|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Strah pred 2. porodom
28.4.2008 15:10:09   
A_A
Prvi porod se mi je začel že pet dni preden sem rodila... Boleči popadki so trajali od 20 minut na 5 minut kar pet dni in ko sem prišla v porodnišnico sem bila že tako zelo utrujena, da se mi je že bledlo. Potem pa še cela kalvarija s porodom, ki me je FUL FUL bolel in sem se še fejst raztrgala, začela krvaveti (izgubila liter in pol krvi) in še šivali so me pod narkozo. Po porodu še en dan nisem mogla vstat iz postelje, da ne govorimo o bolečih šivih. Smilila sem se še zdravnici, ki me je pregledala naslednji dan pri viziti. user posted image

Sedaj sem drugič noseča user posted image a me je ZELO strah kako bo potekal drugi porod. Definitivno se bom šla zmenit v LJ porodnišnico za EA, vendar kaj ko je ta v LJ je bolj zadetek na loteriji kot pa realnost. user posted image

Povejte mi, kako je pri vas potekal drugi porod. Je bil isti, lažji, težji? Sploh ne vem kaj naj pričakujem, me je pa že sedaj neskončno strah (sem šele v začetku nosečnosti). Kakšne so vaše izkušnje z drugim porodom?

Sreča in zadovoljstvo sta v nas samih.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Strah pred 2. porodom
28.4.2008 15:12:02   
Taula
Če hočeš EA na vsaki način, potem ne Lj, ker se ga tu težko dobi. Raje pojdi v Postojno ali Kranj.
Glede drugega poroda pa žal ne vem..čakam komaj na prvega.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu A_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.4.2008 15:13:20   
kristinaj
sicer jaz nisem imela slabe izkušnje s prvim porodom ampak me je vseeno strah. ne samega poroda ampak kako se bo vse skupaj začelo.

(odgovor članu A_A)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.4.2008 15:20:17   
melanija
Jaz sem 2 meseca nazaj 3. rodila. V drugo in tretje sem imela malo straha ker veš kaj te čaka - bolečina, mislim predvsem na to.

Jaz sem se psihično pripravljala si skozi ponavaljala da bo šlo,  da ne bo bolelo tako kot prvič, da bo bolj hitro in tako je tudi bilo. Meni je pomagalo da sem mislila pozitivno, samo na lepe strani poroda.

Ker če je bilo prvič hudo ni rečeno da bo tako tudi v drugo. MOji porodi so bili vsi hitrejši od prvega. Začeli pa so se vsi na enak način, en dan prej s ščipalniki, drug dan rodila. 2. sem bila samo 2 uri v porodni sobi v 3. pa vsega skupaj 20  minut, tako da še verjeti nisem mogla, da že držim štručko v rokah.

Kar pogumno in misli pozitivno, pa bo šlo.

(odgovor članu A_A)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.4.2008 15:59:08   
Naty*Taja
Oj, A-A.  MOj prvi porod je bil sličen tvojmu - ni sicer trajal 5 dni, je pa bilo hudo, pa šivanje pod narkozo, pa en mesec naklofena, da sem preživela po porodu...
V drugo je pa bila porod moja najlepša izkušnja! S svojimi popadki, ki so se začeli kot otrdevanje trebuha na čas ob 23. uri rodila ob 2:15 skor brez šivov(beri dva površinska šiva, ki se skor čutla nista!)  in umetnih popadkov!! Najlepše doživetje v mojem življenju. Pa še vedla nisem kaj bomo imeli in sem si potiho skoz želela punčko ... in ... jo dobila...! Torej sklep - težak prvi porod ni vzrok za strah v drugo!
Pa srečno in upam, da se čimprej znebiš strahu in tako skrajšaš prvo porodno dobo, pa tudi da se odrečeš EA, ki podaljša vso zadevo in povzroči, da se glih ne zavedaš, kaj se dogaja....

MONTIGNAC

(odgovor članu A_A)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.4.2008 16:03:47   
kristinaj
o da bi tudi meni šlo hitro..... že sedaj mislim dobro, pozitivno......

