|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TAST
14.11.2005 19:58:12   
Anonimen
Večina vas ima težave (al pa ne) S taščo, jaz pa s tastom.
Začelo se je z ločitvijo s taščo in je' ubogi revček' bil finančno uničen ogoljufan in ob polovico premoženja, ki ga je podedoval po svojih starših. oba s taščo sta živela finančno brezskrbno, ker sta cel svoj zakon trošila denar od prodanih nepremičnin, ki jih je tast podedoval. Od svojih plač nista privarčevala ničesar. To je seveda njuna stvar, nažalost pa postaja tudi moja. Kot sem napisala je tast ločen, ostalu mu je stanovanje in pokojnina, s kater ne zna preživeti. Na banki ima limit skoraj v višini pokojnine, ki ga vsak mesec porabi. Preden pa smo spoznali kakšen user posted image  je v resnici moj predragi tast, sva midva z mojimuser posted image  bleknila, da ni problem, da se bo z nama vselil v hišo ki jo gradiva( to je bilo pred dvema letoma). No in zakaj je takšen:
user posted image : eno leto je živel v stanovanju mojih staršev in pustil za 50.000,00 neplačanih položnic. rekel ni niti besede ampak se je samo potuhnil. nato mu moja atarša nista rekla nič in sta mi prepovedala karkoli rečuser posted image . valda sem mu povedala, da bo vedel kakšen je v resnici njegov oče.
user posted image Potem so bile scene pri gradnji. začel se je obnašat kot da je to njegovo in se je celo skregal z enim od sosedov. Mater jaz sem mislila da se mi bo zmešalo.
. user posted image Ponudil se je da porezal živo mejo, ki je bila visoka okoli1,5m. In kaj je naredil. Porezal jo je na 0,5m. Pa sem mu pred tem povedala da jo naj samo poravna zgoraj.
user posted image ko je zidar iz plošče pustil armaturo za stopnice, je frajer porezal celo armaturo. Brez da bi koga kaj vprašal. tako je tesar moral vrtat v ploščo in vstavljat armaturo.
Ma takšnih scen je še več. Kljub vsemu temu kaj se je dogajalo in odnsu za pouser posted image it, moj user posted image  še vedno pravi, da bi živel z nama. Imela sva že 100in eno debato o tem, da ne bo z nama , pol si pa vedno premisli. Razjokala sem se že neštetokrat in zdrla na vse, ker moji tudi pravijo da je bogi in da ne zana razpolagat s premoženjem, pa ne zna samostojno živeti....
Ja kdo pa sem jaz????????? Vsemogočni bog z jeklenimi živci????? Ne me razumeti narobe jaz sem njega imela fuuuul rada, pa tudi ga zdaj ne sovražim, ampak vsi ki so mu pomagali so bile potem kuzle, po gnoj, pa kjvem kakšni izrazi so padali. BOgve kaj sem jaz za njega?
Ja pa še prejšnji teden mu je mama, dala 5000,00, da je šel uredit nekaj za naš avto. In potem pride do mene in mi pravi če mu lahko dam 5000 da to uredi. In sem mu seveda dala. Nisem pa vedela da mu je že mama dala denar in sem to izvedela naknadno. No ta zadeva je stala 5600 sit in je moji mami rekel da sta kvit, da mu ni nič dolžna. in spet mi je moja mama rekla, naj nič ne govorim, da je revež in nima denarja, naj pustim vse skupaj.
Jaz ne vem več kaj naj naredim, očitno govorim v prazno, ker me nihče ne posluša  in mi govorijo, nooooo, pa pusti gaaaa.

prooooooosim za kakšen nasvet, ker sem obupana
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: TAST
14.11.2005 20:10:25   
snorlax
Jaz ti lahko samo rečem - uboga ti, tvoj user posted image  in tvoji starši. On pa ni nič ubog. Pri teh letih bi že moral biti pri pameti. Očitno ne pozna nobene odgovornosti. Glede na to, da ga vsi zagovarjajo, da je ubogi, se je tudi ne bo naučil.

Po moje je edino, da se pogovoriš s tvojim user posted image , če ti on ne bo stal ob strani, kdo ti bo potem? Je pa za njega tudi težko, kakršenkoli je, še vedno je njegov oče.

Držim pesti zate, da boš našla pravo rešitev za vse vas. Samo predolgo ne čakat, ker tudi jekleni živci (kakršni tvoji vsekakor so) enkrat popustijo.

