|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Streha/Fasada
20.7.2005 12:43:29   
MINEJA
Pozdravljene punce. še sploh tiste, ki ste pri zidanju hiške!

A mi lahko poveste katero streho ste izbrale (barvo, firmo, zakaj takšno) in seveda kakšno fasado boste kominirale poleg?
Mi se odločamo za bobrovec, Tondach z glazuro, črnega ali rdečo vijoličnega. Za fasado pa pastelno rumeno ali vanilijo.

Hvala za iformacijo!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   Streha/Fasada
20.7.2005 12:48:29   
Anonimen
Jest ti lahko iz prve roke samo to priporočim, da ne uporabljat demit fasade.

(odgovor članu MINEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   Streha/Fasada
20.7.2005 12:48:52   
biba77
Midva imava v lokacijski predpisano, da mora biti streha temna in opečna.
Barva nama ustreza (kar crno bova vzela), material pa sva nameravala imeti betonsko kritino. No, pa bova verjetno vzela opecno, ne?:miska:

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   Streha/Fasada
20.7.2005 12:49:15   
biba77
Meta, zakaj ne??:zmeden2::zmeden2::zmeden2:

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   Streha/Fasada
20.7.2005 12:51:48   
Anonimen
Zato ker popolnoma zagifta hišo in fasada ne diha. Je najenostvanejša pa skor najcenej, ampak jest ti res priporočam, da kaj drugega izbereta. Spodej bo vse zgnilo.

(odgovor članu MINEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   Streha/Fasada
20.7.2005 13:32:10   
Joe
Meta ima prav. Stena naj "diha" = prepušča paro. Torej kamena volna ipd. namesto stiropora. Končni fasadni premaz naj bo pravilno izbran: odbija naj kapljice, prepušča pa paro (vprašajta prodajalca; obstajajo silikatni in silikonski premazi, a se razlike zdajle ne spomnim).

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   Streha/Fasada
20.7.2005 13:43:23   
snorlax
Mi imamo streho Creaton, je kar kvalitetna in ima 50 let garancije. Se splača pogledat, ko so akcije, vedno je kak tip opeke znižan. Do fasade pa še nismo prišli, sem pa tudi že slišala, da Demit ni glih fajn. Tako kot pravi Joe, bolje kamena volna kot stiropor.

Trenutno smo pri oknih in instalacijah. Se priporočam za nasvete glede tega, kaj je treba pazit pri elektriki, vodi, centralni... Jaz vem samo to, da elektrika in voda ne gresta skupaj!:)-:)-:)-

Za dimnik so nama priporočili iz nerjaveče pločevine, je baje 1000x boljši kot Shiedel.

L.p.:)

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   Streha/Fasada
20.7.2005 13:44:48   
SaaS
Demit fasada je plastik fantastik ali kako bi temu rekli. Čisto zapre stene in ne pusti hiši dihati. Posledica so lahko problemi z vlago.. Sicer pa v specializiranih trgovinah prodajalci znajo svetovati.

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   Streha/Fasada
20.7.2005 13:50:21   
k1
midva sva dala gor Gerard - sicer je precej draga, ampak garancija 50 let, naj je ne bi toča in nič uničilo, skratka - kot pravi reklama - kralj med strehami. aja, pa predvsem, lahka je - mislim da ima m2 težo 7kg. pa še ful lepa je. če hočeš ti dam geslo, pa lahko pogledaš slikce.

za fasado pa - je čist odvisno od hiše, kakšna je, pa kake barve streha itd... midva imava za take stvari vedno tako varianto - tudi ko sva stanovanje urejala -poslikaj hišo, jo daj v slikarja, obrobi stene in pol pripopaj različne barve, pa bosta najbolj točno vedela, kaj ji paše in kaj ne.

je pravi šit, da daš cel kup dnarja za barvo za fasado, pol pa ne paše k hiši.

no, na tak način bova midva iskala primerno barvo, čeprav sva že kar precej na nežno marelični barvi, ampak bova še videla, ko bo čas za to.

lp.

