|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah pred babico
24.3.2008 8:59:24   
Tinčarca
Prosila bi vas za pomoč. Naš malček se namreč boji babice. Ko ga vzame v naročje ali prisopi k njem, začne strahovito jokati. Zaradi dogodka je še nekaj časa vznemirjen, jokav, boji se običajnih zvokov, ki se jih drugače ne. Potem na dogodivščino pozabi. In je vse v najlepšem redu, dokler ne pride do ponovnega srečanja. Vem, da je najboljša rešitev, da se z otrokom čim manjkrat srečata. Babici namreč ne dopovemo nič in za tako obnašanje dojenčka krivi mene, se pred otrokom jezi in ihtari (v bistvu ni čudno da ga je strah). O kakšnem opravičilu, da otroka spravi v tako situacijo ni ne duha ne sluha, ampak samo strašna užaljenost.

Kako ste/bi ravnale v taki situaciji? Naj na otrokovo obnašanje opozorim pediatra? Mislite, da ima lahko otrok posledice zaradi teh dogodkov?

Iskrena hvala za pomočuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Strah pred babico
24.3.2008 9:07:49   
BODOČA 77
Koliko pa je otrok star?

(odgovor članu Tinčarca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.3.2008 9:26:07   
Anonimen
Verjetno je babica tvoja tašča user posted image ...ane?

no....tudi meni se je to dogajalo. Tam do 5. meseca. Ampak je bila tašča uvidevna in ni drezala v user posted image .
Rešitev je bila taka, da smo me tri same šle enkrat na doooolg sprehod, tako da je celo pot lahko tamičkena gledala taščo. Peljala sem jo jaz, ampak ona je bila bolj zanimiva za gledat. Ko jo je do zadnje biti preučila pa jo je smela vzeti v roke.

Pogovori se z babico in ji povej naj bo potrpežljiva, da si mora dojenček najti pot k njej, drugače bo samo slabše.

Pa seveda....najpomembnejše: če bo dojenček velikokrat videl babico, jo bo lažje in hitreje sprejel.

Pa veliko uspeha!

(odgovor članu BODOČA 77)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
24.3.2008 9:36:45   
Naja31
Vem, da je najboljša rešitev, da se z otrokom čim manjkrat srečata

Ne, ravno to je napaka. Razen če sama želita, da z babico nima nobenih stikov v nadaljnje.

Saj se bo navadil. Koliko je pa star?

A je babica mogoče tvoja tašča?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.3.2008 9:39:25   
ThinkPink
Naj te malo pomirim, da je to popolnoma normalno vedenje, ki bo slej kot prej minilo.

Pri nas je bilo še huje - bala se je vseh ljudi, razen mene in atija. Začelo se je mislim da pri 4,5m ko se je začela jokati, če jo je kdorkoli (babica, dedek...) samo pogledal. Ko smo bili sami doma je bila ful vesela, ko pa smo šli kam, kjer smo srečali druge ljud pa jok in stok. Med drugim se je jokala tudi pri P, ko jo je pregledovala in je takoj ugotovila, da gre za t.i ločitveni strah. No, sedaj po 3 mesecih je ta strah pred tujci skoraj popolnoma zginil. Še vedno je občutljiva in se ne pusti cartati vsakemu, joče pa več ne.

Svetujem ti, da se ne sekiraš, babici pa povej, da ni nič narobe. Ko pride na obisk jo imej ti v rokah, ona pa naj jo nekajkrat čisto ignorira. Po nekaj srečanjih bo dojenčica sama pokazala zanimanje za babico in se je ne bo več bala. Pa še to - moja mama je v času tega strahu prišla vsak dan za 15 minut, da se je user posted image  navadila njene bližine in sedaj jo ima naša mala ful rada. Mirne volje jo tudi pustim kakšno urco sama z njo.

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.3.2008 9:45:47   
Netopirčy81
Sej pravijo, da dojenčki čutijo kdo jim je všeč in kdo ne user posted image .

Mamica zmeraj razume, kako ti je pri srčku, razume vse tisto, kar vesta samo ti in ona. Mamice ne pozabiš, nikoli v življenju. Taka je moja mami.

