|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TOXOPLASMA???
1.12.2004 12:06:43   
frecy
Dan!!

Punce ste me s tistim tatarcem čist zmedle in prestrašle.
Men na izvidu piše:
gondii IgG protitelesa - ELISA:negativno.
A kira ve kaj to pomeni?
Jaz sem namreč zadnjič jedla tatarca, sem imela v mislih sam salmunelo. Kaj pa je s toxoplasmo? S čem jo lahko vse dobiš, a zmeri in kaj so posledice?

Prosim pomagajte ko sem že čist živčna!!!!

LP vsem:nosecka:in:duda:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   TOXOPLASMA???
1.12.2004 12:16:42   
maja&m
Oj!

Na mojem izvidu piše gondii IgG protitelesa ELISA-pozitivno v območju 50-100 IU/ml (50,3 IU/ml)
spodaj pa gondii IgM protitelesa ELISA-negativno.

Pa sem vprašala teto,ki dela v laboratoriju in mi je razložila,da imam protitelesa-se pravi da sem to enkrat(nekoč) že prebolela in da je ok.

Bom pa še mal pogledala in povprašala.

Samo,a ti ni Milovanovička nič rekla,da bi bilo kaj narobe oz. da se ne rabiš bati?

Upam,da sem ti vsaj malo pomagala.

LP

Maja:nosecka:

(odgovor članu frecy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   TOXOPLASMA???
1.12.2004 12:17:04   
monja
Haj!

Toksoplazmoza je bacil, ki ga prenašajo mačke. Okužiš se lahko z zemljo, v kateri se iztreblja mačka. Tudi če nimate mačke doma, če imaš vrt, obvezno delaj vse z rokavicami. Pazi na zelenjavo, da bo res dobro oprana, ne jej hamburgerjev oziroma slabo obdelanega mesa - premalo pečenega, saj veš kaj je pleskavica v hamburgerju- pečena napol. Iz jedilnika črtaj tatarski biftek, mleko prekuhaj do zavretja...

Vglavnem fobičen moraš postat, dobesedno.
Seveda, pa da ne pozabim, roke si je potrebno umivati, veš tako, po medicinsko, med prsti in z milom, da si ne preneseš okužbe.

Upam, da te nisem prestrašila. Ni nič takega. Le pozorna bodi na higieno rok in pazi na določeno prehrano.
Test pa ti je tako pokazal, da si negativna. Če bi to bolezen že prebolela, bi na izvidu pisalo: zastarela okužba.
Pa G kaj pobaraj.
Lp

(odgovor članu frecy)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   TOXOPLASMA???
1.12.2004 12:44:35   
pravljica
jaz bi na tvojem mestu vprašala G...ker če si jo že prebolela, se ti ni treba več bat, da bi jo kje staknila, ker zate in za tvoj plod nima več pomena...dobiš jo pa od mačke (vse kar ma veze z njenimi iztrebki), od surovega mesa in v surovih jajcih...
po moje si že dala to skozi, ker jaz ne poznam nobene, ki bi bla negativna, na forumih so pa tudi redkost

(odgovor članu frecy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   TOXOPLASMA???
1.12.2004 12:51:55   
frecy
Punce hvala zaenkrat!!
Sam, a je možn da se okužiš od vsakega surovega mesa, ali jajc?? Kakšni pa so kaj simptomi, če so, in kdaj????

Drugač bom pa tak kr g poklicala.

Ja mi je rekla Milivanovička za sladoled, mačke, pa meso tud :(, sam me je mal zanesl zadnjič:ups:.
Jo upam da bo vse vredu.

Lp

(odgovor članu frecy)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   TOXOPLASMA???
1.12.2004 12:52:30   
barby*
Žal smo tud take, ki je ŽAL še nismo prebolele...Skratka pazim 100 na uro...pa ful se izogibam obiskov tja kjer imajo mačke...Najboljše bi bilo, da bi nas nekako okužili še preden smo:nosecka:...
pa pa
barby:metulj:

(odgovor članu frecy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   TOXOPLASMA???
1.12.2004 12:58:21   
pravljica
frecy...možnosti da se okužiš je malo, baje če ne ješ domačega, sploh ne bi smela imet možnosti, ker je v trgovinah vse pregledano 100x
mene bi blo najboj strah mačk...ker to pa res nikoli ne veš
simptomi pa ne vem če so kakšni, ker jaz imam protitelesa pa niti približno ne vem od kdaj in od kje...verjetno od mačke, ki sem jo imela že od malega
evo, še en dokaz, da ni dobro pretiravat s čistočo pri malih otrocih...nekaj bakterih in virusov je pa le dobro popapcat :)-

(odgovor članu frecy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   TOXOPLASMA???
1.12.2004 13:12:23   
barby*
Rek naših babic...otrok mora pojest 5 kil dre** da je zdrav...sliši se grozno, seveda je dr** mišljen kao umazanija, ne dobesedno ( ful lepše ja:)- ), ampak mislim da je res nekaj na tem..

(odgovor članu frecy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   TOXOPLASMA???
1.12.2004 13:24:52   
Martina*
Prav lep pozdravček vsem,

jaz osebno mislim, da se mačk ni treba bat, važno je da si roke umivamo redno in da ne dajemo prstov v usta ... Tam je še vse kaj drugega kot samo tokosplazmoza :)- ...

Glede surovega mesa... pršutu iz trgovine se še zdaleč ne morem odrečt, domače bunke pa sploh ne povoham...:)

Domačega mleka tudi ne pijem več (kdo ve kaj vse je not in sploh, če se uniči s prekuhavanjem :) )

Glede čistoče pri otrocih, se čisto strinjam z barby*, bacili morajo bit...

Lepo nadaljevanje dneva prav vsem bodočim mamicam in polno :rozica::rozica::rozica: na vse...

Martina (19t):love:

(odgovor članu frecy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   TOXOPLASMA???
1.12.2004 13:29:28   
deily
Tudi jaz se vam oglašam. Še ena med vami, ki ni bila okužena s toxoplasmo pa čeprav smo imeli že od malih nog pri hiši mačke. Sedaj se tudi jaz bojim, da se ne bi okužila :((

LP Deily in :duda:

(odgovor članu frecy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   TOXOPLASMA???
1.12.2004 13:30:42   
mala račka
simptomi so tako blagi, da običajno sploh ne vemo da smo zboleli. Mislim pa, da gre za slabo počutje in rahlo povišano temperaturo, ampak to je tako brez veze tuhtat, ker itak imamo ljudje večkrat obdobja ko se ne počutimo najbolje, pa zato še nismo zboleli

(odgovor članu frecy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   TOXOPLASMA???
2.12.2004 9:16:10   
Lunca1
Ojla!

Jaz imam to srečo, da sem jo že prebolela. Pa pojma nimam kdaj. Naj bi pa izgledalo kot viroza. V glavnem izogibajte se mačk, ne jejte surovega mesa oz. suhuih mesnin, pa zelenjavo dobro operite. Če ste jo pa imele, pa navali narode na pršut:).

Lp lunca

(odgovor članu frecy)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   TOXOPLASMA???
2.12.2004 19:03:18   
frecy
Hvala punce za vse nasvete in ddobre misli, sam jaz bom jutri kar vseeno šla k g, da me da zdej še enkrat na testiranje. Zvedla bom pa šele drug teden:(.

vam pa sporočim, ko bom kaj bolj vedla.

LP:angel:

(odgovor članu frecy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?