|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   TAKO SEM ŽALOSTNA
15.10.2006 17:12:54   
fragola99
Pozdravljene punce. Sem čisto nova članica ringa raje, čeprav že dolgo vem za vas in sem vas večkrat tudi brala. Večkrat sem se že želela včlaniti vendar me je branje vseh teh sporočil in težav včasih še bolj potrlo.user posted image
Stara sem 30 let in tudi jaz ne morem zanositi. S fantom se trudiva že dve leti brez uspeha. Bila sva pri dr. Rešu, opravila vse preiskave razen lap. in hist., ker mi je moja g. dejala, mi teh dveh posegov ne svetuje, ker bi se že pri HSG-ju videlo, če bi bilo kaj narobe. Vendar imam namen tudi to opraviti v čimkrajšem času, kaj mi pa drugega preostane. Tako sem žalostna in jezna na ves svet! Poznam vsa tista boleča vprašanja prijateljev in sorodnikov, jok vsak mesec, ko se ti porušijo upi, čakanje in čakanje, povsod sami dojenčki in vozički in nosečnice, vse prijateljice že mamice... Meša se mi, tako si želim, da bi videla sad najine ljubezni. Enkrat sem pri obisku dojenčka prijateljice v baby knjigi prebrala stavek: Kdaj sta se imela očka in mamica tako rada, da sta se odločila zate? To me tako boli, me zanima kdaj se imajo tisti pijanci, pa kriminalci, pa narkomani tako radi.... Potem je pa tu še moja prijateljica, ki valjda sumi, da imava težave, saj kdo pa ne?, ki se rahlo naslaja ob tem, da ona pa ima dve leti staro punčko. Velikokrat ko kaj govoriva mi reče: veš zame je drugače jaz imam ta malo.... Ja no vem da jo imaš, pa tudi vem , da si celo nosečnost govorila, kako ji boš dala ime čeprav si vedela, da je to moje najljubše ime....
No saj nočem več jokat, včasih mi je lažje če kaj napišem, ker nimam nikogar s katerim bi lahko o tem govorila. Moja predraga mamica mi je vedno kadar se je v preteklosti pojavil kakšen problem dejala: vse pride pa vse mine. Ja hvala mami. Tako, da ji sedaj sploh nič več ne povem, ker z mano je vse v redu in fino, jaz si itake ne želim otrok.
No punce, tko da boste vedele, da je še ena med vami. Veliko sreče vsem, če mi bo pa katera kaj želela napisati bom pa zelo vesela. Se še kaj oglasim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: TAKO SEM ŽALOSTNA
15.10.2006 17:24:24   
Primoza
No, moderna znanost pozna vse mogoče trike, da pomaga do otrok, tako da ne izgubljajte upanja. Kolikor je razbrati se konkretnih posegov še niste lotili, tako da je važno potrpljenje in pa razumevanje s partnerjem. Reš je kar pravi naslov, glede strokovnega pristopa.

Razni "prijatelji" pa so itak zgodbe zase, v nesreči spoznaš, da je prijateljev malo pa še ti lahko bolj eno figo pomagajo, razen da vam dajejo malo moralne podpore.

Starši so pa sploh večinoma zgodba zase, sprejeti je treba pri sebi dejstvo, da se starajo in da jim je probleme teh vrst najbolje prihraniti.

(odgovor članu fragola99)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.10.2006 17:26:25   
pilotgirl
Lepo pozdravljena fragola99,dobrodošla na forumu.Hja kr veliko nas je takih na žalost,sam ne smemo obupat pa bo.Tud mi bomo mele vsaka svojo punčko in fantke.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
15.10.2006 17:48:25   
Anonimen
Fragola najprej en lep, topel, dobrodošel user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Druga stvar pa je ta. HSG je slikanje maternice in ugotavljanje prehodnosri jajcevodov. S tem pa nikakor ne more G ugotovit stvari, ki jih pa lahko vidi z laparaskopijo ali histeroskopijo. Zato, če le imaš možnost pejd še na to. Z histeroskopijo odstraijo pregrado, ki pa sigurno ni vzrok neplodnosti, temveč je le neka preventiva pred ss ob kasnejši zanositvi. Z laparo pa odstranijo morebitno endometriozo ali druge nepravilnosti na jajčnikih in jajcevodih. Ponavadi je to lahko tudi vzrok neplodnosti. Vendar ne pri vseh. Boš pa mogla opravit te postopke, če boš šla na OBMP. Milsim, da tudi pri Rešu moraš imet narejeno laparo za OBMP.

