|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   T&S
12.10.2006 20:52:59   
Anonimen
Kako naj to opišem? Gre za neprestano oprezanje za mojimi napakami, ki jih "storim", s moževe strani . Včeraj sem šla z otrokoma v interspar, tam srečam sestro, greva na kavicouser posted image , ter narediva malo večji nakup. Od doma nisem bila niti 3 ure. Ko pridem domov, pa halouser posted image . Ampak ne od moža, ampak od tašče . Jaz jima nisem nič odgovorila, nato pa sta silili v otro ka, da kje je bil, da so ga pogrešali, ko so prišli domov,da kako je ubogi, ko mora tako dolgo po trgovinah hodit, da je bila medtem na obisku sestrična,... Bogi mali revček,mora vso to jamranje poslušat, sem ga kar gor  v stanovanje poklicala in ga zamotila z igranjem. Danes pa pride še svakinja na obisk in dokler sem bila jaz odzunaj je bilo ok, grem skuhat kavo in pogledam skozi okno. Najprej obdelata potiho mojo včerajšno avanturo. Hčerka je medtem  ležala v vozičku, tašča in svakinja pa sta jo kontrolirali, kako je oblečena, ali je dovolj toplo,... nakar jo svakinja potipa pod pazduho. Tam ima hči že 2 dni fiziološke obkladke zaradi hudega vnetja. Onedve pa halooo, kako je lahko otrok moker, kako sem nemarna, da imam tako otroka odzunaj, naj ga preoblečem. Ampak povrh vsega nobena ni pomislila, da je to to, ampak samo bumf, vali krivdo na mene. Ne pomislejo niti za sekundo. Ko jima že desetič v dveh dneh povem, kaj punčka ima,sta spet obe vse iz sebe, ju skrbi, kako lahko to nastane, razglablata in pametujeta.  Velikokrat se raje umaknem v stanovanje, ker mi postopoma najedata živce, saj poleg njune hinavščine ne poslušam nič. Mož vse ve, ampak pravi naj preslišim, da so pač takšne. Saj bi če nebi iz njunih besed vela taka zloba. Lahko je biti pameten, če nimaš biti opravka s tem.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: T&S
12.10.2006 21:45:06   
Gina
Po moje pa daleč največ problema naredi nekomunikacija in netoleranca. Netoleranca iz obeh strani. Ti ne razumeš, kako jo vse briga, ona ne razume, zakaj si ti drugačna. IN nobena ne popusti najbrž, ali kako? Ne vem, če se temu lahko reče hinavščina. Ona se čuti tolk nerazumljena, da se mora nekomu potožit, da se počuti malo boljše -čist po žensko pač.

Jaz mislim, da je spremenila ne boš, lahko jo samo probaš razumet, pa sprejet, če ne se lahko non stop sekiraš. Ona vas ima po moje rada, pa deklico sploh, pa je bolj posestniške narave in si želi čim bolj skrbeti zanjo. To sicer pomeni, da zganja traparije zaradi tega, vendar kaj hudiča ti pomaga, če se zapiraš v stanovanje in ji ne daš tistega, kar potrebuje? Samo sekirancijo, pa slabo voljo. Po moje bi ti bilo najlažje, če pogruntaš, kaj ona rabi. Jaz si mislim, da pozornost, pa odgovornost za deklico, pa skrb tudi zanjo, pa občutek pomembnosti. Če ji to lahko zagotoviš, boš imela mir. Kaj ti je pa zdaj lažje, se sama sebi smislit, pa prenašat njene bedarije, ali poskusit ukrepat? Za pozornost potrebuje poslušalca - tebe. Za pomembnost, potrditev potrebuje pohvalo, kadar kaj lepega, pametnega, dobrega naredi za vas. Karkoli malega - pohvali jo, povej ji, da je fajn, da ti je fajn, ko je tisto naredila...karkoli pač že je tisto bilo. Ona bo ponosna nase in posledično ne bo imela toliko blata za stresat. Če greš v šoping, pa te dolgo ni, pa te sprašuje, kje si bila tako dolgo, se ji nasmehni in ji reci:" O, babi, kako lepo da si naju pogrešala. Veš, saj sva midve tudi tebe. Res je luštno domov priti, sploh ker si naju tako težko pričakovala. Veš, saj na šopingu ni tolk luštno, kot doma, ampak včasih ni druge možnosti, je treba kaj nabavit. A bi rada malo našo deklico pocrkljala?" ....in če mene vprašaš, bi ti ona dala mir. Njen ego bi bil potešen, a ne? Kaj je lažje, naredit kot sem napisala, ali se zapret v stanovanje in se jezit? Preveč resno jemlješ njene besede. Besede so samo vibriranje zraka. V resnici te ne morejo ranit. Rani te tvoj prevod njenih besed v tvoji lastni glavi.
Če ti reče nekaj, o čemer nima pojma, zakaj je tam, kot so bili npr. obkladki, ji prijazno razloži. Brez obtoževanja. Ona pač ne ve, čemu tisto služi. Ne moreš ji zamerit njene nevednosti, a ne. Kako te lahko potem nevednost zjezi? A ob kakšnem zaostalem človeku se tudi jeziš? Po moje zihr ne, ker ti je jasno, da ne more razumet. Misli si, da ljudje smo vedno na nekem področju "zaostali". Ne moremo biti geniji za vse. In potem se ob kakih rečeh čudno vedemo. To paše zraven, k "norcem". Vzami reči v kompletu, ne delaj si iluzij, da so ločene.

