|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Steklokeramična plošča
16.5.2007 21:51:09   
bajsek
No še eno vprašanje:
Na kaj naj bi bla pozorna pri nakupu? Vzelabova tako ki je na el (vsa 4 kuhališča)?
Ne vem kaj pomeni hi-tech izraz - a ker ve?
Aja, kaj pa če imaš lonec, ki ima premer več kot 21 cm (to je največje kuhališče ki sem ga zasledila)?

Kaj pa pri pečici, na kaj ste ble pozorne' Oz kaj odsvetujete ali priporočate (dans so že take k skor same pečejo).
user posted image user posted image user posted image
lp
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Steklokeramična plošča
17.5.2007 8:10:25   
Anonimen
Če bi jaz kupovala novo steklokeramično ploščo bi 100% izbrala indukcijsko;
- voda zavre fuulll hitro
- če v posodi zmanjka tekočine se izklopi
- mleko baje ne more iti čez
- olje se ne mora segreti do točke, da bi zagorel
- itd.
Glede pečice pa ne vem, mislim, da ne moreš veliko faliti, ker so si zelo podobne.

(odgovor članu bajsek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
17.5.2007 10:47:58   
SaaS
Jaz jo imam, pa jo bom počasi zamenjala. Kaj me moti pri tej?

Ena sama velika rinka in tri majhne.
Ena majhna sicer lahko tudi ovalna. "Ja super bomo pekli ribe!" Pa najdi ovalno skledo. Ja, dobiš ponev (sicer ni poceni, ampak jo pač kupiš..). Če uporabljam to ponev, takrat rinka pred njo ni uporabna, ker je pač ročaj tam. Tako, da tole bolj brez veze..
In hkrati ne morem kuhati v dveh malo večjih skledah. Dokler sva bila z možem sama ni problem. Zdaj pa sinova rasteta in bo treba povečat kuhalne kapaciteteuser posted image . Predvsem bi rabila dve veliki rinki! Se malo spogledujem s tistimi širšimi ploščami, ki imajo še v sredini eno, samo cene se nočejo spogledovat z manouser posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.5.2007 11:14:19   
pravljica
če res veliko kuhaš in ti ni problema zamenjat vso posodo, potem vsekakor indukcijska user posted image
da lahko še vedno porabiš posodo, ki jo imaš v omarah, se lahko odločiš za tisto 2 indukcijska in 2 navadna kuhališča...je večja cena, ampak po moje se izplača

jaz sem se odločila kar za navadno steklokeramično, ker res ne kuham veliko...oz. nič, če se sem ne štejejo palačinke in kakšna jajca ipd. user posted image , sem pa gledala, da ima 4 kuhališča, 1 se lahko poveča na ovalno, pri enem pa se tudi poveča obseg za par cm. ...ni problema gor postavit 2 veliki posodi, če ne drugače, diagonalno

yeah, thats me ;)

(odgovor članu SaaS)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.5.2007 12:59:16   
bajsek
čao!

Saj to mene najboj skrbi, kaj nardit ko bi rada kuhala v večjem loncu: pri nas veliko kuhamo, ker imamo veliko obiskov, že če moje povabim (mami, ati, sestra, brat in mama) na kosilo nas je vse skupaj 8 pa še kakega otroka bomo imeli, tako da bo treba met veliko kuhališče!

lp

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.5.2007 14:30:49   
kofetek2010
nam je po 5 letih konkretno počila Whirpoolova steklokeramična plošča, pa sploh ne kuham velik, mogoče 3x na teden user posted image

in bo po vsej verjetnosti potrebno kupit komplet nov štedilnik, ker ima gumbe na pečici user posted image

je pa bila takrat izmed dražjih in boljših user posted image

(odgovor članu bajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.5.2007 21:04:20   
KC
Jaz imam od Gorenja ploščo in sem zelo zadovoljna.user posted image user posted image Saj imaš polja gor za večje lonce in za ribe-ovalno.Pečico imam tudi od Gorenja,elektronsko,brez gumbov in mi je zakon.(B 9000AL)Je pa sedaj že 160.000 Sit.

