Seven*
|
IZVIRNO SPOROČILO: trojči Seven! Adaptirano mleko se naj ne bi moglo primerjati z dojenjem, to je verjetno res, samo ne vem, zakaj so nedojeni otroci bolj zdravi od dojenih? A se kasneje pokažejo prednosti dojenja, do vstopa v šolo je med dojenimi več bolezni? Če ti odkrito povem, sploh več nič ne vem. Tistim mamam, ki ne morejo dojiti, svetujem, naj gledajo na dojenje kot na študij v Ameriki.. Če otroku ne boste mogle privoščiti študija v Ameriki, mu ne boste mogle dati najboljše popotnice v življenje, se boste sekirale zaradi tega, boste padale v depresije? Študij v Ameriki ni nujno potreben za življenje, isto je pri dojenju. Na jetra mi grejo tudi tisti, ki smelo trdijo, da vsaka mama lahko doji, če se je v srcu tako odločila in se psihično pripravila na dojenje in podobno. Največ zlorabljenih, prestradanih, premraženih otrok, s katerimi se ukvarjajo socialne službe, je bilo dolgo dojenih. Sama sem dojila, dokler je šlo (4 mesece). Zdaj, ko berem kakšne pritiske ustvarjajo na mame, pa se mi je vse skupaj uprlo. Če je dojenje tako pomembno, naj odgovorijo na številna tehtna vprašanja, ki so nepojasnjena. Jaz moram vsaki stranki dokazati oz. razložiti, če me vpraša, zakaj to, zakaj ono, če ji ne bi, bi odšla drugam. Sem kar žalostna zaradi vsega tega, uboge matere. Nedojeni otroci bolj zdravi od dojenih? No tega si jaz nebi upala tako trdit. Mi smo imeli zdaj v druzini rota virus.. Moja Ema je odnesla grozljivo dobro v primerjavi z njenim bratom.. Pac je obstaja neka tradicija, da se od dojenega otroka pricakuje nevekaksno zdravje.. In ce dojen otrok zboli takoj vsi s prstom kazejo: Lej ga, dojen, pa je bolan.. Pa glede psihe in dojenja.. Ni vedno res, je pa dosti resnice.. Psiha naredi ogromno!! Zato imajo nekatere veliko mleka, enim pa kar usahne.. Se pediater v bolnici mi je rekel: Veste mamica, imeti mleko je v 95% v glavi.. In na nek nacin se strinjam z njim. Dokler sem se ukvarjala z mislijo ali mleko imam ali ne, do takrat mi je usihalo.. In zakaj je najvec socialno ogrozenih otrok dojenih? Ker se mama ni imela casa ukvarjat z mislijo o dojenje in je pac "kar dojila".. Saj isto z africankami... A mislis da se africanke sprasujejo, ce imajo mleko? Dvomim... Menim pa, da bi si vsaka mama morala malo preprat, se pozanimat in povprasat. Sploh ce ji dojenje ne stece.. Ce ne gre, pac mirno na flasko..
|