|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Status samohranilke in očetovski dopust?
6.3.2007 12:13:21   
Rožica*
Živjo!

Trenutno sem v 4 mesecu nosečnosti, sem brezposelna in iskalka prve zaposlitve, Tako da mi porodniška ne pripada.  Razmišljam kako naj se prijavim po porodu, kot samo hranilka ali ne.
Seveda bi se zaradi finančne plati raje prijavila kot samohranilka, ker samo z fantovo plačo ne bomo mogli shajat, mislim pa da je tako visoka, da mi veliko kaj nebi pripadalo, če se prijavimo skupaj.
Trenutno živiva skupaj na njegovem naslovu, kjer bomo kasneje stanovali vsi, vendar sva prijavljena ločeno (jaz sem prijavljena pri starših).

Če se prijavim, kot samohranilka moram otroka prijavit na enak naslov, verjetno ga ne morem na očetovega, kjer bomo živeli?
Zanima me še to, če v tem primeru očetu pripada očetovski dopust, tistih prvih 14 dni?
In če lahko uveljavlja davčno olajšavo, za otroka, če plačuje preživnino?

Kateri dohodki pa mi pripadajo če sva prijavljena ločeno in oba skrbnika, torej da nisem samohranilka?

Vem da je bilo že velikokrat obdelano, mi nekaj stvari še vedno ni jasno.
Hvala za pomoč.

Rožica
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Status samohranilke in očetovski dopust?
6.3.2007 14:10:03   
tulip
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica*

Živjo!

Trenutno sem v 4 mesecu nosečnosti, sem brezposelna in iskalka prve zaposlitve, Tako da mi porodniška ne pripada.  Razmišljam kako naj se prijavim po porodu, kot samo hranilka ali ne.
Seveda bi se zaradi finančne plati raje prijavila kot samohranilka, ker samo z fantovo plačo ne bomo mogli shajat, mislim pa da je tako visoka, da mi veliko kaj nebi pripadalo, če se prijavimo skupaj.
Trenutno živiva skupaj na njegovem naslovu, kjer bomo kasneje stanovali vsi, vendar sva prijavljena ločeno (jaz sem prijavljena pri starših).

Če se prijavim, kot samohranilka moram otroka prijavit na enak naslov, verjetno ga ne morem na očetovega, kjer bomo živeli? Na svojega.
Zanima me še to, če v tem primeru očetu pripada očetovski dopust, tistih prvih 14 dni? Ne samo ta, ampak cel!
In če lahko uveljavlja davčno olajšavo, za otroka, če plačuje preživnino? Seveda.

Kateri dohodki pa mi pripadajo če sva prijavljena ločeno in oba skrbnika, torej da nisem samohranilka? Smatrata se za družino, in se pri otroškem dodatku upoštevajo vajini skupni dohodki, če nisi bila zaposlena si upravičena do starševskega dodatka, do 'paketa' oz. enkratnega izplačila ob rojstvu in odvisno od občine, v kateri živiš, še do neke denarne 'nagrade'.
Če je vajin skupni prihodek zelo majhen pa še do denarne socialne pomoči.
Vem da je bilo že velikokrat obdelano, mi nekaj stvari še vedno ni jasno.
Hvala za pomoč.

Rožica

(odgovor članu Rožica*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Status samohranilke in očetovski dopust?
6.3.2007 14:28:28   
Lunc_a
http://med.over.net/phorum/list.php?f=151  Poteka ravno debata,poglej pod naslov: ali tudi vas kontrolirajo občina-vrtec.  če se ti splača potem kar,a vrneš nazaj jim še več

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 3
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Katero ime vam je bolj všeč?
tiamia

Aljaž (49%)

Anej (34%)

Tjan (16%)

Število vseh glasov: 310

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!