Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Starejša slovenska imena 9.1.2011 18:24:40
|
|
|
|
ZARA
|
Hema
|
|
RE: Starejša slovenska imena 9.1.2011 18:33:13
|
|
|
|
_sunny_
|
Midva imava v ožjem izboru Nace ali Zala! Meni se zdita lepi slovenski imeni, razen če ju ne premagata Filip in Eva ! Ti dve pa nista tako klasični ampak meni sta vseeno lepi! Lepa stara slovenska imena pa so še Lenart, Ažbe, Blaž za ali pa Manca, Tinkara za !
< Sporočilo je popravil _sunny_ -- 9.1.2011 18:34:48 >
|
|
|
|
RE: Starejša slovenska imena 10.1.2011 11:18:11
|
|
|
|
janapan
|
Mi imamo Zalo in je res zala, drugače pa meni pridejo na misel Gašper, Pavel, Nace, Matija, Martin Zala, Pavla, Pavlina, Katarina, Vida, Urška, Urša, Polona,
|
|
|
|
RE: Starejša slovenska imena 10.1.2011 11:23:04
|
|
|
|
sobrate
|
Jerica
|
|
|
|
RE: Starejša slovenska imena 10.1.2011 11:43:27
|
|
|
|
Putka
|
IZVIRNO SPOROČILO: _sunny_ Lepa stara slovenska imena so še Lenart, Ažbe, Blaž za ali pa Manca, Tinkara za ! Lenart in Blaž nista slovenskega izvora, prvo je nemško, drugo nisem zihr, grško, judovsko.. Tukaj je seznam starih slovanskih imen, vmes so seveda takšna čisto neprimerna, se pa tudi zelo lepo izpeljanke najde, npr: :Bor, Črt, Gaber, Samo, Borut, Vid.. :Višnja, Vida, Tisa, Sanja, Minka, Mala....
|
|
|
|
RE: Starejša slovenska imena 10.1.2011 13:42:31
|
|
|
|
podjetnica
|
Zala in Izabela .
|
|
|
|
RE: Starejša slovenska imena 18.1.2011 12:06:22
|
|
|
|
TLF
|
Tinkara Lepo, ne preveč pogosto ime, pa resnično slovensko!
|
|
|
|
RE: Starejša slovenska imena 18.1.2011 12:48:14
|
|
|
|
mamipikapoka
|
O, super ste zara, ali mogoče poznaš izvor imena HEMA? Sama še ga nisem nikdar slišala. ZALA je že na seznamu sorbate: mi pa je še zanimivejša izpeljanka JERCA putka, za link - kaj takšnega iščem TLF, TINKARA se mi precej dopade, pa tudi npr ANIKA, ampak je že oboje v širšem krogu družine, tako da pri meni žal odpade. Sem se pa včeraj spomnila izraza kakšno ime si želim še za drugega otroka - starinsko
|
|
RE: Starejša slovenska imena 18.1.2011 21:27:01
|
|
|
|
aprill
|
kaj pa jernej, nikjer ne najdem razlage
|
|
|
|
RE: Starejša slovenska imena 19.1.2011 9:20:51
|
|
|
|
mamipikapoka
|
Ekola, sem nabavila Keblerjev Leksikon imen JERNEJ (Jerneja) Je svetopisemsko ime. Izhaja iz latinskega, grškega in armejskega jezika pomeni pa "sin Talmaja". V starejših virih se ob tem imenu pojavlja tudi ime Bartolomej. To je to. Nobenega posebnega pomena, pa tudi, kdo je bil Talmaj ne bi vedla So pa še naštete izpeljanke iz tega imena: Arne, Arnej, Arni, Bartol, Barttolo, Jernejček, Nejc, Nejče, Nejko, Arnejc, Arnek, Jarnuša Ženske oblike: Jerneja, Jernejka, Neja, Neca, Nejca, Nejka
|
|
RE: Starejša slovenska imena 21.1.2011 19:06:41
|
|
|
|
ZARA
|
IZVIRNO SPOROČILO: mamipikapoka zara, ali mogoče poznaš izvor imena HEMA? Sama še ga nisem nikdar slišala. Ne, vem pa, da je Hema prva in edina slovenska svetnica.
|
|
RE: Starejša slovenska imena 25.1.2011 10:22:59
|
|
|
|
fluf
|
oooo huda tema... men je tud klasika všeč... pri punčkah smo mrzlim, tko da bom vesela vsakega predloga... fantki pa... Ambrož, Lovro, Matija všeč mi je pa Gaber, sam to pri nas odpade...
|
|
|
|
RE: Starejša slovenska imena 26.1.2011 13:32:01
|
|
|
|
cukr07
|
Pri nas smo imeli v ožjem izboru naslednja imena: Lenart, Matija, Nace, Ožbej, Ažbe, Jakob Jerca, Klara, Manca, Tinkara
|
|
RE: Starejša slovenska imena 26.1.2011 18:32:19
|
|
|
|
Aninchy
|
Tud mi smo lani izbirali - sva z mojim imela čiiist drugačne ideje, smo se komi odločili pravočasno Moji predlogi: Kaja, Tina, Sara, Alja, Anja, Sanja, Katja, Urš(k)a, Simona, Andreja, - moj favorit: Laura ali Linda Tomaž, Rok, Robi-Robert, Matej, Dejan, Klemen, Domen, Filip, - moj favorit: Vili ali Jaka - imamo pa fantka Martina Niso tako "starinska", se mi pa zdi, da jih je čedalje manj
|
|
RE: Starejša slovenska imena 28.1.2011 18:35:16
|
|
|
|
čudnočudo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Putka IZVIRNO SPOROČILO: _sunny_ Lepa stara slovenska imena so še Lenart, Ažbe, Blaž za ali pa Manca, Tinkara za ! Lenart in Blaž nista slovenskega izvora, prvo je nemško, drugo nisem zihr, grško, judovsko.. Tukaj je seznam starih slovanskih imen, vmes so seveda takšna čisto neprimerna, se pa tudi zelo lepo izpeljanke najde, npr: :Bor, Črt, Gaber, Samo, Borut, Vid.. :Višnja, Vida, Tisa, Sanja, Minka, Mala.... Nekateri mislijo, da je ime, ki se pri nas že dlje časa uporablja, slovensko.
|
|
|
|
RE: Starejša slovenska imena 29.1.2011 21:25:04
|
|
|
|
krtek 1
|
Hmmm,slovenska?! Mogoče Erazem,Voranc,Ivan,France,Jožef...ali pa Mojca,Petra,Marija,Ajda,Majda,Breda...če so slovenska
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?