Se ne strinjam,da so vse pečice iste,odvisno kaj hočeš imeti(funkcije,izgled,firma..).

LP

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.5.2007 13:12:55   
bajsek
oj!

Glede nakosti pečic se tudi jaz ne strinjam. Kaj pa indukcijska plošča, verjetno je boljša a ne? A na njej pa lahko kuhaš v poljubno veliki posodi, ali so kuhališča tudi določena?
Nekje sem slišala da mora imaeti posoda za indukcijsko popolnoma ravno dno, a je to res?

lp

(odgovor članu KC)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.5.2007 20:23:54   
Balonchy
IZVIRNO SPOROČILO: bajsek

oj!

Glede nakosti pečic se tudi jaz ne strinjam. Kaj pa indukcijska plošča, verjetno je boljša a ne? A na njej pa lahko kuhaš v poljubno veliki posodi, ali so kuhališča tudi določena?
Nekje sem slišala da mora imaeti posoda za indukcijsko popolnoma ravno dno, a je to res?

lp

Indukcijska plošča ima "funkcijo" hitrega ohlajanja!

Ravno dno pa naj bi imela posoda tudi pri "navadni" steklokeramični plošči!

< Sporočilo je popravil Balonchy -- 18.5.2007 20:24:53 >

(odgovor članu bajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.5.2007 23:00:48   
bajsek
Čao!

Malo čudno sem res napisala: ravno dno- mislila sem pravi kot med dnom in steno posode (da ni zaobljeno).
No če katera to ve? Meni je to rekla neka znanka, ki pa res ne vem če se kaj velik spozna na te zadeve, tko da rajši preverim!

lp

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.5.2007 13:16:13   
natasarobi
Ojla!

Jaz imam navadno steklokeramično ploščo. Sem zadovoljna, res pa je da največ kuham na tisti, ki ima tri različne velikosti. Imam pa tudi problem, če imam manjšo posodo kot je kuhališče, ker se mi zdi, da bo kar kaj narobe. Imam oval - kje naj dobim tako ovalno posodo????

Indukcijsa plošča naj bi bil boljša, samo čisto posebne posode moraš kupiti (ki so dražje) - ravno dno moraš imeti povsod, te za indukcijske so magnetne in ful težke. Indukcijska naj bi bila boljša ker se plošča segreje hitreje, greje se samo del pod posodo. Ima pa isto narisano področja kje moraš imeti posodo.

Napisala si da ful veliko kuhaš? Kaj pa če bi kupila večjo kuhalno ploščo?

PEČICA -  To pa jaz ne bi vedla, ker sem v treh letih pečico samo enkrat uporabila za pizzo (kupljeno), pa še to je bilo ful za pospravljat. Imam eno tako osnovno, ki pa paše vizualno k opremi kuhinje. Tudi to je dost, a ne?

(odgovor članu bajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.5.2007 14:33:59   
Balonchy
IZVIRNO SPOROČILO: natasarobi

Ojla!

Jaz imam navadno steklokeramično ploščo. Sem zadovoljna, res pa je da največ kuham na tisti, ki ima tri različne velikosti. Imam pa tudi problem, če imam manjšo posodo kot je kuhališče, ker se mi zdi, da bo kar kaj narobe. Imam oval - kje naj dobim tako ovalno posodo???? Jaz na ovalu kuham v jenski posodi  (steklena posoda, ki je tako obdelana, da prenaša zelo visoke temperature). Imam pa samo ovalne in okrogle jenske posode - mislim, da drugačna sploh ne obstaja!? 

Indukcijsa plošča naj bi bil boljša, samo čisto posebne posode moraš kupiti (ki so dražje) - ravno dno moraš imeti povsod, te za indukcijske so magnetne in ful težke. Indukcijska naj bi bila boljša ker se plošča segreje hitreje, greje se samo del pod posodo. Ima pa isto narisano področja kje moraš imeti posodo.

Napisala si da ful veliko kuhaš? Kaj pa če bi kupila večjo kuhalno ploščo?

PEČICA -  To pa jaz ne bi vedla, ker sem v treh letih pečico samo enkrat uporabila za pizzo (kupljeno), pa še to je bilo ful za pospravljat. Imam eno tako osnovno, ki pa paše vizualno k opremi kuhinje. Tudi to je dost, a ne?

