|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Streptokok B in porod
14.5.2010 12:56:40   
Anonimen
Drage nosečnice in tiste, ki ste že rodile. Bi mi katera znala svetovati oziroma opisati svojo iskušnjo, kako je potekal porod /mislim na dajanje antibiotika direkt v žilo/, če ste bile oziroma imele ugotovljeno okužbo s streptokokom B.
Kako se je odvijalo po porodu z vašim malčkom in na kaj so bili v porodnišnici in pediatri pri novorojenčku pozorni.

Hvala za izkušnje.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Streptokok B in porod
14.5.2010 13:06:48   
marantz
Sem mela cimro, ki je bila okužena s streptokokom B. Pri njej je porod potekal prehitro in antibiotik ni prijel. Z dojenčico sta bili premeščeni na pediatrijo, kjer je nekaj dni prejemala antibiotike. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.5.2010 19:20:01   
tintin
dobila ab v žilo med porodom, rodila čez 45 min po prejetju ab. Ali je prijel ali ne, ne vem, dojenčku so vzeli bris sluhovoda in je bil bp, pa 3 ponoči so ga imeli na opazovanju če bi kazal znake okužbe (pozorni so bili na dihanje, barvo kože, stokanje).
No, take oskrbe sem bila deležna v P Kranj pred natanko 3 tedni.user posted image

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.5.2010 7:42:44   
Anonimen
Marantz in tintin, hvala zaenkrat obema za izkušnjo, lepo da se je vse ok končalo. Jaz sem pripravljena biti tudi 14 dni v porodnišnici, samo, da prideva domov z otročkom zdrava.

Srečno tintin in marantz tebi in tvoji cimri!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tintin)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
15.5.2010 9:55:50   
marantz
Brez skrbi, vse bo v redu :)
Aja, zdej sem se spomnila da je tud moja sestrična mela ta problem.Dobila antibiotik, normalno rodila in po treh dneh bila že doma :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.5.2010 11:02:19   
P*****
No pa da še jaz napišem svojo izkušnjo.
Ko sem v porodnišnici povedala, da mislim ,da mi odteka plodovnica, so mi naredili amniochec (test za preverjanje ali gre res za plodovnico). Test je bil mejen, vendar so mi vseeno dali antibiotik v tabletki in čez 12 ur še eno. Tudi v porodni sobi sem povedala, da sem pozitivna na streptokok in sem dobila antibiotik v žilo.
Vendar se je user posted image vseeno okužila. Očitno so predolgo čakali za sprožitev poroda. Takoj, ko se je rodila sem vedela, da nekaj ni v redu. Zajokala je zelo slabo in potem so ji očistili dihalne poti, a je vseeno težko dihala. Panikauser posted image . Midva z mojim sva bila prav paf. Takoj so jo odpeljali v sobo za dojenčke in pričeli dajati antibiotike. CRP je imela povišan, kar kaže na vnetje.
V porodnišnico sva bile 7 dni, ko sva šle domov je dobila antibiotik v sirupu za domov in na kontrolo sva šle čez 3 dni. Takrat so ji zopet vzeli kri in je bilo v reduuser posted image . Je bilo pa kar veliko strahu.

Upam, da se bo pri tebi vse lepo izteklo. Bodi rajši preveč sitna kot premalo (kot jaz), ker se gre za tvojega otroka!

(odgovor članu marantz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.5.2010 11:49:03   
Anonimen
Marantz, hvala za dobre želje, p*****, tebi pa tudi hvala za izkušnjo, me veseli, da se je pri vaši user posted image dobro končalo.
Tako, kot pravite, punce, včasih je res treba težit, je pa to potem res grd občutek, ko kot da sestram in zdravniku soliš pamet. Osebno sem tudi človek, kos em sposobna marsikaj potrpet in stisnit zobe, ampak pri svojem otorčku pa pač ne bi rada reskirala.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image vsem veliko sreče.

