asso
|
Joj ta hrana... Težko je, ja... Mi smo pri 18 mesecih težki slabih 9 kg. Sej ne, da noče jesti, ampak kaj jesti? Jaz sem se na začetku še obremenjevala s tem. Pogruntala sem, da bi jedla samo pašto in to ji kuham, ker sem ziher, da bo pojedla. Drugega ji dam za probat in če noče, se ne obremenjujem. Res je, da ji zjutraj ne dajem nobenih "packarij" - smoki, piškote, sladkarije..., da potem vsaj normalno kosilo poje. Imamo pa vsako dnevno isto prehranjevanje: juhica - zelenjavna, goveja, porova ali beluševa in po tej pašta - z maslom, pestom, golažem. To je vse kar je. Za zajtrk je kruh s pašteto (samo Gavrilovič - druge so bljek), jogurt, puding ali salama piščančja prsa. Za kosilo je na jedilniku včasih hrenovka - ne poje jo vedno, za večerjo pizza ali toast. Nobene vrste zelenjave ne mara - samo pomfri. No hvalabogu, mi je vsaj nekaj sadja - alergena sicer: jagode, kivi, včasih malo banane... Veliko krat pa moramo pri kosilu imeti animacijo, igrače, pravljice... kakšen otroški katalog... in takrat odpira usta in je drugače brez tega bi večkrat bil jooooook. No zgleda veliko, ampak to so zelo majhne količine. Pol jogurta, 4 jagode, pol kivija, pol banane... nikoli kaj dosti več. Deci juhe, 100g pašte... Pač, navadila sem se da je malo in enolično.... Bo že, ko bo večja (vsaj upam). Drugače pa je živa in zdrava...