Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Starševsko nadomestilo in starševski dodatek 20.9.2007 13:05:57
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
Zdravo punce! Mene pa matra naslednja zadeva: v službi imam pogodbo od 01.02.2007 do 31.12.2007 (11 mesecev), in kej so to javna dela, mi pogodbe zagotovo ne bodo podaljšali. PDP pa imam 5.5.2008. Sedaj pa me zanima ali je bila katera v podobnem položaju, da ji je mankal samo 1 mesec delovne dobe da bi bila upravičena do starševskega nadomestila, ki je kar precej višji kot starševski dodatek (upam da sem prav napisala, nikoli ne vem kaj je kaj). Kaj svetujete, kako priti še do 1 meseca delovne dobe? Ali se šteje tudi, če si jo za ta mesec plačate same? Prosim pomagajte, tiste ki kaj veste o tem ali pa imate podobne izkušnje?!!! Hvala že vnaprej
VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA, DANA ZA SREČO IN NA VESELJE. PRAVA. IN ENA SAMA. ZA VSE ŽIVLJENJE. (T.PAVČEK: MAMA) ------------------------------------- Manca, 01.05.2008 ob 19.12 Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51
|
|
|
|
RE: Starševsko nadomestilo in starševski dodatek 20.9.2007 13:18:42
|
|
|
|
Anonimen
|
Ko ti poteče pogodbe, ti pripada iz ZZZS še 30 dni bolniške. Potem greš na zavod za zaposlovanje, kjer lahko koristiš nadomestilo za čas brezposelnosti. Glede na to, da si noseča, greš takoj, ko se prijaviš na zavod, na bolniško in se ti nadomestilo ukine in dobivaš bolniško iz strani zavoda. Višine bolniške je ista kot nadomestilo. Dobiš odločbo. Ves ta čas, tuda na ZZZS ti teče delovna doba in si zavarovana preko njih. In na zavodu. Tako boš zapolnila vse mesece, dobila boš porodniško. Celo.
|
|
|
|
RE: Starševsko nadomestilo in starševski dodatek 20.9.2007 13:27:27
|
|
|
|
Estrella*
|
Porodniško dobiš v vsakem primeru, le da je ta nižja (odvisno od manjkajočih mesecev, ker ti dajo minimalno zajamčeno plačo)kot pa če bi delala do konca. Vzamejo ti povprečje 12 zadnjih plač. Ker imaš rok 5.5. in bi normalno mogla vlogo oddat nekje do konca februarja na CSD in se ti bodo upoštevali prihodki od jan ali feb.07 do jan 08. Ti se kar prijavi na zavod in bo vse OK.
|
|
|
|
RE: Starševsko nadomestilo in starševski dodatek 21.9.2007 9:15:10
|
|
|
|
Katy13
|
Na tem področju, ki sta ga predhodnici opisala, sama nisem najbolj doma. Vem pa, da te lahko kdo zaposli kot gospodinjsko pomočnico. Kolikor je meni razložila na socialni, ne smeš biti brezposeln pred nastopom porodniške. Najbolje je, da pokličeš na socialno in poveš tvojo situacijo in ti bodo tam povedali kaj je najbolje zate.
|
|
RE: Starševsko nadomestilo in starševski dodatek 21.9.2007 17:56:46
|
|
|
|
nana35
|
V treh letih moraš biti zaposlena oz.zavarovana na ZZZS vsaj 1 leto in ti pripada malo višja porodniška ali kako se temu reče.Vzamejo ti povprečno plačo,ne vem koliko procentov od povprečne plače,sem pozabila (mogoče ti je katera že prej napisala,ne vem),potem pa še za vsak zavarovan mesec 2% dodatno zraven k temu denarju (npr.če si delala 1 leto in bila toliko tudi zavarovana potem dobišzraven še +24%).No,potem pa dobiš še otroški dodatek in to je to.
|
|
|
|
RE: Starševsko nadomestilo in starševski dodatek 22.9.2007 16:54:03
|
|
|
|
Soncnica Sandra ***
|
Zdravo punce! Najprej vsem štirim najlepša hvala. Sedaj sem si vsaj malo bolj na jasnem. Torej, ker bom jaz zaposlena 11 mesecev, mi potem pripada še en mesec bolniške, in tisti čas mi zavarovanaje in delovno dobo krije ZZZs če sem vas prav razumela? Uglavnem hvala za odgovore, če bo katera vedela kaj novega pa dobrodošla da napiše! Pozdravček vsem!!!