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   Streha/Fasada
20.7.2005 13:50:21   
Joe
Za dimnik si predstavljam takole: potrebuješ jašek po celotni višini hiše, pa naj bo magari sezidan z navadno opeko ali pa s posebnimi kvadri. Notri montiraš omenjeno nerjavečo tuljavo in jo po potrebi zamenjaš čez 40 let brez razbijanja zidov. Preprosto, enostavno, pametno.

Še bolj ideja kot nasvet: prostor med tuljavo in jaškom se lahko zapolni s sipkim materialom (pesek), da boljše prevaja toploto iz tuljave. Najbrž se to splača le pri klasičnih (ne pa kondenzacijskih) kotlih.

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   Streha/Fasada
20.7.2005 13:55:46   
Joe
Nisem še nikoli bral o tem, pa vendar: kako se obnese pločevinasta strešna kritina, kadar treskajo strele? Po logiki bi naj bilo nevarno, kajne? Prodajalca pločevine nima smisla spraševati o tem, strokovnega mnenja pa še nisem našel.

Je pa res, da je pločevinasta kritina nekajkrat lažja od klasične. Upoštevajte pa hrup dežnih kapelj in močen kondenz (z dežjem ohlajena streha, na njeni spodnji strani pa ukapljevinjena para; potrebna je odlična sekundarna kritina s spodnje strani in zračna reža).

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   Streha/Fasada
20.7.2005 14:07:26   
Anonimen
Če je to prezračevana streha ali lebdeča streha ni problemov.
Sicer v tujini taka kritina ni nič nenavadega, ampak ne more biti na klasični bajti, ker so tehnične zahteve drugačne, kot pri 'klasični' kritini.
Glede strel in ostalega pa se itak ureja s strelovodi.
Moteče je lahko samo razbijanje meteornih vod v različnih agregatnih stanjih.

(odgovor članu MINEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   Streha/Fasada
20.7.2005 14:09:35   
Annny
Mi imamo Tondach opečnato rdeče barve. Zraven po moje zelo paše vanilija rumena fasada.
Lepa varianta je tudi svetlo siva kritina (kot bi bila bela pomešana s sivo- tak ton) in modra fasada.

Lp

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   Streha/Fasada
20.7.2005 14:12:40   
k1
za gerard - zračni most mora bit obvezno porihtan...

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   Streha/Fasada
20.7.2005 14:13:06   
GoYa
Mene tudi zanimajo izkušnje s pločevinasto streho, ker se ravno sedaj odločava med pločevinasto (Hosekra) in plastično (Lindap).

A je kdo že slišal kaj o tej plastični kritini, ki NAJ bi bila zelo dobra in trpežna. Midva sva mal v dilemi, ker je to nova zadeva na SLO trgu, v A pa je baje že kar uveljavljena.

Glede kondenza pri pločevinasti pa je tako, da moraš imeti narejeno ustrezno zračenje kritine, potem ni panike. Glede hrupa pa tudi jaz ne vem. Samo midva gledava tisto, ki je posuta z granulatom (se mi zdi, da se tako reče :ups: )

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   Streha/Fasada
20.7.2005 14:16:31   
anadejka
Ja tut pr nas zidamo in 1.avgusta nam pridejo postavljat streho.Izbrali smo Tondach opečnate strešnike.Bramac so nam odsvetovali ker so baje strešniki full težki,pa mislim da tut mal dražji.
Kar se pa fasade tiče so men tut full ušeč te barvaste,ampak baje da hitro zbledijo,tako da mi bomo imeli verjetno kar belo,pa ne še letos,ker smo še v gradnji in se mora vse še posušiti;).

LP:rozica:

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   Streha/Fasada
20.7.2005 14:16:46   
k1
goya- hosekra - to ti je podobno kot najin gerard. ful dobro izgleda tole, ko je gor posip, res. gori še nimava izolacije, ampak ni glasno, ko dežuje. za hosekro sem slišala neke kritike, da tale posip ni ravno trpežen, da se lušči in take zadeve. imajo pa sedež v slovenski bistrici. če se boš za to odločila, po moje je najceneje, če na firmi naročita. včasih se da ponekod pri privatnikih še vedno brez ddv zmenit.

