|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Steklokeramična ali indukcija?
22.4.2013 10:31:49   
nutela
Imam situacijo, da imam dve kuhinji, zgornjo, kjer se vse dogaja 99% zadev vezanih na kuhanje in ostalo, spodaj pa bo kuhanje zeloooooooooo občasno, ko bo kak obisk.V zgornji kuhinji imam plin, ki ga sedaj ukinjam in moram se odločit katero ploščo bom namestila.Imam pa 1 novo indukcijo in 1 novo steklokeramično. Po eni strani se mi indukcija zdi še prehitra (sem jo sprobala v kampu, ko sem imela premično enojno indukcijo) ali je to res stvar navade in mi bo postala všeč? Svetujte mi prosim v katero kuhinjo naj dam katero ploščo.

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 22.4.2013 17:42:32 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: STEKLOKERAMIČNA ali INDUKCIJA?
22.4.2013 10:44:01   
josephine27
Tam kamor kuhaš vsak dan bi sigurno dala indukcijo.

(odgovor članu nutela)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.4.2013 10:49:36   
MTFP
jaz bi dala tam kjer bom vec kuhala steklokeramicno, spodaj pa indukcijo... ne vem no,ampak verjamem to, da indukcijska ni najbolj zdrava za pripravo hrane...

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.4.2013 10:49:53   
Hope2
Definitivno indukcija, kjer se kuha vsak dan. Jaz mam doma indukcijo, na morju pa steklokeramično, pa se mi prav kolca po indukciji.

Moji starši so imeli plin, na obisku pri njih sem si le 1x na dan skuhala kavo in sem že pogrešala indukcijouser posted image . Zdaj sem prav vesela, da sta menjala. Če sta se moja starša navadila na indukcijo in jo celo zdaj ne moreta prehvalit, potem se boš tudi ti. Ker moja dva sta totalno proti vsem novostim, tehnološkim napredkom....

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.4.2013 10:50:48   
Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: MTFP

jaz bi dala tam kjer bom vec kuhala steklokeramicno, spodaj pa indukcijo... ne vem no,ampak verjamem to, da indukcijska ni najbolj zdrava za pripravo hrane...

zakaj že?

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.4.2013 10:57:42   
Petka09
Definitivno tam, kjer boš več kuhala, indukcijo!! Navadiš se en, dva, tri...
Še moja mama, ki se pač več ne navadi tako hitro na novitete je bla pri meni 3 tedne in ko je začela kuhat na indukciji, je ni mogla prehvalit.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.4.2013 11:03:20   
Medea10
Jaz sem tud za indukcijo tam kjer se več kuha.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.4.2013 11:07:08   
mojcaziga
Se opravičujem, bom kar tu vskočila z vprašanjem. Imam steklokeramično in bi rada menjala za indukcijsko ploščo. Je res, da pod indukcijsko ploščo ne smeš imeti v predalu pribora in nožev ter podobnega? Ker imam kuhinjo tako, da imam edino tam predal predviden za te reči.

Hvala in lp

(odgovor članu Medea10)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.4.2013 11:13:50   
Paštetka
pri indukcisjki bi naj bil spodnji predal fraj, ker se kao segreva in rabi plac za luftanje. Ma jaz glih nimam tam nožev oz. pribora, imam pa vso "drugo kičasto ropotijo", ki nima drugje placa user posted image

Maj ja

(odgovor članu mojcaziga)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.4.2013 11:26:53   
MTFP

IZVIRNO SPOROČILO: Hope2

IZVIRNO SPOROČILO: MTFP

zakaj že?

zaradi samega magnetnega sevanja. saj vem da je povsod okoli nas, ampak to pa le gre direkt skozi vso hrano... ko pa sta morala stric in teta indukcijo vreci ven (imel je spodbujevalnik, in kadar se je kaj kuhalo, ga je spiknilo, ampak to ne pri vsaki indukciji, pri njuni pa pac) sem bila se bolj prepricana da je ne bomo imeli.

ne vem no sem se staromodno kar se tega tice, morda bom kmal.u razmisljala drugace, ampak zaenkrat se nimamo potrebe po menjavil..