|
|
|
|
RE: Starševsko nadomestilo in starševski dodatek 22.9.2007 18:19:18
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Soncnica Sandra *** Zdravo punce! Najprej vsem štirim najlepša hvala. Sedaj sem si vsaj malo bolj na jasnem. Torej, ker bom jaz zaposlena 11 mesecev, mi potem pripada še en mesec bolniške, in tisti čas mi zavarovanaje in delovno dobo krije ZZZs če sem vas prav razumela? Uglavnem hvala za odgovore, če bo katera vedela kaj novega pa dobrodošla da napiše! Pozdravček vsem!!! Točno tako. Če boš na bolniški med pretekom bolniške, greš takoj naslednji dan urejati na ZZZS in ti bodo vse povedali. Važno,. da dobiš porodniško.
|
|
|
|
RE: Starševsko nadomestilo in starševski dodatek 23.9.2007 16:23:59
|
|
|
|
scorpiogirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: nana35 V treh letih moraš biti zaposlena oz.zavarovana na ZZZS vsaj 1 leto in ti pripada malo višja porodniška ali kako se temu reče.Vzamejo ti povprečno plačo,ne vem koliko procentov od povprečne plače,sem pozabila (mogoče ti je katera že prej napisala,ne vem),potem pa še za vsak zavarovan mesec 2% dodatno zraven k temu denarju (npr.če si delala 1 leto in bila toliko tudi zavarovana potem dobišzraven še +24%).No,potem pa dobiš še otroški dodatek in to je to. tegale sicer še nikoli nisem slišala, tako da mi je fullllll všeč če jst tole prav razumem ... glede na to, da mam PDP 28. aprila, se mi bo najbrž gledalo obdobje do nekje marca za tri leta ... od marca 2005 do marca 2008. vmes sem bila (1. 9. 2005 - 16. 5. 2007) zaposlena, še 3 mesece sem dobivala nadomestilo od Zavoda (do 16. 8. '07), sedaj pa nisem zaposlena, imam pa status študenta (cela zbrka tole ) torej mi delovno dobo v tem času upoštevajo ali je za študentke tole drugače? mi tele uradne zadeve ne grejo prav dobro
|
|
|
|
RE: Starševsko nadomestilo in starševski dodatek 23.9.2007 16:28:24
|
|
|
|
Anonimen
|
Zakaj pa nisi šla v času, ko si dobivala nadomestilo na bolniško in bi ti skozi tekla del. doba in bi bila porodniška tako kot se šika? Ker če si na zavodu in prejemaš nadomestilo, greš lahko na bolniško in se ti nadomestilo za čas bolniške prekine in ga koristiš ko končaš z bolniško.
|
|
|
|
RE: Starševsko nadomestilo in starševski dodatek 23.9.2007 16:29:41
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: scorpiogirl IZVIRNO SPOROČILO: nana35 V treh letih moraš biti zaposlena oz.zavarovana na ZZZS vsaj 1 leto in ti pripada malo višja porodniška ali kako se temu reče.Vzamejo ti povprečno plačo,ne vem koliko procentov od povprečne plače,sem pozabila (mogoče ti je katera že prej napisala,ne vem),potem pa še za vsak zavarovan mesec 2% dodatno zraven k temu denarju (npr.če si delala 1 leto in bila toliko tudi zavarovana potem dobišzraven še +24%).No,potem pa dobiš še otroški dodatek in to je to. tegale sicer še nikoli nisem slišala, tako da mi je fullllll všeč če jst tole prav razumem ... glede na to, da mam PDP 28. aprila, se mi bo najbrž gledalo obdobje do nekje marca za tri leta ... od marca 2005 do marca 2008. vmes sem bila (1. 9. 2005 - 16. 5. 2007) zaposlena, še 3 mesece sem dobivala nadomestilo od Zavoda (do 16. 8. '07), sedaj pa nisem zaposlena, imam pa status študenta (cela zbrka tole ) torej mi delovno dobo v tem času upoštevajo ali je za študentke tole drugače? mi tele uradne zadeve ne grejo prav dobro Gleda se pa povprečje zadnjih 12 mesecev.
|
|
|
|
RE: Starševsko nadomestilo in starševski dodatek 25.9.2007 21:37:47
|
|
|
|
scorpiogirl
|
IZVIRNO SPOROČILO: na_go Gleda se pa povprečje zadnjih 12 mesecev. uf, pol bo tole bolj en drekec pa se bo s štipendijo že tolk nabralo, da nam ne bo hudega
|
|
|
| Stran: [1] |
bla8s (
75%)
d (
25%)
Število vseh glasov: 182Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!