|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   THT test pozitiven
30.5.2005 22:35:52   
Vanček*
Pozdravljene :nosecka:,

kako kaj..jaz danes bolj slabo..opoldne sem dobila malce neprijeten klic v službo in sicer prejšnji ponedeljek sem imela v MB bolnici THT test..zdravnik mi je naredil UZ in mi dejal da je vse OK..pred enim mesece in pol sem imela NS in tudi vse OK..danes pa mi kličejo iz LJ porodnišnice oddelek za genetske preiskave, da je kri pokazala in da je test pozitiven..šok..in da imam amniocintezo zastonj..in ker sem v 18 tednu, da se moram na hitro odločit kje jo bom delala..ali v LJ ali v MB..seveda sem bila tako zmešana, da je sploh nisem razumela..potem sem ji rekla da sem se odločila za MB..

Sedaj pa me zanima, koliko je tveganje za splav? Čisto sem iz sebe, tako dolgo sem se mučila za tega otroka..ima katera podobno izkušnjo in je potem bilo vse v redu?...prosim, če mi napišete..hvala že naprej..lepo bodite in lahko noč...Vančo

Neposredna povezava do sporočila: 1
   THT test pozitiven
30.5.2005 22:44:05   
Anonimen
Jaz žal tega ne vem, me pa zanima, a ti niso domov poslali izvida iz Kliničnega centra v LJ? So te kar sami poklicali? Jaz sem dobila izvid, gor je napisano tveganje, ne pozitiven ali negativen test. Za amniocentezo se odločijo, ko se izkaže, da je rezultat možnosti za Downov sindrom 1:300 ali manj. So tebi povedali, kolikšno tveganje imaš?

(odgovor članu Vanček*)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   THT test pozitiven
30.5.2005 23:06:42   
Jančika_
Pušenjak pravi, da je tveganje za splav 0,3 - 0,8%. Držim pesti, da bo vse OK.

(odgovor članu Vanček*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   THT test pozitiven
31.5.2005 6:17:02   
Vanček*
Ne..domov nisem še nič dobila, samo poklicali so me ker se v bistvu mudi ker sem že v 18 tednu..Sestra mi je dejala, da bo poklicala v MB in mi vse uredila, in tudi oni me bodo poklicali, da se z njimi dogovorim..domov naj ne bi dobila izvida, ampak eno drugo potrdilo..izvid bo šel k temu DR. v MB. Ni mi povedala kakšno tveganje imam, ampak samo, da je bil test krvi pozitiven..to je vsebila sem tako zmešana..da sploh nisem vedela kaj mi hoče povedat..mislim, da mi bo najhoje potem čakat na rezultat..3 tedne nekje..groza..nič moram v službo..držite se..punce..
Čao Vančo

(odgovor članu Vanček*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   THT test pozitiven
31.5.2005 8:15:08   
bena
Kolikor je meni znano, pošljejo izvid od THT testa osebnemu ginekologu. Tudi sama sem bila 13.5. na THT testu . Ker mi je moj G rekel, da so izvidu gotovi približno v enem tednu, sem potem prejšnji četrtek poklicala v ambulanto mojega G. Sestra je po vpogledu v mojo kartoteko ugotovila, da izvidov še ni. Bila pa je tako prijazna, da je sama poklicala na Mikrobiološki inštitut v Ljubljano, kjer je izvedela, da je izvid negativen, torej vse o.k. in me je potem poklicala nazaj. Povedala mi je tudi, da v kolikor je izvid negativen, te tako ali tako sami iz Mikrobiološkega inštituta direktno po telefonu pokličejo v roku enega tedna, da ti to sporočijo. Očitno potem rabijo za izdelavo pisnega izveda več časa. Izračun tveganja menda opravijo samo za Downov sindrom. Ker pa z THT testom glede na parametre posameznih hormonov ugotavljajo tudi druge kromosomske nepravilnosti in bolezni, je le-ta lahko z ozirom na to tudi pozitiven ali pa negativen.
Vančo, da te pomirim. Pri amnioncentezi res obstaja minimalno tveganje, da pride do splava. Mislim, da se glede tega zato ne rabiš sekirati. Pa tudi sicer je THT test lahko tudi lažno pozitiven, kar se potem izkaže v večini primerov z amniocentezo.

(odgovor članu Vanček*)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   THT test pozitiven
31.5.2005 11:18:37   
LONA13
živjo!

Ko sem šla jaz na tht test so mi rekli, da če bo vse uredu dobim izvid po pošti, če ne bo uredu me pokličejo da se bomo dogovoril za preiskavo.

Pri tej preiskavi je min. tveganje za splav, pa tudi ni nujno da bodo izvidi pozitivni!

Lep pozdrav!:nosecka:Polona

(odgovor članu Vanček*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   THT test pozitiven
31.5.2005 11:45:36   
bilba
ojla!
no, mislim , da ni bistveno,kako si dobila izvid(po pošti al pa po telefonu),najvažnej je , da boš imela čimprej AC,tko da tud sama kej potelefonirej, ker se na izvid čaka potem najmanj dva tedna, v Lj raj več.
no, jest sem imela pozitiven DHT test(1:137),ki velja sicer za bolj zanesljivega od THT, pa je bilo po AC vse uredu.tako , da se probej čimmanj sekirat, ker sem prepričana , da bo vse ok.tud mi smo se dolgo matral za našga fanta(IVF),pa tud zdej nam jo skoz nekej špila, no.
tveganje za splav se vrti okoli 0,5%,pri izkušenih preiskovalcih pa je še veliko manjši.po AC moraš ene tri dni ležat, pa opazvat, da slučajno ne izteka plodovnica, nato pa je dobr še 14 dni počivat in nič seksa.aja, sam poseg pa je bil vsaj zame popolnoma neboleč, traja okoli 10 minut skupaj z UZ.nato pa še poležiš za dve urci v bolnici.
skratka, mirne živčke, čimprej na AC, potem mal sikerancije do rezultata, ki bo seveda OK:)
Lp in srečno

(odgovor članu Vanček*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

imena
klara2007

katero izmed naštetih imen vam je najbolj všeč?

tiana (27%)

lana (73%)

Število vseh glasov: 99

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!