|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah za novorojenčka
16.12.2009 22:52:16   
niksika
Ojla punce,
prosim povejte mi če imate tudi ve takšne nore ideje kot jaz glede user posted image , namreč že zdaj vem da se bom bala za malega kot mačka za mlade! Ne vem če bom komu dopustila, da ga ima v roki, kaj šele kakšni mali otroci...ne vem kako bo ko bodo obiski...občutek imam, da ga bom hotela skos imeti sama in partner seveda, sem zelo zaščitniška (oz. kot vidite preveč).

Prosim pomagajte,aja naj omenim, da bo to moj prvi otrok,sem pa v 30. tednu, KOMAJ ČAKAVA NA NAJINO PRVO BIBO!!!!!! Že sedaj perem, likam pripravljam, če me sluuučajno kaj preseneti user posted image

Lp in hvala
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Strah za novorojenčka
17.12.2009 6:53:12   
miapia
Joj, ne, takih norih idej nisem imela in nimam. Ampak ravno tako obožujem hčerko v vseh pogledih. Ampak posesivna nisem in svetujem ti, da misli preusmeriš drugam, ker ti bo drugače zelo težko. Kajti biti zvezana z otrokom ni zdravo ne zate, ne za otroka in ne za tvoje bližnje. Če pa pripravljaš stvari toliko prej, nisi nič kaj drugačna od večine. Nekatere počnejo to še prej. Pa srečnouser posted image

Tri stvari so nam ostale iz raja: zvezde, cvetlice in otroci. (Dante Alighieri)

(odgovor članu niksika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.12.2009 11:24:51   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: miapia

Joj, ne, takih norih idej nisem imela in nimam. Ampak ravno tako obožujem hčerko v vseh pogledih. Ampak posesivna nisem in svetujem ti, da misli preusmeriš drugam, ker ti bo drugače zelo težko. Kajti biti zvezana z otrokom ni zdravo ne zate, ne za otroka in ne za tvoje bližnje. Če pa pripravljaš stvari toliko prej, nisi nič kaj drugačna od večine. Nekatere počnejo to še prej. Pa srečnouser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

Mislim pa, da so to zgolj predstave, ker nimaš izkušenj. Ko boš dejansko imela nekaj mesecev otroka ves čas na rokah, zizi, ponoči ob njem, čez dan enako... ti bo prav prav prišlo, če ga bo še kdo drug malo prevzel ali ti celo privoščil prosto urico. Sicer te bo pobralo... Na začetku je res vez med otrokom in mamo zelo tesna, potem pa počasi ne več tako. Pri določenih mesecih si otrok sam želi biti še pri drugih ljudeh. Ko smo mi recimo pri nas doma, je moja pupa raje pri moji sestri kot pri meni. Pa se mi sploh ne zdi, da je zaradi tega kaj manj navezana name. Je pa jo sestra včasih kakšno urco čuvala, ko je bila še dojenček, da sva midva lahko šla na kakšno romantično večerjo... Glede tega že razmisli - torej da boš naprej čimbolj normalno živela. Kot sedaj, ne bo nikoli več, pa vseeno moraš ohraniti tudi druge ljudi v svojem življenju, imeti kakšno urico s partnerjem, prijateljicami... ne pa biti kot agresivna, posesivna mačka, ki ima zgolj svojega otroka. Le-ti namreč slej ko prej potrebujejo svoj čas, svoj prostor in če ne boš imela nikogar drugega v življenju kot otroka, boš hitro depresivna... Pa čim lažji porod!

Ne živite, dokler ne najdete tistega, zaradi česar je vredno umreti!

(odgovor članu miapia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.12.2009 11:48:52   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