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   Streha/Fasada
20.7.2005 14:17:37   
Anonimen
Ko na pločevino toča razbija je pač kraval. Se spomnim kako je bilo na nizozenskem, pa sam en velik pločevinast dimnik je bil. Ob vsakih padavinah je tko :hudicek: da sem mislila da se pol bajte posuva. Adijo pamet pa naša burja.

(odgovor članu MINEJA)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
   Streha/Fasada
20.7.2005 14:20:28   
k1
na teh strehah s posipi pa res dež ne razbija. ajej... na tisti čist pločevinasti, to pa bi rekla,da se kar fajn sliši.

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   Streha/Fasada
20.7.2005 14:38:09   
GoYa
k1, hvala za opozorilo, da se posip lušči
midva sva šla gledat eno hišo in res lepo zgleda ta streha. je pa res nova kritina na tej hiši, tako da je še vse b.p. (nič luščenja)

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   Streha/Fasada
20.7.2005 16:51:31   
rija
streha: antracit bramak, je streha dosti položna, in razen počevine edino ta opeka omogoča majhen naklon (tako so nam vsaj svetovali).
fasada: antracit, svetlo siva, bela in karmin rdeča.

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   Streha/Fasada
20.7.2005 17:17:02   
lutka
zdaj pa še mene nekaj zanima v zvezi s kritino. Tudi midva zidava in sva se odločila da bova na streho dala tegolo - canadese. Imate kakšne informacije za to kritino.

lp :rozica:

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   Streha/Fasada
20.7.2005 17:54:18   
GoYa
če je tegola tista tanka zadeva, ki se lepi, ti jo odsvetujemo. malo poglej naokoli hiše s to kritino in boš videla, da je skoraj na vsaki že kakšen del odstopil. je ne pohvalijo preveč

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   Streha/Fasada
20.7.2005 20:09:19   
Joe
Nekje mi odzvanja tekst, pa tudi na pamet bi rekel, da je bitumenska kritina (tegola) neprimerna za naše podnebje, ker je poleti prevroče zanjo. V Kanadi in Skandinaviji so poletne temperature nižje in se kritina ne "topi".

Podobno BI NAJ veljajo za hiše iz masivnega polarnega lesa. Tisti les bi naj bil prilagojen tamkajšnjim temperaturnim razlikam, tu pa naj bi preveč pokal. Vem, da vsak les poka, za skandinavce pa ne vem - nisem videl, le slišal.

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   Streha/Fasada
20.7.2005 21:46:40   
Anja
Bom povedala cist po kmečko (streho smo menjavali lani in sem skor diplomirala na njej):

Tisti posip na tegoli se lušči in maš v kratkem nabasane žlebove (ni najbolj fajn)

Glede pleha: ruži ko noro (sicer pa koliko hiš je pokritih s plehom?, to je bolj za industrijske objekte)

Mi smo dali dol salonitne plošče (ja, fuj 25 let staro) Ker smo se bali da bojo tramovi prešvohni nam je kolega lepo povedal in izračunal nosilnost, rezultat: da naši 14 X14 trami lepo držijo glineno streho.
Ker mamo samo 35 stopinjski naklon nam je svetoval streho od tondacha (druge nam niti ne bi montirali, ker ne bi dali garancije zanjo) (ne vem točno tipa kritine, zgleda pa full bomba) not so nam nardili še dodatna 4 strešna okna in je stanovanje super svetlo in streha trajna.

Oče se je segreval za bakrene žlebove. Pol pa mu je mojster postavil vprašanje: A mislite da bo čez 100 let bajta še stala? ati tiho. Mojster pa: Bajta ne, žlebovi pa... In smo dali ene pocinkane in pobarvane.

Aja, fasada; že od začetka umazano bela :) :)

LP anja

(odgovor članu MINEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?