(odgovor članu P*****)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
15.5.2010 17:38:26   
polona5
Tudi sama sem bila okužena s streptokokom B. Rodila sem 3 tedne pred PDP in z otročkom je bilo vse vredu - sva šla tretji dan zdrava domov. Začelo se je tako, da mi je kar naenkrat odtekla voda. Po prihodu v porodnišnico sem bila kar malo sitna in jih opozorila, da sem pozitivna na streptokok B, ter zahtevala antibiotik v žilo, tako da so mi ga takoj dali. Dobila sem ga 2x - pred porodom in po porodu (vmes je preteklo 8 ur). To je bilo v Postojni. Kjerkoli že boš rodila, opozori osebje da ti dajo antibiotik in vse se bo lepo izteklo. Lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.5.2010 19:05:33   
Anonimen
Polona 5, hvala. Ja vidim, da nas je kar veliko s tem presnetim streptokokom, sicer pa je streptokok normalno prisoten v telesu, ko se pa pretirano razbohoti, nam odraslim sicer nič, novorojenčkom pa lahko škodi. Po nekih podatkih nas je kar okoli TRETJINA nosečnic okuženih s to bakterijo, tako da hvala Bogu, da je primerov s hudimi komplikacijami malo.
Ampak po moje so še tisti, ki so, PREVEČ. Rajši, kot da mečejo denar za falcone, patrije... , rajši bi delali zastonj brise nosečnicah, penicilin pa itak v teh časih ni drag...

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu polona5)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
15.5.2010 19:51:06   
Ploha
Pred in med porodom nisem dobila nobenega AB...po porodu so malo testirali in ugotovili prisotnost streptokoka B in še neke črevesne bakterije in je na 8 ur, 5 dni dobivala AB v žilo. Na koncu, pred odpustom so jo še 1x preverili. bila je negativna zato sva lahko šli domov.

p.s. HB imam G, ki mi bris za streptokok naredi brez plačila...je pa res, da sem ga imela že pred prvo nosečnostjo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.5.2010 9:22:12   
Anonimen
Hvala za vsako izkušnjo, ki ste mi jo podale, Ploha, lepo da sta lepo šli "skozi" vajino zdravljenje.

Je pa res, da so G različni, meni je tudi G vzel bris brezplačno, me pa jezi, ker ženskam, ki ne vedo za to, ne dajo niti možnosti, da bi si same plačale...

Zdaj le še upam, da bo šlo vse po sreči, da mi ne bo prehitro odtekla plodovna voda /da bo čim manj izpostavljen okužbi/, ter da bo naš dojenček ok in zdrav.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Ploha)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
17.5.2010 7:12:57   
pupika
Tudi jaz sem dobila AB ob porodu v žilo in je bilo z malim vse v redu in sva šla domov tretji dan. Čez dva meseca bom zopet rodila in me kar malo skrbi, ker moja G mi je rekla, da bom tokrat tudi mogla dobit AB, ker sem bila že enkrat pozitivna, in tudi če bi bil tokrat negativen bris, je lahko lažno negativen in ga dajo v vsakem primeru tudi v drugo. No sedaj pa se je moja G preselila v dugi kraj in je zadnjič rekla, nadomestna G, da če bo tokrat bris negativen potem že nimam te bakterije in lahko da jo danes imam jutri pa ne več.In sedaj me kar skrbi, upam, samo, da bo v naslednje katera druga G in da bo malo bolj vešča glede te bakterije.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.5.2010 10:12:32   
soncnica 3
pupika, verjamem, da ti sedaj ni ravno vseeno, kako in kaj, še sploh, če si prvič že imela izkušnjo s to bakterijo. Jaz je do sedanje nosečnosti nisem imela še nikoli, noseča sem pa 2., tako da te razumem, da ti ni vseeno. Koliko sem jaz prebrala o tej zadevi, se je, ko jo enkrat imaš, več ne znebiš, baje se vsake toliko časa spet ponovi, oziroma izbruhne, saj je to bakterija, ki je normalno prisotna v človeškem žrelu, nosu, ušesih, tudi nožnici..., sicer ni spolno prenosljiva, sta pa  z njo lahko okužena oba z možem in si jo potem podajata med sabo...