Srečno! user posted image

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.11.2005 20:12:42   
Jančika_
Saj ne vem, kaj ti naj napišem. Vsekakor pa mislim, da tvoj glavni problem ni tast, ampak mož. Ker če po vsem tem še vedno želi živeti z njim in ne upošteva tvojih želja, potem je kekec. Milo rečeno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.11.2005 20:15:43   
Dejča
Ja, lahko ga pustiš, da še naprej tako živi, lahko se ti pa tudi strgaaaaaa!!!
Saj vem, da je težko starega osla učiti novih manir, toda prej ko slej bo tudi to potrebno, ker če ne boš vsak dan bolj živčna. Če tvoj ne more potegniti s tabo, pa res ne vem, kako boš to rešila. Vsi ga le zagovarjajo, ker se mu ne želijo zameriti. Ampak - v tej hiši ni on gospodar!! Ali pač?? user posted image
Ko bo spet delal kaj na svojo roko, udari po mizi in to dobesedno. Reci, da če se ne bo malo prilagodil, ga boš vrgla iz bajte. In to sama, če tvoj ne bo za to.
Držim pesti, da ti bo uspelo. Poročaj!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.11.2005 20:26:32   
snorlax
Aja, še to. Imela sem tudi tasta user posted image , zaradi njega smo šli stran. Mojemu sem rekla. "Midva z otrokom (takrat je bil samo eden) greva, magari pod smreko. Ti, če hočeš lahko greš zraven, lahko ostaneš tu." In smo šli. Če takrat ne bi šli, bi se meni vsekakor strgal film.

Tastu pa se je vrnilo vse, kar je v življenju povzročil hudega in to z obrestmi.

LANI: - 18 KG

LETOS: ????

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.11.2005 20:37:24   
Anonimen
jaaaaa, vsem se smili. Sej moj user posted image  je čisto živčen zaradi njega, ker nikoli ne ve kdaj bo kakšno neumnost naredil, ampak ker je njegov oče se mu smili. Žalostno pa je to, da njegov oče nikoli ni mislil, nanj. Kljub ogromnemu premoženju ni pomagal ne moralno, finančno pa še manj. Oba s taščo sta rekla da naj greva pač v podnajemniško stanovanje, da jaz pač ne bom oblečena kot princeska( ne bom imela tolko za cunje) mislim haloooo. Oba sta se norčevala, ko sva izkala parcelo, skratka scene in scene. no, ampak vsi smo mislili da je user posted image  tašča, on pa pač revček zraven nje. in nobenemu ni kapnilo, da ne more bit drugačen, če sta vzdržala več kot 30let skupaj (narazen sta šla zaradi taščine nezvestobe). Ma sej men se po eni strani tudi smili, ampak sem rekla, da mu raje vsak dan nesem  kosilo, kot da živi z nama. No midva sedaj živiva pri mojih starših in upam da se bomo selili spomladi, pa brez tasta. razjezi me je moj user posted image  stem, ko je rekel, da komaj čaka da greva, na svoje, da midva bova gori, tast pa doli. In pol sem pop..... Jaz naj grem od svojih, ki nama nudijo vseeeee, kao na svoje , kjer mi bo na grbo vrgel svojega očeta. žalostno je tudi to, da moj dragi ne more bit z njim niti 20 minut, ker mu gre na živce, pol se pa naj jaz ukvarjam z njim.
Mislim, da se mi bo enega dne lepo spipalo, bom vsakemu povedala, kaj mu gre ------pol bom pa zlobnica, nesramnica, ki noče obenemu pomagat.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
14.11.2005 20:43:53   
Jančika_
Lej, nabolje bo, da se ti čimprej spipa, ker ko boste enkrat v bajti, bo prepozno. In ne razumem, zakaj bi mu kosilo nosila??? Čim dlje od njega, ne pa kosilo nosit! In kaj potem, če boš nehvaležna, zlobna itd itd? Glavno, da boš imela mir. A ni čisto vseeno, kaj takšen človek misli o tebi?

In še vedno mislim, da mora tvoj mož pri sebi razčistiti določene stvari. Preberi, kaj je napisala Snorlax v drugem odgovoru. Tako se dela.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.11.2005 20:56:08   
Marogica
Anonimna, ne vem zakaj se ti tast smili. Na to enostavno ne najdem odgovora. Ker je zapravil ves denar, ker ne zna z denarjem, ker je ostal sam? Pa če so tudi to razlogi, da je "revček", je ta "revček" odrasla oseba, ki mora znati posrkbeti zase. Če pa ne zna, pa to ni vajin problem.
Odvsetujem pa, da bi se vselil k vama v hišo, ker bosta imela še večje probleme!!!!
Mogoče bo zvenelo malce pikro, vendar zaćnita hraniti denar za tasta, ker ko bo umrl, vama bo zapustil še dolgove(prekoračen limit), pa še pogrebne stroške bosta plačevala. Mogoče nesramno napisano, vendar realno.
Glejta nase, ustvarita si topel domek in uživajta, saj si zaslužita.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.11.2005 22:44:23   
rija
Bogi ste vi vsi okoli njega, on še najmanj.