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.4.2008 16:08:50   
2 Sraki
Kot je že bilo napisano, ne it v LJ, zmeni se za EA v kakšni drugi manj obiskani porodnišnici. Če ti ni predaleč tudi npr. v  Trbovlje.

Je pa res pomembno, da misliš pozitivno. Tudi za mano ni lahek 1. porod in čez dobra dva meseca me čaka drugi, pa ne mislim na bolečino, temveč komaj čakam, da bom dobila štručko v roke in da bo vse skupaj mimo. Veseli se dneva, ko bo vse zopet za tabo in boš spet za nekaj časa rešena user posted image .

V splošnem, pa ti bo dala tvoja G napotnico za EA, nato pa se greš zmenit vse prej v porodnišnico v kateri želiš roditi.

(odgovor članu melanija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.4.2008 16:09:49   
jagodica
Glede na tvoje izkušnje s prvim porodom ti svetujem carski rez.Jst sem imela carski rez ,in ko bom drugič noseča hočem spet isto.Zakaj bi pa morala prenašati bolečine,pa še tako lepo danes naredijo rez,da še vedno lahko oblečeš bikinke.

(odgovor članu A_A)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.4.2008 16:13:36   
2 Sraki
Naty-Taja je fino napisala. Da EA ni vedno rešitev. Meni so po mojem porodu rekli, da z EA bi verjetno še precej dlje trajalo in da bi bilo tudi vprašljivo, če ne bi na koncu sledil še CR. Tako pa sem imela kljub vsej bolečini na koncu še dovolj moči, da sem naši štručki pomagala ven.

Vedno upamo na bolje!

(odgovor članu 2 Sraki)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.4.2008 16:20:18   
lubicamoja
Želim in upam, da strah izgine... 

Jaz si želim še tako zelo enega otroka a kot zgleda do tega ne bo prišlo..user posted image  
Prva nosečnost je bila rizična, vedno v bolnici z bolečinami, prejemala sem 2x na tedn ( 7,8,9 mesec ) železa v žilo + tablete, pred CR dobila par enot krvi, da ne govorim po CR, sem astmatičarka, tako da se je to stanje še podvojilo na slabše. Do bolnice imam 5 minut hoje a moja pot je trajala pol ure.

Toda hvala bogu, da imam zdaj zdravo punčko.

Verjemi, raje bi dala skozi še 1x te bolečine, samo da bi imela še enga user posted image .

Zato pa kar pogumno in veliko sreče.

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.4.2008 19:38:09   
Lunca1
A_A jaz ti priporočam EA, pa ne hodi v LJ, ker tam je res tombola, da jo dobiš. Pa na tvojem mestu bi se šla naslednjič prej pokazat, ne šele čez 5 dni. Da ti vsaj pospešijo porod z umetnimi popadki, ker 5 dni je res kruto.

Želim ti čim lepšo nosečnost in en hiter in neboleč porod. user posted image

(odgovor članu A_A)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.4.2008 20:51:01   
Paštetka
Moj 1. porod je tudi bil podoben bolj mesarskemu klanju in sem med posameznimi popadki gubila zavest. Otroka so mi potiskali ven in vlekli z vakumom , ker nisem smela sama pritiskati (zdr. težave)pri 7 cm odprtosti, rezali celo od znotrja in zunaj, šivali brez vsakega analgetika ali anestetika... Šivi so se mi razpoknili, in  je nastala taka brazgotina, da joj...

Tako kot tebe je tudi mene bilo strah. Sploh proti koncu. Potem sem pa spoznala super G, se z njim zmenila kaj me pesti in smo se zmenili za načrtovan porod. Dobila sem ultivo in rodila v manj kot 3 minutah. In rekla, takoj po porodu, ko me je vprašal kako je bilo tokrat, da grem takoj še 3x tako rodit. user posted image

http://www.220stopinjposevno.com/220730-food-styling.html

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.4.2008 21:36:27   
Blejka26
prvič te je strah ker ne veš kaj te čaka,drugič pa te je strah ker veš kaj te čaka.Jaz sem v prvo sicer rodila v treh urah in samo en šiv,a določena bolečina ti ostane v spominu.Ti pa si imela prvi porod polom,tko da verjamem kakšne strahove  sedaj doživljaš..no v drugo sem rodila z CR in ti povem da sem bila kar vesela..brez matranja...

