|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Svetujte mi še ve
10.9.2006 9:17:27   
Anonimen
Moja zgodba je popolnoma enostavna. V četrtek sem končala na urgenci zaradi previsokega pritiska in ker še nisem bila na pregledu (noseča naj bi bila 8 t.) me je dotični g. pregledal tudi ginekološko. Ugotovil je, da moji pikici ne bije srček - UZ pregled je trajal 3 minute, ni izmeril ne gestacijske vrečke ne plodu - zato je kar takoj hotel opraviti abrazijo. Temu sem se uprla in odšla domov ter rekla, da bom počakala, da se moja ginekologinja vrne iz dopusta. Predpisal mi je tudi tablete za zniževanje pritiska.

Sedaj pa najpomembnejše: Pušenjaku sem na MONu postavila vprašanje in dobila njegov odgovor, ki je sledeči:
- Tablete, ki mi jih je predpisal so na negativni listi, še posebej se jih ne bi smelo predpisovati nosečnicam (prav tako se je zmotil v doziranju - nasm. največ ene tablete mi je predpisal 3 na dan).
- Pri prvrem pregledu se ne sme nikoli trditi, da gre za missed abortion (gospod ni niti zmeril gestacijske vrečke in poldu).

Kaj pravite, je še kaj upanja ali naj se pripravim na najhujše.

Nosečniški znaki so še prisotni, a so se v tej nosečnosti kazali samo kot pogostejše obiskovanje wc-ja in slabosti (slabo mi je malo manj kot pred tednom dni). Ker dojim o bolečih in napetih prsih ne morem govoriti - so tako ali tako zmerom.

Prav tako je nosečniški test še vedno zelo pozitiven (po besedah g. naj bi plod odmrl že dva tedna nazaj) in je takoj pokazal nosečnost.

Zanosila sem nekje med 26.07. in 02.08. (prej nemogoče), ZM 12.07.

Prosim, povejte vaše mnenje
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Svetujte mi še ve
10.9.2006 9:33:02   
tinaaja
Po moje si ravnala pravilno, da si se odlocila pocakat.

Kaj naj recem.. Upaj na najboljse, pripravi se na najslabse. Ker nikoli ne ves. Velikokrat je bilo napisano, da se je srcek pojavil kasneje, ker je prislo do O kasneje. Pri meni je bila O en teden prej kot sem jaz mislila.

Zal pa je tako, da so ss in s tem povezane zadeve zeeelooo pogoste. In v kolikor bi do tega prislo, je bilo nekaj hudo narobe s plodkom in ti nisi nic kriva.
Ce bi ze prislo do tega, da ugotovijo, da ni utripa, abrazija naceloma ni nekaj hudega. Psihicno te seveda potre, ampak po tako zgodnji noscnosti, bos lahko po eni ali 2 spet zacela delat na novi, zdravi pikici.
Do naslednjega pregleda pa glavo gor..user posted image user posted image

Kar se pa tice zdravil, jaz bi nekaj ukrenila glede tega - pismo vodji urgence oz vprasaj G, kaj svetuje. Ker bog ne daj, da bi se izkazalo, da bi bile tablete za nekaj krive - to je malomarnost, ki si je zdravnik ne bi smel privoscit.

Upam, da nam javis veselo novico!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.9.2006 9:43:10   
srki
Jaz tudi mislim, da si ravnala pravilno in da počakaš svojo G. Pa še Pušanjak je potrdil tvoje dvome in ti dal jasno vedeti, da se je ta G, ki te je pregledal, pošteno uštel.

Saj veš, upanje umre zadnje in srčno ti želim, da se je ta G resnično resnično zmotil in da bo s tabo in tvojo pikico vse OK.