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.4.2013 12:23:08   
limonca*
Indukcijo obvezno!!!

Jaz imam v predalu pod indukcijo zajemalke, kuhalnice in podobno.

(odgovor članu MTFP)
Neposredna povezava do sporočila: 11
22.4.2013 13:06:36   
kalbo
Ja, ljudska neumnost ne pozna meja. Zadnjič enkrat je blo govora o antenskem stolpu mobilne telefonije na sosednjem hribu, je bla cela panika, indukcijo, ki pa dela na principu močnega elektromagnetnega sevanja pa priporočate prav vsi.
Na tvojem mestu bi pustil notri plin, še najbolj zdravo in najhitreje.

(odgovor članu limonca*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.4.2013 13:11:35   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ja, ljudska neumnost ne pozna meja. Zadnjič enkrat je blo govora o antenskem stolpu mobilne telefonije na sosednjem hribu, je bla cela panika, indukcijo, ki pa dela na principu močnega elektromagnetnega sevanja pa priporočate prav vsi.

user posted image

AMpak avtorica teme izbira med indukcijo in steklokeramično - ena ful seva, druga pa "počasneje kuha" - nič kaj fajn izbira.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.4.2013 13:36:57   
kalbo
Sam sem še vedno za plin.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
22.4.2013 14:04:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
22.4.2013 14:06:57   
sazi

Sam sem še vedno za plin.

Jaz tudi.
Ob opremljanju nove kuhinje je bilo prav hecno, ko je tisti, ki je pripravljal plinsko napeljavo želel moža na vsak način prepričat, naj vendar prepriča ženo, da se ne kuha več na plin in da je to brez veze napeljevat. No, mu je moj lepo razložil, da on hoče plin - je tip samo debelo pogledal. Žal mi je edino, da ima plošča samo 4 gorilnike. Zdaj bi vzela večjo...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.4.2013 19:06:22   
TomTaylor

Po eni strani se strinjam s prvim delom napisanega, vendar po drugi strani pa je sevanje indukcije neprimerno manjše od sevanja mobilnega telefona. In če mobilca pomnožiš še s številom članov v družini, ki ga imajo in ga nosijo po žepih vsaj 12 ur na dan....Mislim, da indukcija ne predstavlja resnejšega tveganja za zdravje... Verjamem pa, da z izbiro plina ali steklokeramične plošče se tveganje zmanjša kvečjemu za kak procent, mogoče dva.

Aja, indukcija je hitrejša od plina user posted image Si pa s plinom lahko fino še kuhinjo segreješ med kuhanjem, z indukcijo pa ne.

< Sporočilo je popravil TomTaylor -- 22.4.2013 19:09:25 >

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.4.2013 19:12:18   
TomTaylor
"čtivo" za tiste (avtorico npr.), ki se ne more odločit:

http://theinductionsite.com/proandcon.shtml

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 18
23.4.2013 8:15:38   
kalbo

Re: kuhalna plošča-Indukcija, high light ??
Napisal: Mija
Datum: 01.11.2007 09:45

Ena informcija okoli indukcijske. Če se vseeno odločate vzamiti čim bolj kvalitetno.

Spoštovani,
zanima me ali je kuhalna plošča (indukcijska) škodljiva za uporabnika? Zanima me ali je v primerjavi z indukcijsko navadna steklokeramična (električna) manj škodljiva za zdravje uporabnika?
Za odgovor se vam v naprej zahvaljujem.
Robert

FORUM EMS 30.8.2007 18:00
Običajne steklokeramične kuhalne plošče delujejo kot uporovni grelnik: napetost 220 V je pripeljana na konce uporovne žice, ki se zaradi prevajanja toka segreva in seva toplotno energijo okolici.

