Anonimen
|
Po poroki smo si uredili domek na vrhu pri teti, saj ona nima otrok in nam je zato odstopila zgornji štuk, v testamentu smo mi tudi glavni dediči te hiše. Teta je tipičen hipohonder, ima vse" bolezni," kar jih svet premore, pozna vse bolezni v nulo. Ko je sama doma lahko pleza po lestvi ina nabira fižol tudi čisto z vrha, ko pridemo domov je najbolj ubogo bitje na celem svetu. OK, to še kar gre, ampak po določenem času tudi meni popušča prag toleranca. Danes se je začelo že zjutraj. Ona vstane okoli sedme, jaz okoli šeste, da spedenam svoja sončka in starejšega nato peljem v vrtec. Najbolj narobe je ker ji za ta čas mlajšega ne dam v varstvo. Vi boste rekli, daj ji ga ,saj toliko časa ga bo pa že popazila? Ampak , ko sem ji ga parkrat dala za tistih petnajst minut, je nato vsej žlahti govorila, da je pazila malega, da se je zato tako pozno oblekla, vzela zdravila, ni mogla jesti, v tistem času jo je dajala že hipa, bla, bla, bla,... Ko pridem domov, jo pozdravim, greva na vrh in do desete ure počnem, kar imam pač za početi. Medtem ima ona dnevni ritual, da gre v trgovino, na pokopališče in k eni od sester na kavo. To so moji najbolj mirni trenutki celega dne. Ko pride domov, se vsak dan vsede na stol pred preg in meditira. Če imam odprt oken, me že kliče"...sem, ze doma, a veŠ, sem bila..."OK. Samo to traja cel dopoldne.Vsak dan hoče vedeti, kaj bomo jedli, kdaj, koliko, govori o sebi svojih težavah, kolikokrat gre na WC podnevi, ponoči,...Kaj hudiča me briga kolikokrat gre srat. Vedno ji mirno odgovarjam, se izgovarjam, da imam delo, da imam telefon( na srečo je malo gluha), da moram malega dojit,... Potem mi pridiga o starejšemu,kakšen srček je, saj je njen ljubljenček. Spet bla, bla,... Vedno hoče vse vedeti. To mi gre že tako na k... Več kot polovico dneva presedi odzunaj in meditira, največkrat ima ob sebi še metlo in smetišno, ter takrat ko gre kdo mimo začne pometati, tako da drugi mislijo, da je ona uboga revica sama za vse. Vsi mislijo, da ji nič ne naredimo, čeprav ji vse znosimo k riti. Tudi tast in tašča nama prideta pomagat, a to nič ne pomaga. Vsem govori, kako zanemarjeno imamo, da ji nihče nič ne pomaga, da je sama za vse, jaz da se samo praskam po riti, otroke skrivam pred njo, ko mojega moža itak ni nič doma,... Samo zajebava in kritizira. Problem je tudi v tem, da ne utihne niti za sekundo. Velikokrat pride tudi v stanovanje k nam. Kako naj imam jaz vse v najlepšem redu, saj mi je ja dovoljeno pri dveh otrokih, da imam razmetano, se strinjate. Saj ni panike, samo ona kritizira tako, kot da bi bili mi na smetšču, medtem ko ona v resnici ni posesala sobe že od velike noči, ko sem ji jo pomotoma jaz. Tudi stanovanje imam obupno, v garazi pa je živa groza. Bojim se da se bodo zaredile miši in potem... Ne vem več, kaj naj storim. Bojim se stokati pred drugimi v žlahti, saj mi vsak pravi, potrpi, saj bo na koncu vse tvoje. Moje že , moje,...KAJ PA MOJI ŽIVCI?
|