Jaz imam s tastom srečo: krasen človek, pomaga nama kakor le lahko, ne finančno, ker tega niti noben od naju nebi sprejel, ampak z delom. In pomaga nama z velikim veseljem. Sicer ni bilo tudi ne vedno tako, ampak važno je, da je končno "spregledal" s svojimi očmi....

Pa veš kaj? Kljub vsemu ga niti pod točko razno nebi vzela v svojo hišo! Stari in mladi enostavno redko pašejo skupaj. Tako pač je. Verjetno tudi moj sine čez mnogo let ne bo navdušen nad tem, da bi živeli skupaj.

Svetujem ti ultimativni razgovor s tvojim dragim, spomni ga, da ste vi družina...tast ima očitno kje biti...pa ne nujno v vaši hiši in gospodinjstvu.

In dokler ga boste vsi tako v vato zavijali, ne bo sprememb.

Saj si slišala za tisto, da je treba neplavalca vreči v vodo, da zaplava?

< Sporočilo je popravil rija -- 14.11.2005 22:45:49 >

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.11.2005 8:23:14   
kalbo
Pa to človek ne more verjet, pa kaj še čakaš, naj se ti čimprej spipa, strga, odpuli, al pa karkoli od tega, pa usekej po mizi. A si baba al nisi. Uporabi svoje čare, pa strezni moža. Ljudje sprejemamo kompromise in živimo pri tastarih v bajti, pa se prebijamo čez njihove neumnosti, ker si ne moramo privoščiti svoje bajte, vidva bosta pa prostovoljno sprejela tasta v svojo hišo, in po vrhu vsega mu še dovolita, da neumnosti počne noter. Svašta!

Neglede na to, da bi se bajta itak podrla, če nebi blo tamladih, pa trava bi bla k u džungli, pa vrt nebi bil preštihan.. moram biti lepo tiho, ko mi tast nardi bedarijo pri živi meji( beri jo tko zastriže, da pol ne veš al bi jo kar posekal), ki se jo spravi iz dolgčasa enkrat na dve leti strižt (drugače se je ne pipne). Konec koncev je še vedno njegova hiša in živo mejo je on zasadil. Če bi bla moja, se to nebi zgodilo!!!

Štekaš poanto, jest moram prenašat tastove neumnosti, ker sem na njegovem teritoriju (neglede na to komu je, bo pisano), tebi pa tega ni treba, ker si na svojem in na tvojem je on samo gost!!! Če že sprejmeš tasta v hišo, ga sprejmi pod tvojimi pogoji, pod tvojimi pravili!!!

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.11.2005 10:06:03   
zoya_
Veš kaj ti povem. Če pr teh letih nima pojma o gospodarjenju z denarjem in preživljanju, je to njegov problem. Naj se pa malo zanima za to. Če ima dost keša, si lahko pa finančnega svetovalca najame, pa naj potem mu on ureja zadeva. Tebi se pa res ni treba ukvarjat s tem.
PA da bi se moral komu smilit? Ja halo???? Zakaj že. Sej mu nič ne manjka. Sit je, penzijo ima, stanovanje tud, vsi mu pomagate. Kva bi še rad? Naj raje začne cenit to kar ima. Da mu je pa žena popihala... si je pa čist sam kriv. Za razhod sta vedno dva krivca.
Na tvojem mestu sigurno ne bi dovolila, da bi živel v bajti. Raje bi na tvojem mestu ostala doma pri starših, pa naj tvoj sam živi s svojim fotrom. Me zanima, kolk časa bi zdržal. user posted image user posted image

L I V E S T R O N G

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.11.2005 10:22:16   
Anonimen

Verjetno moras najprej prakticno probati, kako bo ziveti s taksnim tastom v tvoji hisi, da bos lahko naslednjic se takoj izognila taksnim idejam..

Ker zdaj, ce bos tole realizirala in bo on zivel pri vas.. bos slej ko prej pisala naslednjo temo, kako pakiras kufre iz lastne bajte..

Sej.. mogoce je to dobro.. da ti pac postane jasno.. in bos naslednjic bolj preudarna.. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
15.11.2005 10:45:42   
baguSka
Občutk imam, da nisi nikol prej brala vsaj RR-ja. Vsi bežijo in moljo in bi dal vse, da grejo stran od staršev, tašča, tastov, ti pa delaš ravno kontra user posted image Ojoj hudo. Res hudo. Men je še dva km preblizu in bi šla nekam še bolj delč stran, če bi lahko in verjetno tudi bom.

