|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Sušilni stroj
9.6.2010 17:31:05   
Julija08
Doma smo se odločili, da bomo, glede na to kako ga hvalijo, kupili sušilni stroj. Ker se je št. druž. članov v zadnjem času povečalo in je tamali pravi packon je precej dela s pranjem in sušenjem. Sedaj me pa zanima na kaj moram biti pozorna pri nakupu sušilnega stroja, ker nimam pojma katerega in kaj mora imeti???

Ja pa seveda za zmerno ceno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Sušilni stroj
9.6.2010 17:56:31   
Gina
Ne kupuj candyja. Tudi hoover je v bistvu ista znamka kot candy in nisem preveč zadovoljna z njim. Obratno pa mi stari gorenjev pregaran sušilec še kar dela, vsakič ko novi hoover crkne.

Ne rabiš ne vem koliko programov, ker večinoma itak sušiš na enega samega, vsaj jaz tako delam, nujno pa mora imeti tipalo - ampak to ima menda zdaj že vsak sušilec - tipalo ki ugotovi kdaj je perilo suho namreč. Pa knof za manj agresivno sušenje in to je menda to.

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.6.2010 21:20:43   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ne kupuj candyja. ....Obratno pa mi stari gorenjev pregaran sušilec še kar dela

Absolutni podpis s klicajem!user posted image Pri nas je 13 let star gorenjev sušilec mučos boljši od glanz novega candya.

Če bi jz zdej kupovala nov sušilc, bi gledala,
- da je programator mehanski, ne elektronski, in brez raznih displeyev in soft touchev
- da lahko sam nastaviš čas sušenja
- da ima funkcijo za sušenje na manjši temperaturi oz. za sušenje občutljivega perila (tako, kot je označeno na etiketah - dve pikici sta normalno sušenje, ena pikica za občutljivo sušenje - zelo podobno ima Gorenjev SŠ)
- da ima funkcijo obračanja bobna vsaj še nekaj časa po končanem sušenju (da se perilo ne zmečka, če ga takoj ne vzameš ven)
- cena ni vedno kvaliteta, pa se niti ne splača kupovati najdražjega, ker imajo max. življenjsko dobo od 5-7 let, kar je več je samo gola sreča

- neglede na obremenitev okolja, bi vseeno izbrala energijski razred B, ker tale Candyev, ki ga imam, na račun varčne porabe suši precej dolgo.
- da posuši normalno količino cunj (do 5kg) in ne 8 kg, ker je to čisti nateg - posuši že, posuši...a ga ni likalnika, ki bi zlikal tko zmečkano perilo

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.6.2010 21:23:40   
botrca
Gorenje je zakon user posted image  user posted image  user posted image , četudi daš malo več se ti obrestuje. 

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.6.2010 21:40:56   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ne kupuj candyja. ....Obratno pa mi stari gorenjev pregaran sušilec še kar dela

Absolutni podpis s klicajem!user posted image Pri nas je 13 let star gorenjev sušilec mučos boljši od glanz novega candya.

Če bi jz zdej kupovala nov sušilc, bi gledala,
- da je programator mehanski, ne elektronski, in brez raznih displeyev in soft touchev
- da lahko sam nastaviš čas sušenja
- da ima funkcijo za sušenje na manjši temperaturi oz. za sušenje občutljivega perila (tako, kot je označeno na etiketah - dve pikici sta normalno sušenje, ena pikica za občutljivo sušenje - zelo podobno ima Gorenjev SŠ)
- da ima funkcijo obračanja bobna vsaj še nekaj časa po končanem sušenju (da se perilo ne zmečka, če ga takoj ne vzameš ven)
- cena ni vedno kvaliteta, pa se niti ne splača kupovati najdražjega, ker imajo max. življenjsko dobo od 5-7 let, kar je več je samo gola sreča

- neglede na obremenitev okolja, bi vseeno izbrala energijski razred B, ker tale Candyev, ki ga imam, na račun varčne porabe suši precej dolgo.
- da posuši normalno količino cunj (do 5kg) in ne 8 kg, ker je to čisti nateg - posuši že, posuši...a ga ni likalnika, ki bi zlikal tko zmečkano perilo

haha, naš Candy ma vse kar si naštela.... prov vse. suši sicer 7kg, pa ni nič kej zmečkano... mi smo zadovoljni sicer, zelo. ampak kot je TT naštela user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 5
9.6.2010 23:00:14   
zmajaz
Bosch je zakon, Gorenje ne bi vzela več za nobeno ceno - slabe izkušnje vse naokoli - se mi ne da zdaj pisati.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.6.2010 23:37:24   
Jessy
Jaz imam Gorenjevega že 5 let in sem super zadovoljna z njim. Jaz uporabljam le program, kjer ti cunje čisto do konca posuši, čeprav je programov kar nekaj.
Jaz bi pri sušilcu gledala na to, da če imaš možnost odvajanja pare na prosto, da ne vzameš kondenzacijskega, saj tako privarčuješ na energiji. Prav tako mora sušilec imeti senzor, da sproti prilagaja čas sušenja glede na suhost perila. Tudi zakasnitev vklopa mi je nepogrešljiva stvar, saj sušim ponoči, ko je cenejša elektrika, pa nisem vedno do 23h pokonci, ko se začne. Prav tako se strinjam s tem, da mora po končanem sušenju še nekaj časa obračati boben, da se cunje ne zmečkajo. In jaz sem zelo zadovoljna, ker ima sušilec display, da točno vem, kaj sem mu "naročila". user posted image
Vse cunj, ki so bolj občutljive za sušenje pa sušim na prostem, ker jih ni veliko.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
9.6.2010 23:37:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu zmajaz)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
10.6.2010 7:52:03   
kalbo
Ah Gorenje. Njim peša servis in to močno.

