kalorije. Ženska naj bi ob normalni aktivnosti zaužila od 1500-2000 kCal. Nosečnica potrebuje malenkost več kalorij, zato potrebuje tako hrano, od katere bo njeno telo in otroček imelo največ koristnega. Res je, da ima polnovreden obrok - žitarice z jogurtom ali mlekom približno 300 Ckal/100 gramov. Vendar vsebuje naravne vitamine, vlakna,... Nosečnice potrebujejo zdravo hrano in ne "stiroporja" in raznih light variant v katerih so sami E-ji,dodatki in arome - v glavnem plastika in kemija.
Kolesarjenje menda za nosečnice ni primerno, čeprav poznam par kolegic, ki so kljub nosečnosti kolesarile.

Neposredna povezava do sporočila: 16
   TT
27.6.2005 7:56:26   
Anonimen
Aja, če si pa mislila sladkarije - kot kalorije, ti dam prav. Tut sladkarije same po sebi telesu ne dajo nič koristnega razen maščob, OH-jev in odvečnih kalorij. Vendar če kdo rad je sladko, se temu enostavno ne more čisto odpovedat (tudi mamilaše dajo na metadon ne :)-:)-) Enostavno je treba izbrati "bolj zdrave" sladkarije.

Tudi jz osebno bi umrla brez sladkega.

Neposredna povezava do sporočila: 17
   TT
27.6.2005 13:40:04   
Aleksandrin
(tudi mamilaše dajo na metadon ne :)-:)-)-ta je pa dobra, si mi prav dan polepšala.
Sem dobila nadomestilo za cukr: 1x na teden konkreten sladoled ( Max, Maxsim, samo da je oblit s ČOKOLADO :)-), ko pa pride abstinenčna kriza :) si privoščim tablico müsli rezine od Nature okus jabolka- odlične so :bravo:.

Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?