Ne vem kaj nej ti drucga rečem kot to, da prepreči skupno selitev, če je to mogoče. Ker bo potem samo še slabše. To itak že sama vidš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.11.2005 11:55:14   
Anonimen
Lahko bosta vidva ribiča in lačnemu dajala jesti (seveda na vajin račun, ker bo tast svojo pokojnino porabil zase, ne pa za položnice in hrano), lahko pa lačnega naučita loviti ribe. Kar pomeni, da bi se do sedaj tast že lahko naučil delati z denarjem in skrbeti zase. Ampak očitno ne zna ničesar ceniti, ker drugače ne bi ravnal z denarjem in dediščino kot z dreuser posted image kom. In očitno ne ceniti niti vajinega dela in truda, ki ga vlagata v gradnjo hiše. Zakaj bi njegovo otročjost nagrajevala s tem, da bi se preselil k vama. Saj je odrasel človek, naj končno to dokaže in poskrbi sam zase.
Udari po mizi in vztrajaj na svojem. Pa naj se ti ne smili, ker nima nobenega spoštovanja do drugih in do dela drugih. Žalostno, da so otroci bolj zreli in odrasli od svojih staršev. Sicer pa moraš ta problem razrešiti z svojim možem. Tebi je jasno, kako stvari stojijo, naj postane to jasno tudi njemu. Tastu ne bo nič hudega, če bo moral začeti skrbeti sam zase. Saj je skrajni čas.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
15.11.2005 23:10:23   
Joe
OK, sem prebral. Saj si samo to hotela, a ne?

Naši problemi so sanje revnih in preganjanih.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.11.2005 23:37:36   
KODA
Tastari je hinavec.in koristolovec.Dosti je takih ljudi,ki potem šele pokažejo  svoj jaz.
Če bosta s tvojimuser posted image skupaj složno nastopila proti njemu,bi se morali kje videti rezultati.Ne dovolita,da vaju izrine iz lastne hiše.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Joe)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.11.2005 23:57:40   
TaRe*
                                                                                                                                                                          Čak mal.Kaj pa če bi mu vidva kar pol zapisala,ker je tak revček.Bi imel vsaj notranje zadovoljstvo.

....Pol pa najde še eno žensko,da ne bo revček osamljen,pol pa če ga slučajno še ona da na čevelj,ji pa daste pač polovico hiše,pa še kej zraven........joj,boga si ti,pa tvojuser posted image ,pa še bolj bosta.
Če ne boš naredila temu konec,lahko spomladi pričakujemo yxv  število postov z naslovom TAST.

Predlagam ti,da skličeš "sestanek",poveš,kakšno je tvoje mnenje,udariš po mizi....(al pa po descu)...nikar pa v hišo skupaj z tastom.Na začetku mu boš kuhala samo kosilo,na koncu boš pa njegova čistilka,pa kuharca,pa financ minister.....

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.11.2005 23:59:40   
TaRe*
a je sam pr men tole tko raztegnjeno,al tudi pri vas?user posted image

(odgovor članu TaRe*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.11.2005 18:46:16   
Anonimen
Boš morala pa kar po mizi udarit in svojemu dragemu utupit v glavo, da bosta vidva v tisti hiši živela sama. Praviš, da se ti bo enkrat spipalo - ja, naj se ti čimprej, ker ko bo tast v vajini hiši, bo lahko že prepozno. Sploh ne razumem, zakaj bi ga vzela k sebi, če ima svoje stanovanje?
Meni se on ne zdi nič bogi, prej prefrigan, ker zna tako dobro to bogost izkoriščat v svoj prid. Razumem, da se ni nikoli naučil delat z denarjem, če mu je bilo toliko stvari v rit vtaknjeno, samo to ni vajin problem in to tud svojemu dopovej. Otroci niso na svetu zato, da bojo svojim staršem na takle način rit odnašal, pa če se jim tastari še tolk smilijo. Kaj pa, ko bosta vidva imela otroke? Bo tvoj tudi njih dal na stranski tir (tako kot se mi zdi, da zdaj daje tebe, s tem ko hoče na vsak način imet očeta v hiši in tebe ne upošteva), zato, da njegov oče ne bo bogi?
Tvoja mama pa naj mu kar daje denar, če ga ima preveč. Jaz mu ga na tvojem mestu ne bi dajala. Saj ima penzijo, za preživet menda je. Naj se nauči živet z njo, ker če mu boste še naprej rit odnašal, se ne bo naučil nikoli in boste na koncu tudi vi končali z nenormalnim limitom, po možnosti še prekoračenim, kakim kreditom za poplačilo dolgov in še najhujši scenarij, prodano bajto.

(odgovor članu TaRe*)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Kam z otrokom na sankanje?
Zima je tu! Preverite, kam se z otrokom odpraviti na celodnevno in ultrazabavno sankanje.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?