nananaja
|
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja Samo za premislek- a so Nike in Adidas iz Jello in Deichman res originali???? Enkrat sem sinu v Jellu v MB kupila Adidas kopačke, ko je glih začel hodit na treninge. Na nogah so mu dobesedno zasmrdele. Prešnovala sem celo omaro, vhod, vse, kaj hudiča smrdi. Seveda je bil najprej kriv mož , pa vsi ostali...na koncu povoham Majove-prav po kislem so smrdele. Ampak samo te, pa nobeni drugi čevlji! Sem jih kar v kanto nesla. In ker gre osel dvakrat na led, sem mu lani spet kupila ene Adidasove copate, črne na ježeka, pisalo je usnje, v Deichmanu in glej ga vraga, spet je hodil dihur po hiši. Ma pa Nike, pa tudi Adidasove iz Thomas sporta in Hervisa, pa nič ne smrdijo. Samo toliko. Kdo ve, kaj vse kupujemo . a je original Nike je delan na tajvanu in v indoneziji. ves, kar sem ga jaz videla, je bil iz tistih koncev, pa je bil vredu, nobenega močnega smradu tudi iz usnjenih ali tistih za šport. je pa res, da ponavadi gledam nike zmernih cen, nikoli najdražjega. usnje je lahko goveje, svinjsko... pa ima enako oznako, ker je pač oboje usnje. je pa meni mami (iz šoštarskega poklica) razložila, da je goveje precej boljše kot svinjsko, zato je ponavadi dražje. me je zanimalo, zakaj so eni čeveljčki usnjeni a vseeno poceni. zna bit še kako slabše usnje od svinjskega, pa mogoče slabša predelava... pa potem smrdi. mateyka tudi moja je imela take superge, roza, sem jih v stroju oprala po navodilih, pa so se malo zgubale, ne zgledajo več tako lepe.
|