tanara
|
k1 tudi mi imamo tako ploščo in popolnoma enako razmišljam. Če bi lahko zavrtela čas nazaj, bi se v moji kuhinji kuhalo le na indukcijo. Zakaj?? Ker je SUPER, sploh če več kuhaš. Ja, začetni strošek nakupa nove posode je skoraj nujen, vendar je kuhanje na indukcijo tako enostavno in hitro. Malo pojasnil zakaj je res indukcija tako zelo super: - voda (ali karkoli drugega) zelo hitro zavre, - takoj ko zmanjšaš energijo, se to tudi dejansko zgodi (ne pa kot na navadni plošči, ko potem še kako minutko vse vre in škropi) , - manjša je poraba energije, ker greješ samo na tistem delu plošče kjer posoda dejansko stoji, - plošča je že kako minutko po koncu kuhanja hladna, medtem ko navadna plošča še kar žari od vročine v enakem času (morda to ni najbolj pomembno dokler nimaš otrok, ki ti pomagajo pri kuhi). Nekje v spominu mi nekaj pravi da pri indukciji ni tako zelo pomembna velikost kuhališča, kot pri navadni steklokeramični posodi, vendar nisem prepričana in te prosim da ta podatek preveriš pri prodajalcih. Ali pa pokliči na Elektroluksovo brezplačno številko in preveri. Po moje so tam še najbolj zaneslive informacije. Pri nas smo nad indukcijo navdušeni, pa tudi vsi znanci, ki so enkrat kuhali na indukcijo, je ne bi zamenjali za nič na svetu. Pr indukciji vidim problem edino v tem, da je potrebno kupit novo posodo in pa tudi teflonk za na indukcijsko ploščo še nisem srečala (pa tudi nisem še pretirano raziskovala, priznam). Pa tudi drage so te ind. plošče, vendar pa po moje vredne svojega denarja. In še NASVET: Če pa imaš prostor, pa morda razmisli o 6 kuhališčih, morda na 1 plošči (ne vem če obstaja), ali pa 2 plošči skupaj, se pravi večja plošča s 4 kuhališči + manjša z 2. Upam da ti bo moje mnenje kaj pomagalo pri odločitvi. Jaz vsekakor navijam za indukcijo. Čav bav
|