(odgovor članu natasarobi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
19.5.2007 15:11:40   
Jessy
Jaz imam steklokeramično ploščo Nardi.user posted image Z njo sem praktično zadovoljna, vendar bi naslednjič kupila drugačno, verjetno kar od Gorenja. Zakaj? Imam ploščo na senzorje, ki so razporejeni ob desnem robu, kar avtomatsko zoža celotno postavitev kuhalnih plošč. Torej, je kar cel pas v širini 10 cm neuporaben in so kuhalne plošče stisnjene in je praktično uporabnost kuhalnih plošč kot bi imela štedilnik širine 50 cm.
Sestra ima Gorenjevo, prav tako na senzorje, vendar so senzorji bolj pametno postavljeni in je celotna površina dobro izkoriščena. Tudi čisti se njena lepše kot moja. Tako ima sestra in je precej boljša od moje.

user posted image

Tudi s pečico nisem najbolj zadovoljna. Imam tole:user posted image
Takrat sva izbrala Candy-jevo, ker mi je bila lepa za pogledat. Saj je drugače zelo vredu pečica, izredno uporabna, saj lahko kuham z velikimi programi, pa tudi samodejno se vklaplja in izklaplja, kar mi poenostavi delo. Moti me edino to, ker je ventilator, ki hladi stranice in sprednjo stekleno ploščo tako glasen. Tega pred vklopom pač nisem vedela.
Sestra je kupila Gorenjevo, pa je prav tako zelo dobro uporabna kot moja, le da pri njej še veš ne, da pečica deluje. Ona ima tole:
user posted image

< Sporočilo je popravil Jessy -- 19.5.2007 15:20:20 >

http://www.mojalbum.com/taia/moje-torte

(odgovor članu Balonchy)
Neposredna povezava do sporočila: 13
19.5.2007 15:13:34   
Jessy
Bom poskrbela, da se bodo videle vse slikce.
Mislim, da bodo zdaj vidne.

< Sporočilo je popravil Jessy -- 19.5.2007 15:21:38 >

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 14
19.5.2007 16:41:17   
bamby

Jessy, da te malo popravim. Imam tako kuhalno ploščo

Je fajn zato, ker lahko izbiraš velikost grelne plošče glede na velikost lonca. In največja plošča ime premer 24 cm in je meni zelo uporabna. Nekatere pravite, da ovala ne morete uporabljat. Jaz ga uporabljam kar za lonec 24 cm, ko imam enega tako velikega že na plošči v uporabi.

Pečico imam pa Pininfarina, pa ne tako, kot jo dobiš sedaj. Imam malo starejši model iz leta 2002.

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 15
19.5.2007 16:43:12   
bamby

Ups, se opravičujem, slikce ni videt.

Je podobna steklokeramična plošča kot jo je nalimala Jessy, le da ima zgoraj ploščo v podaljšan oval.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 16
19.5.2007 19:25:36   
k1
mi imamo electroluxovo 2 navadni in 2 indukcijski. če bi vedela, kako super deluje indukcijska, bi reskirala dnar in nabavila tako na 4 indukcijske plošče. priporočam.

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 17
19.5.2007 21:38:32   
Jessy
IZVIRNO SPOROČILO: bamby

Jessy, da te malo popravim. Imam tako kuhalno ploščo

Sej mal sem si mislila, da je z ovalom. Torej, tvoja je taka:
user posted image

(odgovor članu bamby)
Neposredna povezava do sporočila: 18
20.5.2007 17:17:29   
krfjolca
IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

user posted image

Jaz imam prav tako - Gorenje. Pa sem kar zadovoljna. Ovalni del tudi precej uporabljam, imam pa litoželezno ovalno - oziroma pravokotasto posodo iz Ikee. Ročaj se sname, oz. dvigne za 90°, tako da je uporabno tudi kuhališče levo spodaj.