Glej, verjetno imaš še shranjeno materinsko knjižico iz prve nosečnosti in notri piše, da si prebolela okužbo. Kaj pa če bi svojo G lepo prosila, da ti to vpiše še v 2. knjižico?
Če pa ne bo želela, pa bi mogoče šla v to varianto, da vzameš k drugem porodu še materinsko iz prve nosečnosti, kjer je zapisano, da si imela streptokok B in jim rečeš, da ti je kao tvoja G rekla, da ne bo ponavljala testov, ker če si bila v prvi user posted image pozitivna na streptokok, da ti sedaj AVTOMATIČNO PRIPADA pri 2. porodu in da ti tega ni posebej vpisovala v materinsko knjižico, ter da ti je rekla, da imej še prvo s sabo?
Jaz sem imela zdaj "srečo", pa ne zato, ker se mi je okužba ponovila, sploh ne, ampak zato, ker mi je sedaj zdravnik vpisal okužbo v materinsko knjižico in mi rekel, naj imam originalen izvid s sabo v porodnišnici (uf, mi je odleglo) in tam jim bom rekla, d aje zdravnik rekel, da mi morajo dati AB:::

Uf, mene take stvari razjezijo. Nič nimam Bog ne daj proti starejšim ljudem, ne me narobe razumet, ampak od zdravnika prihajajo z velikimi vrečkami pomirjaval, tabletk..., za vsako figo, ko jih mal zašpika že tabletke proti bolečinam..., tukaj je pa tak problem dat 1 flašo s penicilinom, ko pa lahko reši dojenčka pred komplikacijami...
/Eh, to je bilo samo tako malo vmes...!/

Tako kot ti, se tudi jaz sekiram, pupika, upam, da bova šli srečno skozi, če kaj novega izvem ti piše, še vedno pa upam, da ti G vpiše, da si SA+ v knjižico.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.5.2010 12:27:18   
pupika
soncnica3 hvala ti za vse besede. Sem na vse to že tudi sama preštudirala. Sem pa zadnjič original izvid izpred 4 letami izgubila in ga ne najdem, vem, pa da sem ga imela ves ta čas spravljenega v materinski knjižici. Bomo videli kako bo na naslednjem pregledu, ga imam malo pozno čez 4 tedne ampak baje da bo druga G, in bo potem vedno ta G, in baje da je tudi v redu, vsaj tako mije zatrdila sestra in bom njej tudi omenila to in bomo videli kako bo, in kljub temu da mije zadnjič vzela bris za bakterije in gljive ne vem, če tam tudi vidijo za streptokok. Če pa še v naslednje ne bom dosegla da se mi napiše v knjižico, pa bom odšla k svoji G v drugi kraj,, ker ona pa itak ve, kako je s to bakterijo. Sem pa bila zadnjič res zaskrbljena ko mije tista nadomestna G rekla, da lahko da nimam več bakterije, sem bila tiho ampak, bi mogla rečt, ker očitno marsikaj ne ve, ker je druge stvari tudi sestro spraševala. Sedaj bio morala dobit tudi napotnico za UZ kontrolo rasti in lego, pa mije rekla, da je zadnji v 22 tednu, prejšnjič ko je bil pa en drugi G, pa mije lepo rekel, da v naslednje dobim napotnico za UZ in za krvne preiskave, jaz pa sem odšla z recepti za canesten, ker imam kar naprej vnetja. Mi je samo tako žal moje G, ker je res idealna, pa sem se mislila prestavit k njej po porodu v drugi kraj, ker sedaj bi mi bilo malo mučno se dalje vozit ko pa sem že v 32 tednu in na koncu so CTG skoraj na vsake dva dni.

(odgovor članu soncnica 3)
Neposredna povezava do sporočila: 14
17.5.2010 14:16:55   
soncnica 3
To je pa res smotano, da je ženska tak "šus". Mogoče zdaj izpadam malo groba, pa sem načeloma zelo potrpežljiv človek, me tudi ne moti, če kdaj kdo na meni "seka polena", me pa zelo boli, ko so ljudje neodgovorni v svojem poklicu..., še sploh, če vem, da se zaradi njihove ignorance lahko zgodi, d aotroček zboli.