IZVIRNO SPOROČILO: miapia

user posted image user posted image user posted image user posted image

Mislim pa, da so to zgolj predstave, ker nimaš izkušenj. Ko boš dejansko imela nekaj mesecev otroka ves čas na rokah, zizi, ponoči ob njem, čez dan enako... ti bo prav prav prišlo, če ga bo še kdo drug malo prevzel ali ti celo privoščil prosto urico. Sicer te bo pobralo... Na začetku je res vez med otrokom in mamo zelo tesna, potem pa počasi ne več tako. Pri določenih mesecih si otrok sam želi biti še pri drugih ljudeh. Ko smo mi recimo pri nas doma, je moja pupa raje pri moji sestri kot pri meni. Pa se mi sploh ne zdi, da je zaradi tega kaj manj navezana name. Je pa jo sestra včasih kakšno urco čuvala, ko je bila še dojenček, da sva midva lahko šla na kakšno romantično večerjo... Glede tega že razmisli - torej da boš naprej čimbolj normalno živela. Kot sedaj, ne bo nikoli več, pa vseeno moraš ohraniti tudi druge ljudi v svojem življenju, imeti kakšno urico s partnerjem, prijateljicami... ne pa biti kot agresivna, posesivna mačka, ki ima zgolj svojega otroka. Le-ti namreč slej ko prej potrebujejo svoj čas, svoj prostor in če ne boš imela nikogar drugega v življenju kot otroka, boš hitro depresivna... Pa čim lažji porod!

točno tako.
veš tako razmišljanje se pokaže za napačno in ti bo žal čez leto dve.otroka moraš deliti z drugimi,itak pa te bo imel najraje saj si njegova mama.
pa bo bolan,pa mogel v vrtec,pa šolo,....

samo ne ga zavijat v vato prosim in bit bolestno navezana nanj  v taki meri da bi mu škodilo,pri zdravju,veselju,pri socializaciji,...saj štekaš.

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.12.2009 14:09:11   
soncica01
strah za novorojenčka sem tudi jaz čutila še preden se je punčka rodila.
Ko se je rodila smo imeli nekaj komplikacij z njo, prepovedala sem takrat vse obiske, razen mojih in njegovih staršev, a tudi staršem nisem dovolila da si jo podajajo po rokah. Punčka je takrat morala ves čas mirovati (po navodilih zdravnikov) in seveda nisem videla nobenega smisla v tem, da recimo pride nekdo na obisk za 2 uri in si jo tisti čas podajajo, ob tem pijejo kavico, pametujejo in ne vem kaj še in takrat so mi vsi zamerili, najbolj pa moževa mama. Ni mi žal da sem se takrat tako odločila, če bi bilo še 1x tako, bi še 1x isto naredila. Punčki se je situacija povsem izboljšala in trenutno je pri babici na obisku in bo tam ostala nekaj dni.

Delaj po pameti, prve dneve otroka ne dajaj nobenmu, zlasti ce bo imel kaksne diagnoze ob rojstvu, potem ko pa se otroka ''porihta'' in se kot jaz recem - otrok okrepi - potem pa ga tudi ''socializiraj'' da se vsega navadi, da se ne bo bal ljudi recimo ko ga bos kam peljala ali ti bo kdo prisel na obisk in 100 drugih stvari. Na zacetku se pa itak nic ne zaveda zato ga pazi in cuvaj in te briga za mnenje vseh, zlasti pa za mnenje mozeve mame :)))))))

Lp vsem.

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.12.2009 16:26:18   
izgubljena_ovcka
Eh, to itak vsaka mama misli in prve dneve, mogoče tedne tudi je tako, da vsako normarno mamo nenormalno skbri za novo dete! user posted image Mislim, da ne rabiš preveč skrbet, tako kot je že ena prej rekla...prej al slej te bo minilo, ko ga boš dneve in noči nosila, uspavala, spet budila za jest, spet uspavala... user posted image user posted image

Ko pa otrok preraste fazo novorojenčka pa za normalen razvoj nujo potrebuje stik z drugimi ljudmi, da normalno začne spoznavati svet okoli sebe. Pa tudi malo svinjarije mu potem ne škodi! user posted image

(odgovor članu soncica01)
Neposredna povezava do sporočila: 6
18.12.2009 9:23:16   
niksika
Hvala bejbe za vaše odgovore!

soncica01 na mnenje fantove mame pa že dolgo nič ne dam, ker ko je zvedla za mojo nosečnost je rekla, da saj ni nujno da bom donosila, ker sem bila takrat v 3. mesecu nosečnostiuser posted image

(odgovor članu izgubljena_ovcka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.12.2009 13:08:26   
slovenka
IZVIRNO SPOROČILO: niksika

Hvala bejbe za vaše odgovore!

soncica01 na mnenje fantove mame pa že dolgo nič ne dam, ker ko je zvedla za mojo nosečnost je rekla, da saj ni nujno da bom donosila, ker sem bila takrat v 3. mesecu nosečnostiuser posted image

Aj, strašno...

