|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah pred vrtcom
13.4.2006 9:57:58   
Barbela
Ja, pri nas je pa nastopil ta strah. Ampak strah ni mojega otroka ampak mene! Čez dobra dva meseca bo šel v jasli in me je hudičevo strah zanj. Ne vem, pomoje ga bom le pogrešala. takrat bo star leto dni. Zanima me tudi na kaj ga lahko še v teh dveh mesecih pripravim doma, da mu bo tam čim lažje. Npr. kako je s spanjem? Kakšno hrano jejo tako mali otročki? Isto kot dvoletniki? Jaka ima zdej 3 glavne obroke: zajtrk, kosilo, večerjo in dve malici. Vsi obroki so na žličko, ker mleka ne pije več.
kako pa zgleda uvajnje? Si z njim ves čas vrtca? Koliko dopusta si bom mogla vzeti za uvajanje?

Punce (in tudi fantje) hvala za odgovore!

Barbara
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Strah pred vrtcom
13.4.2006 10:11:37   
Anonimen
Jaz imam nedonošenko in sem imela redno paniko pred vrtcem. Sem jo dala malo prej pred koncem porodniške, ker je bila (je) bolj občutljiva. Prvi dan sem bila z njo tam pol ure, nakar sem jo hotela pustiti samo (stara 16 mesecev, korigirano 13,5). Še preden sem se obrnila je padla in si pregriznila jezik in staknila buško. Torej začetek ni bil kaj rožnat. Drugi dan je bila tam eno uro. Jaz pa doma na trnih. Nič nisem bila sposobna delat. Potem sem jo pustila do kosila in je tam kar zaspala. Moram priznati, da mi je prve dni bila redna kriza. Sicer nikoli ni imela neke ninice, si je pa za vrtec potem vzela plenico in jo sedaj po mesecu in pol opušča. Sem se za vse sekirala. Kako bo jedla, bo pila, kako bo kakala, kaj če bo smrkava,.... Ampak zdaj je že boljše. Ko pride domov jo takoj previjem, umijem in nahranim. Opažam pa veliko sprememb. Je bolj odprta za tuje ljudi, vsak dan prinese domov nekaj novega,..... je pa tudi bolj nagajiva in živahna. Hrana ji ne paše vsa, ampak potem dobijo kak namazan kruh, sadje, piškote,....

Smo pa zdaj spet bolni. V zadjem mesecu je dobila 4 zobeke in zdaj so spet novi na pohodu in jo imam doma, ker ima vročino, smrka,....

Jaz sem zaenkrat zadovoljna z vrtcem. V glavnem prve dni bo hudo, potem se pa bosta hitro navadila. V začetku je bil jok zjutraj in ko sem prišla po njo, zdaj je pa glaven poganjalec avto.user posted image

Aja zajtrk je ob 8.00 (razni namazi, mleko, čaj, gres,....). Potem imajo kosilo ob 11.30,ki je prilagojeno za tako male (drobno narezano, zmiksano,...), potem je malica (sadje, jogurt, ...). Učijo jih hranjenja z žlico in pitje iz kozarca. Pri nas spijo po kosilu od cca. 12.00 do 14.00 oz. kak dolgo pač kdo spi.

< Sporočilo je popravil Bojana26 -- 13.4.2006 10:18:50 >

(odgovor članu Barbela)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
13.4.2006 10:16:22   
borovnička
Barbara, s takimi strahovi se ponavadi srečujejo starši, ko oddajajo svoje otroke prvič v vrtec. Boš videla, da boš še prijetno presenečena, ker hvala bogu otroci teh strahov nimajo.

Če mene vprašaš, ga doma ne rabiš nič pripravljat, ker so otroci neverjetno prilagodljivi in hitro ujamejo tempo vrtca. Nekako takole izgleda. Tisti otroci, ki pridejo bolj zgodaj v vrtec (dosti pred osmo uro) dobijo ponavadi kakšen piškotek ali pa košček kruha, da malo poglodajo do zajtrka. Zajtrk je ob osmih. Takrat dobijo jaslični otroci ponavadi mlečno (mlečni riž, gris, čokolino na tisoč in en način), tisti, ki pa že jedo bolj gosto hrano, pa dobijo kruhek in ostalo kar je na jedilniku. Po zajtrku je nekje ob pol desetih malica. Sadje. Za najmlajše pripravijo sadne kašice (raznovrstno sadje s piškotki, seveda zmiksano). Potem se igrajo, gredo ven... Kosilo je nekje ob enajstih. Za dojenčke je hrana posebej pripravljena, kot si napisala, na žlico. Potem je spanje. Ponavadi spijo nekje do enih, pol dveh, nekateri tudi dlje. Ko se zbudijo dobijo malico. To so spet stvari, da jih tudi dojenčki lahko jedo. Pudingi, jogurti, skutke, kašice... To je nekako kar se hrane tiče.

Zdaj pa uvajanje. V našem vrtcu je uvajanje ponavadi na voljo 14 dni preden otrok ostane v vrtcu. Na začetku prideš tja z otrokom in ostaneš kake pol urice. Skupaj se igrata, se navaja na tovarišice, okolje in seveda otročke. To npr. traja par dni. Potem pa začneš otroka puščat par minut samega v skupini, ti pa počakaš zunaj. Če je kriza, se seveda vrneš. No, zadnje dni, pa ga pustiš npr. za par uric in se potem vrneš po njega. Vse se da zmenit z vzgojiteljicami. Lahko ga uvajaš vseh 14 dni, lahko pa le teden dni prej. To boš potem sama videla koliko časa tvoj otrok rabi.