Indukcijske kuhalne plošče delujejo kot vir visokofrekvenčnega magnetnega polja, magnetno polje se v feromagnetnih snoveh absorbira in jih segreva. Delujejo v frekvenčnem območju 20 do 50 kHz.

Zaradi drugačnih tehničnih značilnosti je sevanje obeh tipov kuhalnih plošč zelo različno. Gotovo je manjši vir sevanja običajna steklokeramična plošča. Meritve magnetnega polja indukcijske plošče na razdalji 20 cm od kuhalne plošče so pokazala, da so vrednosti gostote magnetnega pretoka do 10 µT, kar pomeni, da v srednjefrekvenčnem območju na tej oddaljenosti presegajo izvedene mejne vrednosti glede na Smernice ICNIRP in Priporočila EU (1999/519/EC). Preseganje izvedenih mejnih vrednosti (vrednosti EMS brez prisotnosti človeškega telesa) ne pomeni nujno tudi preseganja mejnih vrednosti (gostota toka v telesu za nizkofrekvenčna in srednjefrekvenčna EMS ali stopnja specifične absorpcije za visokofrekvenčna EMS). Še več, za takšne sorazmerno lokalne vire EMS je zelo malo verjetno, da bi prihajalo do preseganja mejnih vrednosti. Poleg tega mejne vrednosti za nizkofrekvenčna EMS, ki določajo gostoto toka v človeškem telesu, veljajo le za območje glave in trupa, ne pa tudi za okončine.

Objavljeni so numerični izračuni, kjer so določili gostoto toka znotraj človeškega telesa ob izpostavitvi EMS zaradi indukcijske kuhalne plošče. Rezultati so pokazali, da je največja gostota toka v trupu 8,8 mA/m2, kar je manj od mejne vrednosti za to frekvenčno območje (46 mA/m2).

Glede na raziskave na tem področju za indukcijske kuhalne plošče velja, da ne presegajo mejnih vrednosti v glavi in trupu. Odprto pa ostaja vprašaje okončin, kjer lahko prihaja do lokalnih sorazmerno velikih izpostavitev. Le te so odvisne od več dejavnikov, med njimi je pomembna tudi posoda, ki se nahaja na kuhališču.

(odgovor članu TomTaylor)
Neposredna povezava do sporočila: 19
23.4.2013 8:18:08   
kalbo
Tudi mobilni telefon ne presega mejnih vrednosti. Glede na to, da se ljudje obremenjujejo z nedelujočimi vtičnicami in mobilnimi telefoni mi je čudno, da se z indukcijskimi ploščami ne. Men je plin zakon in to je glavni razlog, da pri meni ne bo indukcijske plošče nikoli.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 20
23.4.2013 9:54:03   
Matkurja
Obvezno indukcijo. Jaz pri moji mami zgubavam živce s steklokeramično, k gre tako počasi. Zdrava al nezdrava. Tudi fen, telefon in ostale naprave, ki jih uporabljamo pogost, sevajo. Pa telefon eni nosijo v žepu blizu rodil, to pa nobenga ne moti.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 21
23.4.2013 23:44:42   
jure2610
S tem sevanjem se ljudje preveč obremenjujejo. Mikrovalovka, mobitel ... vse seva, oboje pa večina uporablja vsak dan, še posebej mobitel.

No pustimo to, vsekakor priporočam indukcijo. Obvezno pazi ko kupuješ, da ima le ta drsno uravnavanje jakosti. Se pravi da nima + in - gumba, ampak drsno lestvico od 1 do 9 in na koncu je še buster. Drsnik ti omogoča takojšnji preklop iz 9 stopnje na 1, pri + in - pa moraš klikat in ti bo dostikrat kaj skipelo čez.

Otroška trgovina

(odgovor članu Matkurja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
24.4.2013 13:00:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jure2610)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?