držim pesti in ti želim, da čimprej ugledaš user posted image . Bodi močnauser posted image

(odgovor članu pilotgirl)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
15.10.2006 18:29:08   
andreja2000
fragola99,toplo in lepo pozdravljena med nami.user posted image user posted image user posted image
tukaj si našla pravi naslov,saj nas je veliko,ki se srečujemo z istim problemom.Vse si želimo našeuser posted image ,Nikar ne obupaj in kreni po poti,saj na koncu poti jeuser posted image .Žal je pač tako,da user posted image eni dobijo hitro,drugi pa morajo čez celo goro razočaranj in žalosti.Vendar je vredno vstrajati in ne izgubiti upanja.
Nisi sama,tukaj smo tudi me,zato se še kar oglasi,pa srečno.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.10.2006 19:15:22   
Nasy
Verjemi, da nisi sama, potolaži se, pocartaj pri svojemuser posted image , prepusti se lepim mislim, boš videla,vsaj počutila se boš bolje. Če boš mislila samo na to, ne bo nič pomagalo! Poznam tiste stavke, ki grejo meni tudi pošteno na jetra (Kdaj bosta pa vidva kaj naročila? Ja kaj pa vidva čakata? itd.)In vsakič sva jim rekla, da ko bo čas, boste že  izvedeliuser posted image

Evo ena rožica zate
   user posted image

Vsak človek je zase svet- čuten, svetal in lep, kot zvezda na nebu!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Naši živahni deklici se je pridružil prvoaprilček :)

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.10.2006 19:41:27   
kapica
Ne izgubiti upanja, je se prehitro. Kot si ze videla nas je veliko tukaj ki imamo enake tezave ali smo se na slabsem, tako da lahko dobis podpore kolikor je rabis user posted image .
Midva sva se tudi dve leti trudla, se ni nobena napaka nasla, dokler niem sla na laparo in histero, kjer so videli, da so jajcniki popolnoma zaprti. Tako da tudi jaz mislim da je ta operacija ze potrebna, se posebej, ce se ze dve leti trudita.
Sicer pa popolnoma razumem tvoja razocaranja in zalost, ampak ne obupat. Upanje je edino kar nam se ostane.
Pozdravcek, user posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Nasy)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.10.2006 20:22:40   
lelaval
Dobrodošla user posted image
Držim pesti, da vama čimprej uspe. Sicer pa te bodo punce, ki imajo same  takšne težave bodrile.

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

Neposredna povezava do sporočila: 8
16.10.2006 7:21:13   
fragola99
Živjo, danes se že veliko bolje počutim. Hvala vam za prijazne besede in veste kaj res imate čisto prav, vse bomo dočakale svojo bebico in ne bom obupala!! Včasih imam samo tako slab dan, pa saj mine. user posted image   Odločila sem se da, še ta teden pokličem g. in se naročim, za lap. in hist.. Pogumno naprej!user posted image user posted image user posted image  Hvala vam še enkrat, ful ste mi pomagale včeraj sem bla res čisto na tleh.

Neposredna povezava do sporočila: 9
16.10.2006 7:27:34   
CUKRČEK
Tudi ti boš dobila svojega otročka. Verjemi! Tudi midva sva se precej dolgo trudila za hčerko. Ničkolikokrat sem jokala zarad tega, ker nama ni uspelo...potem še stalna vprašanja iz okolice , da kdaj bova pa midva naročilauser posted image PA nama je vendarle uspelo.
Zdaj se pa spet trudiva v drugo in spet bo kot kaže trajalo. Pa mi spet ni vseeno, četudi že imam enega otroka. PA se  "u iber" raznežim, ko vidim kakega malega dojenčka, pa si spet mislim "da bi nama ja kmalu uspelo...".
Ah, bo že. Zate, zame in za vse ki si to želijo.