V glavnem, pupika, držim pesti, da naslednjič srečaš drugega G, ki te bo pomiril, upam, da se bo vse uredilo. Sicer verjetno še kje obstaja kakšna kopija tvojega izvida iz prejšnje nosečnosti /tvoj zdravstveni karton/, če pa ne, pa res mogoče ni slabo, da se prestaviš k svoji "stari" G v drug kraj, če le ni predaleč. Vem, da je z velikim trebuhom zelo neprijetno voziti se /recimo na CTG/, vendar pa zaupanje v svojo G in občutek varnosti pa tudi veliko pomeni.

Upam, da bova čez dobra 2 meseca lahko obe zavriskali in si pisali, vse je ok!

Srečnouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.5.2010 14:33:41   
pupika
sončnica 3 hvala ti.

Kdaj imaš ti rok?

Tole glede kartona, pa mije moja G lepo rekla, da ima zapisano v kartoteki in obkroženo za streptokok B, tak, da to ni problem, je pa samo odvisno od G, kako nasplošno pozna to bakterijo. Ker eni se res obnašajo, kot da se ne bi šolali ali pa da so vso šolanje preplonkali.

Se pa vedno bolj nagibam k temu, da s epreselim k svoji G, sedaj bom počakala še te 4 tedne, in bom videla kako in kaj.

Neposredna povezava do sporočila: 16
17.5.2010 15:23:11   
Felicita
IZVIRNO SPOROČILO: pupika

sončnica 3 hvala ti.

Kdaj imaš ti rok?

Tole glede kartona, pa mije moja G lepo rekla, da ima zapisano v kartoteki in obkroženo za streptokok B, tak, da to ni problem, je pa samo odvisno od G, kako nasplošno pozna to bakterijo. Ker eni se res obnašajo, kot da se ne bi šolali ali pa da so vso šolanje preplonkali.

Se pa vedno bolj nagibam k temu, da s epreselim k svoji G, sedaj bom počakala še te 4 tedne, in bom videla kako in kaj.

nah, verjemi, če bi ti vidla kok mikrobiologije se zdravniki (na)učijo bi se, verjemi, prjela z glavo in to močno, zelo. tko da se niti plonkat ni treba trudit, ker jim je že po defaultu treba tok mal znat (ok, ne bom nefer, morjo znat kr dost, sam totalne bedarije ki z mikrobiologijo nimajo neke hude veze).

torej, strep b. če si 1x nosilka/okužena, ne pomeni da si za stalno. praksa nej bi bla (poudarjam, nej), da se nosečnice, ki so bile pri prvem porodu pozitivne med nosečnostjo spremlja večkrat, iz dveh razlogov: da ne prihaja do lažno negativnih (pozitivnih) izvidov in da se dojenčkom in nosečnicam ne šopa za brezveze antibiotika v žilo, ker to kljub vsemu tut ni najbolj ok. ker pa so testi dragi, je pa že enkratno testiranje težko izprosit in če so rezultati nekonkluzivni... jah, shit happens, ne.

ko boš šla v P vsekakor povej da si bla pri prvem porodu B+ in ker je zdej že mal pozno za spremljanje boš verjetno dobila AB, čist iz preventive. je pa to dost odvisno od G ki te bo imel pri porodu...

pa srečno in čim manj problemov z mikrozverino user posted image

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.5.2010 18:19:37   
Ploha
Jaz sem bila zdaj v drugi  user posted image , ko mi je na prvem pregledu naredila bris, negativna. To je bilo prvič do zdaj, pa sem imela brisov na to bakterijo sigurno že 5x.

Predvidevam, da mi bo na koncu še 1x naredila bris...

In če bom spet negativna to pomeni, da se dojenček ne more okužiti in nevarno zanj al kaj zdj to pomeni??

Mi je pa že sestra pri G svetovala, ko bom pač rodila naj v P "zatežim" in omenim kako je bilo prvič.