No, ampak jaz se s sončico ne bi strinjala glede tega "ne dajaj otroka nikomur". Jaz nisem tako ravnala. Res je treba z novorojenčkom lepo ravnati, moja tašča tako na glas govori in sem ji rekla, naj bolj potihem... drugače pa nisem bila proti, da moja sestra dojenčka vzame v roke, pa moja mama. Drugi tako niso takoj  na začetku prileteli... Čeprav je seveda drugo, če je novorojenček bolan, takrat ne vem, kako bi ravnala. Ampak na splošno pa mislim, da takšna prepoved ne bi smela veljati. Tudi jaz sem v porodnišnici cartljala nečakinjo, ko se je šla sestra tuširat in je bila prav rada z mano... Sem pa sama bila proti zelo veliko obiskom na začetku. Ampak moji prijatelji so znali počakati. So čakali, da sem jih jaz sama poklicala... ni fajn, če neki daljnji že tretji dan pridirkajo in vlačijo otroka...

< Sporočilo je popravil slovenka -- 18.12.2009 13:12:30 >

(odgovor članu niksika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.12.2009 13:23:45   
Gwendolen
No, saj zato se pa meni po eni strani zdi fajn, da so obiski sedaj omejeni zaradi tele user posted image gripe in drugih sezonskih obolenj. Vsaj nekaj "dobrega" je prinesla. Jaz si v porodnišnici npr. ne želim horde obiskov, pa vem, da so moji sorodniki tako posiljeni, da tega ne bi upoštevali, kljub temu, da bi to jasno in glasno povedala prav vsem. In bi mi viseli že tam. user posted image

Pa tudi doma bom lahko vsaj za nekaj časa zelo omejila obiske, saj se bom lahko izgovorila na bolezni, ki krožijo naokrog. Zamera bo, ja, velika, nekaj časa, to itak pričakujem. Ampak mi dol visi. Pričakujem prvega otroka, spopadam se s takšnimi in drugačnimi mešanimi hormonsko pogojenimi občutki, od strahu za otročka, zase, pa ali bom znala in vedela ravnati z njim, potem naj se pa še po porodu ukvarjam z ne vem koliko obiski? Ne hvala. Že tako ali tako bomo rabili nekaj časa, da se spoznamo in navadimo drug na drugega, da se vzpostavi nek nov ritem življenja.

Tako da vsako izmed vas, ki jo je na tak ali drugačen način strah, lahko čisto razumem. Pa verjetno je do neke mere to itak normalno. Upam, vsaj.

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.12.2009 19:58:20   
slovenka
user posted image user posted image user posted image Ob napisanem imam občutek, da sva midva z možem bav bava, ker k meni pa v P niso drihali, samo kup telegramov sem dobila, potem domov pa tudi niso prišli, dokler niso bili vabljeni - izjema so starši od obeh in moja sestra, ki so nas pričakali, ko smo prišli domov, ampak so ostali manj kot eno uro, potem smo bili pa več dni sami. Izgleda se nas vsi bojijo in ne upajo blizu user posted image user posted image user posted image Meni pa je samo po sebi umevno, da če nisi najbližji sorodnik v P ne hodiš, domov pa tudi kakšna 2 tedna ne, potem pa zakonitem redu - če te prej 2 leti ni bilo, lahko še kakšnega pol leta počakaš user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Gwendolen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
18.12.2009 21:54:46   
Gwendolen
IZVIRNO SPOROČILO: slovenka
Meni pa je samo po sebi umevno, da če nisi najbližji sorodnik v P ne hodiš, domov pa tudi kakšna 2 tedna ne, potem pa zakonitem redu - če te prej 2 leti ni bilo, lahko še kakšnega pol leta počakaš user posted image user posted image user posted image

Vidiš, jaz sem tudi taka, AMPAK ... imam pa okrog sebe en kup takih, ki so veleužaljeni, če jim kaj takega prepoveš. Da oni ne bi smeli videti novorojenčka? In se takoj začeti sliniti okrog njega? Pa jim sploh ne moreš dopovedati, da je tak čas, da je ogromno bolezni ...

Pokukaj! ;-) http://www.mojalbum.com/gwendolen
-------------------------------------------------------------
We're walking in the air
We're floating in the moonlit sky
The people far below are sleeping as we fly

(odgovor članu slovenka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?