Skratka, moj nasvet, obrni reči v svoj prid, pa ne oziraj se na "ponos". Bodi ti prva, ki je nekaj naredila zase, za svoj dušni mir. Vedno mora eden začet, a ne.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.10.2006 23:39:05   
Pupica
Samo en nasvet:PRESLIŠI
No mogoče še eden če ne bo palilo:POVZDIGNI GLAS IN SE JASNO izrazi kaj ti ni prav.

Ne se držat, mule kuhat, in pustit da kdo po teb hodi! Povej, nasprotuj, ampak argumentirano!
Jaz sem dobila pod nos v času user posted image da sem občutljiva.Brez zadržkov sem v istem trenutku priznala:Ja sem, ampak jaz vsaj priznam, ti pa ne!user posted image user posted image user posted image Je bil v hipu mir, čeprav sem pričakovala user posted image user posted image user posted image pa mene ne bo nkol več k vam, pa me ne noben ne mara...to je blo ponavad običajno. Saj jaz vem, da je sebe najtežje videt, ampak zaboga, živi in pusti živeti!
Tako da sedaj imam malo večjo toleranco, in možnost preslišat marsikaj.Seveda ko pa preide mejo, pa tut nazaj povem marsikaj. Potem pa naj vsak vzame kakor želi.
Te pa čisto razumem!
Jaz dobim rdeče pikice ko zaslišim,kdaj maš službo, kam greste, kje ste bili, kdaj pridete???HALO???Še jaz ne sprašujem mojga kdaj ma službo, itd...In prvi ki mi pride na misel, ki bi tole spraševal je lopov.Zakaj?Ja on more pač vedet, kdaj te ne bo doma, anE?????????user posted image user posted image user posted image user posted image Tole se spomni v naslednjo, pa se nasmehni kot Mona Lisa, mogoče bodo pa čez ene 2 leti dojeli kako in kajuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.10.2006 23:53:11   
Zahi
moj nasvet..

stopi do najbližje mize .. udari karseda močno po njej.. se zaderi na ves glas "MARŠ VEN IZ MOJE BAJTE".. si skuhaj fin čajček.. in se vsedi malo pred TV, saj si vendar nakupovala cel dan..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.10.2006 8:40:32   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: Zahi

moj nasvet..

stopi do najbližje mize .. udari karseda močno po njej.. se zaderi na ves glas "MARŠ VEN IZ MOJE BAJTE".. si skuhaj fin čajček.. in se vsedi malo pred TV, saj si vendar nakupovala cel dan..

Po moje je to rešitev ... in ne : Presliši. Ker tvoj molk jim daje moč. Verjetno se bo treba ogalsit in udarit po mizi. Aja, še to. Kaj ti je tašča dala denar za nakupovanje in za kavo? A da, ne? No pol mi pa res več ni nič jasno. Za svoj denar pa jaz lahko valda hodim kje hočem, koliko hočem in ga zapravljam kakor jaz hočem. user posted image

Daj naredi red. Tvoje, moje. Amen.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.10.2006 9:43:22   
baguSka
Velikokrat se raje umaknem v stanovanje. Mož vse ve, ampak pravi naj preslišim, da so pač takšne. 

To je to. Ali bi se kaj?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.10.2006 9:45:49   
baguSka
Ker tvoj molk jim daje moč.