Držim pesti!!!user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.9.2006 9:51:05   
Anonimen
Kot je rekla moja predhodnica, pripravi se na najhujše, upaj na najboljše. Čeprav jaz sem prvič vedela, da ne bo v redu. Enostavno sem slutila.
Kar pa se tiče nosečniških znakov, je pa tako da so prisotni še nekaj časa po abraziji celo. Ker hormon ne začne takoj upadati in še potem lahko test kak teden kaže nosečnost, ki je ni več.
Zelo pomembno pa je, da poskušaš čim bolj pozitivno in optimistično gledati na vse skupaj, čeprav vem kako je to težko.
Upam, da bo vse v redu! user posted image

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.9.2006 10:10:42   
Naja31
Živjo,

če tvoja G pride jutri nazaj z dopusta, potem ni take panike.
Jaz sem imela konec julija čiščenja, noseča naj bi  bila 8t ,vsi nosečniški znaki so bil prisotni, ampak nosečnost je bila  neuspela. Tako da nosečniški znaki ne pomenijo, da nič ni narobe. Tudi to, da ti je test pokazal pozitivno, ni znak, saj je GV tista, ki oddaja hormon. GV pa imaš, samo plod je odmrl.

A srček ni bil in je bil viden plod, ali ni bilo vidno nič v GV?
Ker če je prvo, potem verjetno res ne bo dober konec, če je pa drugo, pa si mogoče zanosila kasneje in je še upanje.

Srečno!
Naja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.9.2006 10:30:08   
mamči
Raho, brala sem pri Pušenjaku tvoje vprašanje...nisem vedela,da si to ti.
Jaz bi na tvojem mestu ravnala popolnoma enako in se z vsem strinjam z dr. Pušenjakom. Počakaj, če imaš možnost si kontroliraj pritisk.
Ne vem, meni se zdi da je dotični zdravnik, ki ti je predpisal tbl. in svetoval abrazijo reagiral prehitro in brez preudarka. Tako je moje mnenje.
Sploh pa se tablete za zniževanje pritiska ne predpisujejo ob samo enkratnem previsokem tlaku, ki je seveda lahko posledica tvoje razburjenosti in skrbi. Samo redno spremljanje vrednosti in ponavljajoče povišanje pritiska zahteva zdravljenje. In še to ne s temi zdravili.

Iz srca ti želim, da se dobro izteče. Morda se ne bo, bodi pripravljena, če se na to sploh pripravit da. Še vedno je upanje in veliko je primerov, ko ja naslednji ultrazvok pokazal, da je s plodom vse o.k. Želim ti, da se izteče dobro!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.9.2006 11:15:20   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: mamči

Ne vem, meni se zdi da je dotični zdravnik, ki ti je predpisal tbl. in svetoval abrazijo reagiral prehitro in brez preudarka. Tako je moje mnenje.
Sploh pa se tablete za zniževanje pritiska ne predpisujejo ob samo enkratnem previsokem tlaku, ki je seveda lahko posledica tvoje razburjenosti in skrbi. Samo redno spremljanje vrednosti in ponavljajoče povišanje pritiska zahteva zdravljenje. In še to ne s temi zdravili.

Se strinjam. Sama sem v drugi nosečnosti imela samo 1x  visok pritisk, sicer v 26 tednu(145/78), vendar moj ginekolog ni reagiral "panično2, temveč je rekel, da si ga merim in spremljam, če se bo to ponavljalo. Na srečo se ni in je bila najbrž samo kakšna reakcija/razburjenje v tistem trenutku(si celo mislim kaj-pa zgodba ne spada sem). 

REsnično upam, da se zate izteče tako, kot si želišuser posted image

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.9.2006 8:52:18   
Anonimen
Hvala punce.

Naja31 - vidna je GV in plod, vendar je plod premajhen za 8 tednov in ni utripov. Dežurni g. je rekel, da je že vsaj 2 tedna mrtev.

Problem pa je v tem, da sem sedaj bila prvič na pregledu - na urgenci - dežurni ni izmeril ne GV, ne ploda user posted image , ampak je diagnozo postavil na slepo. Sicer upam na najboljše, a se obenem pripravljam na najslabše. V glavnem, user posted image  se mi para in tako sem žalostna, da to ni za povedat.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
18.9.2006 8:04:19   
tinaaja
Raho, drzi se danes.. Pa le izjoci bolecino po ciscenju, daj si duska, ce ti bo bed.
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.9.2006 9:10:23   
Bety
Raho...user posted image user posted image user posted image ..žal mi je, ker si doživela en kup nevšečnosti....