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D

(odgovor članu Jessy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
21.5.2007 7:25:36   
bajsek
oj

hvala za odgovore.
Bamby a ti maš največje kughališče 24 cm premera? Jst sm že tok plošč okol obrnla pa sem najdla največjo z 21 cm. Morm še pogledat, ker 21 cm mi je premal. kje si jo pa kupla?

lp

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 20
21.5.2007 11:07:14   
honey
Meni pa ravno v sredo pripeljejo belo tehniko. In sicer sva se z možem odločila za Electroluxovo stekloker. ploščo - tako, ki ima 4 razširljiva polja na enem kuhališču + 3 dodatna polja, gledala pa sem tudi to, da ima inox rob, ker menda je ta rob najbolj občutljiv, da če ti slučajno kaj na rob pade, da ne poči takoj. Ne vem, tako so mi svetovali user posted image  Ima pa senzorske tipke. Pečico sva vzela pa Boschevo, sicer ni digitalna, je na izvlečne gumbe, ampak ima boljše funkcije kot Gorenjeva tista najnovejša digitalna in izvlečna vodila, ki jih ima Gorenjeva mislim za doplačilo. Pa še precej cenejša in menda boljša je Boscheva. Je bilo pa oboje tam nekje 500- 600 € (vsako). Se mi zdi to še kar sprejemljiva cena. Aja, plošča je pa sicer navadna (hi-light), ker nimam namena komplet posode menjat za indukcijsko ploščo.

(odgovor članu bajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.5.2007 16:51:06   
bamby

Tista plošča, v kateri so 3 grelna polja, je največja 24, potem je še 20 in 16.

Plošča je od Gorenja, dobiš jo pa povsod po moje, kjer belo tehniko prodajajo. Jaz sem jo naročila pri Fragmatu, ki je kakšen km ali dva ven iz Cerknice.

Meni je plošča všeč tudi zato, ker ima brušen rob in se zato ne nabira umazanija za robom.

(odgovor članu bajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 22
23.5.2007 17:57:40   
tanara
k1 tudi mi imamo tako ploščo in popolnoma enako razmišljam. Če bi lahko zavrtela čas nazaj, bi se v moji kuhinji kuhalo le na indukcijo. Zakaj??
Ker je SUPER, sploh če več kuhaš. Ja, začetni strošek nakupa nove posode je skoraj nujen, vendar je kuhanje na indukcijo tako enostavno in hitro. Malo pojasnil zakaj je res indukcija tako zelo super:
- voda (ali karkoli drugega) zelo hitro zavre,
- takoj ko zmanjšaš energijo, se to tudi dejansko zgodi (ne pa kot na navadni plošči, ko potem še kako minutko vse vre in škropi) ,  
- manjša je poraba energije, ker greješ samo na tistem delu plošče kjer posoda dejansko stoji,
- plošča je že kako minutko po koncu kuhanja hladna, medtem ko navadna plošča še kar žari od vročine v enakem času (morda to ni najbolj pomembno dokler nimaš otrok, ki ti pomagajo pri kuhi).

Nekje v spominu mi nekaj pravi da pri indukciji ni tako zelo pomembna velikost kuhališča, kot pri navadni steklokeramični posodi, vendar nisem prepričana in te prosim da ta podatek preveriš pri prodajalcih. Ali pa pokliči na Elektroluksovo brezplačno številko in preveri. Po moje so tam še najbolj zaneslive informacije.

Pri nas smo nad indukcijo navdušeni, pa tudi vsi znanci, ki so enkrat kuhali na indukcijo, je ne bi zamenjali za nič na svetu. Pr indukciji vidim problem edino v tem, da je potrebno kupit novo posodo in pa tudi teflonk za na indukcijsko ploščo še nisem srečala (pa tudi nisem še pretirano raziskovala, priznam).
Pa tudi drage so te ind. plošče, vendar pa po moje vredne svojega denarja.

In še NASVET:
Če pa imaš prostor, pa morda razmisli o 6 kuhališčih, morda na 1 plošči (ne vem če obstaja), ali pa 2 plošči skupaj, se pravi večja plošča s 4 kuhališči + manjša z 2.

Upam da ti bo moje mnenje kaj pomagalo pri odločitvi. Jaz vsekakor navijam za indukcijo.

Čav bav

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.