Ni nujno. Bl bo govorila, bl bojo one nazaj. Never ending story... Verjem. Samo se slabs je. Velik slabs. Pr takih ljudeh ni pomoci. Tko je. Taksne so, tko kot pravi tud njen moz.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.10.2006 10:32:48   
tanikaa
Saj nisem mislila v smislu, da naj se krega z njimi. Mislila sem, naj jima jasno pove, da je otrok njena skrb in da pričakuje, da bosta nehali s tem. In potem naj se debata zaključi. Ona pa naj potem dela po svoje., tudi če bodo še naprej padali nasveti. Samo enkrat pa mora pokazati, da zna mislit s svojo glavo in se jima odločno upreti.

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
13.10.2006 10:35:59   
tanikaa
In nabjolj bistveno je to, da ne sme pustiti, da potem zaslišujeta otroka. To je moja mama samo enkrat naredila in si več ne upa. Ker ko sem to prvič slišala, sem prijela mulca za roko, mami rekla, da če ji ni kaj jasno naj mene vpraša in naj si kaj takega nikoli več ne dovoli. Malemu pa sem rekla, da v takih primerih lahko odgovori samo eno: Mamo vprašaj. In otrok se tega drži. user posted image  Pa tudi mama je zdaj že daven dan obupala.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
13.10.2006 11:59:36   
igralka
Ne začni pogovora, ko bodo tečne, temveč en dan, ko boste vsi dobre volje, se vsedite skupaj in jima lepo razloži, da ti njuno obnašanja ni všeč, da si odrasla polnoletna oseba in da bosta svoje "probleme", če to so, reševala sama z možem.
Povej jima, da sicer ceniš njun nasvet, vendar bi bilo lepo, če bi ga podali na bolj prijazen način....

Malo moraš bit diplomata.

(odgovor članu tanikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 10
13.10.2006 14:27:22   
mojamura
lepo uradno strogo jima razloži, da si ti mati in kot mati seveda veš kaj je najboljše za tvojega otroka....če je bil otrok s tabo po nakupih, ni nič bolj bogi kot če bi ostal doma, kjer bi ga one kontrolirale ter pretipavale.

povej jim: če bo vsak pometal samo in izključno pred svojim pragom zna življenje biti dosti lepše in znosnejše.

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
13.10.2006 15:30:02   
mika
stopi do najbližje mize .. udari karseda močno po njej.. se zaderi na ves glas "MARŠ VEN IZ MOJE BAJTE

user posted image  To sem jaz naredila, sicer na bolj miliuser posted image način, z mojo babico in dvema tetama. Vsakič ko sem prišla na obisk ali one k nam, so samo obirale, ne mene(mene  verjetno pri drugih, pa mi dol visi) in sem  rekla, da naj več ne hodijo in da jaz ne bom več prišla k njim če bom to poslušala. za nobenega ne najdejo pozitvne besede. Eni znanci so kupili hišo in udri po njih, kaka podrtija, bogu za hrbtom, ali pa popizdijo, ko vidijo lepo urejeno žensko in ima razporek na krilu, pa se začne kako ji bedra ven skače...in takšne neumnosti. Moja sestrična je prva iz naše generacije imela otroka.... pa kaj si ti nor...požrle so jo skoraj z nasveti, ko ji prikipelo, jim je povedala kar jim gre in so nehale. Meni pa po porodu ni nobena nič pametovala, no babica je poskusila, pa sem jo zaključila in je mir.
Potem, ko sem jim povedala, kaj si mislim o njihovih čvekarijah, se nismo videle dva meseca, sedaj pa tečejo pogovori brez šinfanja. Čeprav ko smo skupaj včasih opazim, kako si z očmi nekaj nakazujejo. Kot da jim je obiranje hrana za dušo, včasih se mi je zazdelo, da se jim kar slina cedi, ko so zvedele, kaj novegauser posted image  

Najprej poskusi na 'mili način', če ne bo koristi, pa kar pogumno in uporabi Zahijeve besede

(odgovor članu Zahi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
13.10.2006 20:30:32   
Babaloo
Otrok je tvoj in ne taščin in ne od svakinje.
A si zapravljala svoj denar?
A nimaš pravice popit kofeta s svojo sestro?

Jaz bi jim že povedala, kaj jim gre! Saj se ne rabiš razburjat, ampak povej umirjeno in zelo jasno.
Jaz se že ne bi komu opravičevala, če bi šla malo po trgovinah, pa četudi z malim otrokom. Še najmanj pa tašči!! Kaj jo pa briga!!

Njihove opombe pa presliši- ima tvoj mož kar prav!
Nima se smisla sekirat zaradi takih ljudi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?