Z vsem, kar so punce napisale, se strinjam....

Le eno bi dodala....Ali sem prav prebrala, da še vedno dojišuser posted image user posted image user posted image ....

Če je to res, pa bi na tvojem mestu premislila....2 bitja črpata tvoje telo....
Ali je to za tebe OK? Ne vem....osebno mislim, da je prehudo...

Jaz sem načrtovala tretjega otroka in prenehala z dojenjem punčke, ko je bila stara 14 mesecev....Takoj zatem sem ostala noseča....vse je bilo OK....
Samo, če pogledam slike iz tistega obdobja in moje slikice danes, pa je velika razlika....Izčrpanost v tistem času je očitna.....

Želim ti srečen izid vsega skupaj.....

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.9.2006 9:25:24   
Vilma
Ker bi me razneslo od čakanja (ne vem, kdaj sicer pride tvoja zdravnica) bi na tvojem mestu šla na dvojni samoplačniški odvzem krvi - testiranje Beta HCG. Med dvema testoma naredi 48 ur premora. Rezultat drugega testa mora biti večji za 100%. Če je plod odmrl že 14 dni nazaj, kot je trdil zdravnik na urgenci, potem bo rezultat druega testa ne bo naraščal.

Bi pa na tvojem mestu storila enako - počakala z abrazijo. Bolj je pomembno to, da si 100% prepričana, da s plodom ni vse ok, kot pa da hitiš s čiščenjem.

Ti držim pesti v teh težkih dnevnih Raho user posted image  In pošljam veliko upanja in poguma!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
18.9.2006 10:24:09   
tinaaja
Punce, Raho je danes na ciscenju user posted image

(odgovor članu Vilma)
Neposredna povezava do sporočila: 12
18.9.2006 19:39:01   
sonchek
Resnično mi je žal na njo...user posted image user posted image user posted image ...

Upam, da se je vse skupaj dobro izteklo in da so vsaj zdravniki opravili delo tako kot je treba...

Pa srečno naprej Raho!!!!

Kaj ti pove moj topli objem,
ko k sebi te privijem:
ljubo moje detece,
zate le živim in bijem...(26.11.2007 in 27.09.2009)
--------------------------------
str. U-84

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.9.2006 19:52:59   
Anonimen
Drage moje!

Operacija uspela, pacient preživel - fizično. Psihično pa... Zlagam se skupaj.

Morda se vam bo zdelo popolnoma mimo: Prosila sem (ker sem se zbudila v operacijski), če mi ga pokažejo, pa so mi ga. Bil je taki majhen fižolček... Me je kar pri srcu stisnilo. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Amapk sem pa sedaj čisto mirna - pomirjena.

(odgovor članu sonchek)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
18.9.2006 20:07:58   
tinaaja
Joj Raho... Jaz sem sestre v porodnisnici prosila samo eno, da ne vidim user posted image .. Pa je bil velik ze ene 6 cm.. Se ko so me peljali v porodno, je una sestra dol hotla kr dajte dol vlozek, gor je bil pa plod, ki se je izlocil.. Sem skor zbezala.. no ne, rekla sem ,da ne zelim vidt, pol so me pa strpal na mizo in tam slacili..user posted image

Vazno je, da si ti OK, da se bos pobrala in kmalu docakala user posted image  in na koncu zdravega pikca. drzi se

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
18.9.2006 20:57:32   
Anonimen
Hvala ti za vso podporo v teh težkih dneh. en virtualni user posted image  samo zate.

(odgovor članu tinaaja)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
25.9.2006 15:23:02   
MR99
Raho, zelo mi je žal, vem kaj doživljaš. Sem bila tam januarja letos. Drži se, nisi edina.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?

1. tromesečje. (25%)

2. tromesečje. (62%)

3. tromesečje. (12%)

Število vseh glasov: 8

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!