(odgovor članu Tinčarca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.3.2008 10:00:35   
BAMBINA_
IZVIRNO SPOROČILO: Tinčarca
Vem, da je najboljša rešitev, da se z otrokom čim manjkrat srečata.

O kakšnem opravičilu, da otroka spravi v tako situacijo ni ne duha ne sluha, ampak samo strašna užaljenost.

Mislite, da ima lahko otrok posledice zaradi teh dogodkov?

user posted image user posted image Oprosti, ampak natrosla si ene par takšnih oslarij, da me kar nekam pritisne. Če bi kdaj prečitala kakšno knjigo ali članek o dojenčkih, bi morala vedeti, da je strah pred ljudmi, s katerimi ni vsakodnevno v stikih, eden izmed prvih očitnih strahov pri dojenčkih. Treba mu je dati priložnost, da tega človeka spozna in se iz izkušenj nauči, kako obvladati srečanja z neznanci in neznanimi okoliščinami. Ne pa, da babico (ki ji je najbrž v takšni situaciji že itaq nelagodno) obsojaš in od nje celo pričakuješ opravičilo. user posted image user posted image In, da bi otrok zato imel travmeuser posted image Jao, jao user posted image

•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•
*...*..:::: ...*...*...*...*...*...*...*...*...:::::..*...*
•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸¸.•

(odgovor članu Tinčarca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.3.2008 10:33:06   
Majuska
Meni se bolj zdi, da je bila babica brez potrebe užaljena. Otroci že vedo, zakaj jim kdo ni všeč ... otroci začutijo energijo, ki jo oddaja posameznik, ena mu odgovovarja, druga pa pač ne in zato joka. OK, otroka se počasi navadi na babičino prisotnost, ampak tudi babica bi lahko pokazala malo več razumevanja in naj ne igra užaljenost, pri teh letih bi te stvari lahko razumela.

(odgovor članu BAMBINA_)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.3.2008 10:38:00   
Anonimen
Babici namreč ne dopovemo nič in za tako obnašanje dojenčka krivi mene, se pred otrokom jezi in ihtari (v bistvu ni čudno da ga je strah). O kakšnem opravičilu, da otroka spravi v tako situacijo ni ne duha ne sluha, ampak samo strašna užaljenost.

Ja no, če se bo tako obnašala, da se bo nate kregala v pričo otroka in to takrat, ko je otroka strah, potem vprašanje, kdaj bo otroka ta strah minil. Če bi se normalno obnašala, potem bi seveda ga.

(odgovor članu Tinčarca)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.3.2008 11:06:23   
Tinčarca
Sploh ne gre za to ali je babica tašča ali ne.
Otrok nima strahu pred tujci. Sicer novega človeka le opazuje, morda mu podari nasmešek, z drugimi se spet pogovarja (dojenčkov govor). Babice pa se res ustraši. Sem jo vključila v njegove obrede (čeprav se ona ukvarja bolj s tem kaj delam prav in kaj narobe - pa ni to stvar debate). Upam, da bom elegantno rešila zadevo.

Hvala za vaša mnenja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.3.2008 12:12:28   
baja*
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Babici namreč ne dopovemo nič in za tako obnašanje dojenčka krivi mene, se pred otrokom jezi in ihtari (v bistvu ni čudno da ga je strah). O kakšnem opravičilu, da otroka spravi v tako situacijo ni ne duha ne sluha, ampak samo strašna užaljenost.

Ja no, če se bo tako obnašala, da se bo nate kregala v pričo otroka in to takrat, ko je otroka strah, potem vprašanje, kdaj bo otroka ta strah minil. Če bi se normalno obnašala, potem bi seveda ga.