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

Neposredna povezava do sporočila: 10
16.10.2006 7:54:36   
natasa0307
Draga Fragola99,
tudi jaz vem kakšni so občutki, ko si želiš otroka pa vsak mesec padeš na dno. Vem kako bolijo besede vseh okoli v zvezi z nosečnostjoi in otroki, kako boli srečanje s nosečimi prijateljicami in nato njihovimi dojenčki, saj sem tudi sama šla skozi vse to. Z možem sva se tri leta trudila, bila sem na HSG, kjer so ugotovili da imam zamašene jajcevode, nato sem bila še dvakrat na laparoskopiji, toda želene nosečnosti ni bilo. Da ne morem zanosit je vedela tašča, svakinja in moja sestra. Pred drugimi sem kazala vesel obraz in o tem nismo govorili. Med to celo to kalvarijo se je zgodilo , da je svakinja zanosila, čeprav otroka ni načrtovala. Cela njena nosečnost je bila zame nož v srce. Bili so trenutki, ko sem se veselila z njo in še več trenutkov, ko nisem mogla videti njenega trebuščka. Na njenem mestu bi vendarle morala biti jaz. Tašča se me je začela izogibati, saj se je zelo veselila vnuka, vendar je slutila kako mene to boli. Najini pogovori so bili samo še o vremenu in cenah v trgovini. Otrok, mojih težav in svakinjine nosečnosti se nismo dotikali. Dan, ko se je otrok rodil je bil zame pol pozitivnih in negativnih čustev. Ko sem zvedela da je rodila, sem vzela dopust , šla domov in jokala, jokala, jokala. Drugi dan sva jo šla z možem obiskat.  Najtežja  pot zame.  Toda ko sem videla otroka, so me do tega bitjeca preplavila močna čustva. Prisilila sem se, da nisem mislila na to kako bi morala jaz imeti otroka namesto nje, ampak sem imela otroka rada zaradi njega samega. Čez pol leta sem tudi sama zanosila brez kakeršnekoli zdravniške pomoči. Sedaj imam dva otroka.
Kaj ti hočem povedati? Res je kar pravijo drugi: Saj bo. Res bo, čeprav te te besede sedaj bolijo. Držim ti pesti, da tudi tebi čimprej uspe. Lahko mi pišeš na ZS.

Nataša
Toda kaj ti želim povedat

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 11
16.10.2006 8:18:49   
tintin
Draga Fragola,
tudi jaz sočustvujem s teboj in vem kako se počutiš. Včasih pridejo dnevi, ko se človek počuti kot ptiček na veji, je poln optimizma in si misli: "Saj ni tako hudo, saj bo....", včasih pa se obrne in so dnevi težki, prežeti s pesimizmom, ko si misliš: "Vsi imajo otroke, samo jaz ne...nikoli mi ne bo uspelo...." Tudi jaz čakam na plusek že dobrih 12 mesecev (no vmes 6 mesecev nisem spmela zanosit)....vmes sem enega že dočakala...pred 6 meseci, bil je moj najsrečnejši dan...ampak nažalost se je končalo z IMN.user posted image Kaksni so moji obcutki od takrat ti tezko opisem. Z drugimi zelo nerada govorim o bolečini, so pa dnevi, ko mi je zelo tezko, sploh ko se zavedam, da bi cez mesec in pol moj soncek prisel na svet....Takrat ne maram gledat noseck, otrok,...nocem razmisljat o tem...po drugi strani pa pridejo dnevi, ko sem polna upanja in je moje srce polno od same želje po otročku....Lažje ti bo, če se boš zjokala, ko ti bo hudo. Ampak zavedaj se, da na koncu poti tudi tebe čaka sreča.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 12
18.10.2006 19:47:47   
Massa26
Oj fragola99!