Ker prvič so name kar malo pozabil, pa je v kartonu pisalo, da sem pozitivna in da najbi AB dobila, pa še cel dan so me imela v P bi ga komot pa noben nič rekel...jaz pa tudi ne. Skoraj isti moment, ko sem Meto porodila mi je kapnilo in sem povedala...

< Sporočilo je popravil Ploha -- 17.5.2010 18:20:19 >

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 18
18.5.2010 13:33:06   
soncnica 3
Felicita, saj jaz nisem nikoga hotela prizadeti in tudi tvojega posta nisem razumela v tem smislu, imaš prav, vsak zdravnik ima (na podlagi svojih izkušenj) pač pogled na vso zadevo, kot jo pač ima.

Vem, da stvari stanejo, vem da tudi ni dobro kar naprej "šariti" po nožnici z brisi..., ker se stem povečujejo možnosti okužbe... Imela sme srečo, da mi je G še drugič vzel bris /sicer brezplačno, kjub temu, da sem mu povedala, da bom bris plačala, če ga je le pripravljen narediti - pa ne bom rekla, da se kopljem v denarju, bi pa za svojega dojenčka rada naredila, kar se le da/ in tako sedaj, ko je bris spet +, pač upam, da ne zatajijo varovalni mehanizmi z antibiotikom med porodom.

Ploha, sprašuješ, da če se v primeru, da si -, kljub temu, da si bila prej že +, dojenček ne more okužit? Žal ti ne znam pomagat, lahko pa pogledaš na med.over.net, forum neonatologija, pod temo Cepljenje proti novi gripi /prva dva posta sta o novi gripi, potem pa so moja vprašanja/, kjer je meni dr. Kornhauserjeva zelo lepo odpisala na moja vprašanja v zvezi s streptokokom B. Mene so njene besede zelo pomirile.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 19
19.5.2010 9:19:00   
lily32
Meni je bilo rečeno, da če si enkrat okužen s streptokokom, ga imaš v sebi za vedno in da naj pri naslednji nosečnosti samo povem in da bodo vpisali v materinsko brez testov.
Je pa porod sicer potekal brez problemov, sem povedala za okužbo in so mi dali AB. Kot je bilo že napisano: zapleti so zelo redki. Srečno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 20
19.5.2010 17:46:33   
soncnica 3
Lily32, hvala za tvoj odziv, res pravijo, da so zapleti bolj redki, upam, da tudi medve s Ploho dobro prideva "skozi". Jaz sem že malo v strahu, saj se je moj prvi porod končal z vakuumom, pa upam, da bo v drugo malce lažje, pradvsem pa je moja največja želja kot želja vseh mamic, da bi bil naš user posted image zdrav.

(odgovor članu lily32)
Neposredna povezava do sporočila: 21
20.5.2010 21:49:05   
jagoda28
Pozdravljene!
Eno mogoče noro vprašanje. So kakšni znaki, ki bi lahko vzbujali sum na streptokok?

Neposredna povezava do sporočila: 22
21.5.2010 6:53:57   
pupika
naj ne bi bilo nobenih znakov, mogoče imaš malo večkrat kaka vnetja in to je to. Jaz v prvi nosečnosti niti enkrat bisem imela vnetja, pa sem bila v 32 tednu pozitivna na streptokok. Tokrat imam pa sama vnetja in se ga ne morem rešit kljub canestenu.

(odgovor članu jagoda28)
Neposredna povezava do sporočila: 23
21.5.2010 7:20:25   
jagoda28
Saj jih imam jaz tudi. Že od vsega začetka. Skozi neke izcedke, kateri pa pravi ginekologinja da niso nevarni. Samo mi grejo pa močno na živce user posted image . Mam zdaj spet pregled pri ginekologinji pa bom vidla kaj bo danes rekla.

Lp

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 24
21.5.2010 8:04:02   
pupika
Reči svoji G naj ti vzame bris za streptokok, kajti med porodom se lahko otrok okuži in pusti resne posledice. Sem na MONU prebrala da je ena mamica celo izgubila punčko zaradi te bakterije, ker ni dobila sntibiotika med porodom.

(odgovor članu jagoda28)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?