Naš Gorenjev se že 7 let vrti praktično vsak dan, bil je že narazen do zadnjega vijaka (by me), ker sem moral menjat jermen. Vsakič ko grem po rezervne dele me seveda prime srat od njihove trgovine z rezervnimi deli, da o servisu ne govorim. Vsakič rečem, da ne maram več Gorenja, pa se hudič še kar vrti, lokalpatriotska žilca me pa vedno potegne nazaj k Gorenju.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.6.2010 11:01:35   
mala maja
jaz bi samo to rekla da če nimaš možnosti za odvod cevi, moraš paziti da je kondenzacijski. Fino je tudi da je enake ali večje kapacitete kot pralni stroj, da ne sušiš v dveh delih. Se pa za vse tud podpišem pod TT.

Drugače pa imam jaz gorenjevega, starega slabih 6 let. Menjala sem jermen in od takrat ni več isti. Suši full dalj časa, vse škripa, piska. Vode se mi v posodici nič ne nabereuser posted image no skoraj nič. prej je bila ena polna na sušenje, zdej je ena na 10 sušenjuser posted image . jermen je bil menjan na pooblaščenem servisu s tem da sem čakala nanj skoraj cel mesecuser posted image ker niso dobili jermena. Upam sicer da ne bo kmal odslušil ker ni denarja za novegauser posted image user posted image amapkm, ko bo upam da bom našla še tale zapis kjer sveto obljubljam da ne kupim gorenjevega.user posted image

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.6.2010 11:07:29   
viroza
Zanusi je zakon.Čisto navadna škatla,samo gumb za zniževanje temp. sem pazla da ima.Sušimo,oz. poleti samo ventiliram že 7 let in nismo vidli še servisa.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
10.6.2010 11:31:05   
Anonimen
Midva bova po vsej verjetnosti naročila tega.

Ker je to prvi sušilec, ne vem točno na kaj moram biti pozorna. Kako se vam zdi?

http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_1959_909658_Susilni_stroj_Bosch_WTW86560BY

(odgovor članu viroza)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
10.6.2010 11:42:37   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: mala maja

jaz bi samo to rekla da če nimaš možnosti za odvod cevi, moraš paziti da je kondenzacijski. Fino je tudi da je enake ali večje kapacitete kot pralni stroj, da ne sušiš v dveh delih. Se pa za vse tud podpišem pod TT.

Drugače pa imam jaz gorenjevega, starega slabih 6 let. Menjala sem jermen in od takrat ni več isti. Suši full dalj časa, vse škripa, piska. Vode se mi v posodici nič ne nabereuser posted image no skoraj nič. prej je bila ena polna na sušenje, zdej je ena na 10 sušenjuser posted image . jermen je bil menjan na pooblaščenem servisu s tem da sem čakala nanj skoraj cel mesecuser posted image ker niso dobili jermena. Upam sicer da ne bo kmal odslušil ker ni denarja za novegauser posted image user posted image amapkm, ko bo upam da bom našla še tale zapis kjer sveto obljubljam da ne kupim gorenjevega.user posted image

Nekaj so ti narobe skupaj dali, čudno, da se ne pritožiš. Za menjavo jermena mora it stroj dobesedno na prafaktorje, verjemi, ker sem ga menjal pri našem sam.

(odgovor članu mala maja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
10.6.2010 11:42:58   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana suzi

Ker je to prvi sušilec, ne vem točno na kaj moram biti pozorna. Kako se vam zdi?

http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_1959_909658_Susilni_stroj_Bosch_WTW86560BY

Meni se zdi preveč fensi šmensi. Več kot je raznih gumbkov, senzorjev, lučk, displejev itd., večja je verjetnost, da bo kaj crknilo. Predvsem pa sem skeptična do zadev, pri katerih piše "nova tehnologija", "najnovejši proizvod" ipd., ker take najraje crknejo:)). Jaz imam Gorenjevega, starega kakšnih 7 let, ki ima par preprostih funkcij, med katerimi me še najbolj živcira senzor za vlažnost perila. Velikokrat se namreč zgodi, da stroj neha sušit, čeprav je perilo še mokro (pa ni stroj preveč poln). Vse ostalo zaenkrat dela ok.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 14
10.6.2010 11:48:59   
mala maja

IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Meni se zdi preveč fensi šmensi. Več kot je raznih gumbkov, senzorjev, lučk, displejev itd., večja je verjetnost, da bo kaj crknilo.

