|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Suma na alergijo na KM
17.3.2008 10:49:03   
Anonimen
Pozdravljene. Se opravičujem, da sem spet odprla novo temo.
7.4. imam za sineka (3 mesece) alergologa za sum na alergijo na KM. Mene pa zanima, kaj če bi mu kar začela dajati Pregomin, sedaj sem šla na hipoaleregijsko mleko, da vidim, kako bo. Ali vseeno pokaže ma kožnih testih alergijo, pa potem še na krvnih, četudi bi dajala Pregomin, ali moram takrat dajati Aptamil ali kaj drugega v času jemanja vzrorca? Če kakšna kaj ve o tem? Je katera dajala adaptirano sojino mleko in pri kateri starosti?

< Sporočilo je popravil decembrka -- 17.3.2008 10:50:13 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Suma na alergijo na KM
17.3.2008 11:16:06   
biga
Mi imamo tudi alergika na KM, zdaj je star 9,5 mesecev in že od 6. tedna pije Pregomin. Se pravi, da ne dojiš? V tem primeru mu lahko daš Pregomin, če obstaja sum oz. ima otrok težave po adaptiranem mleku in potem vidiš, da te izginejo, če pije sojin pripravek. Na testiranje za alergijo ne bo vplivalo, če pije Pregomin ali ne. To se itak pokaže na krvi oz. koži. Mi smo imeli doslej le krvne teste - pri 6. tednih, ko se je začelo shudimi krčki in jokom (drugih težav oz. znakov alergije ni imel, le 2 dni je krčevito jokal), nato pri 4. mesecih, ko je alergija "kao" izzvenela in so nam rekli, da lahko pije Aptamil, no, pri 8. mesecih pa se je alergija spet pojavila oz. ima zvišane IgE na KM. Tako smo spet na dieti brez mleka in mlečnih izdelkov. V NM bolnišnici so nam opravili le krvne teste, a so nam svetovali, da naj čez nekaj mesecev (to bo maja, ko bo user posted image  star eno leto) opravimo še kožno testiranje. Sicer pa pri majhnih dojenčkih ni zanesljivo ne eno ne drugo testiranje. Najbolje vidiš, ko mu daješ določen izdelek, če je reakcija.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Suma na alergijo na KM
17.3.2008 14:03:47   
Taja Nagaja
Če sumiš na alergijo na KM mu lahko daš Pergomin oz. si na dieti, če še dojiš. Pri majhnem user posted image ponavadi testi (kožni, krvni) še niso realni in niso odvisni od hrane ampak od prisotnosti IgE-jev. 

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Je zgodnje odvajanje od plenic za otroka š...
Ste že slišali za manjpleničarstvo oziroma zgodnje odvajanje od plenic? Ker o tej metodi kroži veliko zmot, smo za najbo...
Ko vam dojenček pade s postelje ...
Hitro se nam lahko zgodi, da v trenutku nepazljivosti nepričakovano naše malo, neubogljeno bitje pade s postelje ali cel...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?