Tudi meni je to najprej padlo v oči. Se strinjam s splišni. Če babica nori pred otrokom, je pa ja normalno, da se je boji.user posted image

< Sporočilo je popravil baja* -- 24.3.2008 12:13:16 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.3.2008 13:06:25   
n€na
jaz sem imela iste težave, samo da zala ni marala nobenega ne nonota in ne none, je kričala  ko zmešana. Valda sem bla jaz kriva, da je taka in sta mi govorila "ja sej je sam pri teb, ko pa ni pri tebi pa spi" pa sm rekla, valda je mene bol navajena ko pa ji dam zizo in ko se naje pa zaspi. je trajalo en čas pol sm pa rekla da jih verjetno ne mara ker glasno govorita in kadita. Zala pa še sedaj ne mara tistih, ki pridejo k njej takoj ko pokadijo cigaretuser posted image . Sta bla užaljena, ampak jeuser posted image

Sedaj ko pa jih ima končno rada, mi pa očitata vsako minuto, ko pustim zalo samo da se igra, po njihovo mora biti vedno nekdo z otrokom, ni jima prav nobena ura spanja, kaj šele moja vzgoja........

Tinčarca zato nikar ne skrbi se bo babica že navadla.

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.3.2008 13:57:12   
topstar
Tudi jaz sem imela iste težave, zanimivo bala se je res samo tašče, nobenega drugega. Tudi moja tašča tega ni nikakor mogla razumet in je posledično prekinila stike z nami user posted image , nikakor ji nismo mogli razložit, da se mora otrok na njo pač navadit in da manj kot jo vidi slabše bo, ampak ni pomagalouser posted image Sicer te lahko potolažim, da otroci rastejo in tudi ta starah izzveni, tašča pa je še kar užaljenauser posted image

Če imava dve jabolki in si ju izmenjava, imava še vedno vsak eno po eno jabolko. Če pa si izmenjava ideji, imava vsak po dve. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu n€na)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.3.2008 14:07:50   
loncica
Meni se je prejšni teden enako naredilo z mojo staro mamo. Je začela malce bolj glasno ogovarjat Timoteja, on pa v huronski jok. Takega ga še nisem videla, skoraj ga nisem mogla pomirit. Čez dva dni sem jo povabila k meni, da bi še enkrat probali. Ko je bila stran od njega je bilo ok, ko ga je pa čisto tiho poklicala pa mali v jok. Tako, da se to ne dogaja samo tebi. Je pa zanimivo, da se naš drugih ne boji, le moje stare mame.

(odgovor članu topstar)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.3.2008 16:35:37   
Anonimen
Oprosti, ampak natrosla si ene par takšnih oslarij, da me kar nekam pritisne. Če bi kdaj prečitala kakšno knjigo ali članek o dojenčkih, bi morala vedeti, da je strah pred ljudmi, s katerimi ni vsakodnevno v stikih, eden izmed prvih očitnih strahov pri dojenčkih. Treba mu je dati priložnost, da tega človeka spozna in se iz izkušenj nauči, kako obvladati srečanja z neznanci in neznanimi okoliščinami. Ne pa, da babico (ki ji je najbrž v takšni situaciji že itaq nelagodno) obsojaš in od nje celo pričakuješ opravičilo. In, da bi otrok zato imel travme Jao, jao

Joj kako ste ene pametne čez vse. A morda ni lepo vprašala za nasvet? Se ji ne da lepo odgovorit?

Normalno, da se otrok nekaterih ljudi boji in potrebuje več časa da se prilagodi, navadi na njihovo bližino. Če že kdo, bi mogla bit babica uvidevna in ne silit v otroka in ihtarit in užaljenost zganjat in podobno.

(odgovor članu loncica)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
24.3.2008 17:22:10   
andie
(čeprav se ona ukvarja bolj s tem kaj delam prav in kaj narobe - pa ni to stvar debate).

<mogoče je pa mala ravn zato ne mara..user posted image user posted image
Js tut mislm, da otroci čutijo do nekterih drgač. Js se spomnim, da me je blo (sicer sem bla že večja) vedn grozn strah strica in če se je pojavu kje blizu hiše, sam se začela dret in se skrila not in zaklenla vrata.user posted image user posted image
Pa ne vem zakaj, čist brezveze, ker je čist ok človk, neki mi ni pasal na njemu.
Ampak da se pa tko stara ženska tak otročje obnaša, to je pa res bolano.. Pa nej se ona mal potrudi, da jo bo mala vzljubila, al bi se naj po njenem ti namest nje..??
Svašta, nektere so user posted image  od babeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?