Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:00:19
|
|
|
|
diva 4
|
Ženska ,ki prvič rodi.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:01:31
|
|
|
|
lotoska
|
Mnogorodka je pa....?
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:01:34
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: diva 4 Ženska ,ki prvič rodi. Pa uporabljate to besedo, tko, v pogovoru?
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:02:29
|
|
|
|
Mišni
|
Ja, jaz sem prvič v porodnišnici, ko se je babica, ki je predajala izmeno naslednji ekipi, na ves (zakajen) glas krohotala in norca delala, kako jim privoščči dve stari privesnici, pri katerih porod nikamor ne gre. Ena izmed njiju sem bila mišljena jaz ... res fajn občutek, tak spodbuden.
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:03:05
|
|
|
|
diva 4
|
Jaz je ne uporabljam . Jo je pa stalno uporabljala med. sestra v materinski šoli.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:06:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Ma, dej a je to spet neki novega al kaj? Brez zamere ampak jaz to prvic slisim pa sem po izobrazbi tud medicinska sestra.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:08:15
|
|
|
|
Pika Zoja
|
Še izgovorim težko, pa se nimam ravno za butasto
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:09:50
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lotoska Mnogorodka je pa....? Se bom vzdrzala ugibanja .
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:14:28
|
|
|
|
BUŠICA
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: lotoska Mnogorodka je pa....? Se bom vzdrzala ugibanja . multipara-lat. primipara-prvesnica. prvič slišala in naučila na kolegiju ginekologija.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:15:48
|
|
|
|
diva 4
|
Ne vem, če je to glih nov izraz.Mi je pa izredno zopern.Sem v materinski ,skoraj ošpice fasala, ko ga je med. sestra tolikokrat izgovorila
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:19:32
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: BUŠICA IZVIRNO SPOROČILO: Mič II IZVIRNO SPOROČILO: lotoska Mnogorodka je pa....? Se bom vzdrzala ugibanja . multipara-lat. primipara-prvesnica. prvič slišala in naučila na kolegiju ginekologija. Mnogovesnica
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:31:05
|
|
|
|
CUKRČEK
|
ta izraz smo mi na veterinarski uporabljali za krave. In mi je , najbrž zato, čist mim za ženske.
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:33:33
|
|
|
|
Nur
|
Nikoli slišala, pa sem komčala Srednjo zdravstveno šolo z obvezno prakso v ljubljanski porodnišnici Omenjali smo prvorodke in mnogorodke.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:35:31
|
|
|
|
Anonimen
|
Omenjali smo prvorodke in mnogorodke. Do danes sem pozanala ta dva izraza. Nakar odkrijem prvesnico v dveh clankih naenkrat. Najbrz je modernejsa beseda.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:38:39
|
|
|
|
birdy
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Omenjali smo prvorodke in mnogorodke. Do danes sem pozanala ta dva izraza. Nakar odkrijem prvesnico v dveh clankih naenkrat. Najbrz je modernejsa beseda. Kokr jst vem je prvesnica bolj stara beseda, ne nova
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:39:21
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: birdy IZVIRNO SPOROČILO: Mič II Omenjali smo prvorodke in mnogorodke. Do danes sem pozanala ta dva izraza. Nakar odkrijem prvesnico v dveh clankih naenkrat. Najbrz je modernejsa beseda. Kokr jst vem je prvesnica bolj stara beseda, ne nova Ja, zna bit.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:42:29
|
|
|
|
Anonimen
|
ta izraz smo mi na veterinarski uporabljali za krave. Tudi to bo : prvésnica -e ž (ẹ̑) med. ženska, ki prvič rodi: težek porod starejše prvesnice ♦ vet. žival, ki prvič rodi, povrže
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:45:59
|
|
|
|
marjetica23
|
prvič slišm
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 22:48:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Pri nas v šoli so se tako izražale tiste "stare " učiteljice. Beden izraz .
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 23:05:07
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nur Nikoli slišala, pa sem komčala Srednjo zdravstveno šolo z obvezno prakso v ljubljanski porodnišnici Omenjali smo prvorodke in mnogorodke. Hvala enako
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 26.2.2009 23:54:43
|
|
|
|
Marogica
|
Poznam izraz, ja...prvič sem ga slišala v materinski šoli. Priznam pa, da tudi meni nekako ne gre iz jezika.
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 0:16:09
|
|
|
|
frutka_
|
Ja, sem že slišala. Prvesnica in mnogorodnica. Kot sorta.
|
|
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 6:30:05
|
|
|
|
caillou
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni Ja, jaz sem prvič v porodnišnici, ko se je babica, ki je predajala izmeno naslednji ekipi, na ves (zakajen) glas krohotala in norca delala, kako jim privoščči dve stari privesnici, pri katerih porod nikamor ne gre. Ena izmed njiju sem bila mišljena jaz ... res fajn občutek, tak spodbuden. ....da te vse mine. Jest že ne bi rodila . Ne, sej se hecam, ni fajn to poslušat, prav gotovo da ne. Upam, da si jo polulala in pokakala na porodni mizi .
|
|
RE: Ste ze slisali za prvesnico? 27.2.2009 6:31:38
|
|
|
|
bumerang
|
Sem, že davno. Ampak ga ne uporabljam, ker mi je mimo. Mislim, da nima veze z medicinskim izrazoslovjem, da je bolj arhaizem.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?