tudi jaz sem v podobnem šmornu. user posted image  sva si zamislila pred več kot dvemi leti, pa nama do sedaj še ni uspelo. Zadnje čase zaradi nekih drugih stvari user posted image  sicer ni v prvem planu, ampak sva šla pa že čez raznorazne vzpone in padce s poudarkom na padcih user posted image user posted image user posted image ... V bistvu je bilo zame najhujše prvo leto, ko kar ne moreš verjet, zakaj ni... Potem pa pač pustiš času čas in te samo vsake toliko malo ˝zruka˝... Zdravstveno naj z nama ne bi bilo nič kaj posebnega, kar koli so naju preiskali, naj bi bilo ok, le jaz imam pco in neredne cikluse.

Hočem reči, da te zelo razumem glede vsega. Meni so tudi obremenjujoča razna vprašanja in vprašujoči pogledi, poleg tega pa mislim tudi, da sva v krogu poznanih kdaj pa kdaj na tapeti, češ, kaj je z nama ipd. Povedala sem staršem in par prijateljicam, pa še to mi je za nekatere žal, ker sem potem to ˝zvedela˝ s čisto drugega konca in je izpadlo, da o tem govori vsak, kdor ima pet minut časa. To seveda ni bil moj namen, ko sem svoje probleme zaupala, komur sem pač jih. Saj se zavedam, da je to zelo zanimivo za okrog govort, ampak vseeno mi je žal, da sem sploh komu povedala. Kaj pa koga briga, kdaj in zakaj midva user posted image  ali ne user posted image ... Skoraj upam reči, da jih je za manj kot je prstov na eni roki tistih, ki nama privoščijo user posted image  brez naslajanja in lažnega sočutja...

Tudi moje prijateljice imajo user posted image  in moram rečt, da jih rada vidim. Tudi jaz sem na začetku mislila, da kako so pa lahko vse user posted image , samo jaz ne, ampak potem sem nekako prišla do zaključka, da ne morem zamerit vesoljnemu svetu, da jaz nisem user posted image . Itak pa, da če si v tako različnih situacijah, ne pašeš ravno vsak dan skupaj... vsaj po mojem. Pa ne zaradi nekih principov, ampak pač tako je.

Itak pa, ni se dobro preveč ubadat z drugimi, kaj mislijo in kaj ne. Jaz za naju upam, da bova nekoč imela user posted image , user posted image user posted image , user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image , sedaj pa poskušam živeti tako, da mi ne bo kdaj žal. Če bova imela otročka/e, se itak ˝brez veze sekiram˝, če pa ne (česar odkrito rečeno ne verjamem), pa bolje, da se navadiva in uživava v drugih rečeh..  Nekako kljub vsemu mislim, da naju bo user posted image  našel ravno ob pravem času. Saj pride tudi kakšna kriza, ampak  se ne damo, a ne? user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

LP!

Neposredna povezava do sporočila: 13
18.10.2006 20:08:54   
Maj75
Draga fragola99,

najbolj pomembno pri vsej zadevi je, da se s partnerjem razumeta in ne valita krivde drug na drugega, vse ostalo bo prišlo ob svojem času. Žal smo ljudje včasih preveč neučakani, pa ne mislim, da je 24 mesecev prekratka doba, ampak s tem, ko si nekaj tako močno in tako naenkrat želimo, nezavedno vplivamo na psiho. Saj veš, kaj pravijo, da je vse v glavi. Morda pa ravno, ko se boš nekje v sebi "sprijaznila", da ne bo nič, čisto nenapovedano pride tisti tako težko pričakovani plusek. Sama z možem se podajava v tretji krog in tudi jaz se bojim, kaj pa če ne bo šlo tako zlahka?! Upam, da za vse nas kmalu posijejo žarki sreče in se preselimo na forum Nosečnost.

Lep pozdravček vsem, ki ste polne upanja!

Maja

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Vzrok za endometriozo je pogosto preveč OH
Endometrioza, ki jo spremljajo močne bolečine, prizadene kar 10 do 15 odstotkov vseh žensk v rodnem obdobju. In številke...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?