Neja 27.12.2005
Tjaša 22.10.2007
najlepši razlog zakaj živeti

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.4.2008 21:39:45   
Naja31
Mene obeh porodov ni bilo strah.
V prvo niti v najhujših sanjah nisem pričakovala, da je lahko tako grozno.
Ker sem večni optimist po naravi, sem v drugo pričakovala, da bo veliko lažje in hitreje, pa še vsi so mi govorili, da bo v drugo kar sam ven padel user posted image . No, na moje ogromno razočaranje, je bilo v drugo še huje, trajalo je dalj, bolelo je še bolj,...., in končalo se je s CR. Kar nisem mogla verjeti da se mi spet vse to dogaja.

In cel drug porod sem preklela, da sem se sploh odločila za še enega user posted image  in da nisem šla na EA. Čeprav v mojem primeru tokrat tudi EA ne bi pomagal. Samo mogoče pa ne bi tako zelo bolelo, preden bi se odločili za CR user posted image .

Če te je tako zelo strah, poišči alternativo.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
28.4.2008 22:08:19   
Soncnica Sandra ***
Če želiš za 100% dobiti EA pojdi v Kranj ali pa v Postojno. Pa na Jesenicah jo imajo tudi pa še brezplačna je.

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 15
28.4.2008 22:24:58   
mamči
Jaz sem prvič šla pogumno na pot v Rim - pa je bilo veliko hujše, kot sem si predstavljala, po 10 urah je tud moj pogum šel v maloro.
Drugič me je bilo malce bolj strah, sem se pa tolažila, da bo pač drugič šlo hitreje. Resno sem se ubadala z epiduralno, na koncu pa šla strumno in pogumno vnovič v Rim. Po 8 -ih urah sem imela vsega zadost in mi je bilo obupno žal, da se nisem odločila za EA, al pač bilo kaj. Sem se res namatrala, da je moj 4 kg sine prijokal na svet.

No in pol tu gor berem o nebolečih porodih z ea in ultivo in se mi zdi, da bi se tretjič pa le odločila za tako varianto.
Jaz preveč cincam in grem "ah, saj bo že " pol, ko pa je prepozno, da bi mi kaj dali mi je pa žal.

Če te je zelo strah, se raje odloči za kako protibolečinsko metodo. Strah samo zavira porod, se ne moreš sprostit.

(odgovor članu A_A)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.4.2008 7:47:51   
A_A
Hvala vsem puncam za vaša... hmm... zelo različna mnenja. Bom še malo premislila kako in kaj s porodom ... do decembra imam še dovolj časa.

Sreča in zadovoljstvo sta v nas samih.

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 17
29.4.2008 10:21:45   
mary1
Po moje ni kaj za razmišljat ... Naravno? Le kaj to pomeni? Medicina nam je omogočila v mnogih rečeh preživetje, ki ga - če bi se šli le "naravno" - ne bi bilo. En navaden penicilin reši življenje. Brez medicine bi bil porod se vedno eden najbolj rizičnih dogodkov. Tam, kjer je medicina slabo razvita, še vedno med porodom na veliko umirajo. In medicina je dala tudi EA in ultivo. Hvala bogu! Vecina odgovorov, ki so jih dala dekleta je prav v tej smeri - da je treba situacijo prilagoditi vsakemu primeru posebej. Če te je res strah, mirno vzami EA. Strah blokira in porod je težji. Tako pa boš imela možnost, da se med popadki vsaj malo spočiješ. Tudi moj porod je bil težek, tako da sedaj v drugo niti razmišljam ne, da bi rodila brez kakšne vrste pomoči in lajšanja. Dosti sreče!

(odgovor članu A_A)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?