Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Subvencionirana šolska malica 3.10.2012 12:59:35
|
|
|
|
enea
|
Evo ravno dobila našo računovodkinjo in iz prve vam povem komur piše da je upravičen do dodatne subvencije malice v višini 1/3 cene malice, pomeni to da dobi-mo malico v celoti povrnjeno,... koneckoncev bodo kmalu položnice in bomo tam videli,..
|
|
|
|
RE: Subvencionirana šolska malica 3.10.2012 13:04:52
|
|
|
|
Tutan
|
Pa da mi to reče računovodkinja, jo pa tudi nekam pošljem. Subvencija 1/3 pomeni sledeče: sam plačaš 2/3, ostalo ti plača država. Torej če je cena malice 0,80€, plačaš sam okoli 0,55€, ostalo ti da država. Pa kje jih pobirate, no?
|
|
|
|
RE: Subvencionirana šolska malica 3.10.2012 13:28:08
|
|
|
|
enea
|
kopiram "Malica 31. 5. 2012 je začel veljati Zakon za uravnoteženje javnih financ, ki na področju subvencioniranja šolske prehrane uvaja nekaj pomembnih novosti. Zakon v 141. členu določa, da je od 1. septembra 2012 dalje do splošne subvencije upravičen samo tisti učenec, ki mu je z odločbo centra za socialno delo priznana pravica do dodatne subvencije v višini 1/3 cene malice. To pomeni, da bodo imeli brezplačno malico tisti učenci, ki jim bo center za socialno delo izdal odločbo o priznani pravici do 1/3 dodatne subvencije. Ostali bodo plačali malico v celoti." in dodajam STRAN
|
|
|
|
RE: Subvencionirana šolska malica 3.10.2012 13:32:17
|
|
|
|
NEA_TEJA
|
EVO DODATNA SUBVENCIJA MALICE ZA UČENCE IN DIJAKE Upravičenci 31. 5. 2012 je začel veljati Zakon za uravnoteženje javnih financ, ki na področju subvencioniranja šolske prehrane uvaja nekaj pomembnih novosti. Zakon v 141. členu določa, da je od 1. septembra 2012 dalje do splošne subvencije upravičen samo tisti učenec, ki mu je z odločbo centra za socialno delo priznana pravica do dodatne subvencije v višini 1/3 cene malice. To pomeni, da bodo imeli brezplačno malico tisti učenci, ki jim bo center za socialno delo izdal odločbo o priznani pravici do 1/3 dodatne subvencije. Ostali bodo plačali malico v celoti. Učenci, ki želijo uveljavljati dodatno subvencijo za malico, to storijo na pristojnih centrih za socialno delo, na obrazcu, ki ga predpisuje Zakon o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev. Ta določa, da so do dodatne subvencije v višini 1/3 cene malice upravičeni tisti, katerih povprečni mesečni dohodek na osebo znaša do 42 % neto povprečne plače. V izjemnih primerih lahko center za socialno delo upošteva tudi druga dejstva in okoliščine, ki nastopijo zaradi dolgotrajne bolezni ali smrti v družini, nenadne izgube zaposlitve staršev ter naravne ali druge nesreče. Subvencijo za malico lahko ne glede na kriterij dobijo tudi učenci v rejništvu oziroma prosilci za azil.
|
|
|
|
RE: Subvencionirana šolska malica 3.10.2012 13:32:35
|
|
|
|
Tutan
|
Tole je pa zakon, ki je najbolj skregan z zdravo pametjo. Če je temu res tako, zakaj potem trobijo o 1/3 subvenciji. Po moji kmečki logiki - če je malica brezplačnam, bi se uveljavljala subvencija za BREZPLAČNO malico in ne subvencija o 1/3 cene šolske malice. Pa to je samo pri nas možno, pa nikjer drugje.
|
|
|
|
RE: Subvencionirana šolska malica 3.10.2012 13:37:25
|
|
|
|
Fleka
|
Hvala za informacije. Juhu,sem zeeelo vesela,....... In vse kar sva že plačali za malico(vsak dan si kupi topel obrok)bo dobila povrnjeno.
|
|
RE: Subvencionirana šolska malica 3.10.2012 13:48:41
|
|
|
|
NEA_TEJA
|
Tudi meni ni najbolj jasno ampak če tko piše upam da drži.Sicer bomo pa vidl ko bojo pršle položnice.
|
|
|
|
RE: Subvencionirana šolska malica 3.10.2012 15:20:38
|
|
|
|
FORZA
|
Sem že dobila odločbo za subvencijo in položnico malica je v celoti subvencionirana (brezplačna). Tut men teh 1/3 ni blo čist jasno kako to mislijo. Če ste dobile položnico in še ne odločbe oz. dijaki so imeli toplo malico in jo plačevali se vse povrne na TRR, ko bo odločba.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 3.10.2012 15:38:05
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Subvencionirana šolska malica 3.10.2012 15:46:25
|
|
|
|
Tutan
|
Tole bi bilo logično, če bi država vsem plačala 2/3 malice, za 1/3 bi pa zaprosil. Potem bi se slišalo logično. Tako pa je še tole popolnoma zmedeno in bedasto. Skregano z logiko in matematiko. Celota - 1/3 =0???
|
|
|
|
RE: Subvencionirana šolska malica 3.10.2012 16:28:48
|
|
|
|
Fleka
|
Pri nas pa šola ne nakaže na trr pač pa izplača na roko,......
|
|
[Brisano sporočilo] 3.10.2012 18:32:19
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Subvencionirana šolska malica 4.10.2012 9:02:28
|
|
|
|
Tutan
|
IZVIRNO SPOROČILO: flower IZVIRNO SPOROČILO: Tutan Tole bi bilo logično, če bi država vsem plačala 2/3 malice, za 1/3 bi pa zaprosil. Potem bi se slišalo logično. Tako pa je še tole popolnoma zmedeno in bedasto. Skregano z logiko in matematiko. Celota - 1/3 =0??? Pa sej ti pravi, da je očitno tako še iz časa izpred ZUJF-a, ko je MIZKŠ vsem krilo 2/3 malice. Odtod potem 1/3 subvencije, ker 1/3 + 2/3 je enako 1. Meni je čisto vseeno iz katerega časa je. Sem pač sklepala, da le niso tako bedasti, da ko so šli sestavljat nov zakon, da so tako poimenovanje tudi pustili. No, roko na srce, sem ugotovila, da so pa le tako bedasti. Nič novega.
|
|
|
|
RE: Subvencionirana šolska malica 4.10.2012 15:22:46
|
|
|
|
katipi
|
1/3 = 1
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?