Upam, da sem ti vsaj malo pomagala. Mamica, veliko poguma ti želim in naj bo vajino uvajanje čimlepše, da bosta oba z otročkom zadovoljna.

Pozdravček user posted image

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 3
13.4.2006 10:36:12   
bskrle
Odgovore na tvoja vprašanja, boš dobila  v vrtcu. Saj greš lahko sama tja malce pokukat, povprašat. Mi smo bili le enkrat družinsko v vrtcu, prvi dan ju je mož pustil 2 uri, naslednji dan 4 ure. Če le moreš prepusti to delo očku, neverjetno kako to dobro opravijouser posted image , vidim mojega, vidim tudi druge.

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 4
13.4.2006 10:41:29   
Barbela
Hvala obema za vzpodbudne besede. Imata pa prav, da otroci nimajo straha in ga imamo mi starši user posted image  Upam le da bo uvajnje res prijetno. Mogoče me še dodatno skrbi zaradi tega, ker bom uvajnja deležna le dva dni, ker mi služba ne dovoljuje in bo ostale dni s sinom hodil mož.

(odgovor članu borovnička)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.4.2006 10:43:01   
Barbela
Brskle si me prehitela user posted image  No potem ena skrb res manj, če so atiji boljši user posted image  Komplicirajo res manj

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.4.2006 12:28:00   
NinKa
Barbara - popolnoma te razumem. Mi2 sva imela user posted image  vpisanega v vrtec za ob dopolnjenih 13 mesecih. In ko je prišel dan ko je po poštar prinesel, da je sprejet so se mi vlile solze in jok in stok z moje strani. In rezultat. Doma je ostal do 20 meseca. 

Ampak tudi takrat me je blo paniöno strah. Pa mi v vrtcu na ogledu ni blo to všeč, pa ono ne, pa še 1001 stvar bi se našla. No pa smo se pripravljali en teden. Po mojem sam jaz, ne user posted image , ker mu je že ob ogledu vrtca bilo simpatično.

No prišel je 1.9. in mi se odpravimo ...mater, jaz sem se na uvajanju skoraj jokala, vse je blo še zmerom grozno.......no user posted image  pa ni bil problematičen. Ko me je moj mžek gledal, kako trpim je tist teden uvajanja sam prevzel v roke in ga tudi zaključil. Tako da, če sama ne boš zmogla. Očki znajo in tut dobro vedo kaj je najboljše za njihove user posted image .

Zdaj po 8 mesecih ni nikakršnih problemov. Ok, par viroz smo dali skozi, ampak nič resnega.

Le pogumno novim dogodivščinam naproti.

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.4.2006 14:18:30   
tanja75
Moram priznat, da sem tudi sama mislila, da bodo problemi, ker je naš user posted image ful name navezan in občutljiv. Vendar ne morem prehvalit, vse je super, v vrtec rad hodi in vse poje.

Po posvetu z vzgojiteljico sva hodila najprej enkrat tedensko za urco na obisk, da se privadi, spozna okolico, otroke...Trikrat sva bila na obisku, zadnji teden sva se uvajala. Jaz sem sedela v kotu, ga opazovala, on lepo raziskoval igralnico in igrače. En dan je jedel zajtrk, drugi dan kosilo tretji dan oboje.

Smo imeli smolo, ker je po uvajanju kar dve virozi prebolel.

Glede hranjenja, ni problema. Ker vidi druge, da jejo sami, to proba tudi sam. Tudi z žlico se že trudi jest. Normalno je več na tleh kot v ustih, ampak vaja dela mojstra.

Vse je odvisno od vzgojiteljice in pomočnice in kako jih otrok sprejme. Naše so res prijazne in se jim ful posvečajo.

Naj te ne skrbi uživaj še ta dva mesca, ko sta doma in srečno.

lp

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.4.2006 8:23:45   
SaaS
Najprej se predvsem sama znebi tega strahu. Saj tam mu ne bo nič hudega. Po mojem otrok čuti mamin strah in vrtec dojame kot nekaj groznega in neprijetnega in potem seveda odklanja zadevo. Daj mu vedeti, da komaj čakate, da začne z vrtcem, da bo imel družbo vrstnikov, igrače, da mu ne bo dolgčas... Predvsem sebe prepričaj v to! Če je tebe strah, kako naj si on sam tolmači zadevo drugače? Sigurno je pa tudi veliko odvisno od otrokovega značaja, kako bo sprejel odhod v vrtec. 
Malo preden sva midva začela z uvajanjem, so se začeli deževni dnevi in sama sebi sem se zdela že dolgočasna, ker nisem vedela, kaj naj cele dneve počenm z malim v stanovanju. Sva imela oba že poln kufer vsega. Sem se počasi že kar veselila službe in vrtca... Uvajala sva se zelo počasi, dva tedna. Prvi dan sva prišla tja sem bila z njim noter 10 minut, potem pa sem ga pustila samega kakšne pol ure. Naslednji dan je šel sam noter za pol ure. Tretji za eno uro potem pa vsak dan pol ure več. Po nekaj dneh je jedel tudi kosilo in šele čez več kot en teden je tudi spal tam. Šele po kakšnih dveh tednih je ostal tam od 8h do 16h. Na srečo ni nikoli zganjal cirkusa, le enkrat je malo pojokal, ko sem odhajal, a so ga hitro pomirile..
Jaz sem imela čas za takšno počasno uvajanje. Če pa ga nimaš pa izpelješ zadevo hitreje..
Pa čim lepše uvajanje in čim manj solzic vam želim (otročku in mamici).

(odgovor članu tanja75)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?