se popolnoma strinja. Groza me je vseh teh gumbovuser posted image

kalbo, ja verjetno so ga res nekaj narobe sestavli. Ampak kriva sem sama, ker ga nisem takoj pleljala nazaj. No Boštjan ker je reku da bo s časom bolje, pa je res blo, zdej pa čedalje huje škripa pa piska. Da ga je potrebno razstavit na prafaktorje sem pa takoj ugotovila k sem pokrov dol snela in vidla strgan jermen. Vse skupaj je še serviser potrdil k ga je prišel popravit, še prej je pa komentiral da se še nikomur ni strgal po treh letih.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
10.6.2010 11:59:05   
Felicita

ah, tole kr kliče da se bo kej pokvarlo... dejansko večine teh zadev ne rabiš... mi mamo candy-a, kot sm že rekla, tegale natančneje: http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_1959_1003769_Susilni_stroj_Candy_GO_DC_57 in kot vidš ma kolešček in 3 gumba. več kot dovolj user posted image je pa trenutno star 2 leti, laufa dnevno in lahko samo trkam.
edina stvar k mi je pri tvojmu všeč, suzi, je ta tehnologija toplotne črpalke. samo ne vem pa kako se v praksi obnese.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
10.6.2010 12:39:38   
Anonimen
hm.. zdej ste me pa čist zmedle. user posted image   Sem bila ful odločena, da bo tale, ker bi rada res kvalitetnega oz. rabim nekaj, da ne bo treba več likat. user posted image

(odgovor članu Felicita)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
10.6.2010 12:48:03   
kalbo
Sej ta, ki si ga pokazala je čist OK, sam vseh teh neumnosti, ki jih ma zraven ne rabiš. Boshev brez teh elektronskih šmink stane vsaj 300 EUR manj.
Torej, kupi kondenzacijski sušilec s senzorjem za vlažnost perila, naj ima funkcijo obračanja bobna ko je perilo suho in to je to.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
10.6.2010 12:50:45   
kalbo
http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_1959_1002740_Susilni_stroj_Bosch_WTE86102

http://www.enaa.com/oddelki/mojDom/izd_1959_1002739_Susilni_stroj_Bosch_WTE84305BY

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 19
10.6.2010 13:05:57   
Anonimen
kalbo, hvala. Sem pogledala, ampak očitno so vsi ostali v razredu B, letno porabo imajo 1x višjo. user posted image

(odgovor članu kalbo)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
10.6.2010 13:24:50   
TomTaylor

kalbo, hvala. Sem pogledala, ampak očitno so vsi ostali v razredu B, letno porabo imajo 1x višjo. user posted image

user posted image
a si pogledala pod moje alineje? Sušenje takoalitako ni poceni, niti razred A ne, tko, da je čisto vseeno, če vzameš B, boš imela perilo 1x hitrejše suho.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
10.6.2010 13:28:06   
Julija08
no zdaj ste mi pa dali za mislit...user posted image user posted image user posted image

Aha, kondenzacijski...se pravi nima odvoda za vodo...saj tudi nimam možnosti za to, ker ga bomo imeli v kurilnici, pa je tam že tudi pralni stroj...

A to pomeni, da rabim samo vtičnico za elektriko in nič drugega ali kako...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
10.6.2010 13:40:54   
kalbo
Vsi bolj varčni sušilci so v B razredu, razen tistih, ki imajo toplotno črpalko. Kdaj ti bo pa A stroj popapal za 300 EUR manj od B stroja je pa tud vprašanje. Kondenzacijski ne rabi izpuha, ker paro utekočini nazaj in jo zbira v rezervarju, torej rabiš samo vtičnico, ki pa ni dobro da je na isti varovalki kot pralni stroj. Če ne gre drugače, je tudi tisto pogojno OK.
Poraba sušilca je pa odvisna od marsičesa. Od obratov centrifuge pralnega stroja še največ (bolj ožeto perilo daš not, manj časa bo sušil), zato je recimo bolje investirat tistih 300 EUR kolikor je razlike v dober pralni stroj z veliko obrati centrifuge.
Poraba kondenzacijskega sušilca je tudi odvisna od temperature in zračnost prostora v katerem je postavljen. Bolj hladen in zračen prostor je, manj časa porabi za sušenje.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 10.6.2010 13:41:18 >

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 23
10.6.2010 14:20:26   
Jessy
Se strinjam s Kalbojem.
Zadnje čase vsi "padamo" na energetski razred A, ampak je treba narediti tudi računico. Kolikšna je razlika med A in B razredom v ceni in če boš v tisti življenjski dobi sušilca dejansko tisto razliko dobila notri!?!? En kolega je preračunaval in ugotovil, da se ne splača kupovati A razreda.
Moj stroj je celo razred C (takrat je bil že B zelo redek, A pa sploh ni bil še narejen), pa zato ne porabim znatno več elektrike kot pred sušilcem. 5€ mesečno je več in to je to. Imam pa pralni stroj, kjer vedno dam centrifugo na 1600 obratov.

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
10.6.2010 14:21:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Julija08)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?