Misek
|
IZVIRNO SPOROČILO: ženska Jst s sinekom in možem redno obiskujem njegovo mamo in celo to, mislim, da je pozabla kje mi živimo. Ker smo jo namreč razvadli, da non stop hodimo mi k njej. Ker pa tako pogosto ne hodimo k mojim, se pač moji oglasijo pri nas. Potem pa nos dol. Ampak sedaj jih že dolgo ni bilo, ko je mož doma. Ce bi se starsa mojega moza veckrat (vec kot 2 x mesecno) pojavila na vratih in se pri naju doma obnasala kot ,da sta doma - bi moj ze marsikaj vec videl kot surlo. Fora je tudi v tem, da ima sinek zelo rad moje starše, njegovo mamo pa ne najbolj in se vedno joka, ko pridemo k njej. Da ne bo pomote, meni ni do tega in bom vztrajala, da bo imel vse enako rad. Jasno, zato ne bos niti skusala otroka priblizat tasci, temvec pustila, da se razrasca tisto kar otrok zacuti, da je ti ne maras in posledicno ima odklonilen odnos. Ni pa receno, da se tasca svoje ne doda s svojim ravnanjem. Moj sin ni hotel niti blizu moji tasci, pa sem pregrizla - "sami naj gradijo svoje odnose", potrudila se in razlika je vec kot ocitna. No in tudi zato se možek drži. In to na mene in na svojega sineka. Uf!!!!!!!!!!! Ma sej sm si že 100x rekla, da se ne smem sekirat samo ko NE MOREM BITI TIHO. Ni mi vseeno da tako razmišlja, za pogovor pa moj možek NI in ? če sploh kdaj bo. Upam, da enkrat zberem toliko moči, da bom tiho in mu ne bom razlagala, da to ni prav, da..... In da bo nekoč sam spregledal. Mogoce bos pa ti spregledala. Mogoce bos videla, da pod tepihom prav ti peljes zadevo tam, kjer ne bi smela biti. Mogoce pa tvojemu mozu ze zgolj instinkt govori, da tvoje sprejemas z odprtimi rokami, srcem, a zapiras isto in blokiras njegovo mamo. Zakaj bi morala biti njegova mama manj kot tvoja? Zakaj bi mu morala pomeniti vec? Mama je edino kar ima, on je edino kar mama ima. Stopi malo v njegovo kozo, pa razmisljaj. Joj punce, nam moji starši in njegova mama želijo samo dobro in nam hočejo pomagat, pa te pomoči ne "smem" sprejet, ker se potem mula. Put do pakla je popolocan dobrim namerama. Velikokrat bi kam šla z njim, pa rajši ne omenim oz. kar pokličem njegovo mamico da pride sineka mirkat, samo da imam mir. Ker potem je vse OK, se nič ne mula. Mogoce zato, ker izkažeš zaupanje do njegove mame in mogoce zato ker mu je takrat jasno, da poleg tega, da se zavedas, da imas ti starse, ki jih imas rada, ima tudi on starse, ki jih ima rad, pa ce je to samo mama. No pa še to, ker je tako proti mojim staršem in malega bolj sili k svoji mami, mislim da se mu že vrača, ker sinek njegove mame glih neki ne obrajta. Preveč sili v njega, preveč hoče, da bi imel rad samo njo oz. najbolj njo. Mene sploh ne posluša, če se kaj pogovarjava (s taščo) ampak samo v njega sili. Moj sinek pa tega ne mara in ji ne morem dopovedat. Je samostojen "dec", mu jst pravim. Mogoce se bori za otrokovo ljubezen, ker jo je strah, da ce bi od tebe bilo odvisno, da je nikoli ne bo imela. Si kdaj pred otrokom dobro govorila o svoji tasci? Si otroku rekla, da ga ima tvoja tasca rada? Pa tudi ce je eno leto star otrok, razume, a predvsem zacuti tvoj odnos. In tako, kot ti tukaj zagovarjas svoje starse in izpostavljas vse njihove prednosti, tako tudi on zagovarja svojo mamo in njen delez v vasem zivljenju. Mogoce se pa pojavi misel, da si ti ljubosumna na njegovo mamo, ker je na njo bolj navezan kot je tebi vsec.
< Sporočilo je popravil Misek -- 17.4.2008 15:18:06 >